Soruyorum size nasıl üstesinden geliyorsunuz ?

oh hayran kaldım valla sana güzel toparlamışsın..

benim allahtan bi kayınvalidem var.. sağolsun yemeğimi yapıyor hafta içi arada yüzden temizliği yapıyor. 4,5 aylık oğlumla ilgileniyor.. allah ondn razı olsun.. bende çalışıyorum eve gidince oğlumla oynaşıyorum karnını doyurup uyutuyorum.. sofra kurup mutfağı hallediyorum .. saat 10da kocamla tv ya da kitap okuyoruz.. hafta sonu da evi dip köşe temizlik yapıyorum kendime zaman ayırıyorum.. ee kocam a zman ayırmaya gayret ediyorum..

bende gunde sekiz saat disardayim iki aydi,r basta evet cok zor oldu daraldim bunaldim ama cogu isimi haftasonu yapmaya basladim hergun supurmuyorum evi uc kez haftada ,birde iki cocuk var dusunun ama onlar okulda olduklari zaman cok iyi oluyor,cumartesi gunu temizlik camasir ,derleme toplama ve alisverise ayiriyorum alisveris yaparken hafta ici zamanimi almayacak pratik seyler tercih ediyorum,pazar gunu hafta ici icin bir kac cesit yemek yapip dolaba koyuyorum sonra aksamlari eve gelince pisiriyorum cok pratik oluyor sonra toplayip ertesi gunu dusunuyorum,kocamin pek bir faydasi yok yapmak ister allah var ama bilmiyor beceremiyor en iyisi ona ogretmeye calismaktansa zaman kaybetmeden yapmak birde ustune couklarla ilgileniyorum kolay degil ama bende is haftasonunda bitiyor:82:

bu siteye yeni katıldım ama burası tam bi terapi gibi. bende eşim çıkardığını toplamıyo diye kızardım ama adam becerebildiğini yapıyo.en azından pazarları o süpürge tutar ben vileda ve toz alırım. sabhları kahvaltıyı hazırlar yani insanın bunada şükür diyesi geleyo. ama akşam dan çerez tabaği,bardakları sehpada gördüm mü deliriyom al onları koy makinaya :95: yok aklına bile gelmez...sabahları ben toplarım..bi de surat asıyolar sanki bizim üzerimize tapulandı bu işler. yap diyemezsin allahtan yine yemek derdim yok çok fazla eşimin takıntıları yoktur ne bulsa yer. listeye bakarım oğlumun kreşteki menü güzelse bende evdeki menüyü sallarım malum çocuk var onun beslenmesi herşeyden önemli..bide tabisi eşimin memnuniyeti var oda

temizlik için bir yardımcı tut bukadar yıpratma kendini
hem çalış hem evi temizle ne gerek var
haftada 2 kere gelse yeter büyük temizlik artı ütü yapıldımı gerisi kolay
günlük küçük işleri sen zaten yaparsın çok kolay yemek pişene kadar bitmiş bile olur
eşinde yardım edebilir
sen çamaşırları katlarken oda ev süpürebilir örneğin
veya sen ortalığı toplarken oda masayı hazırlabilir salatayı yapabilir vs. vs.
iş bölümü şart kadın çalışınca
yemek konusuda çok dert etme zamanla pratikleşirsin bi bakmısınızki 1 saat içinde 3 çeşit yemek artı salatanı yapmısın
interneten pratik yemek tarifleri araştır
buzluğunda daima bişeyler olsun şimdi mis gibi taze fasulyeler çıktı
hazırla onları poşet poşet koy buzluğa işden gelince çikar 20dk sana yemek hazır yap yanına bi pilav bide çorba oldu bitti bile
arada dişardan yersiniz
arada kahvaltı yaparsınız
olur bişekilde kendini bukadar kasma derim
ev işi nankördür hergün yap gene aynı
o yüzden ev işi için kendini bukadar yıpratma bence tut bi kadın sende keyfine bak

tam benlik bi konu olmuş :)
ben çıldırmak üzereyim zaten

kısaca günümü özetleyeyim;
sabah ezanla kalkıyorum,çünkü oğlum çok erken uyanıyor en geç 7 de uyanır
o uyanmadan ne yaparsam kar
duşumu alıp hazırlanırım,kahvaltı derken çocuk uyanır
kahvaltı bitmiştir artık (
çocuğun üstünü başını değiştiririm,süt ister onu içiririm
sonra hem onunla oynar onu avuturum
hem de gece yıkanmış olan makinadeki çamaşırları çıkarıp asarım
eşim hadi geç kaldık der,
asansörde ayakkabımı giyer bazen saçımı toplar bazen ruj sürerim

