Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Günaydınlar,
yeni bir hafta ve yine yoğun işler..
sabah çocuklar mızırdandığı için evde kahvaltı yapamadım. işyerine yaptım. işyerinde buzdolabımız var ve ben dolabı benim yiyebileceklerimle doldurmuştum zaten. :):)

sabah itibariyle tartıldım ve 87,300 kg. ama akşamları tartılınca 88 oluyorum. :)

herkese mutlu haftalar..

2 gündür sabah 85.6 geliyorummama akşam yatmadan önce 86 geliyorumm bende
ama sabahkii doğru oluyorr canımmm

Arkadaşlar,

Bazen herşeyi rutine bağladığımızdan günlük yediklerimizi de rutine bağlayıp nasıl beslenmemiz gerektiğini unutuyoruz,
Tekrar yazayım, hatırlayalım istedim...

Sabah,

Örnek menüler
* 2 yk Lor peyniri, 1 dl çavdar yada tam buğday ekmeği, domates, salatalık, yeşillik, dereotu, maydanoz, yumurta (yumurta haftada 2 gün, yumurta olan günler ekmek yenilmeyecek), şekersiz çay-bitkiçayı-kahve
* esmer ekmeğe lor peyniri yadar az yağlı peynir ile tost, domates, salatalık, her türlü yeşillik, şekersiz çay-bitkiçayı-kahve
* sebze ile yapılmış yağsız 2 yumurtalı omlet, domates, salatalık, şekersiz çay-bitkiçayı-kahve

Ara öğün,

Örnek menüler
* 1 yeşil elma veya 1 kivi, 1 yeşilçay (1.ara)
* yoğurt ve 1-2 grissini (1.ara)
* salatalık, 1-2 form bisküvi (2.ara)
* 10 adet beyaz leblebi + 1 adet tam ceviz veya 4 adet çiğ badem (bunu yeni ekliyorum, artık tüketebilirsiniz) (1.ara)
* ayran + 2 galeta (2.ara)
* küçük boy muz + 1 bardak light süt (2.ara)

Öğlen,

Örnek menüler
* 7-8 kaşık sebze yemeği, yoğurt, salata , 1 dilim ekmek (öğlen yada akşam)
* ton balıklı/tavuklu salata, ayran, 1 grissini yada 1 dilim ekmek (öğlen yada akşam)
* 1 simit, 1 ayran (sadece öğlen)
* ızgara tavuk/balık/et (yağsız), ayran, salata (öğlen yada akşam)
* tost (ayrıntısını yazmıyorum, biliyorsunuz), yanında salata, ayran (öğlen)
* brokoli,havuç,karnıbahar haşlaması, yoğurt, salata, çorba (öğlen yada akşam)

Salatalarımız 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile olacak, tuz konulmayacak,
Zeytin tüketmiyoruz, pirinç, patates vs yemiyoruz
Ara öğünlerimizin yanına 1. ve 2. ara öğün olarak yazdım, öğlen ve akşam yemeklerimizinde aynı şekilde....
Haftada en az 2 kere et/tavuk/balık tüketmeliyiz yoksa yağlarımızdan kurtulamayız unutmayın
Şimdi duş alıp çıkmam lazım, biraz gezicem
Gelince bu listeye yazmaya devam edicem ama annemle kardeşim başımın etini yiyo şu anda hadi hadiiii diye )))

Öptüm sizi byeee ))
not aldımm hemen soyacımmm
bu listeye uyyacağımmm

herkese günaydın.soyacım kupanız hayırlı uğurlu olsun canım bizim volkan sakatlanmasaydı siz alamazdınız o kupayı ama neyse :1: artık yapçak bişey yok önümüzdeki maçlara bakıcaz.

