sorular.....

İnternetten bir bilgi:

Takvim metodu, en uzun ve en kısa adet dönemleri düşünülerek, matematiksel olarak yumurtlama dönemlerinin hesaplanmasıdır. Güvenli bir metot olmadığı için artık önerilmemektedir.

En güvenilebilir yöntem mukotermal yöntemdir. Isı ve servikal mukus metodlarının birlikte kullanılmasıdır. Eğer bunu doğum kontrol yöntemi olarak kullanmaya karar verirseniz, servikal mukusu gözlemeli ve günlük sabah derecenizi ölçmelisiniz. Bu bilgiler yumurtlama gününün tespiti için kullanılır. Gebe kalmak istemiyorsanız bu günlerde ilişkiye girmemeniz gerekir. Bu metodu kullanırken her ay 8-11 gün ilişkiden uzak olduğunuzu görürsünüz.

Bu yüzden ben yumurta takibine de çok güvenmiyorum. Hastalık bittikten sonraki 5 gün bana göreceli geliyor. Bazen hastalığımın bitip bitmemesi bile göreceli geliyor. Bazen kanama duruyor 2 gün sonra azıcık geliyor falan. Esas bitmesi beyaz sıvının gelmesi olarak değerlendiriliyor ama o zaman da tam olarak yumurta döngümde nereye denk geliyor bilemiyorum. Yoruma açık şeylerde (yoruma açık derken insanların kendilerince farklı yorumlayacağı) hamilelik gibi bir şeyi riske atmamalı bence.

Erkek adamın prezrvtfle ne işi mi olurmuş?

Allah iyiliğini versin valla komikmiş. Eşime söylemeliyim bunu.

Soruna gelince sıcak ve yorgunluk etkilemiş olabilir. Erken karar verme. Devam ederse endişelenirsin.
Ama bunların önce eşler arasında konuşulması uygun olan.

Dediğim gibi benim önerdiğim yönteminde riski var evet ama zaten arkadaş riskli birşekilde korunduğu için onu önerdim..
Günleri sayın kesin hamile kalmazsınız demedim dememde zaten..

Doğru bittikren sonraki 5 gün göreceli ve her kadın için değişebilir tabiki..
Ama her kadın az çok kendi vücudunu tanıyordur bence..
Ben ilk 5 günde sıkıntı yok dedim diye benim dediğimi yapacak değillerdir..
Konu sahibinin adetlerinde oynamalar varsa hıımm evet arkadaş böyle demiş ama benim yıllardır adetim pek düzenli değil ve yumurtlama dönemlerimi ayarlayamıyorum der benim dediğimi bir çözüm olarak görmez pek tabii..

Ben mesela adet gördüğüm ilk günden beri her ay takvimlerde çizik atarım takip ederim(annem yap dedi)..
Bu da bende 10 senedir alışkanlık oldu her ay yaparım takip ederim..(evli değilim)
Mesela arkadaşlarım var anca evlenince böyle birşeye kalkışıyorlar banada gülüyorlar ne takip ediyon ki hi hi hi yoksa birşeyden mi korkuyon falan
Ben kendi sağlığım için takip etmeyi alışkanlık edindim bebek için değil

Vücudunu tanıyan yıllardır normal aylık döngülerini takip eden bir kadın için bence güvenilir bir yöntem..
Ki bende matematiksel bir şekilde hesaplasın demedim..
Benim gibi yıllardır takvimlere çizik atıyorsa ya kendisi hesap eder yada artık testler fln da var.. yada yok ben güvenemem der hiç yapmaz.. Ben sadece önerdim

dışarı boşalmak bir korunma yöntemi değil ki... yine risk vardır yani. gidin prezervatifi kendiniz alın eczaneden, ince olanlardan alın (üstünde ekstra ince falan yazar). denetin. eğer kabul etmezse bizim başka önerebileceğimiz birşey yok bu konuda malesef...

Lütfen yanlış anlamayın amacım ne suçlamak ne de başka bir şey. Ama konu sahibi geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak kabul ederken sizin bahsettiğiniz yöntemi değerlendirirken çok sorgulayacak mıdır emin değilim. Bir de çok merak ediyorum ama bu kişisel bir merak regliniz çat diye başlayıp kesin şu tarih diye bitiyor mu? Benim bazen başladığını sanırım ama esas karnımın ağrıyıp da başladığı zaman farklıdır, sonra bitti sanırım ama aslında kesin bitmemiştir. Yani ben vücudumu tanıyorum aslında misal başlamamış olmasına rağmen başlamış gibi göründüyse onu başlamadan saymıyorum, bitme de aynı şekilde. Ama işte o bittikten sonraki 5 gün kelimesi benim için göreceli oluyor. Bitmeye yakın duş alırım bir gün atar. Tamponla denize girerim daha da saçmalar. Bitmeye yakın ilişkiye girince zaten hepten değişebiliyor. Düpdüzenli insan var mı merak ediyorum. Belki de ben bu kadar değişken olduğumdan tarih hesabı ile korunmak bana güvenilir gelmiyor. Benim şu tarihte başlayacak dediğim zamanlarda bile üzüntülü bir şey olunca ya da düzenli sporla falan o gün başlamayabiliyor. Yani 5 gün baya göreceli bana.

