Söylesenize "sevmemek" bir boşanma sebebi olamaz mı?

18-19 yaşında.. aşığım, deli gibi seviyorum,onsuz ölürüm diyenler okusunlar bu konuyu..

'' Evlılıgını yurutmeye calıs dıyenlere '' ınanamıyorum ..
Sevgı kelımesının anlamı nedır ?
Seven erkek kendısını sevmedıgını bıldıgı bır kadını zorla koynuna alırmı ?
Ona sokaklarda bagarırmı..
Karşısında Mutsuzluktan ağlayan bır kadına kıyarmı ..

Hayır.. Eşiniz sızı sevmıyor o kendını sevıyor..
Bulmuş bır tane yemegını yapıyor , cınsel ıhtıyacını gıderıyor toplumda aıle tablosuna uygun bır hayatı ona yasatan kadını , hayatına bakıyor ..
Bu olsa olsa Bencıllıktır.. sevgı saygı falan deıl ..

sizide Vicdan ayaklarına yatarak bastırmaya calısıyor.
Evlılık karsılıklı yapılan alısverıs değildir.
Sevmeden saymadan bıseylerı paylasmadan yasanılamaz..
Evet hersey tozpembe olamaz ama bukadar da zıt olamaz.

Biran önce : Üniversite sınavlarına hazırlanın ,okutmaz dersenız kpss'ye hazırlanın ( bıryandan da Açıköğretıme kayıt olun )
Halk Eğitim merkezlerının verdıgı ucretsız kurslara katılın ( yaşınız çok genç )
Farklı hayatlar farklı ınsanlar tanıyın, o zaman durumunuzun nekadar vahım oldugunu , kendınızı nasıl heba ettıgınızı daha ııyı anlayıp Toparlanmak ıcın hırs ve guc kazanırsınız.
Kendınıze olan guvenınız gelınce ; Boşanın ..
İnsanın aılesı cok onemlıdır ama aılenız bıle bencıl , evladını dusunmuyor
Evladı mutsuz oldugunu haykırdıgı halde onun elınden tutmayan bır aıleye karsı sorumlulugunuz yok. Bosu bosuna vıcdanı azaplara suruklemeyın kendınızı
ve hayatınızın degerını bılın,insan bırkere yasama hakkına sahıp bu dunyada..

evlılıgı tabıkıde zorla yurutmesın.sevmıyorsa yapabılecek hıc bırseyı yok.ıkı tarafa da yazık bu durum da.
ama ıste forumda genellıkle erkeklerın; meshur aldatmaları, sıddete meyıllı olmaları duygusuz dusuncesız olmasından yakındıgımız ıcın ,
bu sefer; seven fedakarlık yapanın erkek olugunu gordugumuzde de garıpsedık bıran

Bırakın allah aşkına çok seviyorum deli gibi aşığım deyipte afedersiniz kedi köpek gibi kavga edenleride görüyoruz bence her insan iyi biriyse sevilmeyi hakediyordur eşinizin iyi yanlarını görmeye çalışın artıları daha fazla anlattığınıza göre herkes eşiyle arkadaş yada yeni flört eden arkadaş gibi mi oluyor biraz mantıklı düşünün boşanınca daha iyisini daha çok sevenini bulacağınızı nerden biliyorsunuz kimin kocası dört dörtlük kimse kusura bakmasın biraz gerçekçi olun hayat canım cicim sevgilim demekle geçmiyor adam seviyorum diyorsa belliki size saygı duyuyor eziyet etmiyor size eziyet etse onurunuzu gururunuzu kırsa tamam ama sevgim bitti diye boşanmak bence bencillik bi komşum var kocama aşık değilim sevmiyorum diye boşandı başka biriyle evledi pişman yana yakıla ağlıyor ben ne yaptım diye sevdiği adam yapmadığını bırakmadı hem ben şundan yanayım erkek her zaman daha çok sevmeli daha aşık olmalı ideal erkek tipi bu değilmi çok aşık kadınların kocalarının aldatıldıklarını duyuyouz görüyoruz hem ailenizde destek olmuyormuş mesleğinizde yok dışarda nasıl kötü menfaatçi insanlar biraz mantıklı sağlıklı düşünün bence eşiniz sizi sevdiği için sizin aşkınız bitmiş bu her zaman böyle değilmidir gönül kaçanı kovalar eminim eşiniz sizi istemese onu bırakmazdınız biraz etrafınıza bakın kötü erkek modelleriyle eşinizi kıyaslayın ve şükretmeyi öğreneceksiniz evlilikte her zaman mantık daha önemlidir bence önce bir evlilik terapistinden yardım alın kendinize zaman verin ve şunu unutmayın kimsenin kocası evliliği yada ilişkileri anlattığı kadar mükemmel değildir

