Sorun bende mi kayınvalidemde mi?

Bence de takmamalisin benimde ikk bebegim hii gicik olmuyor muyum oluyorum ama onemli degik onkarinda ilk toruni ve tecrubeli ler bizden kat be kat.. cok takilma iyi tecrubwkerinden kapmaya çalış. .ya zaten o da torununun kötülüğü istemez herseyide söylemek zorunda değilsin bu arada :)

Ama kayinvalidenize "haklisin evet anne "dediginiz surece devam edecek. Esinizle konusun.Anneligi yasamasi gereken sizsiniz suan kayinvalideniz degil.Size yardimci olur o ayri. Ama kendi istegine gore degil. Sonucta hergun yaninizda kayinvalideniz kalmayacak.Kursa gidip bilincli bir anne olmanizin neyi ters gelmis kayinvalideye anlamadim.

bir kayınvalide vakası daha.. kendi oğlanlarına karıştıkları yetmiyormuş gibi bir de çocuklarımıza nasıl davranacağız ne giydireceğiz ona da karışıyorlar allah allah ..KARIŞMAYIN ARTIK ŞU GELİNLERE...YETER YAHU...

Cocuk konusunda buyukleri dinlemek lazim.
Kayinvalidenin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum , banyosunu ogretmek istiyorsa ogretsin , yabi bunda birsey yok sahsen ben kurslara felan gitmeye karsim annem var kayinvalidem var onlar kac cocuk buyutmus ..
Yanlis yonlendiricek degiller ya.

Sorunun sizde olsugunu dusunmuyorum.Kayinvalideniz durmasi gereken siniri bilmiyor.esiniz araya girmeli siz aranizi bozmayin esinize paslayin ...Allah saglikli omur versin yavruya.

İmkanı olan, kafasına yatan gider kursa, yok "ben eskilerin tecrübelerinden istifade edeceğim" diyen onlara danışır.
Kv'ye gelince, nefret ederim ne gereği varcılardan. Bir gereği var demek ki. Heves edilir yapılır hayret birşey.
Sen canın nasıl istiyorsa öyle yap arkadaşım, bebek senin, hayat senin.
O da anca konuşur durur.

Siz haklısınız sizin için söylemiyorum ama ellerimizdeki deneyimlerin de kıymetini bilmiyoruz, mesela bebek yıkamayı, bezlemeyi öğretecek deneyimli birisi varken yanımızda, bu ve benzeri bebek bakım işleri için kursa gitmek.. Ne bileyim fazla abartı değil mi?

Her şeyi takarsan işin zor.
Ne dediğini umursamadan yap sen alışverişini.
Sonuçta onun cebinden çıkmıyor.

" Ben istiyorum,ben uygun gördüm,ben heveslendim yapacağım,ben böyle düşünüyorum..."vereceğin cevaplar bunlar.Büyüklerin de her lafına takılma he degeç,kendi bildiğini oku.Her hevesini düşünceni de anlatma o zaman.

Kv nizle bu tarz sohbetlere girmeyin bence.
Genelde kv ne derse batıyor,özellikle doğumdan sonra daha fazla
sıkıntı oluyor.
Dediğim gibi siz bu tarz konularda kv ye paylaşımlarda bulunmayın,
istediğinizi yapın.doğumdan sonrada bazı şeyleri duymazdan gelin.
Kendi bildiğinizi yapın.
Hayırlı doğumlar...

Aynı şeyleri anneniz de söyleyebilirdi o zaman bence rahatsız olmazdınız. Sorun söyleyenin kayınvalide olması. Ne kadar iyi olursanız olun rahatsız etmiş. Oysa aynı yaştaki herhangi bir kadın da (dediğim gibi anneniz de dahil) size aynı şeyleri söylerdi. Onda kötü niyet yok, sizde de kötü niyet yok. Sadece alınganlık.

Heveslerine ortak olmuyorsa, paylaşmıyorsa anlatma canım. İmkanın ölçüsünde istediğin şeyleri yaşamak hakkın. Her şeyin hesabını veriyormuş gibi anlatma boşver. ama insanların ağzı durmayacağı için, sen kendin hıhı diyip geçmeyi öğrenirsen bir ömür rahat edersin. Boşvermeyi gerçekten öğrenmemiz lazım. bunu başarabilsek çok rahat edecek kafamız. bunun da bir yolunu bilen varsa buyursun söylesin :)

Alışveriş konusunda bence de çok aceleci davranmayın. Aldıklarınız elinizde patlamasın :)
Yetiştirme konusunda kayınvalidenizden yardım isteyin bence.
Allah aşkına annelerimiz doğum kursuna, yogaya mı gitmiş sizi büyütürken eğitim verirken fln.
Bana bunlar para tuzağı geliyor.

anneler kayınvalideler, her zaman eskilerin yetiştirme tarzına göre konuşurlar..
8 aydan önce alışveriş yapmak istemezler, maazallah Allah korusun bebeğe bişi olur diye..
bunca çocuk yetiştirdim, bebek yıkama kursla mı öğrenilir derler..
bu tarz söylemler bebek doğduktan sonra da devam edecektir..
hiç kafanıza takmayın, ama üzülmeyin de böyle söyledikleri için.. kendi bildiklerini paylaşıyorlar bunda bir kötülük yok..