Yok canım estağfurullah hiç öyle suçlarmışsınız gibi algılamadım
Benim adetim her ay tam 6 gün sürer hatta saatlerini bile hesaplasam her ay aynı bile çıkablir
Mesela atıyorum pazartesi sabahtan adet olduysam pazartesini tam gün olarak saydığım şekilde cumartesi gece adetim bitmiş oluyor..
Ha diyelim ki pazartesi sabah değilde öğleden sonra 5te geldi o zaman pazartesiyi tam gün olarak sayamicağım için doğal olarakta adetim cumartesi gece değil pazar günü oğlen veya öğleden sonraya uzayabiliyor... ve yine 6 gün oluyor...

Diğer konuya gelince tam anlamadım başlayıp sandığınızda aslında başlamamıştırda fln demişsiniz biraz kafam karıştı orda kusura bakmayın ama şöyle izah edeyim sanırım adetle alakası olmayan lekelenmeden bahsediyorsunuz.
Benim adetim şu şekilde başlıyor.. hafiften karnıma sancı girmeye başlıyor hafif hafif derken şiddetleniyor ve zaten bu sancıyı tanıdığım için hemen anlıyorum ki adetim gelmişş sökülme sancısı işte..
sonracıma işte ilk 1 saat kana pek benzemiyor daha koyu renkte çünkü ve o 1 saat sonrada tam kırmızılaşıyor
Adetimin gelmeyeceği dönemlerde bazen karın ağrım yine oluyor ama bu karın ağrısını bir lekelenme görmesem aa adetim başlamış gibi algılamam çünkü başlamamıştır zaten..
Diğer şekilde çok şükür adet dışı dönemlerimde lekelenmem hiç olmadığı için lekelenme görüpte adet sandığım hiç olmadı

Sonrala doğru biraz karışık oldu umarım anlaşılır yazmışımdır

Bu kadar hatun toplanmışken bende şuraya bi soru iliştirsem. Umitlim bana kızman dimi
Bayram ertesi büyük ihtimal evlenicez.
En iyi korunma yöntemi nedir?
Bide şey... ilk gece korunmak lazımmı?
Konu sahibi sana ve cvp vercek arkdişlere tşkler

canım yok o tarz değil...
yani hem seksi hem gizemli bi duruşu var benim geceliklerin..
yani açıkçası ben erkek olsam beğenirim..
ama eşim hemen çıkarttırdı..sevmiyorum o tarz şeyleri dedi..
benim yanımda giyme..ben yokken giyebilirsin dedi..
ve bidaha giyemedim..içimde kaldı

O yokken kime giyecekmişsin
Allah'ım yaa deli.. :)
Zor adammış seninki şekerim..
Valla bilemedim..

Bence prezervatif diyorum ben.. Hapa güvenmem. Zararı olur falan..
Valla hiç hap almadım. 9 aydır korunmuyoruz olmuyor çocuk.
Düşünüyorum hapla korunsam yıllarca olmayacaktı belki de

teşekkürler..çok yardımcı oldunuz..
içerikten bu en özel kısmı yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım..
eğer çok tepki olursa o kismi silcektim..ama bu durumda gerek yok gibi...

sıcaklardan bence hatta eminim diyebilrim ..

benim adetim düzenli değil canım..12 yıldır adet görüyorum ve hiç düzene oturmadı..

Bence prezervatif diyorum ben.. Hapa güvenmem. Zararı olur falan..
Valla hiç hap almadım. 9 aydır korunmuyoruz olmuyor çocuk.
Düşünüyorum hapla korunsam yıllarca olmayacaktı belki de
Cok saol canım.
3-4 yıl önce kist vardı bende. Doktor bana dogum kontrol hapı vermişti. Erimiş süzülmüştüm ya. Zayıflama hapıydı sanki

benim adetim düzenli değil canım..12 yıldır adet görüyorum ve hiç düzene oturmadı..
neden doğum kontrol hapı kullanmadığını anlamadım...
doktora danışarak kullan hem kafan rahat olsun, hem adetlerin düzenli, hem de eşin istediği gibi hareket edebilir böylece.

Cok saol canım.
3-4 yıl önce kist vardı bende. Doktor bana dogum kontrol hapı vermişti. Erimiş süzülmüştüm ya. Zayıflama hapıydı sanki
konuya atıldım ama kusura bakmayın sizi deli gibi zayıflatan kontrol hapının ismi nedir acaba

konuya atıldım ama kusura bakmayın sizi deli gibi zayıflatan kontrol hapının ismi nedir acaba
Yıllar önce oldugu için. Ve hiç evliliğe yakın olmadıgım dönemden hiç ismine bile dikkat etmemiştim. Hatırlamamım imkanı yok
İştahımı cok fena kesmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…