Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

Ya haklısınız kendinize göre ama zaten şöyle birşey var insanlar sosyal medyada beğenilme ihtiyaçlarını gideriyorlar. Çoğunluğu böyle yapıyor yani. Günlük hayatta kim ona iltifat edecek, "canım çok güzelsin" falan diyecek? Diyecek olan insan sayısı 30-40 tane değil gerçek yaşamda ama sosyal medyaya attığı resim 30-40 hatta daha fazla beğeni topluyor. En az 5-6 kişinin de yorum olarak iltifat ettiğini düşünürsek kendince iyi hissediyor işte. Saydığınız diğer ilgi çekme isteği falan da buna dahil. Siz kabul etseniz de etmeseniz de böyle bir şey için konu açmış olmanız bence haddinden fazla önemsediğinizi gösteriyor, konuşmaya, görüş bildirmeye ve görüş almaya değer görüyorsunuz. Buradan öyle gözüküyor, o yüzden dedim boş, faydasız bir iş bu diye. Bu tarz şeyleri de böyle kabul etmek lazım, arkadaşların da dediği gibi sosyal medyada insanın kendini ifade etmesi, bişeyi göstermesi, bişeyden haberdar etmesi falan çok kolay, etkileşim çok hızlı. Hemen geri bildirim alıyorlar falan, duyurmak çok kısa sürüyor yani. Kimisi gerçekten paylaşmayı sevdiğinden, kimisi ego tatmininden, kimisi birilerine nispet yaptığından... Bilmiyorum ileride bu sosyal medya merakı azalır mı, insanlar doyuma ulaşır mı ne yaparlar ama bugün dünya böyle. Ve artık şuna dönüştü milletin algısı: paylaşmayana yapmadı gözüyle bakıyorlar. Falanca yere tatile gittim diyorsunuz ama resim vs paylaşmadıysanız birileri çıkıp da "ne zaman gittin biz bişey görmedik" diyor. Böyle şeylerden psikolojisi ciddi anlamda etkilenen insanlar da var, sosyal medyaya bakıyor herkes gezerken, yerken, içerken, gülerken resimler paylaşmış, diyor ki herkes ne kadar mutlu, herkesin hayatı güzel benimki kötü. Depresyona girenler var bu yüzden.

İşte cidden tam da bu yüzden yanlış buluyorum belki de,bunlardan etkilenip kendi yaşantısını sevmeyenler insanlar da çoğaldı..

Buraya yazma amacım da görüşleri merak ettiğim içindi,fosil miyim değil miyim diye:KK48:
Şaka bir yana böylesine birşeyi kendime dert edecek bünyede bir insan değilim,kaldı ki hepimizin günlük yaşantısında o kadar çok sorunu var ki bunu dert edip önemsemek en son sırada bile yer almaz.
Velhasıl maksat muhabbet:ukala::ukala:

Ya ben kizmiyorum ..
Ani biriktirmek istiyor olabilir ,hayattan bu sekilde zevk aliyor olabilir .
Guzel olan her seyi fotograflamak istiyor olabilir ,olabilir ,olabilir yani.
Sizi niye uzdu bu kadar anlamadim
Sonucta kisisel sayfasi istersen takipten cikarsin :KK66:
Beni en cok gulduren
Dunyanin en sansli kadiniyim
Yok pasamin annesiyim
Kocamin prensesiyim laflari
Bunlari gordukce bende bu sekilde oluyorum :kusmuk:
Katiliyorum.Sosyal medya yokkende bir yigin fotograf biriktirirdim.arsivlerdim.simdi teknoloji kolaylastirdi bunu.

Farkli amaclarla kullananlarda var tabi.
Instagramda 10 bin kadar takipcip var..kendime has yazi paylasiyorum.cok nadir fotograflarimi paylasirim.gayette huzurluyum..dert herkeste var tabi.ama üzuntumude sevincimide sevdiklerimle paylasmayi seviyorum

Boyle seyleri kafaya takip anlam yuklemekte normal degil bana gore. Mesela birisi o an bir sey paylasiyor orada kaliyor. Belki de unutuyor. Ama takipcilerinden bazilari bunun uzerine neredeyse acik oturum programi yapacak. Yani o kisi o sekilde yasarken elestirildiginde huyunu mu degistirecek? Sosyal medyada tum sitelerde engelleme gibi harika ve inanilmaz bir sey yapmislar. Onu kullanmak yerine "himff ikidebir ne tatili, kocasiyla poz vermis sanki evde cok mutlular, kisa elbise giymis bacaklari guzel olsa bari, ay kahvaltidaki zeytini cekmese olur" gibi seyler dusunuyorlar.

Gerek yok...