selam kizlar, dun gece barda gonlum hovardaydi )) bugun 10:30 da uyandim... Dun size yazdiktan sonra ciktik bara gittik, baya eglendik, sarkilar soyledik... En son sarkici mikrofonu bana uzatti ben soyledim, hatta soylerken sarki sozunu unutup kendimi rezil bile ettim o derece )))))))) bol bol gobek attim... Orda program bitince night cluba gectik, ordada japonlar vardi onlara gobek atmayi ogrettim )))))) bir ara bas agrim tuttu anladimki eve donus vakti gelmis, eve donduk bizde... Su anda sersem gibiyim.. O kadar oynamisim ki heryerim agriyor yaw... Simdi altinkuma gidecegiz, pasta siparisi verdik dun onun parasini odeyecegiz... Beyaz kalpli bir pasta, uzerinde kirmizi guller var, cok seker bir pasta... 14 agustosta pastamizi alacagiz, o gun terasi kirmizi tullerle susleyecegiz, balonlar baglayacagiz heryere... Masa ortumuzde kirmizi renk.. Samdanlar alacagiz birazdan, cok guzeo bir susleme yapacagiz o gune ozel olarak... Hem annemle babama hemde kizkardesimle enisteme ozel bir gun yapacagiz, cok eglenceli olacak )) simdiden heyecanliyiz bugunden susleyesim var )) enistem gelirken tekila getirmis, artik acilisi ve kapanisi o gece yaparim ben ))))) senede bir yada iki kere icki hakkim var, bir tanesini o gun kullanacagim, su hastalik olmasa haftada bir gun mutlaka bir kadehte olsa icerdim eskiden.. Bu hastalik bir bakima iyi oldu, Allah hic bir kuluna sebepsiz birsey vermez degil mi)) belki de benim boyle icerek alkolik falan olacagimi anlamistir neme lazim )) neyse, cenem dustukce yaziyorum iste..son 4 gunumuz burda.. Persembe gunu istanbula donecegiz... Cuma gunu doktora gidecegim, muayene olmam lazim, vakti gelmis hatirlatici kurmustum.. Persembe donmemiz iyi oldu, en azindan cuma doktora gidebilirim...hadi daha fazla basinizi agritmiyayim, soya kacar ))
tatlım şu cümle şok etti ben Allah hic bir kuluna sebepsiz birsey vermez degil mi)) belki de benim boyle icerek alkolik falan olacagimi anlamistir neme lazim )) hiçbirşey sebebsiz değildir tamam ama bunu hangi düşünce ile alkole bağlayabiliyorsun vee Yaradanla dalga geçer gibi anlamıştır felan..nasıl bir tezatlık nasıl bir çirkinlik..
üstelik Ramazan ayında marifetmiş gibi anlatmışsın yaptıklarını..el insaf..biraz saygı..
eğlenceye karşı değilim ama bu şekilde saygısızlığa şiddetle karşıyım......
müslüman mahallesinde salyangoz satar gibi sergilenen bu tavrı kınıyorum........
İzin yokkkkkkk icmiyorsunnnnnnnnnnn.....
Ancak 57 kilo oldugunda ramazan ayi bittiginde sadece 1 kadeh esinle olmak kaydiyla icebilirsin:)))))

canım merak ettim..Alkol Ramazan ayında haramda diğer aylarda helalmi:26:

HADİ NEREDESİNİZ ARKADAŞLAR BUGÜN BÜYÜK GÜN:)))

herkes kilosunu yazacak sadece karabiberi farkettim yazan. bu arada tebrik ediyorum.karabiber.

ben geçen hafta çarşamba diyete başladım bugün 5. günüm.70 kilo ile başladım sabah aç karna 88,5 kilo tartıldım.inanamadığım için tekrar tekrar tartıya çıktım.hatta acaba pili mi zayıfladı bu tartının dedim ama öyle olsaydı her seferinde farklı tartardı:)

hergün mekik çekmeyede çalışıyorum.zayıflamak değil tek isteğim güzel bir vücut istiyorum.yuvarlak bir popo şekilli bacaklar ve düz bir göbek.(düz göbek sanırım hayal ama elimden geldiğince düz:))kalıtsal göbüşlüyüz çünkü.çok zayıfkende hep göbegim olurdu.

bu arada 1 72 bıyum var istediğim kilo 60
ama küçük hedefim öncelikli olan 65 (hamile kalmadan önceki halim)
60 kilo(evlenmeden önce ki çıtır halim hatta 58 di ama o zaman biraz fazla zayıf oluyorum.60 tam balık etli güzel bir hatun olduğum kilom:))

bu arada kabak lifi aldım bacaklarımdaki selülit için banyo yaparken selülit sabunu ile sabunlayıp bi kaç dakka ovuşturup masaj yapıyorum tenimi kızartana kadar.selülitle ilgili niveanın kremini almıştım onu sürüyorum banyo sonrası.göbegimede sürüyoruum.masajda yapıyorum.

