Sosyal medya beni mutsuz ediyor

Bu ara sosyal medya beni de çok mutsuz ediyor insanlar sürekli birbiriyle yarış içinde herkes birbirine laf sokma derdinde kim nereye gitse anında paylaşıyor bir araya gelenler aynı kahvenin fotoğrafını ayrı ayrı hesaplarında paylaşıyor.kimsenin ne ölüye ne hastaya saygısı kalmış ne bileyim önceden büyüklerimiz yakında cenaze olunca televizyon bile açtırmazdı şimdi insanlar sabah cenaze evine gidip akşamına gittiği düğündeki folklör grubunun danslarını paylaşıyor.benim midem bulanıyor.bir aile büyüğümüz yirmi sene önce kaybettiği evladının ölüm yıldönümünde acısından kalp krizi geçirirken saygısızca dondurma kahve kebap paylaşan akraba(!)lara karşı kin besliyorum içten içe.insanların yakınındaki insanların acısına saygı duymaması ne acı...

En son birinin bir şeyine özendiğimde ilkokuldaydım, arkadaşımın pastel boyaları çok kaliteliydi renkleri capcanlı. Üstelik içinde ten rengi vardı. Benimki ucuz olanlardan mum pasteldi. Yaptığım resim bi b*ka benzemezdi. Tavrınız bana çocukça geldi ve eşinize üzüldüm. Aç değilsen açıkta değilsen sağlıklıysan bırak elalemi huzurun olsun

Sosyal medya zaten mutsuzluk yayan bir platform hanımefendi.

Ben bolca kitap okuyorum.

Kitap karakterleri ile arkadas oluyorum... sevgili oluyorum..

Sonra ayrılıyorum. Onlar için ağlıyorum. Onlarla geziyorum ... onlarla mutlu oluyorum.

Ve okuma alışkanlığım olduğu icin kendimi çok sansli hissediyorum.

Sonra kanaviçe işliyorum. Islediğim kelebekleri çiçekleri cok seviyorum.

Sosyal medya zorunlu değil ya. Ben zaten 1 tanesini kullanıyorum. O da çok şart değil.

Hangi avm ya da hangi restaurant beni bir kitap kadar gezdirebilir ki... hiçbiri..

Size tavsiyem sürükleyici romanlar okuyun. Mutluluk kitaplardadır.

Burdaki konularda da sık sık kitap okuma konusunda herkesi uyarmaya çalışıyorum.

Ay lütfen artık sosyal medyada kendini mutlu mesut gösteren insanlara inanmayın. Ne kadar kendini sosyal medyada mutlu gösteren insan tanıyorsam hepsinin sorunu var ve mutsuz. Onlar seni kandırmaya çalışıyor, inanmayın. Ben inanmış numarası yapıyorum.

Farmville hala var mı yahu, ben face’i onun için açmıştım sonra bıraktım.

Buna inanmıyorum, çünkü bakıyorum da çok mutlu olduğum anların hiçbirinde fotoğraf çekinmeyi akıl etmemişim.

Şu kafede alışverişte yemekte fotoğraf atanlarin neyini kiskaniyorsunuz yahu...

Benim instagramim için konuşuyorum, cafede, yemekte, alisveriste fotoğraf atanlar doğru dürüst gezemeyen tipler hep. Başka atacak fotoğraf yok çünkü. Cafeye gitmek yemek gezmek mi?
Yeni yerler görüp gercekten gezenlerde daha kaliteli fotograflar oluyor ve o cafe fotoğrafları ya yok, ya da çok az var.

Dunya kadar cafeler, restoranlar, magazalar dibimde benim araçla bile gitmeme gerek yok direk yürüyerek bircoguna ulasabiliyorum. haftanın 3 günü neredeyse dışarda yeriz, spordan sonra da bişeyler içmeye giderim devamli. İnstagram hesabimda 1 taneçık bile cafede otururken çektiğim fotoğraf yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonunda beni anlayan biri çıktı çok teşekkür ederim. Daha öncede başka birine cevap verdim ben insanları kıskanmıyorum kötü olsunlar onlarda evde otursun demiyorum. Kimse darda kalmasın herkes kolayca atlatsın inşallah zor günlerini. Teşekkür ederim

Mutlu insan görünce ben niye mutsuzum dediğim oldu ama bunun icin kimseye trip atmadım. Kocaniz o zaman git zengin birini bul dese bu seferde kocam bana bunu dedi diye konu acarsiniz
Kocamı çok çok çok zengin bir kişiye asla değişmem. Allah korusun. Bugüne kadar hiç darda kalmadım ve sanırım sınandığım şu gümlerde sosyal medya da üstüne tuz biber oluyor

Buna inanmıyorum, çünkü bakıyorum da çok mutlu olduğum anların hiçbirinde fotoğraf çekinmeyi akıl etmemişim.
Aynı şeyi söylüyoruz bir insan neden sürekli yediği içtiği gittiği yerlerin resmini paylaşır ki. Eşim bana şunu aldı bunu aldı, yok çok romantik çiçek aldı böcek aldı diyenlerin sonradan duyuyoruz evliliğinde problem varmış. Ben o yüzden ne inanıyorum ne imreniyorum, normali biziz yani süper eş süper evlilik yok.

