Sonunda benlerimi aldırdım..

Aynı şeyleri yaşamışız benim de yüzüme delikli örtü koydular acı vericek herhangi bir his bile duyulmuyor bunu ancak aldırınca anlıyacaksınız :) Dün 3. pansumanıma gittim pansuman yapan kız daha kaç kez yaptıracaksın bu pansumanı dedi birşey diyemedim alınan yer kabuk tutmuş dedi açalım istersen dedi ama 2 hafta kuralına uymak istedim pansuman dan sonra tekrar kapattrdım acaba açtırsam mı diye de düşünüyorum..Işıl sen kaç kez pansumana gittin?

Canım, benim alındıktan sonra doktor üzerini kapattı bana sen hiç elleme dedi 4.gün gittim bantları açtı bir daha kapatmadı ama dikişleri almadı 1 hafta sonra aldı yani benim bantlar 4. gün açıldı ve açılır açılmazda deri pullanıp dökülmeye başladı...bence sende üzerini kapatma zaten kabuk tutmuş kabuk tutması iyileşiyor demek sende üzerini kapattırıp havayla temasını azaltmışsın daha dur bekle demişsin :) 2 hafta süre en fazla süredir kabuk tutmazsa diye kabuk tuttuğuna göre sürenin dolmasını beklemene gerek yok bence zaten pansumanı yapanda öyle demiş peki doktorun bişey demedimi?

Doktorum 2 hafta kapalı kalsın dedi ama dün aşırı derece de kaşınınca bantları söküp attım şuan da sadece bir tane doku bandı var üzerlerin de.. Görünüşe göre biri çok küçük diğerinin etrafın da kan olduğu için anlıyamıyorum büyüklüünü küçüklüğünü inşallah küçüktür :) Sürekli aynaya bakıyorum dün de kimi gördüysem yolda nasıl olmuş diye sordum Ama şuan üzerin de kabuk olduğu için herkez ben gibi duruyor dedi :))

Son düzenleme:
doğru şuan benmiş gibi durabilir ama değil :))) benimde şimdi iyileşme yavaşladı hala kırmızı duruyor baştan hızlıcana iyileşme oldu ama şimdi biraz durdu gibi sonunda iyicene iyileşsinde ben beklerim

Merhabalar...bende leke aldıracam ama korku var..onun yerine herhangi bir krem jel yokmu yardımcı olacak ama...bu korkumu yenemedim yardımcı olursanız sevinirim

merhaba traşlama yönemi ve ayrıca dondurma yöntemide var cerrahi dışında.traşlama yaptırıp memnun kalan insanları duydum.ama en iyisi cerrahi yöntem diyolar.dondurma olayını kardeşim yaptırdı hiç memnun değiliz tedavi olmadı tam olarak sonradan cerrahi olark aldırdık.traşlama yaptıran bir kişinin yorumunu okumuştum bu forumda memnun olduğunu söylüyordu.umarım senin için iyi olur.

kızlar inşallah sizin için en iyisi olur,insanın psikolojisi bozuluyor gerçekten.benim yanağımda bir ben vardı dayanamadım aldırdım eskiden beri aldırmak istiyordum zaten.hastanede plastik yoktu,cildiye genel cerrahiye yönlendirdi ve aldırdım.çok moralim bozuk keşke yapmasaydım uzun bi dikiş izi var şuan verdiği kremlerden birini kullanıyorum dikiş üzeri açık.tutuyorum çabuk iyileşsin diye.delirmek üzereyim.keşke bunlar kabus olsa diyorum şuan kabus yaşıyorum.her an ağlama krizine giriyorum senağlama

Canım üzülme daha yeni aldırmadınmı benini hemen iyileşmezki..benin büyüklüğü ne kadardı büyüklüğüne görede değişiyor iyileşme süreci

ışıllcım teşekkür ederim,şimdi daha iyiyim,krem sürmek için bantı çıkarttığımda yüzümü o halde görünce çok üzülmüştüm.dikiş izleri korkunç geldi gözüme,şimdi iyileşiyor artık ve dikişlerin bir kısmı alındı.daha iyi görünüyor,büyüklüğü yaklaşık olarak mercimek tanesi kadardı,dikişlerin tamamı alındıktan sonra başka bir krem kullanacağım dr öyle söyledi.

önceden tehlikeli deniliyodu ama artık öyle söylemiyolar.bazı durumlarda alınmaması tehlikeli olabiliyomuş,bazı benleride aldırmak gereksizmiş..tehlikeli olsaydı doktorlar aldırmak istediğimizi söylediğimizde bu durumu açıklarlardı diye düşünüyorum..

