- 9 Ocak 2015
- 19.901
- 82.692
- 798
- Konu Sahibi insomnia41
-
+1Sosyal medya hesapları kişinin kendi alanıdır. İster hiçbir şey paylaşmaz, ister tuvaletteki anını bile paylaşır. Paylaşımlardan bıkan varsa ya bildirimleri kapatır ya arkadaşlıktan çıkarır. Ya da sizin yaptığınız gibi hesabını kapatır.
Görgüsüz, gösteriş budalası, egosantrik dediği insanlarla arkadaşlığını (gerek sosyal medya, gerek reel hayat üzerinden) sürdürmez.
Benim sosyal medya hesaplarımda benden çok köpeklerimin fotoğrafları var, her adımını fotoğraflaştıran bir insan değilim ama "görgüsüz" olduğunu düşündüğüm insanların paylaşımlarını takip etmiyorum.
iyiymiş gerçektenEvime temizliğe gelen bayan bile telefonunu elime verip bu odada hatta şu koltuğun önünde siye özellikle belirterek fotoğrafını çektirdi bana inanması güç az sonra mola verdiğinde ise wifi şifresini istedi. Devamında sosyal ağlar da paylaştı kim bilir temizlik değil de misafirliğe geldim die de etiketlemiş olabilir işte herkes hayalini bir foto karesinde de olsa yaşıyor
Tatilde falan biz de çekindiğimiz fotoları paylaşırız. Ama yenilen şeyin paylaşılması hoş değil bence. Görenlerin canı çekebilir. O an alamıyor olabilir. Küçükken anneannem elime meyve verirdi dışarda oynamaya giderken falan. Ben biri görür diye almazdım. Ama şimdi övünür hale geldik.Sanıyorum ki yakından takip edipte hoşlandığınız bir insanın davranışları bu anlattıklarınız. Çünkü bu kadar hakaret (görgüsüz, gösteriş budalası) edilemez. Belki de sizin hazmedemediğiniz şeyler vardır..
Yeri geliyor yediğimi de paylaşıyorum, yeri geliyor arkadaşlarımla video da paylaşıyorum. Tatile de gittim boy boy fotoğrafta koydum, herkesi mutluluğuma şahitte ettim. Hani bir söz var ya 'benim bedenim benim kararım. Burada da 'benim sosyal medyam benim kararım!'
Bu tür insanları görmekten sıkıldıysanız çözüm olarak kendinize dert edinmek yerine sosyal medya hesabınızdan çıkartabilirsiniz. Beyin bedava sonuçta. He yok ben zaten sosyal medyadan gittim diyorum, uğurlar olsun tatlım
sosyal medya da iki tip insan vardır..
Birisi aktif kullanan, diğeri de gizliden gizliye aktif kullananları takip eden..
Nasıl dert edinmişsiniz kendinize..
Kadın fotoğrafını koydu hayatına devam etti.. Siz kim bilir kaç gündür bunu düşünüyorsunuz :)
Neyse.. Sosyal medyayı bırakmanız çok iyi olmuş.
hastahanede , mezarlıkta vb gibi yerlerde çekinilen fotolara bende gıcık oluyorum , bende ayda bir veya en fazla iki foto yüklerim ama mutlaka özel bir yerde falan çekinmişsem, gecen sene İtalya ya gitmiştim , 3 foto yükledim sadece , ona rağmen beni listesinden çıkaran arkadaşlarım oldu , ki fotolarda hiç bişey de yazmamıştım , görmemiş diyecek bir durumda yoktu, böyle insanların gerçekten kıskanç ve çekemeyen olduğunu düşünüyorum , cılkını çıkarmadığı sürece paylaşılan fotoları seviyorum , aaaa orası da güzelmiş , bende gidip görsem diye düşünüyorum
Ben de size katılıyorumDert mi bilmiyorum ama ortada son zamanlarda sürekli yorum yaptığım bir durum bu..
İnsanlar çıldırmış gibi sosyal medyanın her türlüsünde yaptığı herşeyi,gittiği her yeri (buna hastane dahil),yediği,içtiği,uyandığı anı,tatilde boy boy fotoğraflarını,arabasını,kendisini, sürekli fotoğraflayıp paylaşıyor. Ve insanların,listesindeki arkadaşlarının sürekli kendilerini takip ettiklerini,onlarin ne yaptığını merakla bekledikleri gibi bir egoya kapılıyorlar.
Bence tüm bunlar üzeri;görgüsüzlükle,gösteriş budalası olmakla,beğenilme ve cool olma hevesi ile örtülü şeyler.. Üzeri diyorum çünkü altına saklamaya çalışıyolar ama bi şekilde bi yerden üzerine fırlıyo işte..
Özetinin,sahip oldukları şeylerin onları ele geçirdiği insanlar topluluğu toplumun bir kesimi..
Özel hayat denilen şeyin,fotoğraf çekmenin ve anıların ne kadar değersizlestirildigini ibretle izliyorum valla..
Kısa bir süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp kendimi ifrit olmaktan kurtardığım için mutluyum.
Sadece ben mi böyle düşünüyorum bu kadar katı? Benim gibi düşünen var mı merak ediyorum..
Ece yaa,çocuk dedin de aklıma geldi. Senin kuzen napıyor?Ben de size katılıyorum
Gittiğim yerleri paylasırım çnk çok sık yeni yerlere gitmem
Hergğn gezen biri olsam paylasmazdim
İnsanlar geçtiği otobanı köprüyü bile etiketliyorlar
Ya da hastanede serumlu hallerini
Genelde cocugu olanlar da sürekli onların cocuklarını merak ediyormusuz gbi cocuklarının her anını paylasıyor
Tatilde falan biz de çekindiğimiz fotoları paylaşırız. Ama yenilen şeyin paylaşılması hoş değil bence. Görenlerin canı çekebilir. O an alamıyor olabilir. Küçükken anneannem elime meyve verirdi dışarda oynamaya giderken falan. Ben biri görür diye almazdım. Ama şimdi övünür hale geldik.
Bence sizde bu konuyu açarak tuhaflaşıyosunuz.
Herkes aynı pencereden bakamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?