Soruyorum size nasıl üstesinden geliyorsunuz ?

canım öncelikle, ben diğer kadınlardan 1-0 geride başladım ev düzenine.. çalışan kadınların eşleri onlara yardımcı oluyordu; ama benimkinde yok.. nişanlıyken her fırsatta ev işlerinde bana yardım edeceğini söyleyen adam gitti..

başlarda bu fikir beni yordu.. kendimi afedersin enayi gibi hissediyordum.. ama baktım yok yani, adam yapmıyor.. yapsa beceremiyor.. bi de surat yapıyor..

önce algımı değiştim.. kendi kendime şunu empoze ettim: bu hantal hantal oturduğu için şanssız; oysa ben sürekli hareket ettiğim için şanslıyım.. bak onun göbeği dağları aşmış, ben sıfır bedenim

ikinci olarak, eve yorgun argın gelip iş yapmak zoruma gidiyordu.. bunun da üzerine gittim.. psikolojik olarak, "ben evime girer girmez dinlenmiş oluyorum" gibi kendimi kandırmaya başladım.. bir müddet sonra buna inandım.. iş yerinde son saatler yorgunluktan ölsem de artık cidden eve girdim mi kendimi yorgun hissetmiyorum..

yani ilk iş olarak kendimi olayın duygusal boyutunu aşmak için motive ettim.. o kısmı kapattım..

gelelim işin fiziksel boyutuna.. bunu da programlı yapıyorum yine..

bir kere asla dağınık değilim.. çay içildi mi bardaklar hemen makinaya.. kıyafet çıkarıldı mı hemen dolaba vs gibi.. ya da yemek yendi, hemen makinaya bulaşık.. yani hiç bir işi sonraya bırakmıyorum..

mesela bulaşığı hemen makinaya atmazsan ne olur? kurur.. zorlaşır uğraşması.. ayrıca sürekli canın sıkılır, mutfak dağınık diye vs..

mesela yemek yaparken, bir yandan yapıp, bir yandan bulaşığını halletmek lazım.. yani yemek yendi mi bir tek tabak çanak olmalı..

diyelim eve geldim, önce muftağa.. her gün maksimum bir çeşit yapıyorum.. mesela pazar günü yemeğim ctsinden vardı çorba yaptım, çorbayı iki gün yetecek kadar, yemeği bir gün.. ertesi gün çorbam hazır, yemek yeni.. böylelikle hergün yeni bir yemek veya çorba oluyor.. pazartesi yemek 2 günlük mesela, salıya bir pilav yap vs.. zaten salatayı falan az yapıyorum.. abartmadan.. zorlamıyor..

yemek yaparken bulaşıklarını yıkadık mı? yıkadık.. yemek bittikten sonra tek sıkıntımız tabaktı bardaktı makinaya atmak.. atalım onları da tamam.. her akşam bulaşık makinası açılır.. bulaşık az da olsa açarım.. ertesi gün beni temiz bulaşıklar bekler.. yemek yaparken onları yerleştirir yenilerini atarım..

sonra çamaşır günlerim var.. perşembe beyazları yıkarım, pazar koyu renkler, salı renkliler..

yani çamaşır hiçbir zaman dağ gibi olmaz.. az da olsa atarım.. dağ gibi oldu mu ütüsü de zor olur katlaması da..

mesela perşembe günü yemek yendi, bulaşık atıldı, iki dakika makineye çamaşırı atarım, o arada diğerlerini toplarım.. ütüyü, katlamayı vs salonda yaparım (iş yapmasa da kocamı seviyorum de mi, evet :)

pazar tüm evi temizlerim.. önce kahvaltı faslı biter, sonra toz alırım, sonra süpürür silerim.. banyo, mutfak.. çarşaflar değişir vs..

banyoyu (misafir gelmemişse) gün aşırı temizlerim.. misafir gelmişse, o gelmeden önce ve sonra anında :)

çarşamba evi süpürürüm sadece. silmem.. görünen yerlerin de tozunu alırım.. dip köşe girmeden (neden, çünkü dip köşe günümüz pazar günü)

ayda bir pazar, kaba temizlik yaparım.. camdı kapıydı.. evim küçük olduğu için, bebiş de olmadığı için kendim yapıyorum..

