Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

"Çekemeyenlere inat" konulu foto:rapci::rolleyes::KK70:

''çekemeyenler anten taksın, hep mi güzeliz hep mi çiçek, bakın bize gerek var mı size?'' ve daha bu örnekler uzar gider... fotoğraflarının üstüne bu tarz yazılar yazanların ağzının üstüne tekme atmak istiyorum :KK70: o kadar komik görünüyorlar ki, sanki şu dünyada bi kendileri mükemmel, bi kendileri güzel, geri kalan herkeste onları kıskanmakla meşgul...
her insan kendine özeldir, her insan önemlidir, her insanın seveni var, her insan kendine göre güzeldir. bu neyin egosu ben çözemiyorum, benim senden ne farkım var? senin benden ne farkın var? şu dünyaya geldiysek hepimiz birilerine göre önemliyiz zaten. bu havalar nedir yahu :KK70:

Selfide son çılgınlık kamera kişinin hayatını ekranda paylaşacak ama o kişinin yüzünü göstermiyecekmiş tv gelecekmiş
kaliteli programlarlar yok ,halkımıza bunu layık görüyorlar röntgencilik,merak , dedikodu

Selfide son çılgınlık kamera kişinin hayatını ekranda paylaşacak ama o kişinin yüzünü göstermiyecekmiş tv gelecekmiş
kaliteli programlarlar yok ,halkımıza bunu layık görüyorlar röntgencilik,merak , dedikodu

Zaten bir yakışana birde çirkin olana bakarsın insanın bedenide yaşlandığın ten gergin değil kırışık dövmede solgun duruyor
Tamam dediğinizi anladım da napalım mesela 45 yaş üstü insanlara dövme silme zorunluluğu mu getirelim?
İnsan yaşlandıkça haliyle dövmenin olduğu bölge de deforme olur.

Yani insanların yaptırdıkları dövmelere bile laf etme hakkını nasıl buluyorsunuz buna şaşıyorum.

65 yaşındaki dayım da sosyal medyaya dadandi ayy Allahim evlerden irak:kızgın:
Acayip acayip seyler paylasip begenmezsek fotograf altindan trip atiyor:lülülü:
Ya da ilk begenenlerden biriysem mesela, adimi ifsa ederek tesekkur ediyor:KK70:
Gecenlerde siyasi bir paylasimi hosuma gitti bos bulundum yorum yazdim, adam hazir bekliyormus hemen karsiladi pasimi:-)
Cok korktum uzatacak diye ama neyseki iki yorumlasmayla bitirebildik meseleyi:confused:

Guzel memleketimde ne dozunda yasandi ki sosyal medya yasansin... .

Herkes evliya celebi, herkes vedat milor, herkes tahir zuhre, herkes doktor, herkes emine beder, herkes avukat, herkes sair, iyi anne, iyi evlat, iyi es, iyi dost, iyi kardes, sevilen insan, en titiz, en mükemmel birey...

Bu kadar derdi burda hic sosyal medya kullanmayanlar yaziyor. Onlar baska gezegende. Mükemmeliyet ulkesinde.

Ben sosyal medya kullanmayali yillar oldu. Hic eksikligi yok hayatimda.

Kullanan herkesi seviyor ve saygi duyuyorum. Yukarida bahsettigim dunyada yasayanlar haric.

Cunku ben mukemmelleri sevmiyorum.

Ruhum boyle.

Ayy cok muzdaribim sosyal medyadaki buyuklerimden ben:oops:
Babam da 55 yasinda, dogru duzgun gozu gormez o da faceten cikmaz oldu:p
Sık sık sehir disina cikiyor, her gittigi yerin il siniri tabelasinin önünde fotograf cekinip facebooka atiyor:KK70:
Doldu tasti hesabi ayni fotograflarla:rolleyes:

Dert mi bilmiyorum ama ortada son zamanlarda sürekli yorum yaptığım bir durum bu..

İnsanlar çıldırmış gibi sosyal medyanın her türlüsünde yaptığı herşeyi,gittiği her yeri (buna hastane dahil),yediği,içtiği,uyandığı anı,tatilde boy boy fotoğraflarını,arabasını,kendisini, sürekli fotoğraflayıp paylaşıyor. Ve insanların,listesindeki arkadaşlarının sürekli kendilerini takip ettiklerini,onlarin ne yaptığını merakla bekledikleri gibi bir egoya kapılıyorlar.

Bence tüm bunlar üzeri;görgüsüzlükle,gösteriş budalası olmakla,beğenilme ve cool olma hevesi ile örtülü şeyler.. Üzeri diyorum çünkü altına saklamaya çalışıyolar ama bi şekilde bi yerden üzerine fırlıyo işte..
Özetinin,sahip oldukları şeylerin onları ele geçirdiği insanlar topluluğu toplumun bir kesimi..

Özel hayat denilen şeyin,fotoğraf çekmenin ve anıların ne kadar değersizlestirildigini ibretle izliyorum valla..

Kısa bir süre önce tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp kendimi ifrit olmaktan kurtardığım için mutluyum. :KK49::halay:

Sadece ben mi böyle düşünüyorum bu kadar katı? Benim gibi düşünen var mı merak ediyorum..

