ohhoo benden beceriksiz kimse olamaz herhalde
ben bekarken hep babanın dışardaki işlerini halletmiş, hiç evde oturmamış altımda araba gezmiş yemiş içmiş biriydim çok zorlandım depresyona girdim ama benim eşim yalnız yaşamış 8 sene onun faydası çok oldu ilk 6-7 ay yemekleri o yaptı bana çok yardımcı oldu. hatta yemek yapmayı ondan öğrendim diyebilirim.
valla ben 15 günde bir temizlikçi kadın alıyorum.
hafta sonu banyoları fırlaçayıp çamaşırları yıkıyorum belki evi süpürüyorum, eşimde yardım ediyor, alışverişe çıkıyoruz, geliyorum 3 tencere yemek yapıyorum hafta sonu için(fazla kendimi yıpratamam ev işi için sonuçta çalışıyoruz ama dimi)
yaptığım yemekler çarşambaya kadar yetiyor, sabah evden çıkmadan buzlaktan eti-tavugu çıkartırım ben işten gelene kadar çözülsün diye, ya da akşamdan fasulye ıslatırım falan soğan doğra salça koy al sana yemek iştehafta içi pazartesi-çarşamba-cuma spora gidiyorum, spordan 9:30 da çıkıyorum eşim beni gelip alıyor hemen banyo yapıp kremlerimi sürüp doğruuuu kocişin kucağına oturuyorum beraber meyve yiyip televizyon seyredip öpüşüp koklaşıp 12 gibi yatıyoruz işte böyle geçiyor benim günlerim
tam benlik bi konu olmuş :)
ben çıldırmak üzereyim zaten
kısaca günümü özetleyeyim;
sabah ezanla kalkıyorum,çünkü oğlum çok erken uyanıyor en geç 7 de uyanır
o uyanmadan ne yaparsam kar
duşumu alıp hazırlanırım,kahvaltı derken çocuk uyanır
kahvaltı bitmiştir artık(
çocuğun üstünü başını değiştiririm,süt ister onu içiririm
sonra hem onunla oynar onu avuturum
hem de gece yıkanmış olan makinadeki çamaşırları çıkarıp asarım
eşim hadi geç kaldık der,
asansörde ayakkabımı giyer bazen saçımı toplar bazen ruj sürerim
çocuğu teyzesine bırakır işe geliriz
(eşimle birlikte çalışıyoruz)
akşam işten çıkarız eve gidene kadar saat 20:00 olur
yemek yapıp yemek mucize bizim için,
ekmek arası bişeyler veya kahvaltılık bazen hiçbişey sadece meyve yeriz
bu aralar geç uyuyor oğlum 22:00 sularında
o uyuyana kadar hiçbişey yapaıyorum zaten çocuk izin vermiyor
onada hak veriyorum günde sadece 2 saat oynayabiliyoruz
onuda elinden almayayım diye uyuyana kadar onlayım
o uyuduktan sonra evde şöööyle bir koştururum
hani çizgi film vardı ya tasmanya canavarı
onun gibi hızlıca evdeki dağınıklılığı toparlarım sadece
başka bişey yapamam
sonra bi bakmışım saat 24:00 e geliyor
eee uyuyorum haliyle
gecede 2 veya 3 kez uyanırım çocuğu kontrol etmek için
yemin ediyorum kendim için bişey yapamıyorum
bir pazarım var onuda ev temziliğiyle uğraşıyoruz
allah var eşim her konuda yardımcı olur
eve kadın çağırıyorum genel temizlik için
böyle idare ediyoruz
kuaförün yolunu unuttum kaşlarımı bile kendim alıyom evde boş vaktim olursa
bazen bu yüzden ikinci bir çocuğu düşünemiyorum ben nasıl yetişecem diye
kadın olmak,eş olmak,anne olmak,ev hanımı olmak,çalışan kadın olmak....
bunların hepsini becerebilmek çooooook zor
kesinlikle katılıyorum kadın olmak çok zor.