şimdi saçlarımada yılan yagı sürmüş oturuyorum .aktar bana çamur maskesi tavsiye etti.küçük 1 paket aldım yüzüm için.duşa girmeden öncede onu süreceğim 15 dk beklemesi ve yıkanması gerekiyormuş.kendime baktıkça kendimi iyi hissediyorum..

hamile iken ayaklarım şiş doğru düzgün yürüyüp bir şey yapamıyordum.hamile kıyafetleri vs.şimdi tüm kıyafetlerimi giyinmek eskisi gibi süslenip eski ben olmak istiyorum..kendimi yeniden sevmek güzel görmek istiyorum.

herkes kilosunu nekadar verdiğini yazsın bugün pazartesi..

bu arada soyacım teşekkürler. biliyorum tatilde olduğunu.ama tatilde de olsan bizi yalnız bırakmayıp topiğine sahip çıkıyorsun.bi arkadaşım sorumu cevaplamıştı .yasaklı olduğunu söylediği için akşam 2 kase cacık ve 1 tane kızarmış ekmek yedim.(2 kase cacık dediğim sulanmış olduğu için.toplamda 1 kase yani:)

Sabah 1 haşlanmış yumurta,domates 2 kaşık lor ve bir biber yedimm
ara öğün 1 çatal karpuzz
öğlen 1 dilim ekmek 3 kaşık közlenmiş patlican ve yoğurt

tatlım şu cümle şok etti ben Allah hic bir kuluna sebepsiz birsey vermez degil mi)) belki de benim boyle icerek alkolik falan olacagimi anlamistir neme lazim )) hiçbirşey sebebsiz değildir tamam ama bunu hangi düşünce ile alkole bağlayabiliyorsun vee Yaradanla dalga geçer gibi anlamıştır felan..nasıl bir tezatlık nasıl bir çirkinlik..
üstelik Ramazan ayında marifetmiş gibi anlatmışsın yaptıklarını..el insaf..biraz saygı..
eğlenceye karşı değilim ama bu şekilde saygısızlığa şiddetle karşıyım......
müslüman mahallesinde salyangoz satar gibi sergilenen bu tavrı kınıyorum........

canım merak ettim..Alkol Ramazan ayında haramda diğer aylarda helalmi:26:

pardon ama sizi ne ilgilendirir? icmek isteyen icer, ayrica kendi topiginde istedigi gibi paylasir. musluman mahallesinde salyangoz satmak demissiniz siz bu topikteki herkesin musluman oldugunu, veya herkes musluman olsa da ickiye karsi olduklarini nereden biliyorsunuz da boyle genellemissiniz?.. sizin hosunuza gitmemis olabilir ama gelip bu sekilde insanlari yargilamak ne haddinize? begenmiyorsaniz okumazsiniz bu topigi.

ayrica Soya eger hristiyan olsaydi da buraya kiliseye gittim mum diktim yazsaydi demek ona agza alinmaz seyler soyleyecektiniz, yerden yere vuracaktiniz. ben sizin davranisinizdan bu sonucu cikariyorum.

siz oruc tutuyor icki icmiyor olabilirsiniz. ama kalkip da icki icenleri boyle cocuk gibi azarlamak neden? sizden farkli olan herkesi boyle yerin dibine mi sokmaya calisacaksiniz?

herkesin dini kendine. ayrica biri turban takar namaz kilar, biri sadece orucunu tutar, digeri bunlarin hicbirini yapmaz ama inanci vardir, ama sonuc olarak kimsenin kimseyi bu sekilde saygisizlikla itham etmeye hakki yoktur. normalde bu topigin sessiz takipcilerinden biriyim ama topigimizi boyle yorumlarinizla kirlettiginizi gorunce iki laf etmeden gecemedim kusura bakmayin.

