Sorumsuz aile fertleri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin konularınızı takip ediyorum ve bir önceki konunuza yorum yapacaktım ama kilitlenmişti. Bu da benzer minvalde olduğu için yorum yapmak istedim.
Hayatta insanın başına her şey geliyor. Olasılıkların bir sonu yok. Ailenizi seçmek sizin kararınız değildi, yaşadıklarınız sizin seçiminiz değildi. Ancak yetişkin, iş sahibi bir insan olduktan sonra yaşadığınız her şey sizin seçiminiz. Evinizi, ailenizi değiştiremezsiniz, yaşadıklarınızı da aynı şekilde. Yalnızca kendinizi değiştirebilirsiniz. Ben sizin değişime kapalı olduğunuzu düşünüyorum, daha önceki ayrı eve çık cevaplarına hep yalnız kalmaktan korkuyorum dediniz. Yalnızlık şu anki yaşadıklarınızdan daha ağır mı gelecek bilmiyorsunuz, denemediğiniz bir şeye ön yargılı yaklaşıp, çıkmazda olduğunuzu düşünüyorsunuz. Halbuki bir gün bir sihirli değnek değip bütün yaşadıklarınızı düzeltmeyecek, aileniz bu yaştan sonra değişmeyecek, sizin tek değişim gücünüz olduğu konu kendiniz. Hayatı suçlamadan sadece değişime odaklansanız bu yaşadıklarınızdan daha kolay olacak sizin için.

Boş keseden atmıyorum bu arada alıkoyulma, taciz ve tecavüz girişiminden kurtarılmış, enkaz haldeyken hayata tekrar tutunmuş biriyim. Ben yaşadıklarım için neden neden diye kendimi yemeyi bıraktım. Hayatı suçlamanın bir anlamı yok çünkü. Yanlış zamanda yanlış yerdeydim ve olanları değiştiremem. Ama hayatımı tekrar elime almak benim seçimimdi ve ben de bunu yaptım. İlk günler evden dışarı çıkamazken şu an dünyanın bir ucunda tek başıma doktora yapıyorum. Bu süreçte çok gezdim, çok güldüm, aşık oldum, yeni diller öğrendim, enstrümanlar çaldım, spor yaptım. Kendimi iyileştirecek her şeyi yaptım çünkü mutlu olmak istiyordum, yaşadıklarımın beni etkilemesine izin vermedim. Kısaca dediğim gibi insanların başına kötü şeyler gelmesinin bir sonu yok, ama yaşayacak bir hayatınız var ve bunu en iyi şekilde yaşamak sizin elinizde. Güç sizin içinizde, dışarıda aramayın. Sevgiler...
BU yorumun üstüne bişey diyemem,yalnızca içindekini keşfet derim

Tatlım her ailede bir günah keçisi o misyonu kendi üstüne alan bir sözde güçlü içerde dalgalı ruh hali taşıyan bir insan evladı oluyor sizin ailede bu sen olmuşsun ne yazikki

Allah yardimcin olsun valla
Evet anandan babandan kardesinden cok rahatsizsin artik ezberledik KK ailesin olarak.

Haklisin ne diyim.

Baban baba degil ki evi adam gibi cekip cevirsin.

Annen desen hayatindan bezmis

Rahatci bir kardes.

Akisina birak be canim.
Sen nereye kadar duzelteceksin durumlari

Herkes sana güçlüsün der enerjini sömürür derdin yokmuş gibi kendi dertlerini anlatır seni gozardi eder ve sen bir gün bir bakarsın güçlü etiketi ile emilmis kalan posa ile hayata tutunmaya calisiyorsun

Arkadaşlar,
Konuyu açan arkadaşımız benzer konularda çok fazla başlık açmış olabilir, çözüm önerilerinizi göz ardı etmiş olabilir ama buraya gelip bir şekilde insanlara negatif yorumlar yapmanız çok düşüncesizce. Depresyon gibi hastalıkların yanında bir sürü kişilik rahatsızları var, kimisinin intihar gibi sonuçları var, sadece eleştirmek için gelip cevap yazmayın lütfen.