Bu arada yeni evliyken bizim de maddi olarak zor zamanlarimiz oldu eşimin işleri çok bozulmuştur ve kaybetmisti nasıl yipranildigini biliyorum. Ama geçiyor sadece sabır, bu dönemde birbirinizi yiyip tüketmeyin maddiyat geri geliyor ama gecmistekiler unutulmuyor.
Bazen çok daralıp ben de tartismistim ozamanlar ama ipin ucunu kaçırıp yetersiz hissettirmeyin eşinize.

Canim instgrami dondurmasn bile arkadas listeni sifirlari kendi fotolarini kaldir mesela sadece tarif bakmak icin gir ben oyle yapiyorum. Whatsapda da cok luzumsuz var onlari sona alip kesinlikle durumlarina bakmiyorum. Bunlar kesinlikle gorgusuzluk. Bazen haftada 3 4 gin disari cikiyoruz yani hepsini atmam mi lazm. Cok sevdigim dostum arkadasm gelir atarm ya da ayda yilda esime sevgim kabarir ikimizi atarm. Boyle insanlr gorgusuz yani baska birsey degil ozenmeyin kendi evinizdeki huzur hicbiryerde yok. Birde nasipe ve kadere inanin. Onunde halil ibrahim sofrasi olsa Allah nasip etmeyecekse bir lokma yiyemezsin oyle dusun. En guzel zengilik evdeki mutluluk. Mutlulugunuz daim olsun..

Kapat gitsin. Ben kapatalı 1 yıl oldu çook rahatladım. İnstagramda sadece merak ettiğim ymk tarifi ya da kişisel gelişimke ilgili 3_5kişi var, sabahları bakıyorum geçiyorum. araştırmalar var bu yönde, senin durumunla ilgili. Yalnız değilsin

Canim hic onlara özenme. Bana gore sosyal medyada yedigini ictigini paylasanlari ben cok basit buluyorum. Bu demek oluyorki bakin ben yiyorum bakin bizim paramiz var biz gezebiliyoruz. Hep kendini kanitlama hava civa bunlar. Asla kafana bile takma. En basit ornegi komsumun dogalgazini kestiler muhurlediler kiz iceri girdi 15 dk sonra sosyal medyaya durum yapiyor yedigi biseyi en sevdigim falan diyerek. Aslinda soguktan donuyor ama hava pesinde. Ve o gezenlerin hepsi demeyim ama cogu kredi karti olmasa o dediklerini yapamazlar merak etme. Cok orn. Vermis olucam ama bi komsu daha var her hafta geziyorlar kahvaltilara gidiyolar istinasiz her hafta. 1 gun mutlu oluyor 1 hafta balkonda sigara iciyor dertten nasil oducem kredi kartini diye :)) ben hic takilmam boyle seylere. Bende yeni evli sayilirim bizde cok gezemiyoruz yemege vs. Gidemiyoruz ama dert etmiyorum. Elbet gecicek bizimde bu skintili gunlerimiz. Esine surat asma adam ne yapsin zaten calisiyor canim. Kendinide uzme esinide uzme. Baskalari yuzunden hanenin huzurunu bozma bosver. Gül geç

Evliliğin ilk yıllarında oluyor bi kaç yıl sonra sağlık olsun ,çoxuğum sağlıklı ,sağlıkdan başka bişey düşünmüyor insan emin olun

Mutlu olmak için kendinizden daha iyi durumda olanlara değil aksine daha zor durumda olanlara bakın,halinize sukredin,sagliklisiniz,bir yuvaniz var,sevdikleriniz var,maddi sorunlar evliliğin ilk yılları herkeste olan şeyler dert etmeyin ki Allah başka dert vermesin

Bakma ozaman.yazik adamida kendinidd yıpratıyorsun.
Ikigonul bir olunca samanlik seyran olurmus.sen iki gonulu bul yeter simdilik
Illeki borc biter sabir et
13 yillik evliyim.evlendik evleneli hep borc içindeydik taki gecen sene ortasina kadar.
Cevremde herkes yedi icti gezdi eglendi.
Ben kanaat ettim sabir ettim sonucta evimin borcunu bitirdim.
Kimseye bakmadim bu surecte.neticede insaniz kiskanabiliriz.

sayfaları okuyamadım

nasıl çevreniz var onu da bilmiyorum da cidden bu ekonomide her hafta sonu bir yerde akşamları yemekte olan kaç kişi kaldı ki

haftasonu bir yere gidemiyoruz zira çalışıyoruz hiç haftasonu kaçamağı yapamadım mesela beni örnek alın gideni değil :))))

akşam dışarı çıkınca ille de lüks restoran da gerekmiyor

evde de yemek yiyorsunuz gidin iki lahmacun yiyin dışarıda da 15 Tl olan yerde değil de 5 TL olan yerde yiyin

o da olmadı mı çıkın dolaşın sadece ya da ne bileyim 10 TL ye starbucks kahve değil de 1 TL McDonalds kahve için

evde mısır patlatın film izleyin anın tadını çıkarın

o çok reklam yapanlar için de görünüşe aldanmayın çok reklam yapan bir başka eksikliğini bu gösteri ile kapatmaya çalışıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…