Benim annemin bir arkadaşı da 50 yaşına kadar sabretmiş, boşandı, başkasıyla evlendi şimdi. Yazık değil mi gerçekten o yıllara? Şuan güçsüzüm, işsizim ama çalışıyorum. bu böyle kalmayacak elbet. O yüzden üniversiteyi kazanmak ve iyi yerlere gelmek için çok çalışacağım.

Çok haklısın. Eşim bana "seni sevmiyorum" deseydi bırakırdım, gitsin mutlu olsun isterdim.
Ailem çok üzülüyor halime ama boş.. Onlara çok kızgın ve kırgınım zaten.
Ben de çok fazla toz pembe hayal kurmuyorum açıkçası ama en azından karşılıklı konuşmaktan zevk alabileceğim bir eşim olsun isterdim.
Ben de güvenimin gelmesini bekliyorum zaten. Kimseye ihtiyacım olmadan başarmalıyım. Şimdi ailem destek olmadığı için gidip kendimi başka bir erkeğin (hatta önüme çıkan ilk erkeğin) kucağına atmak istemiyorum. Üniversite sınavlarına tüm gayretlerimle hazırlanıyorum. Umarım başarılı olurum.
Sağol desteğin için.

bi saniye! burada fedakarlık yapan benim. sevmediğim halde katlanıyorum, iyi olmaya çalışıyorum. sevmediğim bir adamın iyi yanlarını görmeye çalışıp onu mutlu etmeye çalışıyorum.

Ya ben de deli gibi aşık olayım demiyorum ki. Hiçbir şey hissetmiyorum, bu normal mi?
Eşim bana bir kere "artık senden soğudum boşanacağım" dedi. Hiç üzülmedim. Sevindim o da beni sevmiyormuş diye. Sonra pişman oldu, blöf yapmış meğerse beni kendine bağlamak için. O da muhtemelen sizin gibi düşündü "gönül kaçanı kovalar eminim eşiniz sizi istemese onu bırakmazdınız" Ama yemedi işte. öyle değil çünkü durum.
Ben de şuan mantığıma göre hareket ediyorum zaten. Boşanırsam şimdiki halimden daha mı iyi olacağım diyor mantığım.
Duygu da olmayınca ot gibi yaşıyor gibiyim.
Evet kimsenin evliliği mükemmel değil. %90 mutsuz, sevmiyor. Evlilik kavramından soğudum yemin ederim.

sevmemek ya da sevginin bitmesi evliliği bitiren en önemli şey bence, şu an eşine iyi biri diyosun ama o direttikçe ondan nefret ediceksin, ailen sana destek çıkmadığı için onlardanda nefret ediceksin, bu durumda bence senin okula gitmene sınava hazırlanmana falanda izin vermezler, çünkü işin olursa sana baskı kuramıcaklarını bilirler

Bilindik bi söz:
"Hakkın karşına çıkardığı değişimlere
direnmek yerine, teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
''düzenim bozulur,hayatım allt üst olur''
diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?"

konu sahibi emişi sevmiyorum derken eşiyle beraber oluyor tabii ki adam boşanmaz.sevmiyorsan birlikte olmaya nasıl katlanırsın anlamadım.üstelik ben eşimle niye arkadaş olayım o benim eşim.sadece arkadaşlar mı konuşur.bence konu sahibi bir boşlukta ,kendine acilen meşgale bulması lazım.oturduğu yerde tv izleyip oradaki yalancı aşklara özeniyor galiba.