şimdi tabi tüm bunları yazınca, insanlar kendime haksızlık ettiğimi düşünebilir.. hani koca yatarken ben iş yapıyorum diye.. ama denedim.. adamı yontmayı denedim.. olmuyor.. yapma diyor.. öyle kalsın diyor.. 2 gram iş yapsa surat asıyor..

bunlardan vazgeçtim.. şimdi ne oluyor? adam hep memnun.. sürekli benim hamaratlığımla gurur duyuyor.. her ortamda (etrafındaki tüm erkekler çalışan eşlerinden memnun olmadığından) beni onore ediyor.. sonra ben iş yaparken sürekli benimle ilgilenmeye çalışıyor (yapmasa da kendini ezik hissediyor sonuçta, farkında yaptığı adaletsizliğin)

kısacası, fiziksel yorgunluğu beyin yorgunluğuna tercih ettim :44:

birşeyi de ekleyeyim, her geçen gün ev işlerinde daha pratik oluyorum..

karman çorman yazdım, umarım işine yarar tatlım

Son düzenleme:
Asudecim işime yaramazmı canım kızlar siz harikasınız kendimi daha rahat hissediyorum artık.Erkekler ne kadar rahatlar ya hem evi temiz olması gereken hem bakımlı olması gereken hem eşine seksi görünmesi gereken hep biz bayanlar.Ya öyle bişeyki mesela azcık kendime bakmayayım hemen lafını yapar ama öle kavgalı tartışmalı laf değil bir laf söyler zaten o lafla ben kendimi yiyorum sonra eve bakmayayım mesela ütüyü 2 gün yapmayayım hemen lafını söyler bırakır.Mutfakta yemek yapmaya başlayınca çok zaman geçiriyorum çünkü çok çabuk değil elim hemen başlar laf yapmaya istiyorki hem yemek olsun hemde yanımda da olsun onun canı sıkılmasın.yetişicez artık hepsine napalım...

Allaha şükür benim kocam çok yardımcı oluyor , yalnız yaşamasının büyük etkisi var tabii.
Birde onu ben şöyle gizliden tehdit ediyorum
Eğer bütün işleri ben yaparsam sana vakit ayıramam tek başına salonda oturmak ve beni beklemek zorunda kalırsın
Ama eğer bana yardımcı olursan işlerimizi çarçabuk bitirir birbirimize vakit ayırabiliriz, gezebiliriz, film seyredebiliriz.
O zaman bir düşünüyor ve yardım ediyor bana

benim kocam da 10 sene bekar yaşamış, fark etmiyor..

ayrıca iş yaparken yanına gitmesem de kendi geliyor, iki öpüyor, bir mıncırıyor gidiyor.. onu da çözdü..

insan da şans olacak yani şekerim

benim kocam da 10 sene bekar yaşamış, fark etmiyor..

ayrıca iş yaparken yanına gitmesem de kendi geliyor, iki öpüyor, bir mıncırıyor gidiyor.. onu da çözdü..

insan da şans olacak yani şekerim
evett kesinlikle şanslıyım
öyle çoraplarını köşeye bırakma giydiklerini çıkarıp orta yere atma sorunuda yok. dolabını hiç düzenlemem mesela. çamaşırlarını katlar, dolabına kaldırırım sadece.
balkon yıkamaz, çamaşır asmaz onun sebebide komşular görüpte, karısına yardım ediyor diye laf etmesinler diye
mutfağı çok sever, yemek yapmayı sever, değişik yemekler yapıp beni yedirmeyi sever.
evett evett ben çok şanslıyım , seviyorum keratayı

valla tebrik ediyorum arkadaşlar sizi.. tek başına yetiştirenlei, süpersiniz..

