• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumsuz kuzen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizden para istemiyorsa ne yaparsa yapsin size ne ki :110:

Bir kuzeniniz olduğunu düşünün. Annesi ev hanımı, babası yok ve kardeşi de yok.
Hayatı zor geçmiş bir insan.
Ben herhangi bir akraba olarak göremiyorum açıkçası. Herkes elbette daha özenli ve daha yardımcı şekilde davranmaya çalışıyor.
Ancak diğerleri ipin ucunu bıraktı ne hali varsa görsün diye. Ben de bir şey yapıyor değilim şu an, sadece sinirleniyorum nasıl bu kadar kafasızca davranabiliyor diye.
Elbette empati yapamam, çünkü onun yaşadığı zor hayatı yaşamadım.

Bir tane kuzenim var, babasını küçük yaşta kaybetti. Yengem ev hanımı. Tek çocuk.
29 yaşında. Mezuniyetinden bu yana çalışmadı, sürekli KPSS'ye hazırlanıyorum diyor ama gezmelerde sosyal medyada.
İş buluyoruz beğenmiyor, atanacakmış. İnşallah atanır ama bu haliyle çok zor.

Şu an sınava sanırım 1 ay kaldı ama sosyal medyada yine tatilde olduğuna ilişkin fotoğraflar paylaşmış.
Altına "sınav çalışmaları nasıl gidiyor?" yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
Bir kaç defa iş ilanı gönderdim, cevap bile vermedi. Dolayısıyla alıp karşıma konuşamam.
Ama sorumsuzluğuna umursamazlığına sinir oluyorum. Asıl üzüntüm de yengeme. Anneyi kesinlikle sallamıyor.

Benim derdim bu kuzenimi nasıl umursamamayı başarabilirim? Diğer kuzenlerim umursamıyor "o çalışmaz ya boşver" deyip geçiyorlar, ne hali varsa görsün modundalar. Ama iş hayatını bildiğim için 30 yaşından sonra tecrübesiz bir insanın sıfır kademede önü açık bir pozisyon bulması çok zor. Harcanan zamanına ben üzülüyorum.

Edit: Tatil dediğim ege sahilleri, antalya falan değil. Atıyorum Elazığ'da yaşıyor, arkadaşlarıyla Erzurum'a gitmek gibi bir şey. Herkes tatil yapmasını kıskanmışsın demiş, o açıdan editledim.
Seeeeyyyyyy size ne :olamaz:

Yahu bayağı bayağı kıskanıyorsun işte kabul et masum düşünen ayakları boşver lütfen. Kuzeninden sanane benim kuzenim böyle yapsa sananr sen kimsin derim SANANE kuzeninden yani bide düşünen iyilik meleği rolünden çık beceremiyorsun bu rolü çünkü😂

Yahu bayağı bayağı kıskanıyorsun işte kabul et masum düşünen ayakları boşver lütfen. Kuzeninden sanane benim kuzenim böyle yapsa sananr sen kimsin derim SANANE kuzeninden yani bide düşünen iyilik meleği rolünden çık beceremiyorsun bu rolü çünkü😂

He aynen öyle. Çatır çatır çatlıyorum kuzenim sınav çalışması gerekirken yan şehre gittiği için.
Hele neredeyse 30'una gelmesine rağmen ne ciddi bir ilişkisinin ne de doğru düzgün bir işi olmaması rüyalarıma giriyor neden ben de böyle değilim diye.
Senin kafan almaz bunları.

Bütün gün kuzenimi düşünüyor değilim. Şu an önüme sosyal medyadan düştü, yine sinirlendim sorumsuz davranışlarına.

Ben şu an iş görüşmeleri yapıyorum, acaba biraz özensin diye ona söylesem mi diyorum. Bak ben iş değiştirme niyetindeyim, şurayla görüşüyorum burayla görüşüyorum gibilerinden. Ay şimdi bunu dedim diye kuzenini kıskandırmaya mı çalışıyorsun sen yorumları gelecek :)
Ben kıskanma kafasında olduğunu düşünmüyorum, otuza merdiven dayamış ama iş hayatının gerisinde kalmış birinin kıskanılacak bi tarafı yok bana göre. Yerinde olsam hiçbir şey demezdim demek ki kendi içinde yok. Böyle insanlara ben lafın sözün işlemediğine emin oldum, bir müsibet bin nasihatten iyidir boşver.

Edit: kızın ilişki durumu ile alakalı yaptığın yorumu görene kadar kıskançlık sezmemiştim sende ama şu an seziyorum açıkçası. İlişki ve 30 yaş ne alaka yani? Çok ayıpsın!

Son düzenleme:
Sizden iş bulma konusunda yardım istemeyen birine neden iş ilanı atıyorsunuz ki?
Bu ona yardım etmek değil onun kişiliğini yok saymak.
Ayrıca 29 yaşındaki insan kendi iyiliğini en az siz kadar düşünebilir

He aynen öyle. Çatır çatır çatlıyorum kuzenim sınav çalışması gerekirken yan şehre gittiği için.
Hele neredeyse 30'una gelmesine rağmen ne ciddi bir ilişkisinin ne de doğru düzgün bir işi olmaması rüyalarıma giriyor neden ben de böyle değilim diye.
Senin kafan almaz bunları.
İlişki durumlarını neden karıştırıyorsun ki? Nasip kısmet işi bunlar. Konumuz kuzeninin aşk hayatı değil. Sen şimdi aşk meşk işlerini karıştırarak daha çok dikkat çekiyorsun. Ciddi ilişki yaşayıp evlilikten de dönebilir insan, 20 yaşında boşanma da yaşayabilir. İlişki adı üzerinde, başka biriyle bağlantılı bir durum. Tamam iş konusu kendisine bağlı ama ilişki konuları bambaşka bişey ne alaka yani şu an? Çok ayıp bu yaptığın

