sonunda bitti..BOŞANIYORUM :)

bilmiyorumm neler olmuş böyle annenin vicdanına! şaştım kaldım. Allah sana kolaylık versin.
o ayıya her an gidebilecekmişsin gibi bir hava ver. seni adetliyken bile kullanmaya çalışan o adamın...
off neyse söyleyecek hiç bir şeyim yok. sadece çok üzgünüm..

O degilde Ben adama uzuldum. Surekli sikayet halinde,kendisini sevmeyen, istemeyen, bunu her firsatta dile getiren, onla yatmaktan tiksinen bi karisi olsa bazi adamlar kosar baska kadina.seni bosar, onu alir keyfini bakar. Sende 2 cocugunla o babanin yaninda siginti olursun. Bence sen yat kalk sukret kocan namuslu ve hala yaninizda...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilmiyorum'un tüm konularını biliyor musun?

Arkadaşımızın eşi varlığıyla şükredilecek, iyi ki bu adamla evlenmişim denilebilecek bir eş değil ne yazık ki. Daha az önce yazmış arkadaşımız, karısının rızası dışında birlikte olan bir adamın nesine üzüldün tam anlayamadım. Üstelik namuslu falan demişsin neye göre, kime göre namuslu?

konuya balıklama dalmışsın galiba. kızın konularını bir oku da öyle gel..

Canim ben genel olarak sormustum aslinda hareketlerini,
yani o senin esin senden birseyler istemesi normal,
sen ne kadarda kagit ustunde devam edecegiz desende,
yeniden donmus oldun evliligine,
esini sevmedigin icin her hareketi rahatsiz ediyor seni,
hergun istemeside normal degil tabi birde yeni baristiniz daha,
ne diyim ALLAH yardimcin olsun...

konuya balıklama dalmışsın galiba. kızın konularını bir oku da öyle gel..

Hayir balik lama dalmadim,konuyu basindan beri okudum ve dusuncelerim bu. Adamin yanlislari var Yok degil AMA bilmiyorum da cok hakli sayilmaz. Kendini bulun maz hint Kumasi gibi goruyo AMA malesef degil

Ya arkadasim siz iyimisiniz. Bunlar evli adam beraber olmak istese hergun ister yani Kime ne. Karisi olarak ihtiyaclarini gormezden gelirse esi sonu ya ayrilma ya aldatilma olur. Gercekci olalim bilmiyorumun isi yok meslegi Yok 2 kucuk yavrusu var ailesi zaten hic arkasinda degil. Simdi bu hanim Boyle davranip iyice kocasini kendinden sogutsun daha mi iyi olcak. Hayat burda gururdersi verenler kadar kolay degil. O bebecikler in karni doymasa ustu basi alinmasa kadin magdur olsa gururumu karnini doyurcak. Birakin su atip tutmayi. Namuslu tabi. Baska kadinami gitmis askmi yasamis,baskalariylami yatip kalkmis....? Sizin namustan anladiginiz ne? Karisi a presses gibi davranmasi karisi neyi nasil isterse ona gore davranan erkekmi namuslu?
- Ay karicim bu gece beraber olalimmi seni ozledim.
-hayir herif cek git yatagina zibar yat
-peki karicim sen nasil istersen derse namuslu olur ha komiksiniz ya

Eşin rızası dışında zorla birlikte olmak "eşler arası tecavüzdür" ve "aile içi tecavüz" kapsamındadır.
Mahkemeye gitse hakim boşar. Daha ötesi var mı?

Burada kimse atıp tutmuyor herkes dilinin döndüğünce, kendi tecrübelerinle arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyor. Aynı senin yaptığın gibi fikrimizi paylaşıyoruz. Sana ters geliyor diye bunu atıp tutmak olarak nitelendiremezsin. Zira bu herkes için geçerli.

Sana göre arkadaşın eşi namus timsali olabilir, ama namus kavramı da görecelidir. Eğer senin baz aldığın "namus kavramı" başka kadına gitmek ise arkadaşımızın eski konularına göz gezdirmeni öneririm.

O bebeciklerin karnı doymasa, üst baş alınmasa demişsin ya, zaten bu konuda içimi en çok acıtan da bu adamın bebeklerinin süt paralarını bile fuzuli görmesi, en temel market alışverişi yaptırabilmek için arkadaşımızın çırpınması, içtiği kolaya bile laf etmesi idi.

Herkesin eşi burada eşine prenses gibi davranmıyordur tahminimce. Rızası dışında birlikteliğe zorlanmak, temel ihtiyaçlar için kocaya yalvarmak gibi davranışları sergilemese yetecek zaten bu kıza. Ailesi de hor görüyor diye ne yapsın bu kız, hiç mi hakettiği insanca davranışı görmesin eşinden?