bende yardımcı filan almıyorum ama evim öyle çok düzenli olmuyo maalesef, istediğim gibi olmuyo en azından.. benim eşimde bana yardımcı sağolsun, ütüyü o yapıyo arada ben yerleştiriyorum, o süpürüyo ben siliyorum, ben yemekleri hazırlıyorum o sofrayı kuruyo.. tabii her zamna değil ama genelde yardımcı sağolsun.. benden erken gelmişse yemekleride ısıtıyo, ama yemek yapma konusunda 0 yetenek.. o yardım etmese bende yetiştiremiyorum.. ben yemek konusunda pratiğim ama temizlik işi yavaş bende.. en fazla yarım saat hadi 45 dk oyalanırım m mutfakta.. bide ben buzluğu çok kullanıyorum.. buzlukta sürekli kızarmış patlıcan, kavrulmuş taze fasülye, haşlanmış kuru fasülye, nohut,bezelye, pişmiş börek, kendi hazırladığım köfte bulunur, bolca hazırlayıp atarım buzluğa, ordan çıkarıp yapması çok pratik oluyo. bi pilav yapıp 5 er tane köfte, bi çorba bi öğün oluyo, çorba ve pilav yapmand en fazla yarım saat alır mesela

temizliktede hafta içi sadece süpürüp, görünen yerlerin tozunu alıyorum.. haftasonu koltukları çek sil süpür eşimle birlikte yapılıyo.. lavobaları filan günlük temizliyorum ama öyle iş arasında gibi dğil, lavobaya girdikten sonra 2 dk bi fırçalıyorum.. öyle idare etmeye çalışıyoruz:)5

şimdi canım o konularda biraz şanslıyım, şöyle ki eşim seksi geceliklerden ziyade spor şeylerden daha çok tahrik oluyor.. mesela şortunu giy, saçı başı dağıt, kendini ev işine ver, adam izlerken mest oluyor.. farklı bir fantezi dünyası var yani bilemedim ki

Asude ya süpersin çok güldüm burada :)) benim kocamda tam tersi seksi geceliklerden hoşlanır

işte herkesin dünyası farklı.. tabi seksi gecelikten de hoşlanır da her zaman değil.. arada hoş bir sürpriz olarak..

ben de erkeklerin seksi çamaşır ve geceliklerden tahrik olduğuna inanan bir insan olarak zulayı sağlam yapmıştım evlenmeden önce, şimdi arada kullanıyorum..

ama evlendik, baktım adam değişik bi model çıktı.. ilk alışverişimizde ben bunu seksi çamaşırlardan birini beğenmeye yönlendirirken, kendisi adidasın pembe bir spor şortuyla geri döndü..

hani pembe afrodizyak etkisi yaratabilir ok ama o kadar güzel çamaşırlar gecelikler bilmem neler, sen o spor şortu gidip buldun getirdin..

orda farkındalığım başladı..

ben kendimi hiç kasmam ev işleri için, mesela akşamdan makineye çamaşır attım, bekler sabaha kadar, canım isteyince asarım, bişey olmuyor, haftasonları yoruluncaya kadar temizlik yaparım haftaiçi parmağımı kıpırdatmam, ama aldığımı aldığım yere koymaya dikkat ederim, evde herşeyimizin yeri bellidir.
elimde pratik, akşam işten gidince en kral yemekleri yaparım 2 dakkada, tebi kocişte yardım eder

