Soruyorum size nasıl üstesinden geliyorsunuz ?

zuzu_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
56
0
46
Çanakkale
Daha 1 senelik evli bir bayanım.12 saat çalışıyorum akşam 8:30 da evimde oluyorum.
Yemekti bulaşıktı yarın akşamki yemekti derken gece saat 11 oluyor sonrada 11:30 da uykum geliyor yatıyorum.Ne kendime zaman ayırabiliyorum ne doğru dürüst eşime zaman ayırabiliyorum nede evime.Her şeye zor yeter oldum.
Şimdi arkadaşlar benim gibi olmayıp hem kendine özen gösterebilen hem evine hem işine yetebilen bayanlar mutlaka vardır lütfen banada yardım edermisiniz bu işin altından nasıl kalkabiliyorsunuz?

eşin yardım etmiyormu..sonuçta ikinizde çalışıyorsunuz sanırım..ve o ev sadece senin değil onunda evi..

valla canım ben öğretmenim 15.30 da evdeyim, ben bile kendime fazla zaman ayırıp, her işe yetişemiyorum.

çocuktu, yemekti, ütüydü derken oh oooooh, pestilim çıkıyor, kafam davul gibi oluyor okuldan gelince

işin çok zor, kolay gelsin, yardımcı tutsan:44:

aynen bende okul ev arası gidip geliyoru monoton bir hayata alışıyoruz bazen yetiştiremiyorum temizliği hafta sonuna bırakıyorum yemekleri okuldan gelince ya akşamdan yapıyorum çocuğum olsa naparım diye düşünmeye başladım artık .....kolay gelsin arkadaşım seninki baya zor

seni gayet iyi anlıyorum çünkü aynı sorunu bende yaşıyorum yeni evliyim ve çalışırken özellikle özel sektörde çalışıyorsan ev işleri gerçekten zor Allahtan eşim öğretmen olduğu için evde fazla vakit geçiriyo yardımcı olabiliyor ev işlerine yoksa gerçekten çok yorucuu Allah yardımcın olsun

Çalışma saatiniz çok uzun, kendinize ve eşinize vakit ayıramamanız çok normal. Çocuğunuz olursa daha da zor olur. Allah kolaylık versin...

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar bayan olmak çok zormuş.Bekarken çalışmak çok rahattı annem bütün işleri yapardı ben süslenir püslenir çıkardım gezerdim şimdi çok zorlanıyorum.Çocuğum olunca dahada zorlanıcam o kesin.Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama şöyle bir sıkıntımız oluyor bu seferde mesela yemek yapıcak diyelim mutfak savaş alanı gibi oluyor valla hiç yapmasa daha iyi :)

bende ilk 1 yıl böyleydim. ondan sonra öyle bir alışıyorsun elin pratikleşiyor ki atom karınca gibi oluyorsun herşeye yetişiyorsun valla. ilk zamanlar mutfağa kapanır 3-4 saatte 1 tencere yemeği zar zor çıkartırdım şimdi akşam 8 de eve gidiyorum mutfağa dalıyorum 45 dakika içinde 2 yemek bir salata çıkıyor ortaya, herşeyi şipşak yapmaya başlıyorsun.
bekarken 10 saat uyurdum yetmezdi şimdi 7 saat uyuyorum yetiyor, her akşam sporada gidiyorum. işleyen demir pas tutmuyor valla tıkır tıkır çalışıyor

Ya Derin süpersin sen 45 dakkada ben masayı zor hazırlıyorum :) peki ev temizliğine falan nasıl yetişiyorsun ?

ohhoo benden beceriksiz kimse olamaz herhalde
ben bekarken hep babanın dışardaki işlerini halletmiş, hiç evde oturmamış altımda araba gezmiş yemiş içmiş biriydim çok zorlandım depresyona girdim ama benim eşim yalnız yaşamış 8 sene onun faydası çok oldu ilk 6-7 ay yemekleri o yaptı bana çok yardımcı oldu. hatta yemek yapmayı ondan öğrendim diyebilirim.
valla ben 15 günde bir temizlikçi kadın alıyorum.
hafta sonu banyoları fırlaçayıp çamaşırları yıkıyorum belki evi süpürüyorum, eşimde yardım ediyor, alışverişe çıkıyoruz, geliyorum 3 tencere yemek yapıyorum hafta sonu için(fazla kendimi yıpratamam ev işi için sonuçta çalışıyoruz ama dimi)
yaptığım yemekler çarşambaya kadar yetiyor, sabah evden çıkmadan buzlaktan eti-tavugu çıkartırım ben işten gelene kadar çözülsün diye, ya da akşamdan fasulye ıslatırım falan soğan doğra salça koy al sana yemek işte hafta içi pazartesi-çarşamba-cuma spora gidiyorum, spordan 9:30 da çıkıyorum eşim beni gelip alıyor hemen banyo yapıp kremlerimi sürüp doğruuuu kocişin kucağına oturuyorum beraber meyve yiyip televizyon seyredip öpüşüp koklaşıp 12 gibi yatıyoruz işte böyle geçiyor benim günlerim

