Sosyal medya beni mutsuz ediyor

Biz 6 aylık evliyken eşimle evde mısır patlatır koltuğa gömülür film izlerdik, çıkıp beraber parkta yürürdük. O bana çubukta Waffel alırdı mesela. Arabamız da yoktu. Maddi imkanlarimiz vardı ama ne biliyim mutlu olmak için sosyal medyada sattıkları hayata gerek yok ki. Bence sizde mutlu olmaya odaklanın. Esinize boş yerden surat asarak tek kendinizden sogutursunuz ve onu para ile tamir edemezsiniz bile. Sonra

Hayat boyu kıskandığım, kıskanacağım şeyler maddi olamaz.
Ruh eşini bulmuş birini kıskanırım, melek gibi insanlarla muhatap kişileri kıskanırım.
Güzel arkadaşlıklara, koşa koşa gittiği işe ya da eşe sahip kişileri kıskanabilirim.

Ama tatil, para, lüks.. Hiç gözüm kalmaz.
Borç ile kredi ile hepsine kavuşmak mümkün.

Ama yukarıda yazdıklarımızı satın alma şansımız var mı?

Mutlu insan görünce ben niye mutsuzum dediğim oldu ama bunun icin kimseye trip atmadım. Kocaniz o zaman git zengin birini bul dese bu seferde kocam bana bunu dedi diye konu acarsiniz

Merak etmeyin Allah ne günler gösteriyor. Sizinde gezeceğiniz günler gelir. Takılmayın böyle şeylere.

Gunumuz yasantmzda insanlarin herseyi iyi luks guzel hayat yasiyo gbi gosterme cabalari herkesn bi soyle evm olsun sunum olsun bunum olsun meraki ister istemez etkiliyo yalnz sen degilsn tum insanlarmzda bi doyumsuzluk bi acgozluluk basladi.sahsen kendimdede hissediyorum bi ev goruyorum yaa niye bizim yok diyorum

Siz de biraz orijinal olun. Gezmeyin, onun yerine evde kendi kendinize güzel aktiviteler gerçekleştirin. Birlikte oyunlar oynayın, hobi edinin. Her şey sosyal medyadaki gibi değil. İnsanlar mutsuzluklarını değil, mutluluklarını paylaşacak elbette. Ama bu demek değil ki insanların her anı sosyal medyada paylaştığı gibi. Boşverin insanları. Ben biraz ev insanı olduğum için garip geliyor bana sürekli sürekli gezmek. Sevgilim şu sıralar maddi sıkıntı çektiği için dışarıda takılamadığımızdan yakınıyor ama ben de aksi gibi dışarı çıktığımızda hep eve gitmek istiyorum. Evde vakit geçirmek daha çok hoşuma gidiyor. İnsanları boş verin, siz kendi zevklerinize bakın.

Sadece sizin arkadaşlarınız değil genelde herkes tuvalete gitse sosyal medyada paylasiyor. Yaptıkları çok bişey yok aslında sadece çok egleniomus gibi resim atıyorlar o kadar. Geziyorum asla resim paylasmiorm ve herkes benm evde tıkılıp kaldığımı sanıp bana üzülüyorlar:) paylaşım yapanları yemek sofralarını çekenleri anlayamadım anlayamicam. O yüzden gördükçe görmezden geliyorum sende öyle yap ve eşinle huzurunuz bozulmasın

Sosyal medya bir eglencedir,amaci o bence. Bu amacla kullanmayi bilmeyenler kullanmiyor zaten. Siz de oyle yapin.

eglenmek maddi degildir cogu zaman.

bi uçurtma kac lira ki alip mevsimi geliyoken kenarda tutsaniz.

biz ilk evlendigimizde sandviç yapar termosa cay demlerdim. gazete alir parka giderdik. esim gazete okur, ben bulmaca cozerdim sohbet muhabbet... sonra yururduk parkta eve donerdik. disarda kahvalti bence bu da. illa mekan olsun populer olsun derdim asla olmadi. bazen simit alir evden bi kac kahvaltilik cikolata koyardik.

bazen kahve yapip parkta icerdik aksamustu, esim cikolata ismarlardi.

bu yaz frizbi almayi düşünüyorum mesela. istanbuldayim isbike tan bisiklete binmek istiyorum bol bol. oglumla cimenlerde top oynamak istiyorum.

scrabble alip guzel bı yerde oturup oynayabilirsiniz.

semaver cayi demleyip saatlerce muhabbet eden arkadaslarimiz vardi mesela. yanina bi cekirdek tamam.

cok para harcamak cok gezmek mutluluk degildir. mutluluk sevdigin insanla guzel vakit gecirmektir. o da sizin elinizde.

