Sorulmadan alinan bilezik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ütü yaparken mügeyi izledim cuma günü , kadinin birini altinlari yüzünden yok mu ettiler ortaliktan diye bir konu vardi. Türkiye'de bende hic birsey takmiyorum geldigimde. ortalik hic güvenli degil, uyusturucu yoksunlugu ceken birinin kurbani olmanin olasiligi artti artik.

50 bin liralık fark işçilikten değil gramdandır.

Babamda aldi bana bu bilezikten cunku. Adet diye alınıyor sonyfta bana kalsa ben kendimde istemem diğer iscilikli olan takıları kupe vs. Ailem kabul etmeyecek sorun çıkacak arada ben kalıyorum

Siz trabzonlu musunuz? Bu trabzon hasırı modası yeni çıktı. Her yörede adet olan bir takı değil. Anadolu'da yer yer bilezik yer yer beşi bir yerde-reşat gibi kolye adettir.

Bence ailene söyle çıksın o büyük sorun
Ya ne büyük sorunu ya sallıyo kafadan kendi sorun çıkarmasa babası ne bilcek fikrim değişti bu modeli de sevdim dese sorun yok bişi yok kendi gazlıyo ortalığı

50 bin diye fazladan abartiyo olabilir bilmiyorum arasındaki farkı ben o kadar yoktur bence. Yok Trabzonlu degilim

Ya sne ne biliyorsunda atıp tutuyorsun taniyo musun Beni buraya gelince herkes cok anlayisli kesilir normalde nasılsınız bakalım PARAGOZ BI INSAN OLSAYDIM ZDNGIN BIRINI SECERDIM
Zengin biri de kesin seni seçerdi bu seçkin zevklerinle

Ya ne büyük sorunu ya sallıyo kafadan kendi sorun çıkarmasa babası ne bilcek fikrim değişti bu modeli de sevdim dese sorun yok bişi yok kendi gazlıyo ortalığı
Ya nerden biliyosun benim gazladigimu ben ailem karışmasın dite bi kere bile kötü bsiey haklarında demedim

Niye mecburen verdiniz böyle bir mecburiyetiniz yoktu halbuki.

Ne model,ne gram, ne de kaç adet bilezik takacaklar hiç konusu bile geçmedi ki benim ailem bana ev verdi,tek 1 bilezik takıldı,gramını falan da bilmiyorum,kendileri seçip almışlar.Sadece setimi seçtim onu da eşim aldı zaten.Biz herşeyi kendimiz yapıp,birşey istemedikçe değer görmedik,sizin gibi olmak lazımmış,benim k.valideye böyle bi gelin olmalıymış ama şans ve işte,dengine düşemiyosun

Eskiden altın ucuzdu 2 ayda bir bilezik alırdık . Artık bir bilezik parası korkunç rakamlar . Hiç takamayan aileler var . Düşük ayar takanlar var . Kayınvalide almış ne güzel bilezikleri , paramız yok vs oyunlarına da girmemiş kadın . Modeli mi dert oldu gramı binlerce lira olan bu şeylerin ?

50 bin diye fazladan abartiyo olabilir bilmiyorum arasındaki farkı ben o kadar yoktur bence. Yok Trabzonlu degilim

Trabzonlu değilseniz, trabzon hasır bilezik ne alaka adet bizde diye. Sizin yörenizin adeti bu değildir. Ya burma bileziktir ya da beşi bir yerde gibi kolyedir. Bari yörenize uygun bir şey talep edin altın isteyeceksiniz.

Hey yarabbim ya cidden Allah sabır verin eş ailesine. Takmayacaksan neden yok bana sormadan aldırlar yok babamın haberi yok bilmem ne. Senin gibiler düşman başına
Ya ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar

Ya nerden biliyosun benim gazladigimu ben ailem karışmasın dite bi kere bile kötü bsiey haklarında demedim
Belli oluyo burdan merak etme baban bir şey derse aa ben seçtim bunu da beğendim diyip geçsen nolur hiçbişi ama bu aklına bile gelmemiş

Birde takmayacaksanız şu olsun bu olsun bizim adet demeniz çok yanlış ve garip.

Mesela bizimkiler erzurumlu, bizim kendi yöremizin altını erzurum burması olarak geçer bilezik+yüzük halindedir, gramı pahalıdır. Geline alınır, ama gelin bu öyle hep takar kullanır. İleride çocuğuna hediye eder.

Ya ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar

Hepsi aynı olursa komik durur. Ve hasır bilezikten birden fazla olmaz kolda. Burma bilezik değil bu. Tarzı modeli farklı.

eee babana söyle o zaman , babacim ben fikrimi degistirdim o modeli degistirelim diye. kuyumcu bunu dert etmez ki.

Teee allahım . Altın altındır . Ben de şu an 4 farklı modelde 22 ayar işçiliksiz bilezikler var . Çeşit çeşit daha iyi . Zaten takmıyorum . Altınlar da çekmeceden bağırmıyorlar : kadınnnn kadınnnnn , bizler niye uyumsuzuz,çabuk koş değiştir

Yok hepsi aynı olsun. Sonucta biliyorlardı ne istedigimi habersiz farkli almaları cok mu normal

İyi de babanız aynı taktı, kayın aileniz aynı taktı diyelim. Hala, dayı, teyze, amca vs. herkes mi aynı takacak? İlla ki farklılıklar olacak. Daha sevgiliyken armudun sapı üzümün çöpü diye bu kadar takıntı yapmaya başladıysanız partnerinize evlilik yolunda geçmiş olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`