Sosyal Fobi

Estagfrllah bu yüzden buradayiz zaten paylaştıkça aynı dertten muzdarip olanları gördükçe insan yalnız olmadığını anlıyor
Abdest alırken tekrar tekrar alirdim bu nedenle işkenceye dönerdi Allah affetsin.Ama şimdi bir defa alıyorum niyet önemli diyebiliyorum.

Bunlarin hepsi vesvese eskiden bir şeyi 3 defa yapardım mesela elimi yikamak ya da dışarı çıktığımda tekrar kapıyı açıp içeri girip ocağa bakmak gibi şimdi elim temiz ölecek değilim ya diyorum ya da eve zarar gelsin girmeyeceğim yeterki bana zarar gelmesin diyorum dışarı çıkıyorum eve geldiğimde her şeyi zaten kapatmışım

Haklısınız ama benim takıntılarım sanırım vesvese boyutunu aştı çünkü üstüne gidince ya bir şey olmaz diyebileceğim türden değil maalesef.

Neler olduğunu yazar mısınız? özel mesajda da bahsedebilirsiniz
Kusura bakmayın okul falan olunca giremedim benim takıntım daha çok kandan bir şey bulaşması yönünde ve korktuğum hastalıklar da zaten bulaşınca bir daha tedavisi olmayan hastalıklar olduğu için üstüne gitmesi oldukça güç oluyor hatta imkansıza yakın bir durum oluyor

Merabalar arkadaşlar. Okudukça kendimi gördüm yazdıklarınızda. Ben de öğretmenim. Toplantılar ve öğretmenler odası cehennem oluyo benim için. Neden bu kadar zor normal davranmak anlamıyorum. O kadar yıpratıyor ki bu durum. Üstüne gittikçe de geçmiyor. En kötüsü benim içşn sevip sevilme duygularını yaşıyamıyorum. Karşı cins le bir bardak çay içemiyorum. Bazen ölmek kurtuluş gibi geliyor:

Merhaba içimdekicevher yalnız değiliz bizim gibi birçok insan var aslında ama bilmiyoruz. Siz profesyonel yardım alıyor musunuz? Ben gebelikten dolayı ilaç kullanamadığım için izne ayrıldım bu yüzden terapi alıyorum. Terapi bana ilaçtan daha iyi geliyor, birinin beni anladığını hissetmek çok iyi geliyor bana. Ama aklımda hep doğumdan sonra tekrar işe başladığımda ne olacak korkusu var. Geçen yıl ben de ölmeyi o kadar çok istiyordum ki iyileşemediğim için tek kurtuluş bu gibi geliyordu. Ve dediğiniz gibi üstüne gittikçe daha kötü oluyor, kendimi geri çektikçe daha iyi hissediyorum. Hatta bazen ilaç kullanmaktansa işi bırakırım gerekirse diye düşündüğüm de oluyor ama maalesef bu da mümkün değil.

Psikolog a gidiyorum. İlaçlarım bitti daha almadım. Siz ne güzel evlenmişsiniz. Çocuğunuz olacak. Tadını çıkarın. Ben sosyal fobim yüzünden evlenip çoluk çocuk sahibi olamıcam. Evlenmek neyse de çocuk sahibi olamamak çok ğzüyor beni.

Kendinizi iyi hissedene kadar ilaçlarınızı aksatmayın. Ben bir gün içmesem bile çok kötü oluyordum hatta son zamanlarda kısa süreli rahatlık sağlayan yeşil reçeteli ilaçlardan almaya başlamıştım çok kötü olduğum için. Bizler dışarıdaki faktörlerden diğer insanlara göre biraz daha fazla etkileniyoruz. Bana neler demediler senden birşey olmazlar sen evlenemezsinler...kendi ailem bile böyle düşünüyordu. Dışarıdan ‘bu asla evlenemez evlense de duramaz’ gibi laflar geliyordu kulağıma. Yıllarca da atanmayı bekledim o zaman da aynı şeyler... Eşimle 10 yıldır birlikteyiz, evlendim de atandım da bu sefer de ‘sen çocuk yapamazsın ilaç kullanıyorsun, hamilelik çok zor sen ilaçsız geçiremezsin ilaç kullanırsan bebeğe zarar verirsin...’ o kadar çok konuşuyor ki insanlar... Ben de buna bir süre sonra inanmaya başladım. Uzun yıllar bebeğim olmadı. Herhalde olmayacak benim çocuğum dedim en iyisi boşanalım eşimin hayatını karartmayayım dedim. 3-4 senedir de herşey o kadar üst üste geldi ki, pes ettmek üzereyken doktorumla görüştükten sonra ilacı bırakma kararı aldım. İlacı bıraktıktan sonra da hamile kaldım. Ben nasıl yürüteceğim bu süreci diye çok büyük kaygılar endişeler yaşadım ama Allah o bebekle birlikte güç de gönderiyor sanırım 12 yıldır aralıksız kullandığım ilaçları kullanmamaya başladım. Evet kötü olduğum zamanlar oluyor ama bu süreci psikoterapi ile iyi götürüyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama bir sosyal fobilinin evlilik ve hamilelik süreci ile ilgili bir örnek olsun istedim kendinize olan inancınızı artırmanız, başkalarını dinleyerek kendinizi de olumsuz düşüncelere sevk etmeyin diye. İnşallah Eşiniz olacak kişi sizin içinizdeki iyiliği gördüğünde, gözlerinizden o sevgiyi ve enerjiyi aldığında zaten sizin fobilerinizi rahatsızlıklarınızı önemsemeyecektir bile. Çok güzel bir mesleğiniz de var. Siz sadece olduğunuz gibi davranın içinizdekini fark eden biri mutlaka çıkacaktır.

Ne güzel yazdınız. Güç verdiniz gerçekten. İnşallah dediğiniz gibi olur.

Emdr olmustum.calisirken boyle olmaniz cok ilginc.emdr yi evde kendin uygula.buyuk olcude iyi geldi bana ama goz temasinda cozum uretemedim.biktim kendimden

Kurtulma yontemi neymis doktor ne dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…