- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi insomnia41
Ya haklısınız kendinize göre ama zaten şöyle birşey var insanlar sosyal medyada beğenilme ihtiyaçlarını gideriyorlar. Çoğunluğu böyle yapıyor yani. Günlük hayatta kim ona iltifat edecek, "canım çok güzelsin" falan diyecek? Diyecek olan insan sayısı 30-40 tane değil gerçek yaşamda ama sosyal medyaya attığı resim 30-40 hatta daha fazla beğeni topluyor. En az 5-6 kişinin de yorum olarak iltifat ettiğini düşünürsek kendince iyi hissediyor işte. Saydığınız diğer ilgi çekme isteği falan da buna dahil. Siz kabul etseniz de etmeseniz de böyle bir şey için konu açmış olmanız bence haddinden fazla önemsediğinizi gösteriyor, konuşmaya, görüş bildirmeye ve görüş almaya değer görüyorsunuz. Buradan öyle gözüküyor, o yüzden dedim boş, faydasız bir iş bu diye. Bu tarz şeyleri de böyle kabul etmek lazım, arkadaşların da dediği gibi sosyal medyada insanın kendini ifade etmesi, bişeyi göstermesi, bişeyden haberdar etmesi falan çok kolay, etkileşim çok hızlı. Hemen geri bildirim alıyorlar falan, duyurmak çok kısa sürüyor yani. Kimisi gerçekten paylaşmayı sevdiğinden, kimisi ego tatmininden, kimisi birilerine nispet yaptığından... Bilmiyorum ileride bu sosyal medya merakı azalır mı, insanlar doyuma ulaşır mı ne yaparlar ama bugün dünya böyle. Ve artık şuna dönüştü milletin algısı: paylaşmayana yapmadı gözüyle bakıyorlar. Falanca yere tatile gittim diyorsunuz ama resim vs paylaşmadıysanız birileri çıkıp da "ne zaman gittin biz bişey görmedik" diyor. Böyle şeylerden psikolojisi ciddi anlamda etkilenen insanlar da var, sosyal medyaya bakıyor herkes gezerken, yerken, içerken, gülerken resimler paylaşmış, diyor ki herkes ne kadar mutlu, herkesin hayatı güzel benimki kötü. Depresyona girenler var bu yüzden.
İşte cidden tam da bu yüzden yanlış buluyorum belki de,bunlardan etkilenip kendi yaşantısını sevmeyenler insanlar da çoğaldı..
Buraya yazma amacım da görüşleri merak ettiğim içindi,fosil miyim değil miyim diye

Şaka bir yana böylesine birşeyi kendime dert edecek bünyede bir insan değilim,kaldı ki hepimizin günlük yaşantısında o kadar çok sorunu var ki bunu dert edip önemsemek en son sırada bile yer almaz.
Velhasıl maksat muhabbet