Sorum "Anne"lere

Annenizi böyle bir tercih yapmak zorunda bırakmasanız keşke. Konu öyle bir yere gelmiş ki ya o ya ben diyecekmişsiniz gibi duruyor.

Aşk başka bir şey eşim de öyledir sonuçta en sonunda yine birbirimize kalıcaz. Ne evlat kalıyor ne anne baba

Niye yahu nereye gidiyor evlat?
Anne baba ölünce sevgileri de ölmüyor ki?

Evlat ayrı hayat kurup o evden çıkınca sevgisi de bitiyor mu bu mantığa göre?

Eşlerden birinin erken ölmeyeceği ne malum? O zaman birbirine kalmayınca da mı bitiyor sevgi?

Yanlış anlamayın bunu diyen ilk kadın siz değilsiniz zaten. Daha önce de duydum. Ama bazı şeyleri birbirine fazla karıştırmışsınız sadece.

Eşe duyulan aşk ile evlada duyulan sonsuz sınırsız sevgi aynı olmaz..

'Gelelim mi?' diye sorduklarında içinizden geçenleri söyleseydiniz keşke. Gelmenizi isterim deseydiniz. Anneniz sizi güçlü gördüğü için ve siz de 'gelmeyin' dediğiniz için size güvenmiştir. Şu an arayıp gelmesini isteseniz eminim ki gelecektir. Anneannenize gelince yaşlı olduğu için onun sözlerine, endişelerine çok takılmayın derim ben. Çünkü yaşlı demek çocuk demektir aynı zamanda.

Annem de bana çok düşkün değildir. Bir kızım var tam sevilme yaşında, annem bir iki sever sonra çok sıkılır. Çok nadirdir 1-2 saat bakması için rica etsem mırın kırın eder, bakar ama 1 saatin sonunda arar, nerde kaldınız der, kızın mızırdandığı anların videosunu çeker bana atar ki hemen gelelim. Ben yokken benim evimde yer içer bazen işi olunca bana gelir zaten, bardağını masada, salonda bırakır gider. Genç sağlıklı da bir kadındır. Beklentim olduğundan değil de kayınvalidem mesela şehir dışında, bana geldiğinde evimin tüm temizliğini, kışlık hazırlık dahil tüm yemekleri yapmak ister bizim için. Yaptırmayız o ayrı ama çok düşkündür gelinlerine.

Anneannem yok ama annemin bizi kendi işine geldiği gibi sevdiğini düşünüyorum.

Ama kendi çekirdek ailem bir yana. Eşimi çok severim, eşimin ailesini de severim. Kızıma aşığım hele

Annem benim canım,kıymetlim onu çok seviyorum.
Ama evlatlarımmm benim nefesim asla böyle bi karşılaştırma yapamam.
Kuzularımı dünyaya değişmem.

insan evladına ölümü hastalığı konduramıyor bence daha çok zamanı var gıbı düşünüyor onunla ılgılenecek... ama annesi sanki heran ölecekmiş gibi geliyor bana kalırsa yanılıyoruz ölümün imi nasıl ne zaman bulacagını bılmıyoruz yerı geldı mı annesını bırakıp evladına koşmalı yerı geldı mı evladını bırakıp annesine hayat denge meselesi...

Ben biraz kinciyim galina. Ve ya bazi seyleri ayirt mi edemiyorum. Annem boyle yerli yersiz uyur. Dogumumda uyuyacaksan gelme. Sen beni hic dusunmuyosun sen simdi uyursun diye uzulup kirilip beni sevmedigini dusunup trip atiyorum.

tamda benzer bi durum yaşıyoruz şuanda.
ananem annemlerde kalıyor ben evliyim ve 2 sokak var aramızda evdede 2 tane bekar kız kardeşim var. (annemlerde)
ananem cok huysuz dayılarıma düşkün ve hatta biraz bencil bi kadın kendi istediğini yapar.
herkese herşeye karışır
küçük kızkardeşim 20 yasında ve ananem yüzünden depresyona girmiş hayattan bezmiş durumda kaç kere ağladıgına sahit oldum.
bizimle aynı semtte bi dayım bi teyzem var çağrıyolarda ananemi bizdede kal diye ama gitmek istemiyor kendini düşündüğü için. annemde kızkardeşimle annesi arasnda kalmış durumda.
ama sanırım 1 aylıgına falan dayım alacak.
bi kere laf arasında annem benim için önce cocuklarım hatta babanızdan bile önce sadece siz varsınız dedi.
annem annesinede bizede bi ilgisizliği olmadı. ama onun için üzülüyroum arada kalıyor

Tabiki evlat. Anneye sevgi saygi minnet ölçülemez ama insanın yavrusu herşeyden herkesden önce gelir. Eş diyenleri hiç saymıyorum bile cok sacma bir mantık. Bi aldatmaya boşanmaya bakar biter gider. Ama anne baba aevlat kavgada etsen küssende netice değişmiyor. Kolay kolay kopamazsın.