Konuyu açan arkadaşımız belki durumdan çok bunaldı belki dayanmıyor ama insanın ailesiyle ilgili sorunları yakın çevresi ile paylaşması gerçekten çok zor. Belki tek başına eve çıkma konusundaki tek korkusu yalnızlık korkusu değil. Belki ailesinden dışlanacak, tepki görecek. Belki ailesinin durumu daha kötü olacak ve vicdan azabı çekecek.
Burada sizden empati ve tavsiye bekleyen birisine bu şekilde negatif karışılık vermektense, yazmayın, okumamış gibi yapın.

Okuduklarıma gerçekten üzüldüm, keşke yapabileceğim bir şey olsa ama en çok verilen tepkilere üzüldüm.
Maviay bir doktora gitmeyi düşündün mü? Tasvir ettiğin ekonomik durumda bir terapist bulman zor olabilir ama istanbuldaysan büyük ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde psikoterapi uygulamaları var sanırım, eğer mümkünse yap. Mümkün değilse Dr. Burns iyi hissetmek diye bir kitap var, onu kendine el altı kitabı yap bir süre belki bir işe yarar.

Arkadaşlar,
Konuyu açan arkadaşımız benzer konularda çok fazla başlık açmış olabilir, çözüm önerilerinizi göz ardı etmiş olabilir ama buraya gelip bir şekilde insanlara negatif yorumlar yapmanız çok düşüncesizce. Depresyon gibi hastalıkların yanında bir sürü kişilik rahatsızları var, kimisinin intihar gibi sonuçları var, sadece eleştirmek için gelip cevap yazmayın lütfen.

Konuyu açan arkadaşımız belki durumdan çok bunaldı belki dayanmıyor ama insanın ailesiyle ilgili sorunları yakın çevresi ile paylaşması gerçekten çok zor. Belki tek başına eve çıkma konusundaki tek korkusu yalnızlık korkusu değil. Belki ailesinden dışlanacak, tepki görecek. Belki ailesinin durumu daha kötü olacak ve vicdan azabı çekecek.
Burada sizden empati ve tavsiye bekleyen birisine bu şekilde negatif karışılık vermektense, yazmayın, okumamış gibi yapın.

Okuduklarıma gerçekten üzüldüm, keşke yapabileceğim bir şey olsa ama en çok verilen tepkilere üzüldüm.
Maviay bir doktora gitmeyi düşündün mü? Tasvir ettiğin ekonomik durumda bir terapist bulman zor olabilir ama istanbuldaysan büyük ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde psikoterapi uygulamaları var sanırım, eğer mümkünse yap. Mümkün değilse Dr. Burns iyi hissetmek diye bir kitap var, onu kendine el altı kitabı yap bir süre belki bir işe yarar.

Teşekkürler kitaplarım var okumaya calısıyorum kötü ruh halinde olunca onu da okumak zorlasabiliyor. Terapiye gidiyorum ama sanırım terapist değiştireceğim cok yavas ilerlediğimizi düşünüyorum artık cünkü ve cidden su durumda seans parası bana cok geliyor dogal olarak. Burda o negatif yorum yapanlar aslında belli kişiler onları tespit ettim her konuda itinayla yorum yapıyorlar sanki onların anasına babasına laf söylüyormusım gi bi birde birbirlerini beğenip tutuyorlar komikler .kaide alınmayacak insan müsveddeleri.

Saol tavsiyen için

Haklısın teşekkür ü gectim zaten ya.. Tek yasayabilecek güçte değilim. İnsanları kabul etme yollarını öğrenmem lazım
Yalniz kabul edilecek bi tavır yok ki aile fertlerinizde.
Bu düşünce tarzınız yanlış bence.
Çıkın evden kendi hayatınıza bakın gerekrise kardeşinizi de alın yanınıza o da illa ki bi iş bulur yani beraber geçinir gidersiniz.
Ama sanırım hep aynı şeyleri yaşayıp aynı şeylerden şikayet edip farklı bi çözüm yoluna girmiyorsunuz yorumlardan anladigim kadarıyla.

Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.

Yalniz kabul edilecek bi tavır yok ki aile fertlerinizde.
Bu düşünce tarzınız yanlış bence.
Çıkın evden kendi hayatınıza bakın gerekrise kardeşinizi de alın yanınıza o da illa ki bi iş bulur yani beraber geçinir gidersiniz.
Ama sanırım hep aynı şeyleri yaşayıp aynı şeylerden şikayet edip farklı bi çözüm yoluna girmiyorsunuz yorumlardan anladigim kadarıyla.