çocuğu teyzesine bırakır işe geliriz
(eşimle birlikte çalışıyoruz)
akşam işten çıkarız eve gidene kadar saat 20:00 olur
yemek yapıp yemek mucize bizim için,
ekmek arası bişeyler veya kahvaltılık bazen hiçbişey sadece meyve yeriz
bu aralar geç uyuyor oğlum 22:00 sularında
o uyuyana kadar hiçbişey yapaıyorum zaten çocuk izin vermiyor
onada hak veriyorum günde sadece 2 saat oynayabiliyoruz
onuda elinden almayayım diye uyuyana kadar onlayım

o uyuduktan sonra evde şöööyle bir koştururum
hani çizgi film vardı ya tasmanya canavarı
onun gibi hızlıca evdeki dağınıklılığı toparlarım sadece
başka bişey yapamam
sonra bi bakmışım saat 24:00 e geliyor
eee uyuyorum haliyle
gecede 2 veya 3 kez uyanırım çocuğu kontrol etmek için

yemin ediyorum kendim için bişey yapamıyorum
bir pazarım var onuda ev temziliğiyle uğraşıyoruz
allah var eşim her konuda yardımcı olur
eve kadın çağırıyorum genel temizlik için
böyle idare ediyoruz

kuaförün yolunu unuttum kaşlarımı bile kendim alıyom evde boş vaktim olursa
bazen bu yüzden ikinci bir çocuğu düşünemiyorum ben nasıl yetişecem diye

kadın olmak,eş olmak,anne olmak,ev hanımı olmak,çalışan kadın olmak....
bunların hepsini becerebilmek çooooook zor

Kesinlikle katılıyorum kadın olmak çok zor.

tam da ben de böyle bir konu açacaktım ki siz açmışsınız teşekkürler

yakında ben de evleneceğim ve neredeyse 12 saat çalışıyorum

saat 7de işbaşı akşam 6-6.30 arası işten çıkıyorum

bekar halimle kendime zor vakit ayırıyorum evlenince nasıl idare etcem bilmiyorum

sabahları uyanmakta zorluk çekmeye başladım sözlendikten sonra sağolsun sözlüm gece 12de bizden gider ya da gezeriz
bense saat 10 dedim mi uyumalıyım ki ertesi gün dinç olayım

artık ben de dikkat eksikliği başladı yani ben şimdiden böyleysem evlendikten sonra hangi işi yetiştireceğim bilmiyorum

kesinlikle katılıyorum kadın olmak çok zor.

aynı bende sizin gibi sabah 6 da uyan kızımı anneme bırakıyorum akşam eşimle anneme gidiyoz orda yemek yiyoruz:)) sonra kızımızı da alıp eve geliyoruz akşam bende kızım yatana kadar oyun oynuyorum bi deri bi kemik kaldım çok zor çalışmak allah yardmcımız olsun ama herşey çocuklarımız için allah bize güç versin. Hafta sonlarıda kızıma vakit ayırıyorum daha çok.

Sanırım içlerinizde en şanslı benim benim işim evime çok yakın 5 dk akşam 6 da evde oluyorum. akşamları eşimle yemek yemiyoruz zaten diyet yaptığımız için bazen ödül veriyoruz ozamanda dışarda yiyoruz:) cumartesi pazar tatilim cumartesi temizlik yapılıcaksa yapıyorum yoksa yapmıyorum sadece çamaşır yıkayıp asıyorum sonrada ütülüyorum bukadar :) bide benim eşim çok derli topludur o benden çok temizler evi ben rahatım vallahi Çocukta yok

benim çocuk yokkende halim senin gibiydiii :)))
çocuk olsun görürüm seni :)))
şaka yapıyorum canım alınma olurmu

vallahi benim eşimde benden daha çok temziler dikkat eder evi
ama çocuk olunca yoğunluğu ikiye katlandı gerçekten çok zor yetiştiriyoruz herşeyi
dışarda yemek yemek te çocuksuz daha güzel,
çocuklu yemeğe gidince çocuğa yedirecem diye kendimi hırpalıyom bir bakmışımki ben bişey yememişim :))

ama son hafta çözdük işi bakın ne yaptık
geçen akşam dayımlara gittik
yemek yedik onlarsa çocuğu sevdi rahat ettim ,
dün diğer dayımlara gittik
bu akşam ablamgile gidecez
hem yemeğimizi yiyoruz , hem ziyaret etmiş oluyoruz
hem onlarda çocuğu seviyor
üçü birarada ohh ne ala

ama böyle geçmezki ömür
bizimde keyifli geçireceğimiz günler gelecek kızlarrr inşallah

İşte Bende O Yüzden Çocuk Hiç Düşünmüyorum:)))

