- 1 Şubat 2015
- 3.779
- 9.798
- 358
Evet evet hatırlamanıza sevindim. Bu aramızda sorun oluyordu malesef ki. Aklımı kurcalayan bi konuydu belki ben fazla rahatım diye düşünmüştüm sizlere danışmak istedim o yüzden.Ben sizi hatırladım, bir iki ay önce de buna benzer bir konu açmıştınız. Arkadaş ortamınızda bekar erkeklerin de bulunmasını ayıplamıştı sanırım bir yakınınız. Sizin farkında bile olmadığınız bir durum insanların sizi kıskanmasına yol açıyor olabilir. Yalnız benim şahsi fikrim, insanların size yaptıkları yorumları fazla ciddiye alıyor ve üzerinde duruyorsunuz. Sizin yaptıklarınızda hiç ters bir şey görmedim, insanların hayatınıza bu derece karışmasına izin vermemeye çalışın.
İnanın bunu bi çok insana demek isterdim sadece ablama değil ama beceremiyorum. Kibar dille söylemenmesinden de o anlamıyor ısrarla niye söylemiyosun nerde kimle olduğunu diyeSana ne diyin. SANA NE.
Sizin sosyalliğinizi kıskanan bir ablanız var.
Mesajlarına cevap vermeyince ısrarla arıyorHayır yaşamıyorum ablama neyin hesabını vereceğim kocam yanımda yalnız gitmemisim. Bence ablanız boş vaktini sizinle geçiriyor.
Eşime haber veririm zaten. Görüştüğümüzde de ablam bana anlatırsa anlatır nereye gittiğini ya da ben ona ama asla hesap verme gibi değil. Anlamıyorum ben mi zemin hazırladım bu kadar sorgulamaya. Cevap vermediğim geçiştirdiğim şeyleri ısrarla soruyor ve beni en sinir eden şey imaları.Çok anormal bir durum bence. Saplantı yapmış ablanız sizin hayatınızı. Eşiniz varken sorgulamak ablaya düşmez.
Zaten görüştüğümüzde lafı geçerse konuşuyoruz. Ama sürekli nerde ne yaptığımı bilsin istemiyorum. Bilmesini istesem söylerdim zaten. Ama cevap vermediğim şeyleri ısrarla sorup neden söylemiyorsun demesi beni geriyorBende ablayım ama kardeşimi böyle bunaltmam. Canım isterse hikayelerine cevap veririm canım isterse geyik yaparım. Sorarım ne yapıyorsun diye ama nerdesin diye sormam kolay kolay ne yapıyorsun dediğimde gelen cevaba göre nerdesin derim. Kendi kararlarını kendi verebilecek yaşta kardeşim.
Bekar mı, evli mi, dul mu kaç kız erkek karıştırmam. Banane yani bundan.
Ona göre ters bişey yaşamıyorum hayatımda. Zihniyetini bildiğim için söylüyorum bunu. Ama nedense sürekli laf sokup ima ediyorAblanız kendi hayatından sıkılmış, size saracak yer arıyor, bu yüzden de kendince hayatınızda kusur arıyor. Bence yaşadığı hayat kendine normal gelmemiş ve bu durumu kafasında normalleştirmek için, asıl normal olmayanın sizin hayatınız olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Öyle geldi. Neresinden bakılsa hadsiz bir davranış. Arada kendine getirmek lazım.
Sorulmaz da zaten. Hadi laf olsun diye nerdesin dersin ama söylemezse ısrar etmezsin. Ya da dışardayım cevabı yetmeli. Kimlesin kaç kadın kaç erkek var tek kadın sen misin sorusu abesBen kardesime hepsi erkek mi ya da neredesin diye sormam. Esiyle gittigi yerde kac erkek oldugu benim haddime degil. Biraz sınırları aşmış ablaniz ve annelige soyunmus. Annem bile evli iken iken kac erkek var diye sormazdi.
Eşim olmadan erkekli bi ortamda bulunmayacağımı bilir zaten. Ablamla aramızda yaş farkımız var ortamlarımız zaten uymaz davet edemem eşi de hoş karşılamaz zaten. Diyorum ya öylesine yazdığı mesajlara cevap verilmeyince arıyor hemen.He vallaha, esiniz biliyor siz yanlis birsey yapmıyorsunuz. Ablaniza noluo .
Valla ben ablanizi da alin ortaminiza falan demicem, eşi kiskancsa sizin ortaminizi da bozar. Hiç sevmem kiskanc insani. Ablanizi da yavas yavas kendine benzetmis olabilir.
Siz gidin takılın, rahatsiz oldugunuz seyler soyleyecegini dusundugunuzde de acmayin telini.