Bazı insanlar yeterli ilgiyi göremediği insanın peşinden koşmaya bayılır. İlgiyi gören kişi de "amaan nasılsa bundan ilgi görüyorum. Beni umursamayana yaranayım bari" düşüncesiyle kısır döngüye giriyor. Anneanneniz teyze ve dayınızın peşinde, anneniz anneannenizin peşinde, siz annenizin peşinde...

Bu döngüyü kırın. Annenizden ilgi beklemeniz çok normal, eminim çok seviyordur sizi. Ama annesi yaşlı olduğu için, belki yeterince ilgi görmediği için sizden daha çok onun üstüne düşüyordur.

Canım sen de gelme demesydn keşke eğer anneannen ağır hasta değilse ve dayilrnda varsa neden annen tek başına bakiyr ki anlams deglm. Onlar calsyr bakamyr dersnz maddi destek olup annenin Ozel durumlarnda bakıcı bulmalri lazim.annem böyle bir şey yapsa önce onunla knsrm açık açık fark etmezse annem şunu söylerim ben ilerde hiç bir kotu durumumda yada özel günümde yanımda olmdgn için icimden gelerek yaslandgnda sana bakamyblrm derdim

Hepsinin sevgisi farkli ama oncelikler vardir evlatlar hep onceligindedir ebeveynlerin bazilari asiri anne babaci oluyor tabi cevremde var biliyorum ailesine yardim eden tanidigimiz bir adam dedigi su evde biz coluk cocuk ac kaliriz ama annemlerin parasini veririm onlar muhtac kalmaz ama cocuklarinida cok sever ilgilidir ama oncelikleri farkli bana gore yanlis dunyaya getirdigin cocugun herzaman bir adim onde olmali herkesden

bence örnekleriniz aynı değil

annem de çocuğum da bana gelme dedi ise gitmem

yani ben gelme dediğimde gelirse bu durumdan hoşlanmam

anneniz olsam size gelmem mesela

bu annesini daha çok sevdiği vs anlamında değil ki siz gerek yok demişsiniz o da gelmemiş

anneannenizin erkek çocuğunu sevmesi de anneniz tarafından kanıksanmıştır bu toplum böyle

umarım yeni nesillerde bu durum ortadan kalkar

Normal şartları baz alıyorum; anne koşulsuzca her şeyini veren kişi demek. Kim hayatta birbirini koşulsuzca sevebilir ki? Evde işe koca yardım etmesin hemen cırlanır, anne hastayken bakmasın hemen cırlanır. E çocuklar büyüyene kadar cinnetin aşamalarından dönüyoruz da çocuklara gık demiyoruz. Böyle bi sevgiyi kim kime verebilir?

Anneler evlatlarını her şeyden çok seviyor -geneli- . Ama evlatlar annelerini ne kadar sever bilemiyorum.

Hiç doğru bir karşılaştırma olmamış . Benim de rahmetli babaannem babamı pek sevmezdi .o yüzden anlıyorum. Madem siz bu kadar çok istiyorsunuz ikisi birlikte gelsin sizin evinize ama annem neden onu sevmeyen bi kadına bakıyo da benim yanıma gelmiyo diye dusunemezsiniz annesi onu sevmiyor olabilir ama o annesini seviyo. Ayrıca size de teklif etmiş hayır demissiniz öyleyse şikayetçi olma hakkınız yok .ben her zaman neyi nasıl düşünüyorsanız öyle ifade etmenizden yanayım . Yani ben öyleyim eğer birinin gelmesini istiyorsanız gel derim o gelmek istiyor ama ben istemiyorsam da bu ara gelmeyin uygun değilim derim ki o sizin anneniz yani icinizdekini örterek soyleyebilecehiniz biri değildir gayet net iletişim kurabilirsiniz

Üç çocuk annesiyim.Cok klişe olucak belki ama bu soruya şöyle cevap vermek istiyorum,

İki sevginin de kıymetini ,değerini ve yerini anne olunca anlayacaksınız.

Anne olduğunuz da annenize olan sevgi de boyut değiştiriyor ,daha bir anlam kazanıyor daha bir büyüyor içiniz de.

Öte tarafta evladınız..İşte ona bakınca annenizin sizi nasıl tarifi mümkün olmayan ,hicbir sey ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir sevgi ile sevdiğini anlıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…