Ben buradaki yorumlarda komik birşey göremiyorum, sen görebiliyorsan o şekilde yorum yapabilirsin arkadaşım.

Son düzenleme:
Hem kadincagiz ezilecek hem de erkegini tatmin etmek gorevi olacak. Pardon da bir insandan bahsediyoruz elektrikli supurgeden degil! O herifin yaptigi resmen istismar. Esini mutlu etmeyi bile elzem goren birini kim ister? Kendi tercihlerinizi normallestirmeyin lutfen...

Arkadasim Ben fikirlerimi yazdim.benim derdim polemik degil. Ben kocasinin hic hatasi Yok demdimki bi onceki yazilarimda belirttim onunda sucu vardir elbet. Sutu ekstra bulmasi esinin ihtiyaclari icin yalvartmasi hic hos degil tabi. AMA bilmiyorum un kendini degistirmesi lazim birazda. Mesela diyebilir Ben bu evin hanimiyim mutfak eksikleri icin haftalik para talep edebilir. Pazarini kasabini kendi gormek isteyebilir. Bunun icin esiyle konusabilir herkes in anlicagi bir dil vardir. Sen adami cinsellik icin yalvartirsan yaklasinca istemedigini belli eder iskence gibi birliktelik yaparsan adamda gucunu gostermek icin baska yollardan seni yalvartir iste. Bence en buyuk problem adamin asabiyeti eziyeti karsi da istekli bir kadin gormemesi. Bilmiyorum cinsellik anlamda kendini degistirse adamda degiscek. AMA Yok tutturmus istemiyorum sevmiyorum igreniyorum falan ,Adam salak degil nasil muamele gorurse oda oyle cevap verir. Karsindakini degistirmek icin once degisime kendinden baslamali insan.

Benim tercihlerim sana anormal gelebilir AMA benim icin normal. Senin kistaslarina gore birsey normal yada anormal olmaz genel anlamda. Herkes in dogrusu kendine. Ben dusuncemi yaziyorum bunada hakkim var. konu sahibi ister yazdiklarimi bi dusunur isterse eskisi gibi devam eder o kendi bilcegi is.burda ayril bosan bunu hak etmiyosun sen diye ders veren bayan cok. Sonra bosa nip kadinlar ortada kalinca Hepsi cili yavrusu gibi dagiliyo. Kapilarini kapatip,kocama bugun ne pisirsem nasil giyinsem de mutlu etsem diye kafa yoruyolar. Saniyomusunki hepsinin esleri mukemmel evlilikleri Harika? O bayanlar sadece yuvalarini guzellestirmek icin deniyolar yilmadan. cunku genelde kadinlar vericidir, fedakardir yavrulari ,yuvalari icin elinden geleni yaparlar.

Arkadaşımız önceki konularında kaç kere dile getirdi eşinin market alışverişini, süt parasını bile çok gördüğünü, kaç kere konuştu eşinle burada paylaştı. Bu kadar vurdumduymazlığın üzerine bir de en kötüsü adam kızla zorla birlikte oluyor. Çocuklarıyla tehdit ediyor.

İlk yorumunda arkadaşın eşi için üzüldüğünü, yat kalk hala yanınızda olduğu için şükret dedin. Ben de diyorum ki; bu adam dediğin gibi süper bir muameleyi hak eden bir insan evladı değil. Eğer adam olsa eşinin gönlünü alır, özür diler veya dilemese bile bir telafi yoluna girer ama o da yok. Barışıyor sonra yine kızı zorluyor.

Yoksa dediğini hepimiz söyledik. Eşini sevmeye çalış diye keşke sevebilse, ama adam da biraz itina göstermesi gerekir. Ailesinden hayır yok görünüyor ama dediğim gibi eşi de adım atmayı bırak aynı tas aynı hamam. O zaman arkadaşın da gönlü olmuyor, olay başa sarıyor.

Ayrıca polemik yok ortada fikir beyan ediyoruz. İnşallah hakkında hayırlısı olur bilmiyorumun.

Konu sahibinin durumu malesef kotu, ama anasi babasi sahip cikmiyorsa yapacak fazla birseyi de yok. O yuzden ya bu deveyi gudecek ya bu diyardan gidecek. Kocayi desgistiremk istiyosa da once kendi degisecek. Cinselligi cezalandirma amacli kullaniyorsa o zaman kocasi da parayi ceza amacli kullanir. Cocuklarina huzurlu ortam saglamak itiyorsa biraz sevmeye calisacak. Adam baska sehre gidelim demis, simdilik onemli bir adim. Ama konu sahibi de biraz pozitif bakmayi ogrenmeli. Hayati zaten zor iyice kendine zehir ediyor surekli boyle.

