- 6 Mart 2017
- 804
- 1.047
- 63
- Konu Sahibi mucizelazim
-
Kitap çok okurum bende bırakmadığım tek hobim. ama sizin derdiniz de burada linç konusu olabilirCanım inan bana çok gereksiz. Özenme hiç o hayatlara. Eşin ile sinemaya gidin, o bile ilaç gibi gelir. Benim de arkadaşlarım var her hafta bir yerde, her gün neredeyse bir etkinlikte. Hepsi bana kızıyor elini ayağını çektin diye ama o kadar yorucu ki... benim maddi imkânım da var üstelik. Üç sene önce her gün gezen ben son üç senedir keşke yavaş yaşasaydım diyorum. Çünkü o kadar hızlı yaşadık ki şimdi aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak sıkıcı geliyor. Geçen akşam eşime bir yere gitmek istemiyorum da araba ile öyle boş boş gezesim var dedim. Dün akşam üstü aradı hadi hazırlan diye çıktık araba ile şehirde turladık. Sonra birbirimize bakıp, yemeği evde yiyelim dedik eve yemek söyledik. Dışarısı o kadar kalabalık ki biz artık kıyafet alışverişini bile internetten yapıyoruz. Avmler tıklım tıklım, boğucu. Hani maddi imkân diyorsun ama inan olsa da belli bir süre sonra her şey sıkıyor, boğuyor. Anlık mutluluk hepsi. Beni hayatta deli gibi mutlu edecek tek alışveriş kitap alışverişidir. Tek seferde gider kitapçı da 2 saat gezer 15-20 tane alır çıkarım. Normalde mutsuz olmasam da o an başka mutlu olurum. İstersen harcayabileceğin sınırsız miktarda paran olsun, istersen dünyayı gez yine mutsuz olacak bir şey bulursun. Hiçbir derdim yok mesela, şuan kendi kendime triplerdeyim.
Ağzınıza sağlıkSosyal medya tam olarak ego tatmini.Kendini ruhunu doyuramamış insanların başkalarının sahte beğenileri ve imrenmeleriyle kendini iyi hissetmesini sağlayan ama aslında insanı daha da derine çeken girdap gibi.Bu yüzden rahatsız oluyorsanız kullanmayın ya da her seyin sahte oldugunu anlayın.Bir insan gerçekren mutluysa o andan keyif alırken onu paylaşamaz inanın.Çünkü aklına gelmez.Eminim ki %100000 diyorum paylasmayanlar bu hayatı cok daha gerçek dolu dolu yasıyor.Bir kere beğendirme kaygısı yok.Sosyal medyadan nefret ediyorum hele ki en cok instagramdan.Kullanmıyorum da.Kendinize zarar veren bir seyi neden yapıyorsunuz ya da hala neden kullanıyor insanlar anlamıyorum.Bu günlerinizi cok ararsınız.Belki 5 belki 10 sene sonra instagramın esamesi okunmayacak.Facebook kaldı mı giren o kadar az kisi var ki.Yani günlerinizi zehir etmeye değmez
Allah rahmet eylesinBugün yakın bir arkadaşımın 5 yaşındaki kızının ölüm haberini aldık hayatta ne dertler var seviyorsun seviliyorsun sağlığın yerinde bu neyin kıskançlığı huzur kaçırmak için sebep aramamak lazım hayat kısa
pekikullanmayıverin
Yok canım neden linç edileyim :) Sadece maddi imkânınız olsa da yine mutsuz olacak bir şey olur demek istiyorum. Zaten kendimi geri çekmemin sebebi instagram. Herkes kafayı story atmakla bozmuş. Biri ile bir yere gitmeye korkar oldum. O tek bir kareyi çekip atıyorlar ama o kare çekilene kadar kaç tane çekiyorlar.Kitap çok okurum bende bırakmadığım tek hobim. ama sizin derdiniz de burada linç konusu olabilir
Sosyal medyaya bakarsan herkes sanırsın bakan oğlu kızı. Şilelerde ağvalarda hafta sonu tatilleri. Halbuki borç milletin paçasından akıyor. 160 bin liraya araba alıp yeni oyuncağımız yazınca o para 3 katı girmemiş olmuyor. Saçma sapan gösterişler. Tamamen kapitalizmin tuzakları. Mesela şuan bebek alışverişinde gereksiz tonlarca şey sanki mecbur alınması gerekiyormuş gibi sunuluyor insanlara. Olabildiğince sade şeyler aldım çocuğumada. Keşke çoğu bunu anlayabilse.
Çok doğru, Allah sevdiklerimizden ve sağlığımızdan etmesin biziÖnemli olan sağlık. Şöyle bir oturun düşünün eşinizin ya da sizin sağlık sorununuz ortaya çıksa (Allah korusun). İnanın sizin yerinizde olmak isteyecek milyonlarca insan vardır. Yeter ki sağlığım yerinde olsun, param olmasın, gezmeyeyim diyecek..
Eşin ne is yapıyor canımMerhaba KK üyeleri. 6 aylık evliyim. Evliliğimde maddi sıkıntı dışında bir sorun yok çok şükür. Eşimin esnaf işleri şuan çok iyi gitmiyor ve bende yeni işe girebildim. Biraz borcumuz olduğu için çok fazla istediğimiz gibi gezip, yiyip içemiyoruz. Sosyal medyaya girmediğimde bu soruna dönüşmüyor. Ama instgram da arkadaşlarımı her hafta sonu başka şehirde tatilde, akşamları yemekte, alışverişte görünce içten içe sanırım kendimi yıpratıyorum üzüyorum neden biz yapamıyoruz diye. Hiçbir suçu yokken elinden bişey gelmeyen kocama surat falan yapıyorum kendi kendime küsüyorum. Farkediyor ama neyin var dediğinde yeteri kadar paramız yok demiyorum onuda üzmeyeyim diye. İnstgram bağımlılık gibi oldu bende hesabımı donduruyorum huzurum kaçmasın diye sonra dayanamayıp yine açıyorum. Ve gerçekten çok merak ediyorum bu durumu bir tek ben mi yaşıyorum ya. Genel olarak kimseyi kıskanma huyum yoktu aslında ama neden böyle oldum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?