Sosyal medya insanların nefes aldığı, hayat bulduğu ve yaşadığı yeni bir dünya. Günümüzde gerçek hayattan daha büyük alanı kaplayan sosyal medya insanların kendini ifade etmesinin en kolay ve kullanışlı yolu haline geldi. Bahsettiğiniz bazı durumları ben de garipsiyorum ama yeni dünya bu. Gerçek dünyanın çok ötesine geçecek olan yeni dünyamız. Artık insanları gezmek değil gezdiği yerleri paylaşmak, yemek yemek değil, yediklerini paylaşmak tatmin ediyor. Bu ve bu gibi durumlara öfke duysanız da bu asla değişmeyecek ve her geçen gün daha ileri seviyeye ulaşacak.

65 yaşındaki dayım da sosyal medyaya dadandi ayy Allahim evlerden irak:kızgın:
Acayip acayip seyler paylasip begenmezsek fotograf altindan trip atiyor:lülülü:
Ya da ilk begenenlerden biriysem mesela, adimi ifsa ederek tesekkur ediyor:KK70:
Gecenlerde siyasi bir paylasimi hosuma gitti bos bulundum yorum yazdim, adam hazir bekliyormus hemen karsiladi pasimi:-)
Cok korktum uzatacak diye ama neyseki iki yorumlasmayla bitirebildik meseleyi:confused:

GÜZEL YEĞENİM ÇOK GÜZEL ÇIKMIŞSIN HİÇ ARAMIYORSUN HAYIRSIZ ÖZLEDİK SENİ YENGENİN DE SELAMI VAR ÖPERİZ ANNENLERE SELAMLAR

:D O caps lock hep açık olur ama :D

Niye kız ben bayılırım foto paylaşmaya
Yemeklerimin çiçeklerin gezdiğim yerlerin fotoğraflarını koymak isterim
Koydukça mutlu oluyorum..
Blog açmak istiyorum aslında ama şimdi değil..
Seyahat blogu tadında olacak..

Ama yo valla ki görgüsüz değilim.
Ama bele çeken de var

Eki Görüntüle 1874782
:D

Kesinlikle Tamamı görgüsüzlük abidesi.

Hele birde cebinde üç kuruş parası olup onuda sırf lüks takılıyorm izlenimi vermek için son kuruşuna kadar herhangi lüks birşeye verip onunla 10 100 1000 tane fotoğraf çekenler...

Senede bir lüks restaurantta yemek yerler ondada Kendilerini çekmek yerine menüyü çekerler yemekleri çekerler atarlar sayfaya, saçmalık!!

İşte Tüm bu sebeplerden dolayı sosyal medya hesabı namına bir şey bırakmadım...

Sosyal medya insanların nefes aldığı, hayat bulduğu ve yaşadığı yeni bir dünya. Günümüzde gerçek hayattan daha büyük alanı kaplayan sosyal medya insanların kendini ifade etmesinin en kolay ve kullanışlı yolu haline geldi. Bahsettiğiniz bazı durumları ben de garipsiyorum ama yeni dünya bu. Gerçek dünyanın çok ötesine geçecek olan yeni dünyamız. Artık insanları gezmek değil gezdiği yerleri paylaşmak, yemek yemek değil, yediklerini paylaşmak tatmin ediyor. Bu ve bu gibi durumlara öfke duysanız da bu asla değişmeyecek ve her geçen gün daha ileri seviyeye ulaşacak.

Öfke duymuyorum..Neden öfke duyayım ki..Herkesin kendi tercihi,ben bu gibi şeylerin benim nezdimdekini durumunu söyledim.

Yeni dünyamız için söylediğin,verdigin örneklerden yola çıkarak şunu diyorum o halde ben de; yeni dünyamız bizi yozlaştırıyor ya da yozlaşmanın adı yeni dünyamız..

Ben uzak duruyorum artık bu yeni dünyadan,gerisi çok da önemli olmaz benim için..

Çok az insan takip ediyorum zaten, onda da yediği içtiği arabası vs paylaşan neredeyse hiç yok. Budala üstü insanları takip etmek zorunda değilsin. Ne kadar çok olabilirler ki... :KK64:

Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim. Bir resmimi bile paylaşmışlığım yoktur. Paylaşmadığım resim kimseyi ilgilendirmediği gibi. paylaştığım resimde kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Onlar yaşadığı hayatın keyfini çıkarırken siz niye bunu kendinize dert ediyorsunuz ki. Bir de üstüne görgüsüz, gösteriş budalası vb. isimlerle itham ediyorsunuz. Bence bu davranış hiç hoş değil.
Evet sosyal medyayı herkes kullanıyor. Ama hesaplar kişiseldir. İsteyen istediği şeyi paylaşır. Sizin de onları takip edip ya da etmeme özgürlüğünüz var.

Tamamen katılıyorum sana ve ben de bütün hesaplarımı kapatmak istiyorum.. Ama yapamadım henüz, hayatımda büyük bi boşluk olacak gibi sanki, zamanımın çoğunu buna harcıyorum, insanların görgüsüzlüklerini izleyip ayıp olmasın diye beğenmeye:/ bu insanları neden takip ediyorum, eş dost akraba çünkü hepsi..

Back
X