İlişki durumlarını neden karıştırıyorsun ki? Nasip kısmet işi bunlar. Konumuz kuzeninin aşk hayatı değil. Sen şimdi aşk meşk işlerini karıştırarak daha çok dikkat çekiyorsun. Ciddi ilişki yaşayıp evlilikten de dönebilir insan, 20 yaşında boşanma da yaşayabilir. İlişki adı üzerinde, başka biriyle bağlantılı bir durum. Tamam iş konusu kendisine bağlı ama ilişki konuları bambaşka bişey ne alaka yani şu an? Çok ayıp bu yaptığın

Çünkü çevremde de çalışmak istemeyen insanlar oldu, iyi bir evlilik yaptılar, çocuğuyla falan ilgileniyorlar.
Hem çalışmayıp hem ciddi ilişkisi olmayıp bütün gün evde oturması, akşama kadar yatması ve hayatını değiştirme yönünde çaba harcamamasına üzülüyorum.
Sadece ben üzülmüyorum, tüm akrabalar olarak üzülüyoruz.
Herhangi bir kuzen olarak değerlendirmiyoruz onu. Sanırım kafamızda "desteğe ihtiyacı olan kişi" olarak kodladık ve hep öyle davrandık. Davranışlarını idare ettik, oldukça bencil bir insandır mesela, son derece kaprisli ve kavgacı. Ama hep hoş tutmaya çalıştık.
Ama diğerleri "artık yetişkin, ne hali varsa görsün" durumunda, ben de gerçi yönlendirmeye çalışmıyorum artık. Sadece denk gelince kendi hayatı için çaba göstermemesine sinirleniyorum.
Elbette kardeşim değil, ama alelade bir kuzen gibi de değerlendiremem. Diğer kuzenlerimin de sorunları var, mesela biri boşandı ama ona kafa yormuyorum. Neden? Çünkü çevresinde bir sürü insan var. Bu kuzenim yalnız.

Biraz fazla dahilsin gibi geldi kuzeninin hayatına

Aslında dahil değilim. Son 5 senedir falan bir iki defa yazdım, zaten aynı şehirde bile değiliz.
Sosyal medyada denk gelince, onunla aynı şehirde yaşayan insanlardan bir şeyler duyunca sinirleniyorum.
Bu tam olarak kuzenimi sevdiğim için ya da onu kıskandığım için değil.
Kan bağımız olduğu ve kendimi ondan sorumlu hissetmem, iyi şeyler yaşamasını istediğimden.
En sevdiğim kuzenim falan değil, belki acıyorum bilmiyorum.

Ay neyse Mune Mune konumu kapatabilirsin. Teşekkürler yorumlar için.

Çünkü çevremde de çalışmak istemeyen insanlar oldu, iyi bir evlilik yaptılar, çocuğuyla falan ilgileniyorlar.
Hem çalışmayıp hem ciddi ilişkisi olmayıp bütün gün evde oturması, akşama kadar yatması ve hayatını değiştirme yönünde çaba harcamamasına üzülüyorum.
Sadece ben üzülmüyorum, tüm akrabalar olarak üzülüyoruz.
Herhangi bir kuzen olarak değerlendirmiyoruz onu. Sanırım kafamızda "desteğe ihtiyacı olan kişi" olarak kodladık ve hep öyle davrandık. Davranışlarını idare ettik, oldukça bencil bir insandır mesela, son derece kaprisli ve kavgacı. Ama hep hoş tutmaya çalıştık.
Ama diğerleri "artık yetişkin, ne hali varsa görsün" durumunda, ben de gerçi yönlendirmeye çalışmıyorum artık. Sadece denk gelince kendi hayatı için çaba göstermemesine sinirleniyorum.
Elbette kardeşim değil, ama alelade bir kuzen gibi de değerlendiremem. Diğer kuzenlerimin de sorunları var, mesela biri boşandı ama ona kafa yormuyorum. Neden? Çünkü çevresinde bir sürü insan var. Bu kuzenim yalnız.
Tamam da ciddi ilişki falan ne alaka? Herkes evlenmek zorunda mı? İnsanın hayatı ilişki ile mi tamamlanıyor? Gerçekten ilişki meselesi sana ne ya bak okudukça sinirleniyorum, hadsizlikten başka bişey değil ne biliyorsun belki elinin altında yattığı 3 tane erkek var ve bu kız ciddi ilişki, evlilik gibi şeylere girip her gece aynı pilavı yemek yerine hayatında çeşit yapmak istiyor?? Sana ne belki cinsel yönelimi farklı? Belki bir iki deneyimi oldu ama kalbi kırıldı, çekti kendini? Hayır sana ne yani senin ne haddine ilişki durumlarına laf etmek? Yok yalnızmış yok bilmem neymiş. Yemin ederim çevremde senin gibi biri olsa seni toplum içinde itin bi tarafına sokar rezil ederdim. Gerçekten ne kadar saçma sapan yobaz bi bakış açın var nasıl bir kafa bu, sana ne milletin ilişki durumundan??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X