Sorun para :(

ben pişman değilim kimi sevdiğimden gayet mutluyum onunla çok size de mutluluklar.
Sana pişmansın demedim zaten asıl siz açtığınız konuyla alakalı pişmanlık göstermişsiniz.
Nişanmış bohçaymış bilmem ıvır zıvırmış bunlar çok gereksiz tefarruatlar.İki kişi birbirini sevdikten sonra hiçbir güç bu birlikteliğe engel olamaz olmamalıda.
Ancak siz gözüm kalmasın diye bir açıklama yaptıysanız bu sizin pişmanlığınızı gösterir.

beklemeyi düşünüyodum ama tecrübeli arkadaşlar fikir verdiler hani söz takmak çok masraflı olmuyormuş ya.

evet çok masraflı değil yani siz sadece yüzük takacağız sonra bekleyeceğiz diyorsanız, yüzük, kıyafet, pasta ve ikramlıklar oluyor masraf olarak, biz de evde yapmıştık, ama yine de 2-3 bin arası gitmişti toplamda.

Sana pişmansın demedim zaten asıl siz açtığınız konuyla alakalı pişmanlık göstermişsiniz.
Nişanmış bohçaymış bilmem ıvır zıvırmış bunlar çok gereksiz tefarruatlar.İki kişi birbirini sevdikten sonra hiçbir güç bu birlikteliğe engel olamaz olmamalıda.
Ancak siz gözüm kalmasın diye bir açıklama yaptıysanız bu sizin pişmanlığınızı gösterir.
yani bana göre de gereksiz ama adetler gelenekler görenekler var öyle kuru kuruya evlenilir mi günümüzde bana kalsa ohoo söze bile gerek yok direk nikah olsun bitsin derim ama öyle olmadığını sizde biliyosunuz

buradaki yorumlar çok acımasızca neden kavga ediyorsunuz konu sahibi ile? siz belki azla yetinebildiniz ve öyle yapınız mutlu oldunuz. konu sahibinin hevesleri vardır ama imkanı yoktur, soruyor burada ne yapsak diye? valla kadının düşmanı yine kadın. daha güzel bir düğün istiyor diye neden eşinden pişman olsun :)))

ben sizin gibi düşünmüyorum, partnerine aşık olabilir ama bazı şeyleri de hevesle yapmak isteyebilir insan bir kötülük yok ki bunda.
Benim yazdığım yazıdan KÖTÜLÜK çıkarttıysanız sizi de ayrıca tebrik etmek istiyorum :D
Kusura bakmayın ben bişey demedim.
Söz bohçası Nişan bohçası nişan elbisesi kına gecesi gelinlik yemekli düğün takılar beyaz eşyalar mobilyalar lebi derya ev olmadan sakın ama sakın evlenmesin evlenirken MASRAF ŞART.
Herkes memnun olsun dimi ama ;)

buradaki yorumlar çok acımasızca neden kavga ediyorsunuz konu sahibi ile? siz belki azla yetinebildiniz ve öyle yapınız mutlu oldunuz. konu sahibinin hevesleri vardır ama imkanı yoktur, soruyor burada ne yapsak diye? valla kadının düşmanı yine kadın. daha güzel bir düğün istiyor diye neden eşinden pişman olsun :)))
aynen konunun dışına çıkıyor bazı yorumlar

Benim yazdığım yazıdan KÖTÜLÜK çıkarttıysanız sizi de ayrıca tebrik etmek istiyorum :KK70:
Kusura bakmayın ben bişey demedim.
Söz bohçası Nişan bohçası nişan elbisesi kına gecesi gelinlik yemekli düğün takılar beyaz eşyalar mobilyalar lebi derya ev olmadan sakın ama sakın evlenmesin evlenirken MASRAF ŞART.
Herkes memnun olsun dimi ama :KK66:

evlenirken masraf şart tabii, sıfırdan bir yaşam alanı düzülüyor, en düşük bütçe ile bile yapılsa tüm gelenek görenekten bile kaçınılsa yine oluyor yine oluyor zira arkadaşınızla eve çıksanız bile masraf olur. ama eğer daha fazlasını istiyorsan daha zengin birini bulmak bana pekte iyi bir yorum gibi gelmedi. takdir sizin.