ozetle; soya'nin ne yaptigi, ne yedigi, ne ictigi sizi ilgilendirmez. begenmeyebilirsiniz o ayri, ona kimse karisamaz. ama burada bunu asagilayici ve kinayici bir sekilde yazamazsiniz. asil saygisizlik bence budur. ayrica din konularini acip da tartisma yaratmak bu forumda YASAK. moderator bunu gordugunde sizi forumdan uzaklastirma hakkina da sahip bunu bilin.

sevgili arkadaslarim, oncelikle hepinizden ozur dilerim simdiden, cunku birazdan yazacagim cumlelerimde agir kelimeler olabilir, lutfen sizler dikkate almayiniz... Sayin AKREP nickli arkadas, sen kendi kendini sokup zehirlesende benim topigimden uzak dursan olmaz mi acaba? Benim dini goruslerimi, icmemi vs sorgulamak sana mi kaldi ? Sen (hasa) kendini Allahin elcisimi ilan ettin acaba merak ediyorum???? Hayir anlamadigim neden birden bu kadar topigime bulasmaa sevdan... Git baska topiklerle ugras lutfen, bir daha topigime gelmeni, merhaba dahi yazmani istemiyorum... Sen kimsin ki benim dini goruslerime yada arkadaslarima dil uzatiyorsun, ne hakla bizi elestiriyorsun? Kendini ne saniyorsun sen? Ister 7/24 icerim, ister oruc tutar namaz kilarim... Ne yaptigim Allahla benim aramda, hesap verecegim kisi o, sen kimsin ki hesap soruyorsun? Sen kendini Allah katinda yuce biri mi saniyirsun bana hesap sorabiliyorsun? Benden ustun mu goruyorsun kendini? Bu ne ukala bir tavir boyle.. Ne kendini bilmezlik, ne terbiyesizlik... Bir daha asla topigime yazma, beni ve arkadaslarimi rahatsiz etme..

selam kizlar, az evvel yazdiklarim icin tekrar ozur dilerim sizden... Agir yazzmis olabilirim, okumadim yazdiklarimi.. Cok sinirlendim, hos o aksam icmemistim gerci )) gectigimiz senelerde cok icerdim, sonra beynimde kist cikinca icmem yasaklandi, artik senede sadece bir yada iki kere maksimum bir kadeh izin veriyor doktorlar.. Yazdigim sozde bu yuzdendi, Allah hic bir seyi sebepsiz vermez diye... Yani bu kist olmasaydi belkide alkolik olacaktim diye.. Ama okudugunu beyniyle algilamayi basaramayan insanlar var malesef, yapacak bir sey yok... Ki beni burdaki arkadaslarim bilirler, dini konularda hassasimdir, kimsenin gorusuyle dalga gecilmesini, saygisizlik yapilmasini sevmem izin vermem... Neyse uzatmayalim,sakinleselim )) bu aksam cin restaurantina gidicem, ozledim cin yemeklerini, buraya her geldigimizde gittigimiz bir yer var oraya gidicez... Kuzenim cok mutlu oluyor, surekli bir yerlere goturuyoruz onu diye, onun yuzndeki gulucuk benim icin dunyaya bedel... Belki bir daha beraber tatil yapma sansimiz olmaz (( karaciger icin nakil sirasina girmis ama ameliyat olmak istemiyormus.. Dusuncesini degistirmeye calisiyorum, dua edin basarili olayim kizlar.. Boyle iste, opuyorum hepinizi, gene yazarim, simdi kuzenimle denize giricem muckssss

ay bırakın şu gereksiz insanları cevap vermeye bile değmez

soya boşver takma kafana işte böyle gereksiz konuşan insanlar bence kendinden şüphe etsin :1::1:

aaaaa
sabah oğlum bir resim çekti bende bura yukledim anam biriniz yorum yapsaya

körolsasıca akrep denilen kışı milletin sinirini alt ust etti ismide de hayır yok

yasemincim, resme yorum yapicamda o resimdekinin sen olduguna inanamiyorym ki bir turlu ))))) bakiyorum bakiyorum hep baska biri saniyorum valla... Kiz sen ne kadar zayiflamissin ne kadar guzellesmissin oyle inanamadim valla, aboo 60 kiloya dusersen halimiz yaman, yarisamayiz senle valla... Cok guzel gorunuyorsun, Allah nazardan saklasin seni bebegimmmm