4 yıl boyunca bunları kuracağınıza AÖF dahil bir üniyi rahatlıkla bitirirdiniz.

Çaresizlik diye birşey yok ayrıca; herşey elinizin altında, çabalayın kendinize yeni bir hayat kurun

Evet, ben de bunu bekliyorum. Kendi başıma dimdik ayakta durabilecek güce erişmeyi bekliyorum. O zaman bi dakka bile düşünmeyeceğim.
Ama şimdi çok zayıfım. Dedim ya bu zayıflıkta başka bir erkeğe muhtaç olurum, hırpalanırım diye korkuyorum. Kendimi çaresizlikten birinin kucağına atmak istemiyorum kesinlikle. Önce güçlü olmayı öğrenmem gerek

Bunu beğendim.insanlar evlilikte cinselliğin ne kadar önemli olduğunun farkında değil.sevmediğin,istemediğin bir adamla yatmak bence çok çok zor,bu bağlamda mantık evliliğini yapabilmek çok zor, kadınların buna nasıl dayanabildiklerini anlamıyorum ama gerekli olduğu zamanlarda olabilir elbette,sevmediğin bir işi yapmaktan daha zordur bence.mantık evliliğine gerek varsa dayanmak lazım ama imkan varsa böyle bir ilişki olmamalı.mesela bende şu oluyor,bekarım,evlenebileceğim düzgün karakterli yakışıklı bir adam var ama nedense içim ermiyor ona,mantıken bu evliliği yapmak lazım,dayanışma ve hayatı paylaşma olsun diye ama ona karşı içimde istek olmadığı için yapamıyorum maalesef!ben de işe tutunuyorum,böylece geçiyor hayat…yalnız ve rahat ama ciddi bir sorun olsa yanında kim olur?ya annen,ya eşin…bu noktada karışıyor aklım.size misal olarak yazdım bunları.

evliliğin bazı yıllarında bunları hissetmen çok normal.bak kendin söylüyorsun hayalimdeki kişi sevdim.biz bayanların hangisi hayallerimizdekilerle evlendik .
bence biraz zman tanı .meşgul et kafanı başka şeylerle.şimdi o konuya odaklandığın için herşey arapsaçına dönmüş oluyor.sana büyklerimizin bir lafı vardır.seni sevenle evlenceksin.sevdğinle değil.
sen heyecan katmak için neler yaptın?

Şu boşanma diyenleri anlamıyorum herkesin aşkı sevgisi ,mezhebi farklı bazı kadınlar istesede boşanamaz var böyle katı aileler onlar burada kendi bildiklerini okuyacak ,sen ne hissediyorsan odur, insanlar hisleriyle insandır baskıyla değil aradan epey zaman geçmiş evleneli sevseydi severdi erkek sevmese boşansın sevince katlansın ay çok saçma!

Evet, bilemeyiz haklısın.
Okulumu okuyacağım ama kimse mani olamaz, izin vermem.

Eşimle beraber oluyorum çünkü hala evliyim ve boşanma konusu gündemimizde değil. O boşanmak istemiyorum dedi, ailem destek olmadı ve ben (mecburen) devam kararı aldım. Sevsem de sevmesem de sonuçta evliyim.
Bence evlilikte arkadaşlık çok önemlidir. Bu konuda size katılmıyorum.

Geçen sene sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. 7 gün 24 saat doluydum, değişen birşey yok.
İzlediğim bir tane bile dizi yok. Okuduğum kitaplar ise aşk romanları değil.
Yalancı aşklara özendiğimi hangi yorumumdan çıkardınız şaşırdım doğrusu. Beni yanlış anlamışsınız.

Herkesin kafası karışık. Dünya sen berbat bir yersin lanet olsun herşeye diye zırlayasım var.

Ben heyecan katmak için çok şeyler yaptım da artık istemiyorum. Çünkü ne kadar çırpınırsam o kadar batıyorum. Akışına bıraktım, uğraşmak istemiyorum.
Dediğiniz gibi konudan uzaklaşmam gerek. En azından şimdilik..

yaşa! .........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…