İşte Bende O Yüzden Çocuk Hiç Düşünmüyorum:)))

yok canım yaa o ayrı bir lezzet
her zorluğa rağman bütün yaşananlara sıkıntılara rağmen çocuk sahibi olmak ayrı bişey
ona sarılıp koklamak öpmek insanı baka dünyalara götürüyor sanki
ben bütün yorgunluğumu onunla atıyorum çoğu kez
bebeğinin ter kokusunu duymak herşeye değer
fazla ertelemeyin :)

bilmiyorum ama bana çok uzak :) Allah size kolaylık versin:)

bende 8 senedir kendimi hırpalamaktan yorgun düşmüş arkadaşlardan idim :))
eşim geç geliyor işten 8 bazen 9 oluyor eve gelmesi.bense 5 te çık çocuğu okuldan al eve gel..bişey lazımsa markete uğra-çocuğu ve poşetleri eve taşı..sonra haydee mutfağa..yemek çamaşır vs.liste uzar gider.bide haftasonu temizlik derdi vardı hepten kabus..eşimin hiçbir desteği yoktur.bu zamana kadar toplasanız 3-4 kere kahvaltıyı hazırlamıştır.ondan fayda yok yani anlayacağınız
temizlik benim için başlıbaşına sorun.işim evime çok yakın,biara hep öğle tatillerinde eve geliyordum.sabahtan kalan dağınıklığı topla bulaşık makinasını boşalt ve hatta bazı gün süpürge bile yaptığım oluyordu.millet dışarda yemeğini yerken dolaşıp 1 saat keyif çatarken ben yorgunluktan dili dışları fırlamış çoğunlukla yemeğini yiyememiş olarak işe geliyordum.noldu peki madalyamı verdiler,kollarındamı taşıdılar.hayır.ev düzenli olarak dağılmaya devam etti bende düzenli yorulmaya (
bende kendime artık yeter diyerek bir kadın tuttum.maddi olarak eskisinden daha rahat olduğumdan buna kalkıştım tabi artık haftada 1 gelen bi abla var,cuma sabahı biz çıkıyoruz o evi temizleyip bırakıyor.valla kadın olduğumu hissediyorum artık.haaa bittimi hayıııırrrrrrr ütü çamaşır market çocuk yemek bende ama en azından temizlik cam kapı derdim yok.nasılsa bana acıyan yoktu bende artık kimseye acımıyorum yardımcı tutma konusunda.oh be ne çok içimi dökesim varmış

Peki ben bişey sorsam kadın hiç tutmadım ben henüz ama açıkçası artık niyetine girdim.Ücretler konusunda bilgi istesem ben sizden iş yerindeki arkadaşlarım bana kadın tutmak çok pahalıya gelir falan diyorlar ben ayda 2 kere tutmak istiyorum ama sanırım günlük fiyatları 70 tlymiş.Bu konudada bana bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar ...
Bu arada arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun allah bizi sevdiklerimizden ayırmasın ...

canım bana 2 tane kadın geliyo 70 veriyorum
benim evim çok sade döşenmiştir,temizliğide kolaydır aslında
sabah gelirler bende kahvaltı hazırlarım onlara sonra başlarlar işe
öğle yemeklerinide veririm bazen kahve yaparım asla şunu bunu yapın demem
saolsunlar onlarda çok iyi temizlerler her köşeyi dolapların altını üstüne vs çok detaylı yani
kayınvalidemde yıllardır bunları çağırmış kaç yıldır tanıyor o önermişti bana
bende alıştım bunlara

çok büyük rahatlık onlar evi temizleyince o kaşam o kadar huzurlu oluyom ki anlatamam
evimde kadın olmanın keyfini çıkarıyom vallahi.
yoksa her gün koştur koştur nereye kadar evimde huzurluca bir kahve içemiyom
bu arada ben adanadayım

ben yarım gün alıyorum sabah 8 gibi geliyor öğleden sonra 1.5 uzarsa 2 gibi bitirip çıkıyor.ücret olarak 40 veriyorum.önceden arada sırada ayda bir alırdım malum maddiyattan.şimdi valla kusura bakmasın evin beyi.yeni araba almasını borca girmeyi biliyolar ben eşşek gibi çalışayım hem evde hem işte yooook artık maymun açtı gözünü....

Evet ya bizdede aynı dert var yeni araba almaya her zaman para var ama benim için harcanan paraya ne gerek var oluyor

aslında sürekli alınsa yarım gün hem maliyetli olmaz hem de işler bu kadar çok olmaz.bi bayan bulalım evde baksın dedim hem bana yardımcı olur diye.. ama yok çocuk sosyal yetişmesi için evdeki kadın bi şey veremezmiş. şimdi kreşlerde masraflı bi de ev temizliği olunca ne gerek var oluyor. tabii oğlumun kreşteki faaliyetlerinin hiçbirini evdeki bakıcıyla eş tutamam..

ben 70 tl veriyorum . ortalama fiyatlar 70-80 aralığında
2 haftada bir geliyor, her geldiğinde cam kapı halı silmiyor, bunları yapmadığı zamanlar ütü ve yemek yaptırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…