Sorunlar karsisinda sakin kalamayip stresten kendini bitiren bir ben miyim?

Pulver2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2022
1.100
1.835
53
Bildim bileli mi boyleyim, yoksa yillar once gecirdigim cok buhranli donemden sonra mi Boyle oldum bilmiyorum.

Ancak bir sorun oldugu zaman, kafayi yiyecek sekilde panikleyip, ne yapacagimi nasil cozecegimi bilemedigim konular karsisinda sakinlesemedigim gibi, telefona sarilip, konu ve cozumu hakkinda hicbir fikri olmayan anneme "Anne soyle birsey oldu, ne yapicam" diye telefona edip, kendimi disari atip hizli hizli yuruyup sakinlesmeye calisiyorum. O gun asla cozumu olamayacak birseyse bile, sakinlesemeyip, huzursuzluktan uyuyamiyorum da.

Sizler sorunlarla nasil basa cikiyorsunuz? Gercekten caresiz korkunc hissettiginiz durumlarda olayla nasil basa cikiyorsunuz? Gercekten salteri kapatip "bugun cozulemeyecegine Gore unutmali, sonra dusunurum" deyip sakinlesebiliyor musunuz?

Genelde bende öyleydim hatta oturur ağlardım sonra ucunda ölüm olmadığını düşüne düşüne aştım bir nebze

Ben tam tersi sorunlardan kaçma eğilimindeyimdir, olabildiğince uzaklaşmaya çalışırım üzerine gitmem. Onu orada bırakıp yok sayıp hayatıma devam ederim. Bir problem varsa onu son dakika çözerim misal. Ama pek memnun değilim, son dakikaya bırakmakta sıkıntı yaratabiliyor.

Genelde bende öyleydim hatta oturur ağlardım sonra ucunda ölüm olmadığını düşüne düşüne aştım bir nebze
Evet ucunda ölum yok, bu konuda haklisiniz. Mesela bugun yine beni panikten krize sokan bir durum oldu ve yine annemi aradim. En sonunda annem "Sana yardimci olamam, beni arayip tansiyonumu hoplatiyorsun" deyip telefonu kapatti. Sorunumdan kafayi yemem bir yana, derdimi anlatabilecegim tek kisinin bile basini agritmam bir yana, kendimden nefret ederek telefonu kapatip, Su anda sokaklarda dolanip sakinlesmeye calisiyorum. Aklima da buraya yazmak geldi.

Sorunum oldugunda cozememek de kötü, bunu paylasabilecegim hic kimse olmamasi da. Ya Rabbim, nolur sakinlik var bana

Benimde dün canım fena halde sıkıldı eşime. Bugun hala aynı sinir üstümdeydi. Cok zorlandım atamadım üstümden siniri. Ne banyo yapmak geldi icimden ne yürümek. Saglik acisindan yemek yemek zorundaydım. Bazı durumlar insani cidden kitliyor sakinleşmek bi süre aliyor. Su ile temas etmek su içmek dua etmek banyo yapmak verebilecegim çözüm önerilerim. Umarım aşarsınız..

Şu devirde stresi sağlıklı seviyede tutmak gerçekten çok zor. bir zamanlar ben de inanılmaz paniktim, elimi kolumu koyacak yer bulamazdım. Ben çözüm olarak alternatifleri de sıralıyorum artık, bu iş olmazsa diğerine bakmayı deniyorum. “Amaaan sağlık olsun” gerçekten mottom oldu; sağlık olmazsa her şey sıfır.
Ya da sorunu elimden geldiğince yok sayıyorum. Sağlıklı yol mudur bilmem ama günlük streslere başka stres kaynağı eklemeyi hiç çekemeyeceğim

Peki sorunlarinizi kendi icinizde mi cozuyorsunuz? Sinirden cozumsuzlukten delirdiginiz anlarda bunu paylasabileceginiz biri var mi?

Psikolojik destek alabilirsin

Anneniz harici bı dostunuz yakın arkadaşınız yok mu ? Dertleşip içinizi açabileceğiniz, olmadı yardım alın

Peki sorunlarinizi kendi icinizde mi cozuyorsunuz? Sinirden cozumsuzlukten delirdiginiz anlarda bunu paylasabileceginiz biri var mi?
Ben kendim çözmeye çalıştım. Bir sorun olduğunda arkadaşlarıma anlatırım, sonra durumun muhasebesini yaparım. Çözüm ne olabilir diye düşünürüm.
Ancak genel olarak terapi konusunu öneririm. Bu çağda profesyonel bakış açısı almak cidden kuaför, market alışverisi gibi zorunlu bence. Kendim de arıyorum bu arada, yoksa çözüm arayacağım diye kahrolacağım

Bende de var malesef. Kendiminbaska seyler dusunmeye sevk edip dikkatimi dagitmaya calisiyorum

Stresle başa çıkma ve stres yönetimi konusunda uzman desteği almaniz gerekiyor bence.

Çözebileceğim sorunlarla ağlasamda strese de girsem bir şekilde uğraşıyorum aslında elimden geldiğince ne anneme ne de bi başkasına söylememeye çalışıyorum ki en son annemin '' bak artık kendi sorunlarınla başa çıkabiliyorsun gördün mü helal sana '' dediğini hatırlıyorum üniversitedeyken o zaman anlamıştım olgunlaştığımı. Çok zor bir sorunla karşılaşırsamda kaçıyorum oradan asddfhjj

Eckhart Tolle'ün şimdinin gücü isimli kitabını okumanızı öneririm.
Kendisi "sorunlar zihnin illüzyonlarıdır" der. Anda kalabilecek şekilde eğitmeyi basarabilirseniz zihninizi sorun anlarında da çok daha sakin ve yapıcı bir ruh haline burunebiliyorsunuz.
Hemen o noktaya gelmek zor olabilir ama en azından sorunlara çözümlere ve tepkilerimize dair güzel bir içgörü kazandiriyor bence bu kitap insana...

Ben de yıllarca kendimi yıprattım sonunda sağlık sorunları da edinince olayları mümkün mertebe oluruna bırakmayı öğrendim.Kısaca olduğu kadar deyip geçiyorum artık.Tavsiye ederim

Dua okurum ve dinlerim sonra bi turk kahvesi yaparim olayin seklini düşünürüm biraz . sessiz kalir sen ne kdr bi tarafini yirtsan daaa Allahin dedigi olur derim. bakalim ne olacak zamanla herseyin geçtiğini görürüm olaylarin sekli oluşu etkileme derecesine göre mudahil olurum
Yani stresten kastınız sizi ve 5 6 kisiyi ilgilendiren bu olay sa çözüm yollari düşünürüm ama ben ve 1 2 akrdsmi etkileyecekse biraz sessiz kalırım olayin akışını seyreder ona göre çözüm yaparim ama sadece beni etkilerse kahvemi icer 1 gun gecmesini bekler bi arkdsmla dertlesir sonrasında çözüm ararim cok düşünmek de onemli değildir gecmis hikayelr üzerine çünkü oldu zamani geri Alamazsinizzz yarina bakacaksinz bazendee cokkk sessiz kalir hic bise yapmam olan oldu derim

Herkese teker teker tesekkur ederim. Akil alip danisabilecek biri olsa keske, o zaman biraz sakinlesirim.

Stress yonetimi hakkinda kesin okumaliyim, gercekten bana cok ama cok zarar veriyor bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…