13.00 civarı sevgilim ailesiyle geldi, kahvelerini yaptım, babası beni kardeşimden istedi. Bu söz.
14.30 civarı teyze, anneanne-dede tayfası geldi, yüzük taktık pasta kestik. Bu nişan.
17.00 civarı daha önceden ayarladığım nikah memuru geldi evimize, attık imzaları. Bu nikah.
Aynı gün içinde hallettik her şeyi. Nişanlı kaldığım süre yaklaşık 3 saat. Ha daha gösterişlisini yapamaz mıydım? Elbette yapardım, ben memurum, eşim özel sektörde mühendis, çok şükür iyi kazanıyoruz ama ne gerek var?? Bu bahsettiğim günün maliyeti kız tarafı olarak sadece kendi masrafımı hesaplarsam 200 yoktur.
Düğün için de 3-5 binler havada uçuşurken 1000tl verip gelinlik aldım çiçeği, duvağı vs dahil, altıma çektim converse, kuaföre elimde duvakla gidip "şunu kafama yerleştir" dedim, kuzen saçları vs ile birlikte 200 civarı bir şey verdim geçtiğimiz şubatta. Eşimin takımı damatlık bile değildi, yakasını düğmesini kaplattık satenle, bitti gitti. Kim hatırlıyor şimdi bunları? Hiçkimse. Ben gelinliğe 10bin, damatlığa 3bin verseydim kim hatırlayacaktı? Yine hiçkimse.
Demem o ki abartmayın, büyütmeyin. Kuru kuruya da, kaz gibi yolunmadan da oluyor. Üstelik söz-nişan vs son derece sıradan ve normal şeyler bunlar. Hayatımızda bir çok şeyi ilk kez yapıyoruz ama nedense bu evlenme işi büyüyor da büyüyor.
Heveslerinizin sizi üzmesine izin vermeyin. Her şey gönlünüzce olur umarım.