yasemincim, resme yorum yapicamda o resimdekinin sen olduguna inanamiyorym ki bir turlu ))))) bakiyorum bakiyorum hep baska biri saniyorum valla... Kiz sen ne kadar zayiflamissin ne kadar guzellesmissin oyle inanamadim valla, aboo 60 kiloya dusersen halimiz yaman, yarisamayiz senle valla... Cok guzel gorunuyorsun, Allah nazardan saklasin seni bebegimmmm

konuyu nasıl dağıttım :))))))
senden bunları duymak ne güzel
şu ramazanda geçsin en kısa zamanda 60 kg düşecem
arkamda sen ve diğer arkadaşlar olduğun sürece kımse tutamaz benı
ben yarış falan yapmam helde senle :1::1::1:
iyiki varsın

pardon ama sizi ne ilgilendirir? icmek isteyen icer, ayrica kendi topiginde istedigi gibi paylasir. musluman mahallesinde salyangoz satmak demissiniz siz bu topikteki herkesin musluman oldugunu, veya herkes musluman olsa da ickiye karsi olduklarini nereden biliyorsunuz da boyle genellemissiniz?.. sizin hosunuza gitmemis olabilir ama gelip bu sekilde insanlari yargilamak ne haddinize? begenmiyorsaniz okumazsiniz bu topigi.

ayrica Soya eger hristiyan olsaydi da buraya kiliseye gittim mum diktim yazsaydi demek ona agza alinmaz seyler soyleyecektiniz, yerden yere vuracaktiniz. ben sizin davranisinizdan bu sonucu cikariyorum.

siz oruc tutuyor icki icmiyor olabilirsiniz. ama kalkip da icki icenleri boyle cocuk gibi azarlamak neden? sizden farkli olan herkesi boyle yerin dibine mi sokmaya calisacaksiniz?

herkesin dini kendine. ayrica biri turban takar namaz kilar, biri sadece orucunu tutar, digeri bunlarin hicbirini yapmaz ama inanci vardir, ama sonuc olarak kimsenin kimseyi bu sekilde saygisizlikla itham etmeye hakki yoktur. normalde bu topigin sessiz takipcilerinden biriyim ama topigimizi boyle yorumlarinizla kirlettiginizi gorunce iki laf etmeden gecemedim kusura bakmayin.

ozetle; soya'nin ne yaptigi, ne yedigi, ne ictigi sizi ilgilendirmez. begenmeyebilirsiniz o ayri, ona kimse karisamaz. ama burada bunu asagilayici ve kinayici bir sekilde yazamazsiniz. asil saygisizlik bence budur. ayrica din konularini acip da tartisma yaratmak bu forumda YASAK. moderator bunu gordugunde sizi forumdan uzaklastirma hakkina da sahip bunu bilin.

bir nokta hariç katılıyorum arkadaşım sana.
oda şu cümlendeki şu söz:

''ozetle; soya'nin ne yaptigi, ne yedigi, ne ictigi sizi ilgilendirmez. begenmeyebilirsiniz o ayri, ona kimse karisamaz. bu cümlenei begenmedim ve çok yanlış bir ifade sen karışmayabilirsin ama ben karışırım şekerim:1:''

çünküüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

soyanın ne YEDİĞİ ne İÇTİĞİ bu topikteki arkadaşları ilgilendirir:3: bizim yediğimizede soya ve diğer arkadaşlar karışır.çünkü birbirimizin iyiliğini istiyorsak karışmalıyızda..sanırım çok sinirlendirdi arkadaş seni ve hızını alamadın:9:

kilolarınızı yazın hu huuu neredesiniz...

bir nokta hariç katılıyorum arkadaşım sana.
oda şu cümlendeki şu söz:

''ozetle; soya'nin ne yaptigi, ne yedigi, ne ictigi sizi ilgilendirmez. begenmeyebilirsiniz o ayri, ona kimse karisamaz. bu cümlenei begenmedim ve çok yanlış bir ifade sen karışmayabilirsin ama ben karışırım şekerim:1:''

çünküüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

soyanın ne YEDİĞİ ne İÇTİĞİ bu topikteki arkadaşları ilgilendirir:3: bizim yediğimizede soya ve diğer arkadaşlar karışır.çünkü birbirimizin iyiliğini istiyorsak karışmalıyızda..sanırım çok sinirlendirdi arkadaş seni ve hızını alamadın:9:

kilolarınızı yazın hu huuu neredesiniz...