Sanıyorum ki yakından takip edipte hoşlandığınız bir insanın davranışları bu anlattıklarınız. Çünkü bu kadar hakaret (görgüsüz, gösteriş budalası) edilemez. Belki de sizin hazmedemediğiniz şeyler vardır..:işsiz:

Yeri geliyor yediğimi de paylaşıyorum, yeri geliyor arkadaşlarımla video da paylaşıyorum. Tatile de gittim boy boy fotoğrafta koydum, herkesi mutluluğuma şahitte ettim. Hani bir söz var ya 'benim bedenim benim kararım. Burada da 'benim sosyal medyam benim kararım!'

Bu tür insanları görmekten sıkıldıysanız çözüm olarak kendinize dert edinmek yerine sosyal medya hesabınızdan çıkartabilirsiniz. Beyin bedava sonuçta. He yok ben zaten sosyal medyadan gittim diyorum, uğurlar olsun tatlım :halay:

Aynen. Ayrica gormek istemiyorum deyip takip etmek baskasinin penceresinden evinin icini gozetleyip ben bunu gormek istemiyorum demekten farki yok.

E bakmayiver dimi.

Bende sizin gibi düşünüyorum.
Bu konuyu bizde sürekli arkadaşlar ile konuşuruz.

Şahsen benim sadece instagram hesabım var, 3 yıllık hesap 24 fotoğraf var sadece :)

Sosyal medya artık yeni tüketim çılgınlığı olmuş malesef.
Daha fazla tüketmek için ama sonuç olarak tükeniyoruz...

Hiç virgül de yok yalnız, bir yazıda virgül olmaması demek nefes almadan, hiç vurgu yapmadan, tekdüze konuşmak demektir benim için. :KK70:
Ben en çok instagramda her kelimeyi hashtagle yazanlara takılıyorum çünkü her kelimeyi dura dura okuyorum istemsizce :KK53:
#bu #gece #canlarımla #dışarıda #çok #eğlendik #iyi #ki #varsınız
Ben bunu, bu. gece. canlarımla. dışarıda. çok. eğlendik. iyi. ki. varsınız. olarak okuyorum :D
Aaa cidden bak o caps lock hep acik:KK70:
Canim yaa bazen de benim fotoğraflara kendini etiketliyor canlarim benim falan diye:KK60:
Belli bir yaş üstünün sosyal medya kullanımı gerçekten ayrı bir durum :)
Alakasız fotoğraflar altına alakasız yorumlar yapmak, halanlara selam söylemek, hayırsızlık, erkek yeğenlerin yanında kız görse ne iş yeğenim yorumları... :D

"Bilmem ne kebapçısında tıka basa doymuş hissediyor" gibi paylaşımları saçma ve gereksiz buluyorum fakat bir insan bunu paylaşıyor ve mutlu oluyorsa varsın paylaşsın kendi tercihi sonuçta neden paylaştın diye karışamayız.. Ama "kociş" kelimesi kadar sinir olduğum başka birşey yok herhalde kociş ne ya:olamaz:

Niye kız ben bayılırım foto paylaşmaya
Yemeklerimin çiçeklerin gezdiğim yerlerin fotoğraflarını koymak isterim
Koydukça mutlu oluyorum..
Blog açmak istiyorum aslında ama şimdi değil..
Seyahat blogu tadında olacak..

Ama yo valla ki görgüsüz değilim.
Ama bele çeken de var

Eki Görüntüle 1874782
Sabah Sabah cok güldüm yaaa.. Allah da seni herdaim güldürsün...

Valla ben 2 yıl önce kapattım hepsini çok da mutluyum şimdi Noelde Romanya gidicem açmayı hiiiiç düşünmüyorum;))

Ben geziyorum ama sosyal medya kullanmadığım için herkes evden çıkmıyorum sanıyor.:KK53:
Gittim deyince hmm diyorlar,mecburen açıp telden foto gösteriyorum.Bir de böyle bir durum var.
aynen ya asosyal sananlar var bizide halbuki karıkoca gezmeyi çok severiz meğer millet bizi monoton evden çıkmayan tipler sanıyormuş.

Dert mi bilmiyorum ama ortada son zamanlarda sürekli yorum yaptığım bir durum bu..

İnsanlar çıldırmış gibi sosyal medyanın her türlüsünde yaptığı herşeyi,gittiği her yeri (buna hastane dahil),yediği,içtiği,uyandığı anı,tatilde boy boy fotoğraflarını,arabasını,kendisini, sürekli fotoğraflayıp paylaşıyor. Ve insanların,listesindeki arkadaşlarının sürekli kendilerini takip ettiklerini,onlarin ne yaptığını merakla bekledikleri gibi bir egoya kapılıyorlar.