Takma kafanı böyle şeylere. .Dillere destan düğün Nişan olsa da illa içinde birseyler kalır :) Ailene yardım etmen çok güzel birşey. Bunun sevabı çok büyük. Evde söz yapsanız; Ikramlik birseyler, normal pahalı olmayan yuzuklerden alsaniz düğüne de belki toparlanir daha güzel hazırlanirsiniz. Mutluluklar bu arada. Takmayın kafanıza hersey olacağına varır

bu arada nişan, söz kına gecesi, hiçbirini yapmadık isteme sırasında yüzükler takıldı geçildi, düğünümüz de kendi durumumuza göre çok düşük bütçeli bir düğün olacak, bu tür şeylere para harcamyı sevmediğim için böyle tercih ettik, davetiyemiz en ucuzlarından seçildi çünkü çöpe gidecek. ama gelin görün ki yine de deli gibi para harcandı ve harcanmaya devam ediliyor, dedğim gibi bir öğrenci evine de çıksanız para gidiyor ki öğrenci evi gibi gidipte 2. el eşya alamazlar, ne biliyim yapılması zorunluolan şeyler mutlaka oluyor.

Meral hanım size ceviz yemenizi tavsiye ederim zira yazdığım yazıları anlamakta epey güçlük çekiyorsunuz.
Pişman olmak diye bir kelime kullanmadım.
Evet kadının düşmanı kadındır örneğin sizin beni tanımadan beni hedef almanız ve cümlelerimden kendinizce anlam çıkartmanız en belirgin ÖRNEK.

ayy daha o var dimi siz kaç bohça yaptınız
Evli değilim ama evlensem bohça yapmayabilirim yada yaparsam fazla abartmam.Kayınvalideye başörtüsü seccade kayınpedere gömlek vs bu tür şeyleri katıyorlar genelde.

Takma kafanı böyle şeylere. .Dillere destan düğün Nişan olsa da illa içinde birseyler kalır :) Ailene yardım etmen çok güzel birşey. Bunun sevabı çok büyük. Evde söz yapsanız; Ikramlik birseyler, normal pahalı olmayan yuzuklerden alsaniz düğüne de belki toparlanir daha güzel hazırlanirsiniz. Mutluluklar bu arada. Takmayın kafanıza hersey olacağına varır
teşekkürler sağolun :)

yani bana göre de gereksiz ama adetler gelenekler görenekler var öyle kuru kuruya evlenilir mi günümüzde bana kalsa ohoo söze bile gerek yok direk nikah olsun bitsin derim ama öyle olmadığını sizde biliyosunuz

13.00 civarı sevgilim ailesiyle geldi, k
ahvelerini yaptım, babası beni kardeşimden istedi. Bu söz.

14.30 civarı teyze, anneanne-dede tayfası geldi, yüzük taktık pasta kestik. Bu nişan.

17.00 civarı daha önceden ayarladığım nikah memuru geldi evimize, attık imzaları. Bu nikah.

Aynı gün içinde hallettik her şeyi. Nişanlı kaldığım süre yaklaşık 3 saat. Ha daha gösterişlisini yapamaz mıydım? Elbette yapardım, ben memurum, eşim özel sektörde mühendis, çok şükür iyi kazanıyoruz ama ne gerek var?? Bu bahsettiğim günün maliyeti kız tarafı olarak sadece kendi masrafımı hesaplarsam 200 yoktur.

Düğün için de 3-5 binler havada uçuşurken 1000tl verip gelinlik aldım çiçeği, duvağı vs dahil, altıma çektim converse, kuaföre elimde duvakla gidip "şunu kafama yerleştir" dedim, kuzen saçları vs ile birlikte 200 civarı bir şey verdim geçtiğimiz şubatta. Eşimin takımı damatlık bile değildi, yakasını düğmesini kaplattık satenle, bitti gitti. Kim hatırlıyor şimdi bunları? Hiçkimse. Ben gelinliğe 10bin, damatlığa 3bin verseydim kim hatırlayacaktı? Yine hiçkimse.

Demem o ki abartmayın, büyütmeyin. Kuru kuruya da, kaz gibi yolunmadan da oluyor. Üstelik söz-nişan vs son derece sıradan ve normal şeyler bunlar. Hayatımızda bir çok şeyi ilk kez yapıyoruz ama nedense bu evlenme işi büyüyor da büyüyor.

Heveslerinizin sizi üzmesine izin vermeyin. Her şey gönlünüzce olur umarım.

bu arada nişan, söz kına gecesi, hiçbirini yapmadık isteme sırasında yüzükler takıldı geçildi, düğünümüz de kendi durumumuza göre çok düşük bütçeli bir düğün olacak, bu tür şeylere para harcamyı sevmediğim için böyle tercih ettik, davetiyemiz en ucuzlarından seçildi çünkü çöpe gidecek. ama gelin görün ki yine de deli gibi para harcandı ve harcanmaya devam ediliyor, dedğim gibi bir öğrenci evine de çıksanız para gidiyor ki öğrenci evi gibi gidipte 2. el eşya alamazlar, ne biliyim yapılması zorunluolan şeyler mutlaka oluyor.
yani illa ki gider para bu

13.00 civarı sevgilim ailesiyle geldi, k
ahvelerini yaptım, babası beni kardeşimden istedi. Bu söz.

