Arkadaşlar,
Bazen herşeyi rutine bağladığımızdan günlük yediklerimizi de rutine bağlayıp nasıl beslenmemiz gerektiğini unutuyoruz,
Tekrar yazayım, hatırlayalım istedim...
Sabah,
Örnek menüler
* 2 yk Lor peyniri, 1 dl çavdar yada tam buğday ekmeği, domates, salatalık, yeşillik, dereotu, maydanoz, yumurta (yumurta haftada 2 gün, yumurta olan günler ekmek yenilmeyecek), şekersiz çay-bitkiçayı-kahve
* esmer ekmeğe lor peyniri yadar az yağlı peynir ile tost, domates, salatalık, her türlü yeşillik, şekersiz çay-bitkiçayı-kahve
* sebze ile yapılmış yağsız 2 yumurtalı omlet, domates, salatalık, şekersiz çay-bitkiçayı-kahve
Ara öğün,
Örnek menüler
* 1 yeşil elma veya 1 kivi, 1 yeşilçay (1.ara)
* yoğurt ve 1-2 grissini (1.ara)
* salatalık, 1-2 form bisküvi (2.ara)
* 10 adet beyaz leblebi + 1 adet tam ceviz veya 4 adet çiğ badem (bunu yeni ekliyorum, artık tüketebilirsiniz) (1.ara)
* ayran + 2 galeta (2.ara)
* küçük boy muz + 1 bardak light süt (2.ara)
Öğlen,
Örnek menüler
* 7-8 kaşık sebze yemeği, yoğurt, salata , 1 dilim ekmek (öğlen yada akşam)
* ton balıklı/tavuklu salata, ayran, 1 grissini yada 1 dilim ekmek (öğlen yada akşam)
* 1 simit, 1 ayran (sadece öğlen)
* ızgara tavuk/balık/et (yağsız), ayran, salata (öğlen yada akşam)
* tost (ayrıntısını yazmıyorum, biliyorsunuz), yanında salata, ayran (öğlen)
* brokoli,havuç,karnıbahar haşlaması, yoğurt, salata, çorba (öğlen yada akşam)
Salatalarımız 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile olacak, tuz konulmayacak,
Zeytin tüketmiyoruz, pirinç, patates vs yemiyoruz
Ara öğünlerimizin yanına 1. ve 2. ara öğün olarak yazdım, öğlen ve akşam yemeklerimizinde aynı şekilde....
Haftada en az 2 kere et/tavuk/balık tüketmeliyiz yoksa yağlarımızdan kurtulamayız unutmayın
Şimdi duş alıp çıkmam lazım, biraz gezicem
Gelince bu listeye yazmaya devam edicem ama annemle kardeşim başımın etini yiyo şu anda hadi hadiiii diye )))
Öptüm sizi byeee ))