söz bile yapılmadan eşyaları almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha birde şöyle bir sey var. Şimdi alsanız muhtemelen evi yerleştirene kadar taksitleri yarılamış olacaksınız.
Evet evet katılıyorum, evlilik öncesinden başlamak en iyisi yoksa ilk yıllar borç ödemeye gidebiliyor. Biz 1buçuk yıl önce başladık dizmeye evi, ne nişan ne söz vardı ortada. İyi ki öyle yapmışız deriz her seferinde, evlendikten sonra borca girip araba aldık bu sayede çok şükür

Bazı yorumları çok şaşırarak okudum. Her an her şey olabilir tabi ama böyle düşünürsek de hiçbir adım atamayız hayatta. Evlenme garantisi yoksa evlendikten sonra da boşanmayacağımızın garanti yok... Bunu düşünmek yerine sevdiğinle evlilik düşünüyorsanız "biz" olup, bir plan yapıp bunun gerektirdiği adımları atmayı daha doğru buluyorum.

Beyaz eşyayı bilmem ama 15 sene önce aldığım kahvaltı Çatak kaşık porselen kullanıyorum. Kahvaltılıklarımı iyikide almışım çok severek kullanıyorum. Mobilyaları alın mağazada kalacak zaten. Düğüne yakın bakarsınız yeni model gelmişse değilirdiniz farkını vererek

Vallahi okurken bende bunları aklımdan geçirdim. Yani bizde taa aylar önce aldik hiç ya ayrılırsak demedik, çok şükür dediginiz gibi düğüne kadar taksitler bitmişti ve düğünden sonra hemen araba aldik. Onunda borcu bitti bikac aya. Bu tarz şeylerde peşin parası olmayanın ufak ufak alıp ödemesi hele büyük ekonomik kriz öncesi çok mantıklı

Bakış açısı farkı Borca girmektense para biriktirmeyi tercih ederim. Biz her şeyi düğüne çok yakın zamanda aldık ama her şeyi. Annemin evine de kolilerle tabak çanak yığmadım yani aylar öncesinden. Ama ikimizde maaşlarımızın belli kısmını altına yatırdık, düğün öncesi de bozdurup gönlümüzce harcadık. Eşya için borca da girmedik. Amacımız borçla bunalmamak olduğu için de gerekli eşyaları aldık, evimizin tüm odalarını baştan aşağı dizelim derdine girmedik.
Tercih meselesi tabi ki, konu sahibi farklı tercihleri görerek kendine uyanı seçer

Ben eşyamı ev tutulduktan hemen sonra sipariş etmiştim ...siparişten sonra bir ayı buluyor teslimi buna göre planlarsınız..biz paramızı biriktirmistik eşyaları alırken de mobilyaları tek yerden..beyazvesyalari tek yerden perdeleri tek yerden peşin para ile alıp buna göre fiyat pazarligimizi yapmıştık

Ne kadar gereksiz bir hareket. Belki çıktığımız evin beyaz eşyaları içinde olacak. Belki tahmin ettiğinizden daha küçük ya da daha büyük bir eve cikacaksiniz. Ya da belki bu yola giren insanların 3te biri gibi yol evliliğe varmadan ayrılacaksıniz...
Şimdiden eşya almanın mantigi sıfır.
Keşke altın almaya ikna etseniz

Altın düşüyor sanki altın almak daha mantıklı gibi ama bir yatırım araçlarını inceleyin derim.
Altın düşmüyor ki gram altın bir ayda 50 liradan çok arttı.
Altın her zaman uzun vadede iyi yatırım ama gözünüzü seveyim dusuyor demeyin. Bir heves baktım mesajınızı görünce , bugün yine artmış 380 olmus

Borçlanarak alacaksanız kendi adınıza yapmayın. Arkadaşım nişanlısından ayrıldığında mobilyalar elinde kalmıştı.

Benim de kuzenim eski nişanlısına elden nakit vermiş adam kart çekmiş öyle almışlar eşyaları. Ayrıldıktan baya zaman sonra kuzenim mağazayı arayıp çamaşır makinesini sormuştu x bey aldı demişler. Adam parasını kuzenimin verdiği eşyaları almış bir de güzel kullanmış. Kuzenime makineyi verse olmaz, kullanılmış sonuçta, parasını verde yine olmaz, kaç yıl önce aldıkları için o paraya şimdi çamaşır makinesi alınamıyor. Adama 0 güzelim eşyaları hibe etmiş oldu durup dururken.

Ben yanlış bakmışım o zaman, yanılttigim varsa kusura bakmasınlar

Dugun ne zaman?
Dugunden once esyalarin kullanimina bakis aciniz nedir?
Yani sevgiliniz soyle de dusunuyor olabilir. Iste esyalari alalim evi doseyelim, e ben dugun oncesi eve Yerleseyim, bosuna baska eve kira odemeyeyim falan...

Ben olsam oyle dusunurum en azindan.

Yengec ,kaç altının var kız söylesene vallaha merakettim
benim acı verici hikayem şöyle; emek emek biriktirdigim 20 gramcık altınım vardı. Bir gün altın aniden on lira artınca salak bir hareket olarak gittim 302 liradan bozdurdum.
Hangi kafayla yaptım, kimin gazına geldim gerçekten bilmiyorum.
Kafama tüküreyim.
Ben bozdurduğum gibi altın 330 liralara çıktı! Her gün gözyaşım pıt , şekilde takip ediyordum. Derken aylar sonra bir ara 318e düştü, gittim 'bir gram Zarar ettim ama zararin neresinden dönersek kardir' dedim, 20 gramimi geri aldım.
Daha çok almaya param vardı ama yine bir 'kafama tüküreyim' örneği yaşadığım için dedim ki; 'birkaç güne maaş alacağım. Birleştirip on gram bütün alayım'
Ve ne oldu? Ben maaş alana kadar bir anda yine arttı, şimdi düşecek,aman dusecek derken 385i de aştı
O gün on altın alacak parayla bugün sekiz gram alamıyorum
Durduk yerde zarar edip duruyorum. Zaten cimri bir insanim :)
Bir ümit belki yine düşer diye uyanır uyanmaz kadınlar kulübünden önce altın sayfasına bakiyorum işte, napayim:))
(Hayir , 20-30 gram için bunca kafa yordum, evlenip boy boy bilezik sahibi olanlar ne yapıyorsunuz acaba)

Biz de öyle yaptik niye sıkıntı olsun ki

Bayaa hafiflemişti borç evlenince

Ben de kendi kendime gidip bir kaç parça eşya almıştım ama tamamen havlu, nevresim, masa örtüsü gibi küçük parça şeylerdi. Yavaş yavaş seçmiştim. Basit mutfakta kullanılacak şeylerdi. Kesinlikle ne mobilya ne de beyaz eşya şu an almak ilginç bir karar. Hani iyice karar verdiniz ve kesin evleneceğim diyorsanız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…