14.30 civarı teyze, anneanne-dede tayfası geldi, yüzük taktık pasta kestik. Bu nişan.

17.00 civarı daha önceden ayarladığım nikah memuru geldi evimize, attık imzaları. Bu nikah.

Aynı gün içinde hallettik her şeyi. Nişanlı kaldığım süre yaklaşık 3 saat. Ha daha gösterişlisini yapamaz mıydım? Elbette yapardım, ben memurum, eşim özel sektörde mühendis, çok şükür iyi kazanıyoruz ama ne gerek var?? Bu bahsettiğim günün maliyeti kız tarafı olarak sadece kendi masrafımı hesaplarsam 200 yoktur.

Düğün için de 3-5 binler havada uçuşurken 1000tl verip gelinlik aldım çiçeği, duvağı vs dahil, altıma çektim converse, kuaföre elimde duvakla gidip "şunu kafama yerleştir" dedim, kuzen saçları vs ile birlikte 200 civarı bir şey verdim geçtiğimiz şubatta. Eşimin takımı damatlık bile değildi, yakasını düğmesini kaplattık satenle, bitti gitti. Kim hatırlıyor şimdi bunları? Hiçkimse. Ben gelinliğe 10bin, damatlığa 3bin verseydim kim hatırlayacaktı? Yine hiçkimse.

Demem o ki abartmayın, büyütmeyin. Kuru kuruya da, kaz gibi yolunmadan da oluyor. Üstelik söz-nişan vs son derece sıradan ve normal şeyler bunlar. Hayatımızda bir çok şeyi ilk kez yapıyoruz ama nedense bu evlenme işi büyüyor da büyüyor.

Heveslerinizin sizi üzmesine izin vermeyin. Her şey gönlünüzce olur umarım.
çok güzel ve açıklayıcı olmuş yazınız teşekkürler. sizinki de temiz ve nezih olmuş söz düğün vs inşallah mutluluğunuz ömür boyu sürsün.

Beklentileri yüksek maddiyatı kısıtlı bulunduğu şartlardan mutlu olmayan bir insansınız... Ne diyim loto oynayın belki para filan çıkar diğer türlü zamana bırakın o halleder

İnsan sevince duramıyo bide memleketler uzak olunca iyice zor oluyo özleniyo yani.

Bende esımle uzaktan uzaga durdum unıversıtede tanıstık cıkmaya basladık ıkı yıl bırlıkteydık sonra okul bıtınce mecbur eve donduk o ankara ben ızmır evet zor oluyordu ama yoktan yonga kopmuyor esıme ızmırden ıs baktık olmadı sonra o kendı memleketınden ıs buldu ose gırdıgı ılk gun senı ıstemeye gelcez dedı nısan ıcın de bır yıl bekledık tam ıkı yıl uzaktan uzaga beklemıs olduk... arada mesafe olunca zor oluyor ama paraszda hıc bırsey olmuyor

Herkes düşüncesini yazmakta özgür konu sahibi konu açmış bende fikrimi yazdım abartılı bir düşünce değil evde saç baş yapılmasında ne var gayette güzel yapılır bir kaç arkadaş tarafından ayrıca maddi sıkıntı varken en uygun olanı aranılır.

Eveeet herkes dusuncesını yazacak cok haklısınız ama konu sahıbı herseyım duzgun olsun para sorunu olmasın ozendıgım seyler var demıs bunun ıcım oyle yazdım

ya büyük ihtişamlı olmak zorunda mı?? küçk bi söz gbi aileler arasnda yapın nişanı biz öyle yaptk ne masraf oldu nede baş ağrısı çektm :KK16: miss gbi.
düğünde ztn erkek düşünsün sen hçbşe yapma..

Öyle ama insan herşeyin en iyisini ister sonuçta ilk heyecan bunlar hiç bişey gözümde kalmasın istiyorum nişanda üzülmek istemiyorum :KK43:

Bu içinde kalmak falan tüketim toplumunun dayatmaları
Tek bir alyansla evlendim, hiç de içimde kalmadı, sevdiğim adam yanımdaydı
Dene bak göreceksin

Back
X