Söylediklerinizin bir bir çıkması

Mecazen

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
162
211
303
Avusturya
Selamlar hanımlar, daha önce miras borç aile ilgili konu açmıştım , babamdan kalan tüm vekâletleri abime verdim borç istiyor diye sizin tavsiyelerinizde etkisiyle vermedim küstü bir sürü detay dalan üzüldüm ama önemli değil dedim annem zaten çok mesafelidir bana oğluna tapan bir annneydi , babamın cenazesinde baskı yapıp verdirende oydu vekâletleri.
Bayramın 2. Günü annem aradı beni ve ben şok geçirdim asla ama asla beni aramayan insan, abimle birbirlerine girmişler bir sürü olaylar. Olay maddiyata dönmüş 4 katlı bina satılmıştı onun parasını yarı-yarıya bölüşmüşler 2’side ev almış(abim annemin evine çok para gittiğini kredi çektiğini söylemişti) ben annemle böyle şeyleri soramam hiç sorduğumda bile çok kızar ben sadece nasılsın iyimisin diye konuşurdum hep
Öyle olmamış anneme kredi çektirmiş annemin hesapları ondaydı kartlar çıkartıp eksiye sokmuş , bir ev ve araba kalmıştı apar topar vekaletini iptal ettim .
Ev satışta hakkımı alacağım ondan ana 1200 falan fazla değil, annemde abimden intikamı almak için evimi satıp mecazen üstüne alacağım demiş delirmiş abim anneme ağıza alınmayacak şeyler söylemiş ikimizde nasıl eşit olabiliriz sizin yanınızda ben vardım size ben hakkım ona veremezsin benim hakkım diye saydırmış bir sürü
Ben 21 yıldır gurbetteyim babam-annem çalıştı kira geliri olan evimiz vardı ve bütün hesabları ondaydı para işlerine hep o baktı babam son 2 yıldır hastaydı hastane işiyle ilgindi alışverişleri yapıyordu falan ama onun maaşı çok diye ne kazanıyordunuz siz diyormuş anneme ama kendi maaşı tek başına ona yetmiyor zaten annemlerin parasıyla geçiniyordu zaten
Şimdi siz demiştşdinşz ki annene sen bak der bide diye aynen öyle şimdi öyle diyor ben normal bir abim var sanıyordum gözünü para bütümüş vicdansızın tekiymiş
Gerçi benim annem bana olmadı hiçbir zaman bir babam vardı beni seven o da gitti ama annemede içim açıyor ben alışkındım bu dışlanma keşke iyi olsalardı da birarada durabilselerdi herşekilde zararlarını ben görüyorum vicdanı olarak annemin yalnızlığı dokunuyor

Yazdığınızdan pek bir şey anlamadım. Özet olarak abi paragöz çıktı, annenizle kavga etti. Bütün mal mülk de satıldı sanırım. Yapacak bir şey yok siz kendi hayatınıza bakın. Anneniz de zamanında oğlunu tutmasının bedelini ödesin.

Hiçbir şey anlamadın yazdıklarınızdan. Kim kimin malını almış kim kime vekalet verdirmiş. Günlük tatar gibi yazmasanız da anlaşılır olsa keşke
Ama tek bir şeyi anladım, bu aileden size hayır yok. Hep abinizi kayıran anneniz abiniz kendisine saldırınca sizi arayıp size yanaşmış galiba. Bence kimseye acımayın. Hakkınız yendiyse hakkınızı arayın. Babanızdan ne kaldıysa sizin hakkınız belli, anneniz zamanında abinizi kayırmış şimdi çeksin cezasını. Ne oluyor onu da tam anlamadım ama ben olsam zor durumda da olsa yardım etmem, kendi paramı almaya bakarım. Yesinler birbirlerini ama siz paranızın peşine düşün, sonra pişman olmayın

Kusura bakmayın sanki herkes eski konuları biliyor gibi yazmışım
Babam öldükten sonra vekâletimi abime vermiştim annemin baskısıyla ona rağmen abim borç istemişti 10 bin Euro bende sizin tavsiyenizle vermemiştim bana küsmüştü sana işini düştü vermedim diye bir sürüde olay yapmıştı abim şimdi annemle girmişler birbirlerine annem evini satıp alacağı evi benim üstüme yapacak diye bir sürü olay çıkartıyor
İşin sonu bundan sonra annene sen bak hakkım ikinizde haram olsun ne ölüme ne ölüne’ye geldi

Kusura bakmayın sanki herkes eski konuları biliyor gibi yazmışım
Babam öldükten sonra vekâletimi abime vermiştim annemin baskısıyla ona rağmen abim borç istemişti 10 bin Euro bende sizin tavsiyenizle vermemiştim bana küsmüştü sana işini düştü vermedim diye bir sürüde olay yapmıştı abim şimdi annemle girmişler birbirlerine annem evini satıp alacağı evi benim üstüme yapacak diye bir sürü olay çıkartıyor
İşin sonu bundan sonra annene sen bak hakkım ikinizde haram olsun ne ölüme ne ölüne’ye geldi

Valla ucuz kurtulmuşsunuz. Bu adam hepinizi yer de yedim demezdi, siz çabuk bittiniz derdi.

