kızlar merhaba, benim yakın zamanda isteme söz bir olacak inşallah evde aile arasında (yani öyle düşünüyorduk). Neyse erkek arkadaşımın kız kardeşinin dün akşam isteme+söz'ü vardı. Bunların taraf yani kız tarafı 40 kişilermiş, erkek tarafı 13 kişi gelmiş.. Bir de benim akıllı sevgilim 1 ay içinde benimde söz'üm olacak hepinizi beklerim demişbana gelmiş bunları anlatıyor, bir de efendim arkadaşlarını çağıracakmış bilenler bilir sinir olduğum bir kız kankası var onu da çağıracakmış, ben asla o kişiyi evime sokmak istemiyorum dedim, bir de bana kızdı öyle dedim diye..
Neyse akşam eve geldim aileme söyledim durumu, benim ailem şok geçirdi zaten, söz'e 40 kişi gelir mi, zaten büyük nişan yapacağız falan dediler, gece de uykulu uykulu aradı, söyledim bizimkiler böyle diyor dedim, onların isteğiyle mi dedi, bende bundan sonra olay senin benim dememle değil ailem bilir dedim kapadım konuyu.
Ailem biz konuşuruz onun ailesiyle, hele de arkadaşın falan ne işi varmış söz de, hem bizim evimiz kaç kişi istersek o kadar gelecekler dediler..
Ama yine de ben çok taktım bu konuyu kafama, 40 kişi gelirlerse biz naparız, söz dediğin aile içinde olmaz mı, hem ben onun nefret ettiğim arkadaşını evime sokmak zorunda mıyım? Kızlar valla içim şişti yardım edin ya hele ki o kız gelirse söz möz dinlemem olay çıkarırım diye korkuyorum..
:18::18:
Ya ben bu konulara çok sinir oluyorum, müstakbel sözlünün nasıl olurda senin nefret ettiğin "yakın" bir arkadaşı olur, bunu aklım almıyor
Söz konusunda da ailen doğru demiş, ev sizin eviniz kaç kişi derseniz o kadar kişi gelmek zorundalar. 40 kişi de neymiş hem, aşiretten mi damat alıyorsunuz?
ben bugüne kadar 40 kişi söze gelindiğini hiç duymadım zaten.. Benim bildiğim söz de erkeğin arkadaşları da olmaz..bunu eğer erkek söylerse kadınlar topa tutar ancak şimdi %90 sana hak verecekler...
objektif yorum istersen evde yapılacak söze ben de 40 kişi istemem, aile içinde oldu...
ancak sözüme, kız arkadaşı gelmeyecek diye ısrar etmezdim,seni aciz gösterir sözlüne karşı bu durum,kızdan nefret etsen bile...
Düşüncesizlik mi başka birşey mi artık bilmiyorum ama sorunlu olduğu kesin, ailem durumu halleder umarım..Sikma canini erkekler bazen dusuncesiz oluyor iste. Zaten ailesi sozden once kac kisi gelirsek munasip olur gibisinden telefon ederler herhalde.
Benimde isteme + soz bir arada oldu, senin durumuna benzer seyler yasadim.
Nisanlimin ailesi biraz kalabalikca, babam yurtdisinda oldugu icin pek kayinpeder-damat iliskisi yasayamadilar malesef.
Ne mutlu ki senin baban yaninda, tavsiyem birak baban halletsin bu mevzuyu, karsi taraf ile gorussun bu sekilde yaptirimi olacaktir.
ama umarim konu nazik bir sekilde hallolur, ozellikle bu isler hassas mevzular oldugu icin iki taraftada puruz cikma olasiligi cok yuksek..
Bendeki durum soyle gelisti, bizim ev 90 metre kare, nisanlima dedim bak ev almaz demedi deme sonra.. Yoksa gelin, isterseniz camdan firlarsiniz benim icin sorun degil o SIKISIKLIGI sen ve ailen cekecek.. Nitekim geldilerde, ama sonuc itibari ile benden yana soyle bir durum olustu, `souvvenir bizi istememe gibi bir durum sergilemedi` bu cok onemli! tatli dille halletmeni oneririm, sonra gun gelir `sen zaten ailemi istememistin` gibi bir diyalog olusturur, oyle birsey oldugundan degil, karsi taraf lafi istedigi yerden alip soyleyeceginden kaynakli olur bu... Erkek tarafi 30 kisi geldi, bizim de kendimize gore olmasi gereken kisiler vardi, ev nerdeyse bir 40-45 kisi ile doldu... Ev zaten kucucuk, koridorda oturdu bir cok kisi, ama ben dedim zaten... Musebbibi ben degilim diyerek siyrildim... Guzel oldu herhangi bir sorun yasamadik...
