Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

insomnia41

Yanaklarım dururken canımı sıkman çok saçma..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
748
1.522
113
Dert mi bilmiyorum ama ortada son zamanlarda sürekli yorum yaptığım bir durum bu..

İnsanlar çıldırmış gibi sosyal medyanın her türlüsünde yaptığı herşeyi,gittiği her yeri (buna hastane dahil),yediği,içtiği,uyandığı anı,tatilde boy boy fotoğraflarını,arabasını,kendisini, sürekli fotoğraflayıp paylaşıyor. Ve insanların,listesindeki arkadaşlarının sürekli kendilerini takip ettiklerini,onlarin ne yaptığını merakla bekledikleri gibi bir egoya kapılıyorlar.

Bence tüm bunlar üzeri;görgüsüzlükle,gösteriş budalası olmakla,beğenilme ve cool olma hevesi ile örtülü şeyler.. Üzeri diyorum çünkü altına saklamaya çalışıyolar ama bi şekilde bi yerden üzerine fırlıyo işte..
Özetinin,sahip oldukları şeylerin onları ele geçirdiği insanlar topluluğu toplumun bir kesimi..

Özel hayat denilen şeyin,fotoğraf çekmenin ve anıların ne kadar değersizlestirildigini ibretle izliyorum valla..

Kısa bir süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp kendimi ifrit olmaktan kurtardığım için mutluyum.

Sadece ben mi böyle düşünüyorum bu kadar katı? Benim gibi düşünen var mı merak ediyorum..

Yoo aynı düşünüyoruz. Sorsan iki kelime edemez ama çok cool'dur. Çok geziyordur ve bunu ünlü bir starmış gibi yayınlar. Bence bununla alakalı. Bir nevi kendilerini ünlü, önemli hissetme. Kısaca ego tatmini. Normal kullananlar var tabii benim lafım abartanlara.

Fotoğraf paylaşmalarına birşey diyemem paylaşmak isteyen paylaşır ama yer bildirimi yapılmasını doğru bulmuyorum hırsıza davetiye resmen yer bildirimi.Hatta haber sitelerine bile konu olmuştu bir ara yer bildirimi.

Bende aynı bu şekilde düşünüyorum tüm söylediklerine katılıyorum.
İnsanlar artık hava atmak için yaşıyor sanki. Gidilen mekanların etiketlenmesi vs bana da açıkcası saçma geliyor.

Utanmasalar tuvalete gittiklerinde bile 'tuvalet kayfi' diye selfie
çekip paylaşacaklar.

Sosyal medya hesapları kişinin kendi alanıdır. İster hiçbir şey paylaşmaz, ister tuvaletteki anını bile paylaşır. Paylaşımlardan bıkan varsa ya bildirimleri kapatır ya arkadaşlıktan çıkarır. Ya da sizin yaptığınız gibi hesabını kapatır.

Görgüsüz, gösteriş budalası, egosantrik dediği insanlarla arkadaşlığını (gerek sosyal medya, gerek reel hayat üzerinden) sürdürmez.

Benim sosyal medya hesaplarımda benden çok köpeklerimin fotoğrafları var, her adımını fotoğraflaştıran bir insan değilim ama "görgüsüz" olduğunu düşündüğüm insanların paylaşımlarını takip etmiyorum.

Tamam da bu her yer de var. KK de yok mu. Kendini baskasi gibi tanitanlar, bencilce yorum yapanlar, benim hayatim soyle mukemmel boyle mukemmel diyenler. Bunun farkinda olmak ayri bi sey.

Herkesin dunyasi kendine sonucta. Yalniz bu tip yasayanlar gercek hayatla baglantilarini kesiyor ve begenilmedikce mutsuz oluyor. Bu girdabin icine girmek tehlikeli o yuzden onermem.

Görgüsüz ve gösteriş Budalası biraz ağır kaçmış. Ilgi çekmeye çalışanlar diyelim. .

Not:hiç bir sosyal ağım yok 7 sene önce kapattım kapanış o kapanış. . Ben kullanırken yoktu böyle yediğini içtiğini atmak wc ye giderken bile bildirim yapmak. .

Niye kız ben bayılırım foto paylaşmaya
Yemeklerimin çiçeklerin gezdiğim yerlerin fotoğraflarını koymak isterim
Koydukça mutlu oluyorum..
Blog açmak istiyorum aslında ama şimdi değil..
Seyahat blogu tadında olacak..

Ama yo valla ki görgüsüz değilim.
Ama bele çeken de var

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence yaşamdan zevk almak her yapılan şeyi ifşa edip paylaşmak değil..Her ne yapılıyorsa o anda zaten yaşamdan zevk alınıyodur zaten.
Anı yaşamayıp o anı telefon kamerasına ve insanların göreceği bir ortama sigdirmaya calisiliyorsa işte yaşamdan o anda zevk alınmıyordur..

Sizinki gibi benimki de önyargı işte.

Mesela küçük bir örnek :

Gecen pazar arkadaş grubumuzla pikniğe gittik. Bizim lojmanin yeşillik alanına. Iclerinden birisi istanbulun en güzel yerinde yemek yiyor diye bildirim yapmış.

Ulan ne alaka bildiğin lojman parkindaydi işte boylelerine gıcık oluyorum.

Bizim de babam kızardı arkadaşın yukarda dediği gibi, yerinizi yurdunuzu bildirmeyin 7 mahalle tanıyor evinize girecekler diye..
Ben rahatsız olmuyorum çoğundan.
Sadece hastanede adam ölmekle ölmemek arasında kalmş haldeyken foto çekmelerine gıcık oluyorum..
Bi de bazı yemeklerden öyle koyuyorlar ki canım çekiyor.. :)))

Aynen ben de abartanlar için söylüyorum..

Ve kuyumcuuuu canlanırrrrr Bu ne kuzum?

Hayatlarını beğenmediğim, ifrit olduğum, olması gerektiğinden fazla abartanları listemde tutmuyorum. Sadece görmek istediğim kişileri takip ediyorum. İnstagram dışında hesabım yok. Onda da dediğim gibi "herkes"i görme gibi bir durum olmadığı için keyif aldığım insanlar mevcut. Zevkleriniz, renkleriniz uymuyorsa onlar zaten arkadaşlarınız değildir. Eklemeninde lüzumu yok...

Bende anlam veremedim özel hayatından bu kadar paylaşım yapanlar bence çokta mutlu değil
ergem cesaretini anlarımda koca .koca kadınlar vücutlarında dövme
özel foto paylaşımlar bence bu insanlar mutsuz ve yalnız paylaşınca kısa süreli mutluluklar yaşıyorlar ama tüketim kültürünü
geliştiriyor mesela tatile gidiyor milletin gözüne soka soka foto paylaşımda bulunuyor bak ben tatildeyin (sen evde otur poponu büyüt ,der gibi )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…