Tam benlik bir konu olmuş
3 hafta öncesine kadar haftada 2 gün çalışıp 5 gün yatan ben iş değiştirerek haftada 6 gün mesaisi olan bir yere geçtim.
Sadece cuma günüm tatil.
Sabah 9 da çıkıyorum akşam 9 da giriyorum eve.
Bu tempoya alışmaya çalışıyorum.
Eşim de sağolsun çok yardımcı oluyor.
Eve gidince iş bölümü yapıyoruz.
Ama şu yemek konusunu düzene sokamadım henüz.
Arada annemden aşırıyorum yemek arada dışarıda yiyoruz.
Ama en kısa zamanda düzene girmeli bu iş.
Yemek ve uyku dışında zorlandığım pek bir şey yok.
Evdeyken oturdukça gözüme batardı işler.
Durmadan bir şey yapmak isterdim.
Ama şimdi çalıştığım için daha doğrusu yoğun çalıştığım için gözüö o kadar görmüyor.
Hızlanmaya başladım sanki.
Ama çocuğum olsa bu tempoya dayanamam.

canım merhaba ben 3 yıllık evliyim aynı sorunları başta bende yaşadım, nişanlyken herşeye yardım ederim diyen adam gitti odun gibi birisi geldi yerine. diğer arkadaşın dediği gibi psikolojimi düzeltmeye başladım ilk iş olarak onları aşınca sonrası geldi zaten bende öyle iş bilen birisi değildim çalışıyordum sürekli çünkü ilk günleirmi hatırladıkça hala üzülüyorum kendime birini yapsam biri kalıyordu çok mutsuz oluyordum. ve zaman pratikleştim. öncelikle hafta sonundan yemek yapmaya başladım 3-5 çeşit yanlarına kolayca akşamları makarna mantı vs. bu tür şeyleri ayarladım. asla ama asla akşamdan mutfağımda bulaşık kalmaz buna çok dikkat ederim sende bunu prensip olarak alırsan işin yarısı bitmiş olur. yemek yer anında bulaşık makinasına düzerim. çamaşırları asla öyle dağ gibi birktirmem az doldu mu hemen yıkarım hafta sonlarıda temizlik yapardım. benden sana tavsiye ; gününü gününe yap kasma kendini mühim olan sensin önce kendine zaman ayır baktın üstesinden gelemiyorsun yardımcı al ama zamanla bunu aşacaksın ve motr takmış gibi olacaksın zamana bırak...

ben şimdiden plan yapıyorum temmuzda evlenicem haftada bi gün toz al süpür sil banyo mutfak balkon herşeyi yapıcam ayda bir cam parde kapı için kadın alıcam hergünde artık yemek mutfak ve banyoyu temiz tutma çabam olur yemekleride fazla yaparım haftasonu 3 günlük kalan 2 güne tavuk köfte falan yaparım akşam misafir gelmediği sürece toz ve süpürme yapmam banada yazık ya bu tempo bile fazla bana sabah 7de evden çıkıp akşam 8 de evde oluyorum iş yapmadığğım halde ağzım açık kalıyo yorgunluktan yol yetiyo annem evde yoktu bir hafta fazla yemek yoktru yemek ısıt ye topla çay yap aman mutfağı süpür viledayla sil 9 oluyodu

Kızlar iyiki bu konuyu sizinle paylaşmışım çok rahatlattınız beni artık yetiştiremiyorum diye ağlamak yok ilk önce bunu halledicem.Sizden öğrendiklerimle yoluma devam edicem çok teşekkür ederim kızlar ...

hayatım ben bekarken, haftaiçi hiçbir şey yapmazdım.. haftasonu bir ev süpürsem silsem melek anneceğim allah razı olsun derdi.. o derece rahattım.. yine de kendimi çalıştığım için hep yorgun hissederdim..

şimdi hem çalışıp hem tüm ev işlerini kendim yapıyorum, ama yorgunluk katsayımda ciddi bir artış yok..

o zaman anladım ki, iş psikolojikmiş..

şimdi tek pişmanlığım, zamanında neden anneciğime yardım etmedim.. elin adamına hizmet ettiğim kadar anneme hizmet etmedim.. tek üzüntüm o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…