Ya size samimi bir şekilde gelip derdini anlatsin ya da sizi rahat biraksin arkadaş. Benim annem agzini acmio kocam yanimda deyince. Ablaya bak sen.
Açıkça sanane demektense daha kibar bi dille söylüyorum bunu ama o anlamıyor aslında anlıyor ama sınırları zorluyorKendisinin sahip olmadığı bir özgürlüğe sahipsiniz onun gözünde. Kıskanıyor belli ki!
Yalnız, konunuzu okurken hep bir “Sanane” cevabı bekledim sizden ama o sözü söylemediniz. Ablanız da olsa size bu kadar müdahale etmesi doğru mu sizce? Sanki bunu doğru buluyor gibisiniz, sanki o sizin ebeveyninizmiş gibi, sizi koruyormuş gibi düşünüyorsunuz bence.
Çok yüz vermişin. Böyle durumlarda özellikle namusuma bir ima gelirse kim olursa olsun fena yaparımYine ben. Şu aralar kafama takılan beni rahatsız eden bi konuyu size danışmak istiyorum.
Özgür ruhlu bi insanım eşim dahil birinin sorgular tarzı soru sorması beni sinir eder. Eşime genelde gittiğim yerleri haber veririm zaten birbirimizden gizli bişey yapmayız.
Evlenmeden önce eşimle flört dönemimizde dışarıya çıkışlarım ablama sorun olurdu. Sorun olurdu diyorum çünkü hep “yine nereye” tarzında laf sokuşları olurdu. Çok gezen bi insan değildim ama ablama hep fazla gelirdi. Babam asla dışarı çıkışlarımı kısıtlamadı. Ablama da aynı şekilde bekarken asla izin sorunu olmadı. Şartlar eşitti yani.
Ama ablam şuan evli. Eniştem fazlasıyla işkolik ve asosyal bi insan. Kıskanç bi insan. Eşli arkadaşlarıyla görüşmek gezmek gibi şeyler yaşamıyolar. Ona ters geliyor. Sadece ailesiyle görüşüyorlar. Ablam başka biriyle evli olsa kesinlikle çok sosyal ve aktif olurdu çünkü karakteri öyle.
Neyse ben evlendim. Genelde görüştüğümüzde zaten muhabbeti geçince neler yaptığımızı ablama söylüyorum lafı geçerse ama bu hesap verir gibi değil. Hoş söylemesem de sosyal medyadan da görüyor. Görünce mesaj atar da zaten “gezmelerdesin diye”. Ya da ablam öylesine attığı mesaja cevap vermediğimde arar konuşmak için.
Geçen gün arkadaşlarımla dışarıdayım. Ablam mesaj atıp Bişey istedi bende şuan atamam eve geçince atarım dedim. Nerdesin dedi dışarıdayım dedim geçiştirdim konuyu. Israrla sordu nerdesin vs yokluyor. Sosyal medyadada paylaşmadım nerde olduğumu. Öyle konuyu kapattık.
Benim arkadaşlarımın çoğu bekar. Eşli olarak da bi kaçıyla görüşüyoruz vakit buldukça. Eşimin arkadaşlarıyla daha çok plan yapıp aktif olarak görüşebiliyoruz.
Eşimin arkadaşları arasındaki bekar iki erkek arkadaşına taktı. Neden onlarda geliyormuş evlilerin buluşmalarına. Onlar gelince çoğunluk erkekmiş ben kadınmışım bizim de görüşmemiz uygun değilmiş vs.
Neyse geçen gün ablamın yanında eşimin arkadaşı aradı akşam için plan yapmışlar. (Eşime ulaşamayınca bana ulaşıp gelip gelemeyeceğimizi soruyorlar) akşam için sözleştik evli bi arkadaşımızın evine gittik. Akşam ablamın mesajına cevap vermeyince ablam yine aradı. Müsait olduğumda geri dönüp aradım. Yine nerde olduğumu sordu arkadaşımdayım dedim. Israrla soruyor hangisindesin falan diye geçiştiriyorum. Geçiştirdiğimin de farkında soruyorum söylemiyorsun diyor ısrarla. Ortamda bayan varmı sadece erkeklerle misiniz diyip imalı bi soru yöneltti. Var dedim hımm yaptı ama telefondan iması belli oluyor.
Belki sizde ablanızla veya ailenizden başka bi üyeyle bu tarz şeyler yaşıyorsunuz yada nerdesin sorusunu yöneltiyolardır size Ama bana mı ters geliyor bu sorular?
Yine ben. Şu aralar kafama takılan beni rahatsız eden bi konuyu size danışmak istiyorum.