Bence tüm bunlar üzeri;görgüsüzlükle,gösteriş budalası olmakla,beğenilme ve cool olma hevesi ile örtülü şeyler.. Üzeri diyorum çünkü altına saklamaya çalışıyolar ama bi şekilde bi yerden üzerine fırlıyo işte..
Özetinin,sahip oldukları şeylerin onları ele geçirdiği insanlar topluluğu toplumun bir kesimi..

Özel hayat denilen şeyin,fotoğraf çekmenin ve anıların ne kadar değersizlestirildigini ibretle izliyorum valla..

Kısa bir süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp kendimi ifrit olmaktan kurtardığım için mutluyum. :KK49::halay:

Sadece ben mi böyle düşünüyorum bu kadar katı? Benim gibi düşünen var mı merak ediyorum..
yemekyerkene,kahve keyfi yaparkene,sigara içerkene tuvallette .......flanda flan aynen katılıyorum:KK53:

Bence hic tanimadigi insanlari hic tanimadigi insanlarla hunharca asagilamasi da sosyal medyanin olumsuz taraflarindan. Insanlar yasiyorum demek istiyor kocam beni seviyor cocugumla ilgileniyorum veya bugun kocamla kavga ettim demek istiyor. Kendilerini ifade etmek istiyorlar.Yasiyorum beni farkedin demek istiyorlar. Kimi icin duygular kimisi icin para onemli.Bu kadar hakir gormeye gerek yok. Ben yapmiyorum ama bu insanlari gorgusuz olarak gormuyorum. Bence bu insalaei gorup hasetmenmek kiskanmak kendini ailesini onlarla kiyaslamak da o insanlarin kendi sinavi.

Sosyal medya hesaplarım var ama pek kullanmam. Eşim sağolsun kullanmama fırsat bırakmıyor. 3-4 senedir tek bir fotoğraf paylaşmamışımdır. Ama kimseyi de görgüsüz olarak yaftalama haddini kendimde bulmam.

Bu şekilde düşünenlerin kıskandığını ya da özendiğini falan düşünüyorum açıkçası. Belki fotoğraf paylaşan insanların görgüsüz olduğunu düşünmek gibi ön yargıdır bu da ama bence böyle. Çünkü dert edecek bir durum değil, buraya konu açacak bir mesele hiç hiç değil. Hani belki bir iki kişiyle dalga geçilir arkadaşlar arasında "gördün mü x ne paylaşmış ihi ihi" falan diye. Ama bunu bu kadar ciddiye alıp ıyy görgüsüz, gösteriş meraklısı tü kaka insanlar demek de komik geliyor bana. Bunu sosyal medyada yazan insanlar da var, arada denk geliyorum. O daha da komik bence.

Anı biriktirmek olarak bakıyorum ben duruma. İstemeyen bakmasın o fotoğraflara kimse kimsenin gözüne sokmuyor ya da mecbur bırakmıyor ki. Eşim sürekli fotoğraf çeker, sosyal medya, akıllı telefon hatta kameralı telefon bile yokken çekerdik biz bol bol fotoğraf. Sonra ben onları albümlerdim. Şimdi yine çekiyoruz, eşim sosyal medyaya atıyor, ben de ordan alıp print edip albüme koyuyorum. O öyle biriktiriyor anılarını ben böyle.
Yanı kısacası herkesin popisi kendine gençler, takmayın bu kadar. Komik oluyor.

Senin gibi düşünüyorum ve sosyal hesabım yok ohh kafam rahat çünkü tlf edip msj çekip resim koydum beğensene diye aramalardan bıkmıştım kapattım rahatladım:kahve:

Bazi dediklerinize katilip bazilarina katilmiyorum.Bir akraba var.3 yildir yazlari her gun yazliginin binasini,bahcesini degisik acilardan ya da ust uste ayni pozlari paylasip "rutin bir yazlik gunu","off yine cok sicak" yaziyor.Tamam yazligin var ve sen hergun orda tatildesin :) Evet bu gorgusuzluktur benim nezdimde....Bir arkadas yine alisveriste alacagi t-shirtin yanina kupeyi,kolyeyi kafasinda kombin yapip tasarlayip alir fotograf cekilirim,atarim diye.Komik.Yani kim sizene naparlarsa yapsinlar derlerse desin bence de soyledikleriniz dogru.Insanlar gittikleri,gezdikleri yerlerin,yedikleri ictikleri seylerin tadina varmaktan ziyade bunu insanlara gostermekten hoslaniyorlar.Yasadigi andan zevk alma kistasi bunlari gosterme olan zibilyon tane insan var.

Back
X