Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

Ya çok güzel bi konuya değindin..Bende sadece instagram kullanıyorum galiba kapatacağım çünkü daha dün kendi kendime "Ya bu kız her gün mim kafeler,balatlara gidiyor ulan feraceli sende evde otur temizlik yap,yemek yap bu adaletsizliiiiik '! !"
Hiç gerek yok böyle şeylere bence bağnanee yani gezersen gez zaten fotoğraf çekmek için geziyor

Su anda tatildeyim ve kahvaltiya indik.Caprazda bir kadin var.Ya disi agriyor ya bisey,gorevliden buz torbasi istedi.Adam getirdi.Kadin bir yandan da afiyetle yemegini yerken birden telefonunu cikardi buz torbasini yanagina goturup dudaklari buzusuk kendi fotografini cekti.Artik kime ya da hangi sosyal medya hesabina koyduysa koyup afiyetle kahvaltisina devam etti.Bu kadin 30larinda.Tamam herkesin kendi hayati ama yok yani boylelerini gorunce devreler yaniyor bende

+1

iyiymiş gerçekten

Tatilde falan biz de çekindiğimiz fotoları paylaşırız. Ama yenilen şeyin paylaşılması hoş değil bence. Görenlerin canı çekebilir. O an alamıyor olabilir. Küçükken anneannem elime meyve verirdi dışarda oynamaya giderken falan. Ben biri görür diye almazdım. Ama şimdi övünür hale geldik.

sosyal medya da iki tip insan vardır..
Birisi aktif kullanan, diğeri de gizliden gizliye aktif kullananları takip eden..
Nasıl dert edinmişsiniz kendinize..
Kadın fotoğrafını koydu hayatına devam etti.. Siz kim bilir kaç gündür bunu düşünüyorsunuz :)
Neyse.. Sosyal medyayı bırakmanız çok iyi olmuş.

hastahanede , mezarlıkta vb gibi yerlerde çekinilen fotolara bende gıcık oluyorum , bende ayda bir veya en fazla iki foto yüklerim ama mutlaka özel bir yerde falan çekinmişsem, gecen sene İtalya ya gitmiştim , 3 foto yükledim sadece , ona rağmen beni listesinden çıkaran arkadaşlarım oldu , ki fotolarda hiç bişey de yazmamıştım , görmemiş diyecek bir durumda yoktu, böyle insanların gerçekten kıskanç ve çekemeyen olduğunu düşünüyorum , cılkını çıkarmadığı sürece paylaşılan fotoları seviyorum , aaaa orası da güzelmiş , bende gidip görsem diye düşünüyorum

Yaa sorma gecemi gündüzüme kattım bunun için..

İnsanlar bazı şeyler için yorum yaparlar,elestirirler,kendisine uymayan şeyleri dile getirirler.Ama bu dert ettiği anlamına gelmez.. Bu kadar sığ düşünmenin pek bir manası yok..

İşte herkesin bir düşüncesi var,kimisi kiskanildigini,cekilemedigini düşünür kimisi de böyle insanların tuhaf olduğunu düşünür. Herkesin düşüncesi kendisine özeldir yani..

Rahatsız oluyosanız bu durumdan ya arkadaş listenizden çıkarın yada sosyal paylaşım sitelerini kullanmayın. Ne demek boy boy foto paylaşanlar görgüsüz? Ne alaka?
Sosyal paylaşım sitesi sonuçta? Ne yapılmasını bekliyosunuz?

Ben de sizin gibilerini anlamıyorum.

Ben ailemden uzak olduğum, farklı şehirde yaşadığım için olanı biteni hep sosyal medya üzerinden öğreniyorum. Gerçi uzun süre kullanmadim annemin baskısıyla tekrar açmak zorunda kaldım.
Ben siyasi içerik paylaşan ve fikirlerine körü körüne bağlı düşünme yetisi 0 olan insanlara tahammül edemiyorum. Paylaştığı şeyin doğrulugunu araştırmadan okumadan Fanatiklik durumunda savunuyor ama acaba mi diye sormak aklına bile gelmiyor.. o zaman işte ağzına kürekle vurasim geliyor net.

