- Emoji Skoru
- 8.996
- Puanlar
- 158
- Konu Sahibi nurdegilnurella
-
ütü yaparken mügeyi izledim cuma günü , kadinin birini altinlari yüzünden yok mu ettiler ortaliktan diye bir konu vardi. Türkiye'de bende hic birsey takmiyorum geldigimde. ortalik hic güvenli degil, uyusturucu yoksunlugu ceken birinin kurbani olmanin olasiligi artti artik.Valla çözemedim . Ben altın sevmem . Bi gümüş severim bi de pırlanta . Sarı sarı cıks takmam . Hem altın işi riskli . Can tehlikesi var . Gümüş değersiz , pırlantayı da sahte sanıyorlar büyük rahatlık
Bu ne demek ya? Ailenizi ne ilgilendiriyor kayın ailenin ne taktığı? Ne hadsiz aileleriniz var.ailem duysa gercekten buyuk sorun cikar.
Biz ayrı şehirlerde olduğumuz icin sevgilimde işte oldugu icin kaynana kayinpeder ikisi gitmis kuyumcuya benim istediğim modeli degilde hic deseni olmayan dumduz bir bilrzik almışlar alinca bana da demediler bu modeli aldık diye almaya gittiklerini dediler ama ne aldığını demediler sonra sordum sevgilime bana gösterdi sinir oldım niye almadin diye neymis onu alırsa 50 bin iscilik verirmiş bosuna gitcekmis almamış para zod kazaniliyomus falan. Ben aileme demedim bile onlar kendi aldı diye ailem duysa buraya gelip almaları lazim der kizar hatta ustune üstlük gitmişler bide benim.dexigim modeli bile almamışlar napmaliuim sizce hakli degil miyim?
Babamda aldi bana bu bilezikten cunku. Adet diye alınıyor sonyfta bana kalsa ben kendimde istemem diğer iscilikli olan takıları kupe vs. Ailem kabul etmeyecek sorun çıkacak arada ben kalıyorum
Ya ne büyük sorunu ya sallıyo kafadan kendi sorun çıkarmasa babası ne bilcek fikrim değişti bu modeli de sevdim dese sorun yok bişi yok kendi gazlıyo ortalığıBence ailene söyle çıksın o büyük sorun
50 bin diye fazladan abartiyo olabilir bilmiyorum arasındaki farkı ben o kadar yoktur bence. Yok Trabzonlu degilim50 bin liralık fark işçilikten değil gramdandır.
Siz trabzonlu musunuz? Bu trabzon hasırı modası yeni çıktı. Her yörede adet olan bir takı değil. Anadolu'da yer yer bilezik yer yer beşi bir yerde-reşat gibi kolye adettir.
Zengin biri de kesin seni seçerdi bu seçkin zevklerinleYa sne ne biliyorsunda atıp tutuyorsun taniyo musun Beni buraya gelince herkes cok anlayisli kesilir normalde nasılsınız bakalım PARAGOZ BI INSAN OLSAYDIM ZDNGIN BIRINI SECERDIM
Ya nerden biliyosun benim gazladigimu ben ailem karışmasın dite bi kere bile kötü bsiey haklarında demedimYa ne büyük sorunu ya sallıyo kafadan kendi sorun çıkarmasa babası ne bilcek fikrim değişti bu modeli de sevdim dese sorun yok bişi yok kendi gazlıyo ortalığı
Niye mecburen verdiniz böyle bir mecburiyetiniz yoktu halbuki.Bana da sormadılar kayınpeder ile ve eşimin yengesi ile birlikte gittik ,maksat sanırım koluma denemek 3 lü burma aldılar adet öyle sözde sonra ne oldu ev alırken istediler mecburen verdim , tamamen yatırım amacli düşünülüyor takı hikaye yani.
Eskiden altın ucuzdu 2 ayda bir bilezik alırdık . Artık bir bilezik parası korkunç rakamlar . Hiç takamayan aileler var . Düşük ayar takanlar var . Kayınvalide almış ne güzel bilezikleri , paramız yok vs oyunlarına da girmemiş kadın . Modeli mi dert oldu gramı binlerce lira olan bu şeylerin ?Ya ne büyük sorunu ya sallıyo kafadan kendi sorun çıkarmasa babası ne bilcek fikrim değişti bu modeli de sevdim dese sorun yok bişi yok kendi gazlıyo ortalığı
Takmayacağın şey için neyin yaygarasını yapıyorsun?Takmayacağım ki bilezikleri.
50 bin diye fazladan abartiyo olabilir bilmiyorum arasındaki farkı ben o kadar yoktur bence. Yok Trabzonlu degilim
Ya ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlarHey yarabbim ya cidden Allah sabır verin eş ailesine. Takmayacaksan neden yok bana sormadan aldırlar yok babamın haberi yok bilmem ne. Senin gibiler düşman başına
Belli oluyo burdan merak etme baban bir şey derse aa ben seçtim bunu da beğendim diyip geçsen nolur hiçbişi ama bu aklına bile gelmemişYa nerden biliyosun benim gazladigimu ben ailem karışmasın dite bi kere bile kötü bsiey haklarında demedim
50 bin diye fazladan abartiyo olabilir bilmiyorum arasındaki farkı ben o kadar yoktur bence. Yok Trabzonlu degilim
Ya ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar
eee babana söyle o zaman , babacim ben fikrimi degistirdim o modeli degistirelim diye. kuyumcu bunu dert etmez ki.Ya ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar
Teee allahım . Altın altındır . Ben de şu an 4 farklı modelde 22 ayar işçiliksiz bilezikler var . Çeşit çeşit daha iyi . Zaten takmıyorum . Altınlar da çekmeceden bağırmıyorlar : kadınnnn kadınnnnn , bizler niye uyumsuzuz,çabuk koş değiştirYa ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar
Yok hepsi aynı olsun. Sonucta biliyorlardı ne istedigimi habersiz farkli almaları cok mu normalBirde takmayacaksanız şu olsun bu olsun bizim adet demeniz çok yanlış ve garip.
Mesela bizimkiler erzurumlu, bizim kendi yöremizin altını erzurum burması olarak geçer bilezik+yüzük halindedir, gramı pahalıdır. Geline alınır, ama gelin bu öyle hep takar kullanır. İleride çocuğuna hediye eder.
Hepsi aynı olursa komik durur. Ve hasır bilezikten birden fazla olmaz kolda. Burma bilezik değil bu. Tarzı modeli farklı.
İyi de babanız aynı taktı, kayın aileniz aynı taktı diyelim. Hala, dayı, teyze, amca vs. herkes mi aynı takacak? İlla ki farklılıklar olacak. Daha sevgiliyken armudun sapı üzümün çöpü diye bu kadar takıntı yapmaya başladıysanız partnerinize evlilik yolunda geçmiş olsunYa ben babama aldırdım cubmu istsdigim bilezigi hepsinin aynı olmaso lazim ben bunu aldırcam diye babama da aldırdım aynısını diyecekler niye farklı alıyorlar