:1:

ben onu demek istememistim zaten, diyetle ilgili olarak tabi ki birbirinizin ne yiyip ictigine karisacaksiniz :125:

selam kızlar ayyy nolmuş gene topikte öele
akrep arkadaşım geçenlerde de yazmıştım tek bir mesaja göre cevap vermeyelim diye
şimdi sen soyanın bi mesajına göre değerlendirme yapmışsın
onu da yanlış anlamışsın
burda hepimiz soyanın haşa allahla dalga geçmek gibi bi düşünceye gireceğine ihtimal bile vermiyoruz
içki içmek haramdır bizim inanışıma göre
ama sahabe efendilerimizden bile varmış içki içen
kendine zarar aklına zarar kendisi de bunun farkında

ki soya aslında çok güzel düşünüyor
eğer rabbim bu derdi vermeseydi belki de alkolik olurdum
her şer arkasında bi iyilik yatar demek istiyor yani
kendisi de bunu anlatmış
sen nasıl Allahla dalga geçmek diye algılarsın ?
herkesin inancı kendine kimi hıristiyandır kimşi yahudi kimi müslüman
burda mühim olan inançlarımıza müdahale etmeden fikirlerimizi paylaşabilmek
keşke peyagamber efendimiz sahabe efendilerimiz ve osmanlı kadar hoşgörü sahibi olsak

Son düzenleyen: Moderatör:
tartı bildirimi yapıcam ama sabaha güvenemedim
2 litreye yakın su içtim gece
aynıu yemek yedikten sonra gece tartılmak gibi yani iftara doğru tartılıcam tekrar
o zaman yazarım

akrep arkadaşım mesnevideki şu hikayeyi bi oku derim

" Hazreti Musa, bir gün bir başına dağları dolanırken, uzaktan yoksul ve yanlız bir çoban gördü. Çoban dizüstü çökmüş, ellerini semaya açıp dua etmekteydi. Bu durum hz. Musa'nın çok hoşuna gitti, ama yaklaşıpta çobanın duasını duyunca şaşırdı.

Çoban Rab'ine şöyle yalvarıyordu:

*** Kurban olduğumAllah 'ım. Seni ne kadar severim, bir bilsen. ne istersen yaparım, yeter ki Sen iste. Sürüdeki en yağlı koyunu kes desen, gözümü kırpmadan keserim Sen'in için. Koyun kavurması güzeldirAllah 'ım, kuyruk yağını da alır pilavına katarsın, tadına yenmez olur.

Hz. Musa duaya kulak kabartarak çobana yaklaştı.

Çoban Duasına devam ediyordu:

*** Yeter ki Sen dile, ayaklarını yıkarım. Kulaklarını temizler, bitlerini ayıklarım. Ne kadar çok severim ben Sen'i. Sana çok hayranım.

Duydukları karşısında hz. Musa öfekeden küplere bindi, bağıra çağıra kesti çobanbın duasını:

Hz. Musa:

---- Sus, seni cahil adam! Ne yaptığını sanırsın?Allah pilav yer mi? Allah'ın ayakları mı var yıkayasın? Böyle dua olur mu? Külliyen günaha giriyorsun. Derhal tövbe et!

Çoban, Hz. Musa'dan azarı işitince kulaklarına kadar kızardı, utancından yerin dibine girdi. Bir daha böyle kendi kafasına göre dua etmiyeceğine gözyaşları içinde yeminler etti. o gün akşama kadar hz. Musa çobanın yanında durup ona temel duaları ezberletti.Sonra "Allah benden razı olur, iyi iş yaptım" diye düşünerek yoluna devam etti.

Hz. Musa o gece bir ses işitti, seselenen Rab idi:

**** ". Ey Musa! sen bugün ne yaptın? sen ayırmaya mı geldin buluşturmaya mı? Şu garip çobanı azarladın. Onun bana ne kadar yakın olduğunu anlayamadın. Ağzından çıkan lafı bilmese de, O çoban inancında samimi idi. kalbi temiz, niyeti halisti.