Benn geldiiimmm :) Merhaba Işıl :)

Evet traşlama yönteminden ben de çok memnunum :) İyi ki dikiş attırmamışım.. Keşke plastik cerrah tan vazgeçmeseydin ama yönlendirdiği doktor bu konuda deneyimleri varsa korkulacak birşey yoktur.. İyileşme süreci insandan insana değişiyor mesela benim bir benim 1 hafta da kapandı ve hiç iz yok ikinci bir benim ise şuanda kabuk ve günden güne iyileşiyor.. İlk günler bende çok korktum ama iyileşmesi için de elimizden geleni ardına koymadık Işıl'la :) Bol bol su içtik, c vitamini desteği aldık..Ben bir de doku bandı yapıştırmıştım sanada tavsiye edebilirim.En önemlisi Sigaralı ortamlardan uzaklaş kullanıyorsan da içme..

bu benleri aldırmak tehlikeli değilmi

Genel de bu cümleyi halk arasın da duyuyoruz ama hiç bir doktor çıkıpta benlerin alınması tehlikelidir diye duymadık.. Benlerin alınması, kalmasından çok daha iyiymiş. Gün içerisin de bir çok kez dışarı çıkıyoruz ve güneşin zararlı ışınları yüzünden benlerimiz de bazı zararlı değişimler olabiliyor ve kötü sonuçlar doğuruyor.Bu yüzden alınması çok doğru diye düşünüyorum ama ben estetik açıdan rahatsızlık duyduğum için aldırdım..:)

Son düzenleme:
slm denisim,genel cerrah diye önce çok pişman oldum,ilk günlerde bantı açmıştım ondan dolayı yüzüm kötü görünüyodu,şimdi pişmanlığın yerini memnuniyet aldı.bu kadar zamanda düzeleceğini sanmıyodum.bu işi genel cerrahlarda iyi yapıyomuş boşuna üzülmüşüm.tecrübeyle sabittir:) tabi iyi bi dr olmalı.kızlar umarım sizlerde istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız.

İlk günler ben de çok korktum tıpkı senin gibi bende merak edip bandı açtım yara çok büyük duruyordu ama gün geçtikçe yara ufalmaya başladı şimdide "bilseydim çook daha önceden aldırırdım" demeye başladım çok şükür ki bir tarafım da iz kalmadı diğeri de kabuk halin de ama git gide ufaldığını görüyorum doktorum bana 2 tane krem verdi ama hızlı iyileşmeyi görünce kremleri almadım ,kabuğu düştükten sonra iz kalıp kalmıyacağı belli olcak o zaman gidip krem almayı düşünüyorum :)

halk arasında derken eskiden doktorlar da aldırmak tehlikeli diyorlardı. ama şimdi aldırmak daha iyi diyorlar.

benimde yüzümde kabuklanma var ama az kaldı,yaranın çabuk iyileşmesi için bir keremim var onu kullanıyorum, yaram iyileştikten sonra diğer kremi kullanacağım iz kalmaması için.ışıl ve denisim kızlar sizin doktorlarınızı sormamda bir sakınca varmı bende bi ara çok araştırdım doktorlar konsunda ondan dolayı soruyorum.

Merhaba Denisim hoşgeldin yaraların ne durumda? ben akşamları yatarken bepanthen diye bir krem var duymuşsundur onu sürmeye başladım baya bir iyi geldi kırmızılığı biraz daha açıldı öyle öyle düzelecek inşallah...kaydirigubbakcemile2

Yaralarım çok iyi ilerliyor çok şükür birinde iz dahi kalmadı sorsam kimse bulamaz yerini.. Diğeri de günden güne küçülüyor ve etrafı ten rengini alıyor..Bu hızlı iyileşme krem felan gerektirmedi bana, şu an da nokta kadar bir kabuk var o da düştükten sonra belli olucak.. her duşa girişimde kabuklarım düşüyor..:) Kremlerim çok pahallı belki bende almayıp bepanthen alabilirim nette araştırırken çokca karşılaşmıştım bu kremin hünerleriyle hem de ucuzmuş.. Senin sonucunu da merak ediyorum inşallah iz kalmaz ben dikiş attırmadığım için iz kalmadığını düşünüyorum, dikiş atılsaydı da iz kalmazmıydı bunu da senin sonucun belli edicek..:)a.s.

hepinize çok geçmişolsun benimde benim riskli olduğu için alınıcak pataloji sonuçları ne kadar zamanda çıkıyor birde sizin benleriniz ağrı yapıyormuyduuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…