Sorun bende mi kayınvalidemde mi?

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
20 haftalık hamileyim. bebekle ilgili ne söylesem kv tersini söylüyor. Hevesle biraz alışveriş yaptık. Niye aldınız daha erken dedi. Almayın bir şey daha dedi. Ne için erken anlamadım. Sanki her an kötü bir şey olabilirmiş gibi. Bu işin hiç bir zaman garantisi yokki.. Allaha emanet sonuçta. Ayrıca 20 hafta hiçte erken değil alışveriş için.
Hevesle anlattım ben , tıktı lafı ağzıma.
Hamilelik kursuna gidicem, yoga da var içeriğinde dedim. Ne gerek var gitme dedi. Hevesle anlatıyorum şöleymiş böleymiş diye, bebek yıkamayı da öğretiyorlar dedim. Ne gerek var ben sana öğretirim dedi. Israrla gitme diyor bana.

Çocuğu kat kat giydirmemek lazım diyorum, aa olmaz ben giydiririm diyo

Normalde aramız iyi. Yakın ve içi içe olmadığımız için aslında. Eltimle yıllardır torunlarla ilgili hep sorun yaşamışlar hala da aynı. Sürekli karışıyor.

Bende kendimi sorguluyorum artık. Hamilelik beni alıngan mı yaptı, önceden böyle takmıyordum diyorum. Aslında takmıyordum değil, böyle yorum yapmasını gerektirecek bir durum olmamıştı hiç.

Sorun bende mi yoksa hep onun fikrinin doğru olduğunu düşünen kayınvalidemde mi?
Ve ben bana karışmaması için kalbini kırmadan ne yapmalıyım sizce??

Kayınvalide ile beraber yaşamıyorsan bildiğini okuyacaksın nasıl olsa, ama aynı evdeyseniz her şeye karışır gibi sanki.
Ben de 3 aylık gelinken benim(doğmamış) çocuğa isim arardı eşimin sülalesi. Biz zaten düşündük derdik, ayy güzel değil başka isim düşünün derdi çok bilmişin biri. Halbuki biz daha gerdeğe bile girememiştik, psikolojim bozuluyordu bi de onlar öyle yapınca.

Sen her seyini soyleme yapmadan once. "Anne kursa gidecegim" deme. Git kaydini yaptir, "Anne kursa gidiyorum." de. Bundan sonra onu planlarina dahil eder gibi degil de, yaptigin seyleri soyler gibi ol. Bebegin giyimi konusunda da "Aaa olmaz ben giydiririm." dediginde "Valla yok anne, ben giydirmeyecegim." demeyi bilmelisin. Yani hem kalp kirma, hem de bu konularda kararlari verecek olanin sen oldugunu da goster. Bebek senin bebegin, anne olan sensin sonucta. Tabii ki buyuklerin tecrubelerinden yararlanmak, onlari elimizden geldigince kirmamak lazim. Ama bu dizginleri ver, her seye onlar karar versin isine donerse olmaz. Bebek giydirme konusu gibi, orada biraz bebek onunmus gibi konusmus

Siz şuanda çok heveslisiniz ve normal olarak annelik güdülerinizle bazı şeylere siz karar vermek istiyorsunuz fakat işin gerçeği kayınvalideniz kaç çocuk büyütmüştür kim bilir ve sizden daha tecrübelidir.Ben de ilk hamileliğimde daha başına buyruk davranmıştım ama şimdi düşününce kayınvalidem söylediği şeylerin çoğunda haklıymış.Size seve seve yardım edip, öğretmek isteyen kayınvalideniz varken kursa bence de gerek yok.Günümüzde çoğu doktor bebek hazırlıkları için son dönemleri bekleyin diyor.Bence sorun yapmayın ve keyfinize bakın çünkü her şey zamanla düzenine oturuyor.

Çocuk konusunda biraz büyükleri dinlemek lazım. Modern anne olacaz diye doyumsuz, şımarık ve sürekli hasta olan mızmız çocuklar yetiştiriyoruz.

Eskiler çocuk baya büyümeden bişeyler almaya sıcak bakmıyorlar. Geneli böyle bunların. Korkuyorlar bişey olur diye. Söylemeyin aldığınızı, yaptığınızı.

Siz de kayınvalidenizi dinleyin, kafanıza yatanı yapın yatmayana anne ben istemiyorum deyin. Kızmaz, gücenmez sanırım direkt söyleseniz de bebek sizin sonuçta.

başlarda sizin gibi düşünenler sonra iyi ki kayınvaldem yardım ediyor o olmasa zorlanırdım diyorlar.
onun yardım etme hevesini kendi lehinize çevirirsiniz.aldıklarınızı yaptıklarınızı eyleme döktükten sonra söyleyin bence de.boşuna kendinizi üzmeyin.zamanla ikiniz de alışırsınız.

Kayınvaliden senin bebeğin hakkında sana şunu yap bunu yap deme hakkına sahip değildir. Benim ki de düşünemediği için demeye kalktı bir kaç şeyi ben de eşime söyledim o da güzel bir şekilde böyle yapmaması gerektiğini anlatmış, sonra başka hiçbişey diyemedi. Herkesin kendi çocuğudur. Kim ne isterse yapar, anne babadan başka kimse çocuğa karışma hakkına sahip değildir.

şu çocuk ölür mantığıyla bişi aldırmayanlara sinir oluyorum....hangi kıyafetin parası insanın bebeğini kaybetmesinden daha önemli olabilirr....
benim kaynanada da var bu mantık

Amaaa bunun patilerini yeriiiiimmmm

Eski kafali. Kundağa sarmasa cocugu bari duzgunce soyle benim bebegim ben karar veririm de çekinme soyle

doğmamış çocuğa don biçilmez derler-miş...sanırım kaynanacığın bundan dolayı söylemiş

bende çocugum olana kadar kaynanamla aramın ıyı olduğunu sanıyordum..

sımdı ne desem,ne yapsam aksini savunur kendileri,he dıyıp geçcen

Kayınvaliden cimri mi ondan mı böyle yapıyor :)
20. hafta yolun yarısı demek tabiki erken değil alışveriş için.
Cimri olmasa da tutumlu ama belki ben ondan daha tutumluyum :)
Zaten amacım denk getirip indirimli alışveriş yapmak. Herşeyi son aylara bırakırsam hem pahalıya almak zorunda kalabilirim hem de bütün masraflar bir iki aya toplanır. Azar azar olunca her aya dağılmış olur masraflar diye düşünüyorum ama yaranamadım :)

Siz de anormalsiniz,kayinvalidenizde...Verecegi cevaplari tahminen biliyorsunuzdur artik...Öyle diyorum,böyle diyor... Vs vs...Demeyin birsey...

hayatım istediğini yap herşeyi söylemen gerekmez ki.
sonuçta eski toprak az ya da çok hepsi karışır kimi iyiliğimize kimi kötülüğümüze ama sonuç aynıdır karışır hiç karışmasa bile birileriyle ya da kendileriyle kıyaslarlar. kabullen ve takma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…