Özgür ruhlu bi insanım eşim dahil birinin sorgular tarzı soru sorması beni sinir eder. Eşime genelde gittiğim yerleri haber veririm zaten birbirimizden gizli bişey yapmayız.
Evlenmeden önce eşimle flört dönemimizde dışarıya çıkışlarım ablama sorun olurdu. Sorun olurdu diyorum çünkü hep “yine nereye” tarzında laf sokuşları olurdu. Çok gezen bi insan değildim ama ablama hep fazla gelirdi. Babam asla dışarı çıkışlarımı kısıtlamadı. Ablama da aynı şekilde bekarken asla izin sorunu olmadı. Şartlar eşitti yani.
Ama ablam şuan evli. Eniştem fazlasıyla işkolik ve asosyal bi insan. Kıskanç bi insan. Eşli arkadaşlarıyla görüşmek gezmek gibi şeyler yaşamıyolar. Ona ters geliyor. Sadece ailesiyle görüşüyorlar. Ablam başka biriyle evli olsa kesinlikle çok sosyal ve aktif olurdu çünkü karakteri öyle.
Neyse ben evlendim. Genelde görüştüğümüzde zaten muhabbeti geçince neler yaptığımızı ablama söylüyorum lafı geçerse ama bu hesap verir gibi değil. Hoş söylemesem de sosyal medyadan da görüyor. Görünce mesaj atar da zaten “gezmelerdesin diye”. Ya da ablam öylesine attığı mesaja cevap vermediğimde arar konuşmak için.
Geçen gün arkadaşlarımla dışarıdayım. Ablam mesaj atıp Bişey istedi bende şuan atamam eve geçince atarım dedim. Nerdesin dedi dışarıdayım dedim geçiştirdim konuyu. Israrla sordu nerdesin vs yokluyor. Sosyal medyadada paylaşmadım nerde olduğumu. Öyle konuyu kapattık.
Benim arkadaşlarımın çoğu bekar. Eşli olarak da bi kaçıyla görüşüyoruz vakit buldukça. Eşimin arkadaşlarıyla daha çok plan yapıp aktif olarak görüşebiliyoruz.
Eşimin arkadaşları arasındaki bekar iki erkek arkadaşına taktı. Neden onlarda geliyormuş evlilerin buluşmalarına. Onlar gelince çoğunluk erkekmiş ben kadınmışım bizim de görüşmemiz uygun değilmiş vs.
Neyse geçen gün ablamın yanında eşimin arkadaşı aradı akşam için plan yapmışlar. (Eşime ulaşamayınca bana ulaşıp gelip gelemeyeceğimizi soruyorlar) akşam için sözleştik evli bi arkadaşımızın evine gittik. Akşam ablamın mesajına cevap vermeyince ablam yine aradı. Müsait olduğumda geri dönüp aradım. Yine nerde olduğumu sordu arkadaşımdayım dedim. Israrla soruyor hangisindesin falan diye geçiştiriyorum. Geçiştirdiğimin de farkında soruyorum söylemiyorsun diyor ısrarla. Ortamda bayan varmı sadece erkeklerle misiniz diyip imalı bi soru yöneltti. Var dedim hımm yaptı ama telefondan iması belli oluyor.
Belki sizde ablanızla veya ailenizden başka bi üyeyle bu tarz şeyler yaşıyorsunuz yada nerdesin sorusunu yöneltiyolardır size Ama bana mı ters geliyor bu sorular?
Haklısınız. Yorumunuzu dikkate alıcam. Kırmadan iyi niyetle çözemedik bu işiarayı ufak ufak soğutun yani mesafe koyun gerekirse tavır alın ya da bir sorgusu sırasında sert bir tepki verin, etili olacağına inanıyorum. okurken bile darlandım siz iyi dayanmışsınız
Ben de tam bunu demek istedim. Ona ters gelen sizin hayatınız değil, kendi hayatı bence. Bundan rahatsız olduğu ve kabullenemediği için sizin hayatınızı anormal görmeye zorluyor kendini.Ona göre ters bişey yaşamıyorum hayatımda. Zihniyetini bildiğim için söylüyorum bunu. Ama nedense sürekli laf sokup ima ediyor
Telefondaki ses tonu imalı cümleleri sinir ediyor artık beni. Zihniyet olarak çok kapalı dindar bi insan olsa tamam onun hayat görüşü bu bana da bunu kabul ettirmeye çalışıyor dicem ama değil.Bence normal değil açık açık konuşun.
Özellikle bekar erkek imaları, erkek sayısının fazla olması gibi söylemler çok kötü yerlere çekilebilir.
Bence sınırı bilmeli kendi hayatına bakmalı.
İşsizlikten size sarmış ablanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?