Söz' de 40 kişi.. Yok artık.!

bende sinir oluyorum böyle durumlara yaaa
benimde isteme +söz beraber oldu ve eve 13 kişi birden geldiler,o hale ben bile şok geçirdim,ne bu böyle dedimyaa,sözde aile içinde olucaktı
bide seninki senin sevmediğin birinide davet etmiş gelicekmişbence ne yap et kabul etmesenin sözünü dinlemek zorunda,mecbur değilsin kimseyi çekmeye falan
neymiş 40 kişi birden söze gelme durumu falan aklım almıyo,nasılsa nişan yapılıcak ne gerek var,bence sevdiğinle konuş kısa kes gelmesinler okadar aile içinde yapıcaz de kapat:13:,annenleri karıştırma bu işe sizkendiniz karar verin anlaşın daha iyi olur,,umarım istediğin gibi gider herşey

Bir zamanlar bende sözlüyken , sözümüze 80 kişi gelmiştii Ben çok mutlu olmuştum bütün sevdiklerim bizle birlikteydi.

Ama sonu kötü oldu ayrıldık

Allah tamamını erdirsin sizinde . Bunlar ufak tefek konular bu kadar takılmayın derim kendimce .

sinir bozucu bir durum . sırf meraktan geliyo o insanlar.. zaten nişan olacak. benim bildiğim erkek tarafı anne baba birde bi büyüklerini alır gelirler. medeni bir şekilde oturulur . ama yok illa o kadar kalabalık gelecekelr. her yerden bi insan fışkırıcak.benim söz ve isteme birdi.20 kişi gelmişlerdi. allahın emri ... cümlelerini yani istendiğimi bile duymadım. çünkü ben diğer odada oturyordum .düşündükçe sinirrrrrrrr ...

nişan olacaksa ne demeye o kadar kalabalık geliyorlar ki?
Sen bence aileler görüşüyorsa onlara at topu
annen uygun bir dille açıklasın durumu

o ne öyle kabile gibi, cenge mi geliyolar senin sinir olduğun kankasını da getirmesin bi zahmet

Merhaba canım.2 gün önce, yani cumartesi günü sözüm oldu evde. Ve yaklaşık 35 kişiydik toplam. Erkek tarafı sürüyle geldi İnan çok zor.. Sesnin demenle mi olacak demesi yanlış.. Evet öyle olacak! Kız tarafı karar verir buna. İnan el öpmekten başım döndü.. Kahve desen onca kişiye çok zor oldu.. Tecrübeledim canım ailen konuşsun ailesiyle. Biz şu kadar kişi olucaz, siz de olun desinler.

hayırlısı olsun takma kafana
boşver
bizde aile arasında
olcak dedik sözü
ardındanda
6 ay sonra düğün oldu
eşim
tamam ablamlar
hengemler
gelcek dedi
ama iyiki çok hazırlık yapmışız
valla
ev insanla doldu taştı
dayı amca eşlerinden tut onların gelinlerine kadar herkes gelmiş
sanırsın düğün salonu tutuldu
tabi bizde sapgibi kaldık
annem babişim iki kız kardeşim okadar yani e bizde çağırsaymışız akrabaları
demekki söz sokağa taşacakmış

Demek ki erkek arkadaşın, söz ve nişan arasındaki farkı bilmiyor ki arkadaslarını davet etmiş. Problem ailesinde değil.

Fakat yine de 40 kişi gelmekte ısrarcı iseler, acil elektirikli bir kahve makinesi edinmen lazım. 40 kişiye zor vesselam :)

yaa bzim de isteme söz bir arada olacak. ama bizde de bi o kadar kişi olacak sanırım of eve nasıl sığıcaz çok merak ediyorum

Bu saatten sonra artık erkek arkadaşımla konuşup arayı bozmak istemiyorum..

Bazı arkadaşlar siz aranızda halledin demişler ama, sonuçta evimizde onca insanı ağırlayacak olan benim ailem ve misafirleri çağıran taraf onun ailesi olacak,

Bu sebepten ben topu aileme attım, babam da sağolsun ben hallederim merak etme dedi, kibarca, söyleyecekler, umarım onlar da yanlış anlamadan durum çözülür..

Ayrıca ısrar ederlerse de söz+nişan bir diyelim diye düşünüyor ailem, çok da mantıklı yani, sonuçta bütün akrabalarını söze çağırıyorlarsa bizde 3-5 kişi fazla çağırırız nişan yaparız daha iyi, nişan yapıp da tek fark olarak onların komşularını mı ağırlayacağız yani..