Ama bi daha oyle kalabalik sekilde evimize gelmediler...
Insallah senin icinde hayirlisi olur canim, cok takilma bu mevzulara derim.. Genelde istemeye gelirken ne kadar kalabalik gelindigi erkegin sanindandir diye de bir laf vardir.. Ne kadar dogru bilinmez.. Bana sorarsan saygisizlik, karsindaki insana yapilan eziyet.. Baska da birsey degil... Ama bir aksamda hersey atlatiliyor ve aradan zaman gecince unutuluyor... Erkek arkadasin insallah seni daha dusunur ve senin fikirlerini de aldiktan sonra bu tarz hareketlerde bulunur bir hal alir.. Yoksa sorunlar yasama ihtimaliniz yuksek, simdiden kendisiyle bu konular uzerinde bol bol konusmani ve ikna edici yontemleri bulmani tavsiye ederim.
Istenmeyen kanka `kiz`a gelince... Erkegin kankasi kiz falan olmaz. Insallah ondan da uzaklasmasini veya en azindan samimiyetini azaltmasini saglayabilirsin.. Artik bir sorumluluk aliyor, seninle bir hayata basliyor, eskisi gibi olamayacagini da kendisine hissettirmen gerek.. Hakkinda hayirlisi olsun ve insallah herseyin cok guzel olur mutlu olursun...
bence de öyle canım en özel günlerimden biri sonuçta sustum sustum o gün olay çıkacak en sonunda rezil olduğumla kalacağım diye korkuyorum..
aşiret değilde karslılar canım kalabalıklar yani amcalar halalar falan ama seçmece çağırsınlar canım, 40 kişiyi benim ailem ağırlamak zorun da mı değil mi..
ben bugüne kadar 40 kişi söze gelindiğini hiç duymadım zaten.. Benim bildiğim söz de erkeğin arkadaşları da olmaz..
Düşüncesizlik mi başka birşey mi artık bilmiyorum ama sorunlu olduğu kesin, ailem durumu halleder umarım..
Biz de karadenizliyiz, kalabalığız. Şimdi sözüme çağıracak 60 kişi sayarım arkadaşlarımla ama sözün anlamı kalmaz bence. Ne kadar az kalabalık olunursa o kadar samimi bir ortam olur.
Kız arkadaşı konusuna da taviz verme bence. Nişanlının istekleri kız arkadaşlarından önce gelmeli, hem de en özel günlerinden biriyle ilgiliyken.
40 kiside sen cagiriver kuzum
Bana normal bi sayı gibi geldi.
Arkadaşımın sözü ve nişanı birlikte olmuştu mesela onlarda kalabalıktı.
Sen bunları sorun etme aileler halleder o kısmı.
Ama illa gelicez derlersede en güzel günlerini sinir olarak geçirme çok güzel günler çünkü
Canım arkadaşının söz+nişan olmuş, bizim ki sadece söz olacak, zaten dışarda nişan yapacağız sonra.. işin kötüsü ben çok ayrıntıcı ve takıntılıyım böyle birşey için sinir olmak istemiyorum ama, kalbim sıkışıyor, şimdiden böyle ise off off =(Bu kız arkadaş meselesi de sinirlerimi zıplatıyo benim.
Kız ve erkek bana göre de arkadaş olamaz.
Ateş barut çünkü..
Umarım kayınvaliden kadar düşünceli bir ailesi vardır canım =(Saka bir yana nezaketen size sormaları gerekirdi bence, neticede ağırlayacak olan sizsiniz. Bizimkinde kayınvalidem anneme soRmustu kaç kisi gelebiliriz diye. Ki esimin aile de kalabaliktir, lakin söze 40 kisi bir taraftanYani toplam 40 kisi olsanız bir derece anlayacağım. Bu arada nişanlının ailen icin, "onların demesiyle mı" demesi hoş olmamış, elbette onların demesiyle, zira ağırlayacak olan onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?