Yazık valla böyle düşünenlere. Benim arkadaşlarım şehir şehir değil ülke ülke geziyorlar,hatta kendi kardeşlerim bile,ama asla niye bende yapamıyorum demedim,eşime surat yapmadım. Sen 6 aylık evlisin ben 2 yıllık. Ha istesem yapamaz miyim? Yaparım ama onceligi başka şeylere veriyorum. Lütfen evindeki huzuru böyle şeyler için bozma. Aksine hazır ise girdin eşine yardımcı ol ne sorunu varsa halletsin destek ol. Bu günlerde geride kalacak inşallah.

Konu sahibi, ben seni çok iyi anlıyorum
Çünkü aynı şeyi dört yıl önce yaşadım.
Maddi olarak dibin dibini gördüğümüz, ve ikimizin de işşiz kaldığı, borçlarla ve iki yaşındaki bebekle çaresiz kaldığımız bir dönemdi

Bunun kıskançlıkla fesatlikla hicbir ilgisi yok. Sadece yaşadığı duruma icerleniyor insan . Neden benim başıma geldi diye hayıflanıyor. Özenmiş miydim, evet gezenlere çok özeniyordum çünkü o günlerimi ozluyordum. Bu duygularimin o gezen tozan insanlarla ilgisi yoktu

Maddi sorunlar her evde olur ama insanın tüm hareket alanını kısıtlayan bir hale gelince malesef bu duygular çok normallesiyo

Biz atlattık o dönemlerimizi . insallah siz de atlatırsınız. Atlatınca unutuluyor gercekten gecince birsey kalmiyor :) merak etmeyin. Allah ferahlık versin

Ne güzel mutlu evliliğiniz var şükredin buna bende çokk , çünkü para mal mülk insanı anlık mutlu eden şeyler ,ek olarak asla görünen yüze aldanmayın instada herkes mutlu , para kazanırsınız ,eşinizi de üzmeyin

bu düşünce yapınızı bi an önce değiştirin yoksa hayat boyu hep kendinizi başkalarıyla kıyaslayıp mutsuz olabilirsiniz Allah korusun...

o gördüğünüz kişilerinde bi tık üstleri var imrendiği belki...bunun sonu yok ..

Şöyle düşünün herkesi kendi kaderini yaşar allah herkese ayrı bir nasip vermiştir. Belki o mükemmel gibi yaşayan insanların içlerinde ne yaralar vardır bilemezsin ha belki de yoktur allah yokluktan değil başka yerden sınıyordur, sınayacaktır bunu biz bilemeyiz. Elinizdekilere bakın onları görün çok değerli olduklarının farkına varın çünkü lüksün lüksü güzelin güzeli daima var hep daha iyileriyle kıyaslarsak mutlu insan kalmaz :) şükür etmezseniz başınıza farklı müsibetler açılır allah korusun sağlığınız yerinde olsun sevdikleriniz yanınızda olsun bundan ala huzur yok zannımca :)

Ben de bu yüzden facebook dışında hiçbir sosyal medya kullanmiyorum. O da farmville olmasa inanın kapatırım :)) İnsanların teşhirciliğe ve rontgenciliğe alıştikmaktan başka faydası yok benim için.
Kalici olarak kapatın boşverin

Ben hepsini kapattım, huzur buldum. Tavsiye ederim.
Orada herkes en güzel halini, hatta kurmaca dünyasını paylaşıyor.
Kimsenin hayatı mükemmel ve sorunsuz değil.
İnstagramda vakit geçireceğinize eşinizle sevişin bedavaya mutlu olursunuz.
6 aylık evlilikte kendinizi bunlarla üzmeyin.
Soranlara da evden çıkamayacak kadar meşgulüz dersiniz, namınız yürür

İnsanın maddi sorunlardan bunalıp keşke bizim de borcumuz harcımız olmasaydı bilmem kim gibi demesi normal. Ama şu gezmiş bu burada kahve içmiş diye an an kıskanmak iyi değil insanı çürütür varolan hayat Sevincini de emer kalbini karartır. Ayrıca bazı insanlar hayatın tadını çıkarmaya daha yetenekli bazıları değil bence. Mesela siz de güzel bir termos edinip deniz kenarında bir parkta portatif sandalyelerinizi alıp eşinizle akşam sefası yapabilirsiniz. Puzzle alıp eşinizle yapsanız be bileyim mutfak bahçesine girişseniz... yani insanın sevdiği kişiyle güzel anlar yaşaması için ille Madrid e ya da big chef e gitmesi gerekmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…