Benim sözümde inanılmaz kalabalıktı.Zaten evin dolup taşacağını biliyodum ama bir de üstüne biz evde onları beklerken görümcem annemi arayıp ''Ayıp olmazsa bikaç kişi daha getiricez'' demiş.Annemde kabul etmiş tabi ki.Misafirler sığsın diye iki dakkada evin coğrafyasını değiştirmiştik. Kız erkek tarafı toplam 70 kişi vardı sanırım. Nişanlımın arkadaşlarını falan karşı komşum ağırlamıştıda öylelikle sığışmıştık:) Benim hayatımdaki en güzel günlerden biriydi çok eğlenmiştim. Bence kişi sayısını dert etme bunun için evleneceğin adamıda ailesinide kırma. Kalabalık olsa ne olur ki. Biz yüzükten sonra bide müzik açıp göbek atmıştık. Kafanda planlar yapıp kısıtlamaler getirme sal gitsin inan kendini daha mutlu hissedersin. Ama bende öyle bayan kanki falan istemezdim onun kankiside kunkiside benim artık...

ben sözümün az kişi ile olmasını istemiştim. annem arkadaşların gelmesin kalabalık olmayalım diyip bütün sülaleyi eve toplamıştı... eşimin ailesinde 10 kişi bile yoktu...

Bizimde sözümüz 40-42 kişi civarında olmuştu.Ağustos sıcağında 100 metrekare bi evin salonunda 40 kişiye yakın oturduk:) Ne ben ne de ailem evin küçüklüğünü hiç sorun etmedik açıkçası, hatta babam insanlar değer veriyoki geliyolar demişti,en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdik. Kimsede sorun etmedi ne kalabalığı ne oturucak yeri, komşulardan masa sandalye takviyesiyle çok güzel ve asla unutamıyacağımız bir gün geçirmiştik.Neticede her şey insanla güzel. Ama biz ikramları dışarıdan getirtmiştik (su böreği,dolma vs.) onun da büyük rahatlığı oldu tabii.

Sözün özü kalabalığı sorun etme,siz hazırlığınızı güzelce yapın sonra varsın 50 kişi gelsinler,böyle bi günde kimse oturucak yeri ya da evin küçüklüğünü sorun etmez,neticede oturucakları 2 saat 3 saat. Sen bu özel günün tadını çıkar boşver gerisini.Allah tamamına erdirsin

Teşekkür ederim kızlar, kişi sayısını sorun etmeyeceğim haklısınız, olup bitecek bir kaç saatlik bir mesele, ikram olarakta dışarıdan düşünüyoruz bizde..

Ayrıca tartıştık falan ama arkadaşlarını getirmeyecek, ben kazandım

Oohh tabi yaa en güzeli, onu düşün bunu düşün nereye kadar, akışına bırak biraz olayları kontrol etmeye çalışma,inan öyle çok daha zevk alıyosun her şeyden.

Hadi hayırlısı olsun o zaman, sözden sonra güzel haberlerini verirsin,bol şans

benim anlamadıım şey şu,sözleniyorsun adam kocan olacak.nasıl olur sa senin nefret ettiğin bir kankası olabilir?hem de kız. yani evleneceğin adam sonuçta ne demk kız kankasndan nefret ediyorum.üzerinde hiç söz hakkın yok mu sevgilinin?

ha bir de yakın arkadas kanka denişsin..arkadaş da degil. öyle sey olmuyor arkadaşım. 1 kız 1 erkeği öyle uzun yıllar arkadaşı olarak göremez.böyle ilişki yoktur yani.

Kalabalık vs bunlar çok dert değil, benimkinde düğün gibiydi resmen, öyle kalabalıktı ki ama coşkulu oldu, gelir geçer dert edeceğin konu o olmasın bence.. Bunun içinde eş adayının kalbini kırma..

Gelelim şu kız kanka konusuna.. Gıcıklık yapmakta haklısın sonuna kadar çünkü aynı dert bende de var.. Nasıl kıl oluyorum o kıza.. Adının geçmesi bile beni sinir ediyordu, kaç kez benimkiyle kavga ettim gözyaşı döktüm, o kızı sevmiyorum, istemiyorum görüşme diye.. Benimki de tutturmuş; ''çok iyi bi kız, benim kankam o'' cart curt.. Lakin yanlış strateji uyguladığımı farkettim ve 180 derece dönüp eşime; ''tamam hayatın senin için önemli ve değerliyse o kişi benim içinde değerlidir, saygı duyarım..'' ayağına yattım. En yakın sürede kızla bi buluşma ayarladım, kız nasıl yalandan sevecen davranıyo bana iltifatlar falan ama yemezler, (ben biri hakkında olumsuz hissediyorsam hiç zorlamam sevmek için çünkü sevmediğimi haklı çıkaracak bişey kesin olur ve işte bu nedenle 6.hissime güvenirim), neyse bunu nasıl bi görmezden geldim nasıl bi kaale almadım varya, o gün mesajımı aldı bu kız.. Bununla da yetinmeyip göze göz dişe diş felsefesinden yola çıkıp kendime bende bir erkek kanka edindim aslında tesadüf oldu diyebilirim çocuk hakikatten iyi bir akıl hocası, dost işte.. Ama ben onunla geçirdiğim vakti, gittiğimiz yerleri benimkine laf arasında anlatınca kıskanmaya başladı ve en sonunda; ''haklıymışsın aşkım ne hissettiğini şimdi anladım'' dedi.. Erkeğin kız kankasıymış..! Yok öyle bişey.. Yemeyin bizi Alla'sen, bizde kadınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…