Sanırım içlerinizde en şanslı benimbenim işim evime çok yakın 5 dk akşam 6 da evde oluyorum. akşamları eşimle yemek yemiyoruz zaten diyet yaptığımız için bazen ödül veriyoruz ozamanda dışarda yiyoruz:) cumartesi pazar tatilim cumartesi temizlik yapılıcaksa yapıyorum yoksa yapmıyorum sadece çamaşır yıkayıp asıyorum sonrada ütülüyorum bukadar :) bide benim eşim çok derli topludur o benden çok temizler evi ben rahatım vallahi Çocukta yok
benim çocuk yokkende halim senin gibiydiii :)))
çocuk olsun görürüm seni :)))
şaka yapıyorum canım alınma olurmu
vallahi benim eşimde benden daha çok temziler dikkat eder evi
ama çocuk olunca yoğunluğu ikiye katlandı gerçekten çok zor yetiştiriyoruz herşeyi
dışarda yemek yemek te çocuksuz daha güzel,
çocuklu yemeğe gidince çocuğa yedirecem diye kendimi hırpalıyom bir bakmışımki ben bişey yememişim :))
ama son hafta çözdük işibakın ne yaptık
geçen akşam dayımlara gittik
yemek yedik onlarsa çocuğu sevdi rahat ettim ,
dün diğer dayımlara gittik
bu akşam ablamgile gidecez
hem yemeğimizi yiyoruz , hem ziyaret etmiş oluyoruz
hem onlarda çocuğu seviyor
üçü birarada ohh ne ala
ama böyle geçmezki ömür
bizimde keyifli geçireceğimiz günler gelecek kızlarrr inşallah
İşte Bende O Yüzden Çocuk Hiç Düşünmüyorum:)))
yok canım yaa o ayrı bir lezzet
her zorluğa rağman bütün yaşananlara sıkıntılara rağmen çocuk sahibi olmak ayrı bişey
ona sarılıp koklamak öpmek insanı baka dünyalara götürüyor sanki
ben bütün yorgunluğumu onunla atıyorum çoğu kez
bebeğinin ter kokusunu duymak herşeye değer
fazla ertelemeyin :)
bende 8 senedir kendimi hırpalamaktan yorgun düşmüş arkadaşlardan idim :))
eşim geç geliyor işten 8 bazen 9 oluyor eve gelmesi.bense 5 te çık çocuğu okuldan al eve gel..bişey lazımsa markete uğra-çocuğu ve poşetleri eve taşı..sonra haydee mutfağa..yemek çamaşır vs.liste uzar gider.bide haftasonu temizlik derdi vardı hepten kabus..eşimin hiçbir desteği yoktur.bu zamana kadar toplasanız 3-4 kere kahvaltıyı hazırlamıştır.ondan fayda yok yani anlayacağınız
temizlik benim için başlıbaşına sorun.işim evime çok yakın,biara hep öğle tatillerinde eve geliyordum.sabahtan kalan dağınıklığı topla bulaşık makinasını boşalt ve hatta bazı gün süpürge bile yaptığım oluyordu.millet dışarda yemeğini yerken dolaşıp 1 saat keyif çatarken ben yorgunluktan dili dışları fırlamış çoğunlukla yemeğini yiyememiş olarak işe geliyordum.noldu peki madalyamı verdiler,kollarındamı taşıdılar.hayır.ev düzenli olarak dağılmaya devam etti bende düzenli yorulmaya(
bende kendime artık yeter diyerek bir kadın tuttum.maddi olarak eskisinden daha rahat olduğumdan buna kalkıştım tabi artık haftada 1 gelen bi abla var,cuma sabahı biz çıkıyoruz o evi temizleyip bırakıyor.valla kadın olduğumu hissediyorum artık.haaa bittimi hayıııırrrrrrr ütü çamaşır market çocuk yemek bende ama en azından temizlik cam kapı derdim yok.nasılsa bana acıyan yoktu bende artık kimseye acımıyorum yardımcı tutma konusunda.oh be ne çok içimi dökesim varmış
Peki ben bişey sorsam kadın hiç tutmadım ben henüz ama açıkçası artık niyetine girdim.Ücretler konusunda bilgi istesem ben sizden iş yerindeki arkadaşlarım bana kadın tutmak çok pahalıya gelir falan diyorlar ben ayda 2 kere tutmak istiyorum ama sanırım günlük fiyatları 70 tlymiş.Bu konudada bana bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar ...
Bu arada arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun allah bizi sevdiklerimizden ayırmasın ...
ben yarım gün alıyorum sabah 8 gibi geliyor öğleden sonra 1.5 uzarsa 2 gibi bitirip çıkıyor.ücret olarak 40 veriyorum.önceden arada sırada ayda bir alırdım malum maddiyattan.şimdi valla kusura bakmasın evin beyi.yeni araba almasını borca girmeyi biliyolar ben eşşek gibi çalışayım hem evde hem işte yooook artık maymun açtı gözünü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?