Benim abimi anlatmışsın :)
Salla gitsin, dünya malı dünyada kalır, sen eşinle iyi ol , annen sağlıklı olsun sana yeter. Kim ne alıyorsa alsın , annen şimdiye kadar yaptığı ayrımın karşılığını alıyor , bırak kendi düşünsün .
Bende hep ayrıma uğradım, küçüklüğümden beri bana hep değersizliğim empoze edilmişti, ben bunun acısını çekiyorum sen çekme ! Sen annene olan görevini yerine getir yeterli

Konunuzu hatırladım, rahmetli babanızdan 4 katlı bir bina, 1 daire 1 araba kalmıştı, anneniz hepsini oğluyla yemeyi tercih etmiş, 4 katlı binayı satıp yarı yarıya bölüşmüş kendilerine birer ev almışlardı, 1 daire 1 araba mirasını da yine abiniz alıp bunlar benim demişti, ana oğul babanızın mirasından bir çöpe bile layık görmemişlerdi sizi.

Kusura bakmayın ama ben böyle bir anneye üzülmem, kaldı ki annenizle abinizin kavgasının bir oyun olmadığını nereden biliyorsunuz ?
Anneniz kartlarımı eksiye düşürdü, bana kredi çektirdi deyip ajitasyon yaparak aslında abinizin olan borcu size ödetmeye çalışıyorsa?

Mevzu mal mülk miras payı da değil, keşke insanın sevdikleri yaşasa da miras da olmasa.
Anneniz adaletsiz bir kadın, anne dediğimiz canlı evlatları arasında ayrım yapmaz, çocuklarına adaletli olur adaletli olmayı öğretir, birinin hamuduyla götürmesine izin verip diğerini el gibi dışarıda bırakmaz.

Annen kendine bakıcı tutsun yalnız kalmak istemiyorsa. Ben hayatta acımam bana acımayan birine. Kim olursa olsun. Ayrım yaparken, senin hakkını yedirirken iyiydi değil mi? Ölüm hak, miras helaldir diye bir laf var. Her çocuğa eşit davranacaktı annen. Ektiğini biçiyor. Beni aramasına şaşırdım demişsin. O kadar değer vermiyor yani sana sen farkındasın aslında. Hala pişman değildir, oğlu ile arası düzelsin diye bekliyordur. Abinle arası düzelsin, yine sen umrunda olmayacaksın.

Katılıyorum, 10.000 Euro vermemiş konu sahibi. Şimdi ondan almaya çalışmadıkları ne malum. Böyle anneye abiye asla güvenmem ben.

Anneler malesef ogluslarini kızlara tercih ediyorlar çoğu zaman ..kazık yeyincede kizina sığınıp hiçbir şey olmamış gibi davranılmasını bekliyorlar...
Bizdede var ailenin varını yoğunu cukkalayan bir oglus..canları feda anne Baba'min...ellerinde avuclarinda ne varsa hepsi ona feda ..ben evlat değilim sadece işleri dustugunde hatırlarlar...daha öncede kavgalarimiz kusluklerimiz oldu bu sebeple...ama artık saldım ..
Maddi desteği de kestim uzun bir süredir gönderiyorum para falan yada ihtiyaçlarını almıyorum kadiri arayın ben müsait değilim diyorum direk..bıktım çünkü
Babam ölünce de muhtemelen bütün herşeyi oglusuna ve abime verir kesin ben umurlarinda değilim çünkü ...valla bugun anneler günü arayıp kutlamadim bile öyle bir soğukluk var üstümde..konu sadece parada değil davranislara yansıyan ayrımcılık...hazmedemiyorum artik...ne halleri varsa görsünler..zaten anneliginide görmedim bu zamana kadar ..boş bir kadın benim annem ..anca hastalıklarını anlatıp ilgi çekmeye çalışır çok konuşur birşey söylesen dinlemez problemlerine ortak olmaz çözüm bulmaya çalışmaz ona göre en büyük dertleri o çekmiştir hep her zalimligi o yaşamıştır en çilekeş odur...hep bunları anlatır seni dinlemez bile...o sebeple kestim muhabbeti ..ilgilenmiyorum...birşeyde beklemiyorum

Anneniz zamanında çocuklarının hepsine eşit paylaştırmamış. Şimdi hiç ağlamasın.

Annen ne dusunuyor bu durumda, zamaninda sizi disladigini kabul ediyor mu, pismanlik belirtisi var mi?
Çok pişman ama bana yaptıkları için değil tabii güya oğlu’nun tuzağına düştüğü için
Oğlunun onu kandırdığını ögrenmeseydi canı fedaydı ona
Şimdi evini bana vermek istemesinin tek sebebi oğluna nasip olmasın, kızımın da hakkını vereyim değil
Siz benim hakkımı aldınız oğlunun foyası ortaya çıkmasaydı asla hakkını aldık diye aklından bile geçmezdi ben hakımı verdim ama Allah size nasip etmedi dedim
Sana da bir derdimi anlatamayacakmıyım deyip ayılıp bayılıyor

İnşallah öyle olurlar,diğer evi paylaştılar zaten,1 daireyi mecburiyetten bölüşecekler benimle, abimin derdi annemin evini satıp alacağı daireyi benim üstüme yapması ileride ordan pay alamıyacak diye.
Annemin emlakçısından duymuş bana vermek istediğini anneme bayağı saydırmış herşey orta ortaya bölüşülecek bu hakmı-hakkım haram zıkkım olsun ikinizide- ben baktım size-ben yanınızdaydım(evlenip Avusturya ya yerleştim 21 yıl önce ), evini ona vereceksen bu daireden pay alamaz demiş , annemde onun bileceği iş ben evimi ona vereceğim deyince kafasına etrafta bulduklarını atmış ama ne derece doğru bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…