Niçin buladar düşünüyosunki bunu ?

Bazısının derdi yüzüne bakmayan kocişiyle aslında mutluymuş gibi izlenim yaratmak.

Yediğini yaptığını gittiğini çeker neolmuş

Sosyal medya kullanmıyorum keza insanların fotolarını değil canlı görmeyi seviyorum

aslında bazı arkadaşlarında dediği gibi eğlencesine çekip atıyordur hiç hava atma gibi bi amacı yoktur bazı insanlar böyle bazı insanlarda yine dediğiniz gibi gösteriş peşinde oluyorlar mesela ben şahsen yemek paylaşmayı hiç sevmem paylaşmadımda bi restoranda fotoğraf çekiliyorsak yemeklerin çıkmamasına özen gösterecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum

bi tanıdığımız var o da çok fotoğraf paylaşan bi kadın biyere gitmese bile evde yer bildirimi yapıyor televizyon izliyorum falan diye düşünün artık bu ramazan sahur için deniz kenarına yemeye gitmişler ve kadının attığı fotoğrafta yazdığı şey şu ''Dışarda deniz kenarında sahur yapma imkanımız varken evde mi yapalım yani (dil çıkarma emojisi)'' aynı şekilde bu kadın restorantlardan yer bildirimi yapıp biri bize eve gitmemiz gerektiğini söylesin diye yazan birisi şimdi ikimizde fotoğraf paylaşıyoruz sıkça ama bi yukarda verdiğim örneğe bakın bide 2.anlattığım olaya insnaların çoğuda aynen bu şekilde zaten bazısı benim yapmaya çalıştığım gibi fotoğraf paylaşsa bile cıvıtmadan gösteriş yapmadan paylaşmaya çalışır kimide anlattığım kadın gibi zıvanadan çıkacak hale gelir

Ben de size katılıyorum
Gittiğim yerleri paylasırım çnk çok sık yeni yerlere gitmem
Hergğn gezen biri olsam paylasmazdim
İnsanlar geçtiği otobanı köprüyü bile etiketliyorlar
Ya da hastanede serumlu hallerini
Genelde cocugu olanlar da sürekli onların cocuklarını merak ediyormusuz gbi cocuklarının her anını paylasıyor

Bizim bi komşu amca tek başına yaşıyordu. Zavallı adam pencere önünde dışarı bakarken ölmüş sonra torunları fotosunu çekip sosyal medyaya koymuşlar..sonra adam rüyalarına girmiş bu hayırsız veletlerin
Böyle bi anda bile duyguyu bırakıp(hoş duygu mu kalmış üzülecek) fotoğraflamakla ilgilenecek kadar ...demeyim artık
Sosyal medya,foto diyince hep bunu hatırlıyorum, kahroluyorum. Face ten zaten çok soğudum, yıllar önce kapattım. İnsanlardan soğutuyor o ortamlar beni, bilmemek görmemek daha iyi benim için.

Ece yaa,çocuk dedin de aklıma geldi. Senin kuzen napıyor?

Benim dedemde girtlak kanseriydi agzindan sivi bile icemezdi. Kendisi yapamiyor uzulmesin diye yaninda su bile icmezdim. Hic kimse ne duyarsiz ne de gorgusuz.

Disarida yemek yiyor musunuz? Belki sizi yemek yerken gorup o an alamayan cani ceken insanlar vardir. Paylasmak mi daha cok can cektirir gozunun onunde sapur supur yemek mi? Birakin Allah askina insanlar istedigi gibi yasasin gunahida sevabida kendilerinin.

Bence sizde bu konuyu açarak tuhaflaşıyosunuz.
Herkes aynı pencereden bakamaz.

Benimle aynı pencereden bakmasını istemiyorum kimsenin, e zaten bu da mümkün değil.

Kendi penceremenden baktığımda bana anlamsız gelen şeyler bunlar. Bunu anlayabilmek bu kadar mı zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…