Kadinlar evet herseydir. Ama bu hersey arasinda bir tek insan yerine konulmazlar. Kendi cinsi bile onu suclar, cunku o kadin dogarak zaten hatanin en buyugunu yapmistir. Yuvasini kurtaran kadin, fedakarlik yapan kadin, ezilse de sesini cikarmamasi gereken kadin, hakli olsa bile dedim ya sirf kadin oldugu icin sucu ustlenmesi gereken kadin... Erkeklerin sadece damizlik olarak ortada dolastiklari bir evren var mi bilmiyorum. Ha belki Afrikadaki ilkel kabilelerde... Yada gunumuzde ilkel zihinlerde...

Yuvasi harika olan, insan gibi yasayan bir cok kadin var ki hamdolsun iclerinde bende varim. Bulundugunuz karanliktan kafanizi biraz cikarin ufkunuz acilir. Gercekle yuzlesmek sizi korkutabilir onu bilemem.

Burada tek zevkimiz milleti yuvasindan etmek degil, ki kadinlar kulubunu iyi tanimamissiniz. Cogusu evinde barkinda isinde gucunde insanlar. Tek eglenceleri insanlari bosatmak degil yani. Burada beraber dertlenilir cozum onerileri sunulur fikir verilir. Zaten bir cok basari hikayesini biliyoruz. Onlar basardi, konu sahibi neden basaramasin?

(Oradan "cunku o kadin" dedigini duyar gibiyim)

Bu kocaya namuslu demek, bu kocaya şükret demek için nasıl bir ruh hali, nasıl bir kafa yapısı, nasıl bir hayat görüşü sahibi olmak gerekli bilemiyorum. Burada çok acımasız yorumlar gördüm ama bu arkadaşın konusunda kocasına acıyan biri olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Allah herkesin kalbine göre versin.

Konu sahibi arkadaşım bence sen konunun kapanmasını iste. Hem artık başlık durumuna uymuyor. Belki gördükçe canın sıkılıcak. Sende bu koca oldukça başka konuların da olur zaten. Şimdi biraz durul dinlen. Sonra ufak tefek bir iş ayarla kendine. Bu evde mantı yapıp satmak bile olabilir. Ama bunlardan da önce en önemlisi korun arkadaşım. Umarım korunmayı eşine bırakmıyorsundur. Aman tüylenme aman kilo ödem demeden doğum kontrol hapı kullanmaya başla. Ya da spral taktır. Belki bir süre sıkıntı çekersin ama üzerinde hakkı olanlar sonsuzlukta ödeyecekler bunun hesabını. Allah yar ve yardımcın olsun.

Aza sukretmeyen cogu bulamaz diye bir soz var duydunuzmu? benim kafa yapim da ruh halimde oldukca normal. Sadece Ben turkiyede normal bi mahallede baskiyla yetismis bir ailede meslegi olmadan 2 kucuk cocukla hayat a tutunmaya calisan birine ise yarayacak Gercekci oneriler veriyorum o kadar.

Konu sahibesine yorum yapınız birbirinize değil ve lütfen konu sahibesine yorum yaparken içinde bulunduğu psikolojiyi de göz önünde bulundurun hemcinsleri olarak...

Türkiyede şartlar sandığınız kadar kötü değil. Konu sahibinin öğrenilmiş çaresizliği olmasaydı tek ihtiyacı olan biraz cesaretti. Açacağı boşanma davasını da kazanırdı nafakasını da alırdı. Pek çok kadın derneği kendisine yeniden ayakları üzerinde duracak noktaya gelene kadar yardım da ederdi. Ha neden yapmadı ya da bunu aynı çaresilikteki bütün kadınlar neden yapmıyor? İşte burda öğrenilmiş çaresizlik ne demek bilmeniz gerekiyor. Biraz araştırma ile öğrenebilirsiniz.

Türkiyede barışma teklifini kabul etmeyen kadını sokak ortasında vuran erkekler var. Ee o zaman ben de o vurulan kadına gerçekçi bir öneride bulunayım. Vurulmamak istiyorsan barışma teklifini kabul et. Ne kadar da zekice bir öneri değil mi? Ne kadar da işe yarayan gerçekçi bir öneri.

Cogunluk?

Kocalarin eslerine iyi davranmasi luks degil zorunluluktur. Oradan prenses gibi gorunuyorsak durumunuza uzuldum.

Her ne dusunurseniz dusunun neye inanirsaniz inanin zaten psikolojisi allak bullak olmus bir kadini daha zor duruma sokmaya hakkiniz yok. Ben cekiyorum herkes ceksin mantigiyla birini haksizca suclamak cok yanlis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…