İş saatin çok fazala ben senin yerinde olsam işimi gözden geçirirdim. DAha uygun çalışma saati olan bir iş...

hafta sonu 2-3 günlük yemek yap.

temizlik de hafta 2-3 yap. akşam yemeklerini arada eşinle dışarda ye...

arada evi değil kendini düşün...

Son düzenleme:
Süpersin derincim ya senden aldığım bu tüyoları bende uyulicam teşekkür ederim.
amann evim çok süper temiz olsun , ütülerim tam olsun diye kendini yıpratma, benim ütü masası hep açık h.sonu kocacığıma 6 gömlek ütülüyorum 2 haftalık :) bazende o ütülüyor ya da sabah kalkınca şipşak ütülüyorum.
herşey yoluna girer üzülme, alışırsın, arada dışardan yemek söyleyin ya da dışarda yiyin, birde çalışan kadının en az ayda 1 defa kadın alması gerekiyor. artık dişindin tırnağından maaşından artır koy bir kenara kadının parasını.

Evet kadın almak fikri banada çok mantıklı geliyor.Öyle bişeyki kendimi çok kötü hissetmeye başladım.Yeni evli sayılırız daha kocama zaman ayıramaz olmaya başladım.Kendime bakamaz olmaya başladım kendimi hiç bişeye yetemez hissetmeye başladım.Bazen kendi kendime oturup mutfakta ağlıyorum neden ben bu kadar beceriksizim diye.Keşke ailemde yakınımda otursaydı diye.Çok zormuş uzağa evlenmek.

merhaba kızlar;
ben de aynı dertten muzdaripim. eve 6:30 da geliyorum ve sadece pazar tatil. evdeki işlere yetemiyorum. bi de 4 yaşında oğlum var. BU DERİN'E ama ben ütü masası açık olsa yatamam illa o kalkçak,bılaşık makinasını beklerim boşaltcam ya,sabah eşim kahvaltı hazırlarken ben yatakları toplarım bunun gibi bir sürü şey... kendimi yıpratıyorum. eşim de kızıyo biz yokken eve gündüz hakimler mi geliyo diyo ama neyapayım.içim durmuyo rahatsız oluyorum. derin cim en güzelini yapıyosun. kendin için yaşıyosun bazen ben ne için yaşadığımı sorguluyorum aklıma oğlum geliyo ama o yokken de hiç kendimi düşünmedim.. evlenmeden önce hariç annecim sağolsun yemek hazır su bile bardakta önümdeydi,düşünüyorum da bazen annemim hazırladığı kahvaltıyı yapmazdım geç kalkardım yimeden çıkardım kıyamam ben ona, şimdi oğlum yapsa deliririm. nerde o eski rahat günlerrrr...

Nazcım seni çok iyi anlıyorum benimde bir tek pazarlarım tatil.Annecimin bekarken değerini bilememişim ahh canım annem benim şimdi olsa şöyle derdi kızım gelin olmak 40 merdivenmiş onuda çıkabilen çıkarmış ...Canım annem ben çıkamıyorum o merdivenleri daha ilk basamakta düşüyorum (

AAA MORALİNİZİ BOZMAYIN KIZLAR
önce kendinize iyi bakın iyi davranın, siz iyi olursanız ancak çevrenizde iyi olur, benim yüzüm gülünce kocam mutlu oluyor o da gülüyor, ama evim temiz, bulaşık makinesi boş, ütü masası kalkmış olsun yüzüm asık ve yorgun olsun, kocam mutsuz oluyor, onun tek isteği benim yüzümün gülmesi. tabii genel ihtiyaçlar yapılacak sağlanacak ama kendimide yıpratamam.

Cevabı çok kolay aslında; tek başıma üstesinden gelmeye çalışmıyorum. Ev işleri eşimle ortak... Evliliklerde madem hayat müşterek, lafta kalmasın değil mi? Biz de insanız yani, on tane elimiz, bir de bitmeyen pilimiz yok.

tüm bekarlığı boyunca doğru düzgün ev işi yapmamış, ama temizlik ve düzene önem veren, çalışan, kocasından bir yardım görmeyen bir kadın olarak, hepsini hallediyorum.. yardımcı da almıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…