Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

Kucağınıza sağlıkla alın inşallah Siz bilmeden de insanlar restoranda sizin yediğinizi görüyor olabilir, market poşetiyle evinize dönerken bile görüp canı isteyebilir. İsteme özenme durumu sadece sosyal medya ve fotoğrafa has bir durum değil. Fotoğraf paylaşırken amaç zaten birinin canı çeksin mantığıyla koyulmuyor, tamamen paylaşım yapma durumu.

Dediğim gibi bunları görmemenin tek yolu takipten, arkadaşlıktan çıkartmaktır, hakaret etmek değil.

Bence insanların eziklik kompleksinden kaynaklanıyor.
Eskiden insanlar birbirlerinin özel hayatından bu kadar bilgi edinemiyordu. Ama şimdi paylaştıktaça, insanlar birbirlerine hava atmak için, daha fazla paylaşım yapıyor. herkesi nternette kendini mutlu, geziyor, zengin göstermeye çalııyor.
ama işin aslı öyle değil.

Yanlış düşünüyorsunuz bence. Tercih meselesi bu. Kimi sadece meraktan sosyal medya hesabı açar,kim ne yapmış bakar,birşey paylaşmaz,kimide sizin görgüsüzlük diye adlandırdığınız anlamda kullanır ama tepkiniz yersiz. Sonuçta size atmıyorlar o fotoğrafları,kendi hesaplarında paylaşıyorlar,takip etmeyebilirsiniz.
Ben yemek fotoğrafı paylaşmayı kendi adıma uygun bulmuyorum ama paylaşanıda gömemem bu denli,çok sıkarsa,abartırsa takip etmeyi bırakır devam ederim çok zor değil. Aynı şey siyasi,dini paylaşımlar içinde geçerli,abartanı takip etmeyi bırakıyorum. Sizde deneyin derim

Soyle bi ciddi yorum yazayim. Bana elbetteki bir zarari olmuyor paylasimlarin. Yalniz soyle de bi sey var. Insanlar gerceklikten kopuyor. Surekli bir begenilme bagimliligi olusuyor. Insanlarin gereksiz kazandigi ozguvenle sanalda olusturdugu karakter acaip bi sey oluyor.

Iste ben bunlari gormek istemedigim icin 2009 da facebook hesabimi 3000 arkadasimin cogunu sildikten sonra kapattim. Yani oradaki hayatlar bana hiccc miii hicc gercek gelmiyor.

ego tatmini falanda olabilir de.bazen insanda çok bilgi olunca paylaşmak istiyor.sosyal medyada eğlence aracı.orada eğlenceli deneyimler paylaşılır.mesela blog ,youtube yapmak istiyorum.yaparken önce kendim eğleneceğim.
hiç bu makyaj youtube yapanlar gelen hediyeleri gördünüz mü.koli koli böyle.

Simdi ben kücüklügümden beri insanlarin gezdikleri,gördükleri yerleri kendi izlenimleri ile anlatmasını cok severim ve begenerek dinlerim.Aklima da su ana kadar hic hava atiyor görgüzsüz demek gelmemistir yani onlar icin.Simdi de facebooktan severek,begenerek takip ettigim cok insan var.Ben de cok severim gezmeyi ülkemde de cok gezdim,yurtdisinda da.Simdi de baska bir ulkede geziyorum mesela hem de 2 cocugumla.Ve bunlari severek sosyal medyada ani gibi paylasıyorum.Takip etmek isteyen ister,bakar;begenir ya da begenmez.Istemeyen arkdasliktan bile çıkarabilir.Bu benim hobim,orasi da sosyal medya.Eminim iclerinden diyenler vardir; ne görgüzsüz.Eee ben de onlar icin derim ne kadar ruhsuzlar,coşkusuzlar,icindeki cocugu öldürmüşler vs...Bunlarin hepsi şahsi görüş sonuçta...Takılmamak lazım :)

onu yıyen var yıyemeyen var e goren gozun hakkı var dıye bısey var herseyın paysasılmaına bende karsı degılım ama yedıgı ıctıgı harıc o gorgusuzluk bence

onu yıyen var yıyemeyen var e goren gozun hakkı var dıye bısey var herseyın paysasılmaına bende karsı degılım ama yedıgı ıctıgı harıc o gorgusuzluk bence

Marketten poşetle çıkıyoruz değil mi alabilen var alamayan var.Dışarıda yemek yiyoruz belki birilerinin gözüne takılıyordur nefsi çekiyordur.
Yani olaya ''gören olur'' gözüyle bakacaksak yaptığımız birçok şey hatalı.
Neyse sizin görüşünüzdür yine de,saygı duyarım.

bende simit yiyip susamlarını çekip koyacağım simitten firar eden susamlar ortalığı fena dağıttı diye

Bu konuya şöyle bakıyorum aslında bazı insanların can sıkıntısından, egodan ya da gerçekten yaşamak istediği hayatı o fotoğraflarda kurgulamasından kaynaklanıyor bu kadar çok paylaşım.
Can sıkıntısından ve egodan olan insanlara ayar oluyorum. Hissediliyor zaten buram buram.
Ama hani bazıları yalnızlıkta belki mutsuzluktan paylaşıyor ya bazı fotoğraflarda o hüznü yakalıyorum ben (gerçek hayatlarını bildiğimden belkide) onlara üzülüyorum.

Genel anlamda birkaç paylaşım sonra sildiğim çok insan olmuştur. Gerçekten bana bişeyler katabilecek, takip etmekten zevk alacağım insanlar kalır. Birde paylaşımlarını sevmesemde mecburi aileden birileri

Ayrıca kahve fotoğrafları, kitap fotoğrafları, tatil fotoğrafları takip etmeyi sevdiğim insanlarla gayette tatlı görünüyor bana. Sanırım bu da bir yetenek hani o fotoğrafa samimiyeti yansıtabilmek.

bı yere gıttıgımızde o problem mekan sahıbıne aıt acık kapalı olması gecen kısı zaten orasının restoran oldugunu bılıyo bakıyo yada bakmıyo poset kapalı alınır alınmak zorunda ama sen bıle ısteye mıllet gorsun dıye yapıyosun bu bence gorgusuzluk bu yaptıgın senın tercıhın sırf gosterıs yedıgımı ıctıgımı herkes gorsun telası tabı herkesın dusuncesı saygı duymak lazım

Bende hergün 56487462313 fotoğraf paylaşan insanları sevmiyorum. Ama özellikle en sinir olduğum şey çocuk fotoğrafları yahu okadar çok paylaşım yapılıyor ki insanın çocuklardan nefret edesi geliyor aynı kareden 565465463 tane fotoğraf birde neredeyse hepsini koyuyorlar sonrada ayyyy çocuğuma nazar deydi düştü diye yine paylaşım yapıp yakınıyorlar bak yine gıcık oldum şimdi

ınstagram ım var faceım de var .. ama ınstagramı sevmıyorum. 3 senelık hesabımda 25 foto var. ılıskılere bıle zarar verıyor sosyal mecra. erkekler kız pesınde oluyor genelde ınstagramda :) facebooktada ılkokuldakı arkadaslarıma kadar var o nedenle facede daha aktıfım ama fotograf cok nadır paylasıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…