Biz kelimelere bakmayız, Niyete bakarız! kelemlere bakacak olsak yeryüyünde insan kalmazdı!

Biz çobandan razıydık. başkasına medih olan söz sana zemdir. Ona bal olan sana zehirdir. Sen işittiklerini inkar ve küfür saydın ama bilsen ki bir kabahati varsa bile, ne tatlı kabahattır onun ki"

Musa hatasını anlatı ertesi gün çobanın yanına gitti çoban duaya durmuştu yine, Ama dünkü heyecanından, samimiyetinden eser yoktu. Öğretildiği gibi yakarmaya gayret gösterdiğinden, aman bir yanlış laf etmiyeyim diye takılıyor, kekeliyor, terliyordu.

Hz. Musa, çobana ettiğinden pişman olup sırtını okşadı ve dediki:

" Ey dost, ben hatalıyım, ne olur affet. Bildiğin gibi dua et.Allah nazarında böylesi daha kıymetlidir.
Mesnevi'den alıntıdır.

beni ilgilendiren kısmı yazmıştım zaten ama algılanamamış bu da benim sorunmu değil tabiki..
konuyu farklı boyutlara taşımışsın/taşıyabilmişsin bunu nasıl başardın harikasın:46:
farklı dinlere asla yanlış kelime kullandığımı hatırlamıyorum ki kesinlikle saygım sonsuzdur vee benim çabam saygı duyduğum kadar benim dinimin öngördüğü ramazan ayına saygı duyulmasını istemek(sevgili şahsiyet kendime istemiyorum bunu da iyice anla lütfen)
tabikii herkes istediği ölçüde yaşar ama dediğim gibi lütfen saygı dedim..
konuyu tartışma ortamına iten sensin şekerim neden bu kadar gocundun anlayamadım doğrusu..
site kurallarını gayet iyi bilirim ve inan bana o cümlen dizlerimi titretmedi:34:
herkesin dini inancı kendine.. önemli olan özde güzel insan olmaktır.
aynen öyle şekercim..
özde güzel olan zaten çevresine de güzeldir..
sevgili arkadaslarim, oncelikle hepinizden ozur dilerim simdiden, cunku birazdan yazacagim cumlelerimde agir kelimeler olabilir, lutfen sizler dikkate almayiniz... Sayin AKREP nickli arkadas, sen kendi kendini sokup zehirlesende benim topigimden uzak dursan olmaz mi acaba? Benim dini goruslerimi, icmemi vs sorgulamak sana mi kaldi ? Sen (hasa) kendini Allahin elcisimi ilan ettin acaba merak ediyorum???? Hayir anlamadigim neden birden bu kadar topigime bulasmaa sevdan... Git baska topiklerle ugras lutfen, bir daha topigime gelmeni, merhaba dahi yazmani istemiyorum... Sen kimsin ki benim dini goruslerime yada arkadaslarima dil uzatiyorsun, ne hakla bizi elestiriyorsun? Kendini ne saniyorsun sen? Ister 7/24 icerim, ister oruc tutar namaz kilarim... Ne yaptigim Allahla benim aramda, hesap verecegim kisi o, sen kimsin ki hesap soruyorsun? Sen kendini Allah katinda yuce biri mi saniyirsun bana hesap sorabiliyorsun? Benden ustun mu goruyorsun kendini? Bu ne ukala bir tavir boyle.. Ne kendini bilmezlik, ne terbiyesizlik... Bir daha asla topigime yazma, beni ve arkadaslarimi rahatsiz etme..

canım sen hep başkalarını irdelemeyi alışkanlık haline getirince senle alakalı eleştirilerde oldukça agresif oluyorsun kesin..
ben asla öyle bir iddia içerisine girmedim girmemde..
buraya sevdiğim bir arkadaş tavsiyesi üzerine gelmiştim sadece bu.
inan bana çok komiksin ya:1: kk üyeleri forumda istedikleri topikte dolaşma hakları vardır..saygı ölçülerinde..
ben saygımı bozmuyorum ama görüyorumki aynı durum sende geçerli değil..
ama kötü söz sahibine aittir...

şahsıma yapılan bu çirkin sözleri moderatörlere bizzat ulaştıracağımdan emin olabilirsiniz.........................

Back
X