Şöyle ki kızkardesimle karakterimiz farklı. Mesela işten cıktı hergün arkası ile alır cubur alıp cocuk gibi oyun oynuyor. O rahatına düşkün kendini sıkmaz. Ama söylesen kızıyor. Elinde parası yok maaş alamadı diye cıktı ama hala bos para harcıyor. Yani insan nasıl böle.sorumsuz savruk olur aklıma almıyor. Ben ona bi eve cıksam yine benim basıma kalır hersey enayi gibi. Ayrıca hersey para da değil hadi cıktık es kaza iş buldu Vs yaptık ettik babam annem kıyamet koparır cevremizde de yok böle örnek bizde kız cocugu öle ayrı evde yasamayı gectim gece dısarı bile cıkamıyor gercekten böle bir ailede büyüseniz bunun ne gibi sonuclar doguracagını anlardınız. Göze alabileceğim bir sonuc değil biliyorum yoksa ben akıl edemiyor muyum ayrı evde yaşayayım ya diye. O zaman kuracakları baskı ya hiç dayanabilceğimi sanmıyorum anlatabildim mi. Ama burda bazıları var ki ay ayrı eve cık yok koca kadın oldun yok bilmem ne keske herkesin aile yapısı getirdiği sonuclar Vs aynı olsa. Bunu da böle.bir yapıda bulunmayan anlamaz uzaktan davulun sesi Hos

Tıp çare olamadı sana biz nasıl olalım.
Etrafında senin deyiminle bir tane bile doğru düzgün insan yok herkes gıcık uyuz sinir iş yapmıyor yatıyor rahat bi sen mi süpersin.
Hiç demiyor musun ya sorun bende mi acaba diye ama onu da burda çok sordun sorun sende dedik onada kızdın sen ne istiyorsun bizden

Mune Mune bu kadının bu sitede dokunulmazlığı filan mı var ? İstediği lafı çakıp gidiyor ban almıyor. Ne ala .

Ben size sürekli öneri vermekten,fikir sunmamtan bıktım.
Ayrı eve çıkın diyoruz yok diyorsunuz,
ilaç kullanın diyoruz iyi etmiyor diyorsunuz,
açılın biraz hava alın diyorsunuz arkadaşım yok diyorsunuz
Arkadaş edinin diyoruz size göre herkes kötü herkes menfaatçi herkes çıkarcı.
Bir siz iyisiniz.
O yüzden böyle devam edin lütfen.
Ama buradaki önerileri dinlemediğiniz için insanlar size yorum yapmak istemiyor,yorum yapan insanları da tersliyorsunuz.
Buradaki çevrenizi bile kaybetmeye başladınız.
Gerçi siz buraya sadece iç döküp yorum yapan insanları azarlamaya bir nevi stres atmaya geliyorsunuz. (Burdan öyle gözüküyor,benim gibi düşünen bir sürü kullanıcı arkadaşımız vardır)
Lütfen biraz kendinize çeki düzen verin,kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor bende dahil ama sürekli insanlara çıkışarak bağırarak bir yere varamazsınız.
Herşeyi yapmakta sizin elinizde,bir başkasının değil.
Edit: Buradaki insanları "insan müsveddeleri" diyerek aşağılayamazsınız,beğenmediğiniz yorumlarını görmek istemediğiniz insanları göz ardı edebilirsiniz. Bu kadar zor olmamalı. Ama herkesi suçlayıp saldırıp kendinizi üste çıkartmanın bir alemi yok. Kimse burada sizi pışpışlamak zorunda değil. Önceki konuların birinde yöneticiler tarafından bile "hep aynı içerikte konu açıyorsunuz,aynı sorunla ilgili bir sürü konunuz var. Destek alın." diye uyarıldınız. Ama kimseyi dinlemeyip hala ve hala aynı sorunlar üzerinde tartışıyorsunuz. Hiçbir çözümü kabul etmiyor hepsine yok olmaz diyorsunuz. Söyler misiniz tam olarak bizden beklentiniz nedir? Sen iyisin sen süpersin en iyi sensin dememizi mi bekliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X