benim oğlumu nerdeyse 6 ay kadar kayınvalidem yıkadı.. her yıkama gününde gelirdi sağolsun..

kafanıza uyanı yapın uymayanı yapmayın ama sırf "söylüyor" diye de üzmeyin ne kadını ne kendinizi..

arkadaslar bende gebe okuluna gittim. cok memnun kaldim. su an 24 haftalik hamileyim.
tek tek onemli konulari not aldim. ve annem bile (4 cocuk buyuten 4 torun buyuten canim amnecim) ne kadar guzel seyler anlatilmis dedi..
kv me okula gittigimi soylemedim. gorumceme soylemistim o soylemistir sanirim. benim kv de de herseye ne gerek var kafasinda o yuzden
bisey soylememeyw dikkat ederim. aramiz ii degil zaten.esim sunu aldik bunu aldik der..
niye simdi aldiniz vs fslan der oda..ben artik onun davranislarini gormemeye sinirlenmemeye calisiyorum. rabbim hayirlisiyla hayirli dogumlar ve keyifle huzurla yavrularimizi buyutmeyi nasip etsin.
buyuklerimize de akil fikir versin ne diyim.

sorun kaynananda, kendisine bi hobi bulsun bence, yoksa seni daha çok daraltır, ne istiyosan al, hevesini al, belki bi daha çocuk yapmak istemezsin ne malum, o yüzden hiç kendini kasma içinde kalmasın, yoga kursuna da git, amaç orda sadece bebek nasıl yıkanır öğrenmek değil, dayanışma sosyalleşme...
kaynanan kendini belli etmiş, özünde iyi bir insan olabilir ama bence araya biraz resmiyet ve mesafe koymanın zamanı gelmiş, bence bu mesafeyi tatlılıkla koy, yoksa bu müdehalelerin dozu gittikçe artar bebeğin doğuncada çekilmez hale gelir benden söylemesi. Senin ilk bebeğin ama onun ilk torunu değil, o da hevesli falan diye mazur görülcek şeyler değil bence
sağlıcakla kavuş bebeğine

Teşekkürler..
Tecrübesiz olduğumdan hevesle paylaştım bazı yaptıklarımızı. Ama bende akıllandım artık. Hiç bir yaptığımı anlatmayacağım.
Arkadaşımın kv si park yatak alacağız dediler diye kızmış, ben ona yatıramam çocuğu demiş. Sanki devamlı kendi bakacak :) her ailede oluyor sanırım ufak tefek.

Eşime üzüldüğümü söyledim. O da annesine çok düşkün. Onun da kırılmasını istemez, ben zaten kırmam da.. He de geç sen bildiğini oku dedi:)

Ben daha çok doğumdan sonra sıkıntı yaşamıştım.
Emzirme ve çocuk bakımıyla alakalı,bu konuda özellikle dikkatli olun.
mümkünse sezeryan olsanız bile kv denizle aynı evde kalmayın,
yardımcı olmasını istemeyin.Eşinizin dediği gibi yapın.

20. hafta tabiiki erken degil…ilk 3 ayda en cok dusukler oluyor diye biliyorum…kaldiki dedigin gibi her daim Allaha emanet miniklerimiz…Rabbim korusun esirgesin onlari…

Buarada ben dogumdan once kursa gitmistim, yoga degildi ama genel bilgilendirme ve doguma hazirlik gibi birsey..nefes alma teknikleri..dogumun icerigi vs vs..ve biliyor musun? Bence boyle bir kurs insane ruhen hazirliyor doguma azda olsa...sancilarim basladiginda koltuga oturup sakin sakin nefes aldim… ogrendigim gibi….ayrica eslerimizede tavsiyelerde bulunuyordu…

Ha bu sefer gidermiyim oyle bir kursa bilmiyorum, malum evde bi tane daha cocugum var..ama bu sefer gebelik yogasina gitmek istiyorum aslinda..nedne olmasin..eger ise yarayacaksa gitmek iyi gelir diye dusunuyorum..kaldiki bir dogumun nasil gececegi onceden asla belli olmaz..ama sen ogrenmenin nesi zararli olabilirki? Ayrica bebegi annenin kendi basina banyo yaptirabilmesi gerek..bebek kucuk zaten kontrol sende..cok isine yarayacak…mesela ben baska tarz yikarim yeni dogan bebegi annem baska… Ikiside yanlis degil tabii…ama egitim olayi cok farkli. Ayrica kendine guveninde artiyor.

Esin ne diyor annesinin bu tavirlarina?? O arkandaysa kv ye birsey demek zaten dusmez..bu yuzden takma kafaya git derim kursuna. He he deyip bildigini okumaktan geciyor bence bu durum…

Doğum zamanı ayrı bir muamma zaten.Annem kanseri atlatalı bir yıl bile olmadı. Şu an iyi ama kıyıp gel benle ilgilen diyemem. Herkes annesiyle rahat eder ama benim tek şansım kv galiba.
Bunu düşünüyorum bende bir süredir. Olmazsa kısa süreliğine yardımcı bulacağım evde devamlı bir yabancıyı hiç istemememe rağmen.
Zaten kv bile öyle benimle 40 gün geçirecek durumda değil. Başımın çaresine bakacağım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…