Söz' de 40 kişi.. Yok artık.!

Bunun çözümü belli cnm ya.
Bak burda hep konular okuyoruz evli bayanlarla ilgili..
Kocalarının bayan arkadaşları oluyo bırakmıyorlar
Çünkü kadın artık onu kabullenmiş sonra aniden ben bu kadını istemiyorum dediği zaman eşi de kabul etmiyo.
Bi yapıştılar mı baştan tavizi verdinmi silkelesen de gitmiyolar.
İş sende bitiyo tavrını koy sonraları çok pişman olursun.
Tam da engelleme zamanın bu zaman bence.
Evlendikten sonra der ki bu zamana kadar sorun etmiyodun şimdi ne oldu?
Yılanın başını baştan ezmek derler ya aynen öyle..
Tavrını koy istemediğini açık açık belirt hiç dolaylama yapmana gerek yok.
Neyse ne.
İstemiyorum bitti gitti.
Kabullenmek zorundamısın? Hayır.
Çok sinir oldum.Aynen dediğim gibi yap kız arkadaşın olmasını istemiyorum de.

:) benim sözüm kendi apartmanımızda olmuştu 220 kişi falan vardıı hatta herkesi çagıramadık dıye bozulanlar olmuştu annemde eşimin aileside kalanları artık nişana çagırırız demişlerdiii 40 kişi sorun edilince şaşırdım açıkcası gerci adet gelenek farkllıgından dolayı:) nisanımda sanırım bundan biraz daha fazla kişi vardı

Daha sonra nişan yapılacaksa söz için 40 kişinin gelmesi kalabalık olabilir ama siz de bir garip davranıyorsunuz.

Söz sevgiliniz ve sizin arasında değil de sanki annenizle babanız arasında. Tabi ki onun da söz söylemeye, kimin gelip kimin gelemeyeceğine karar verme hakkı var. "Ben bilmem ailem bilir" diyerek köşeye çekilirseniz ileride başınıza çok dert açarsınız.

evde yapılcak söze 40 kişi geliyorlarsa nişanı düşünemiyorum..benim bildiğim söz aile arasında olur,bilmem kimin bilmem kimi gelmez.canım siz siz olun nişan için en büyük salonlardan birini tutun yoksa eviniz o kalabalığı kaldırmaz..ayrıca evlenmek üzere olan bir adamın kız kankası olayı bana ters.hele de ben bu kankadan hoşlanmıyorsam hopp bacım nereye derim,evme adım atamaz.adı da "nişanlımın eski kankası" olur. :))

Son düzenleme:
Ablamın sözüne de ordan burdan gelen oldu, annem işte aklına geleni çağırmıştı çok kalabalıktık sinirden bayılacaktım damadın ailesi bizim ailemiz yeterde artardı bile, ama yok onu çağırmazsam ayıp olur, bunu çağırmazsam ayıp olur vs vs.
Canım lafını geçirmeye çalış gerçekten çok gereksiz bir stres, onun anne baba kardeşleri, senin anne baba kardeşlerin yeter başka kimseye ihtiyacınız da yok ztn Söz böyleyse nişanınızı düşünmek istemiyorum

220 kişi mi ?

canım sinir yapma hemen aileler halleder bu meseleyi
benim sözüme eşimin ailesi tam 50 kişi geldiler
belki inanmassın ama çokta güzel oldu ve çok eğlenceli
eviniz darsa ailen konuşur onlarla
bu arada kız kardeşimi istemeyede söz falan olmamasına rağmen 30 kişi gelmişlerdi
sülale boyu yani
ama hepsi geçti işte unutuldu bile yani takma kafana
kız arkadaş konusu ise şaibeli ortada ynlış bir niyet sezinliyorsan sokma eve derim
ama yoksa öyle bişey gelsin sorun etme

canim benim sozume sehir disindan geldikler ve aksamina nisan olacagi icin 40 kisi geldiler. biz de 20 kisiydik. cocuklarin ustunden atlaya atlaya kahveleri dagittim. 3 tane kahve makinesi ayni anda calisti :)) evet biraz curcuna oldu ama yapacak bir sey yok nisanlimin ailesi akrabalarina siz otele gidin nisani bekleyin biz kiz istemeye gidiyoruz diyemedikleri icin biz de kabul ettik misafirlerimizi :)) guzel de oldu o kadar kalabalik ellerinde bohcalarla iceri girdiler , bana bohcalari actirdilar falan eglenceliydi.. kacinilmazsa zevk almaya bakacaksin, boyle teferruatlar icin ailelerle dolayisiyla sevdigin insanla bozusmaya gerek yok 2 saat oturup kalktilar.. ben de teyzemlere kuzenlerime vs hic unutamayacaklari kadar kalabalik bir isteme hatirasi birakmis oldum

Ya bu konularda tartışma çok gereksiz oluyor ,gelsinler ne olacak ben kalabalık olmayı everim açıkcası ,en mutlu günümde herkesin görmesini iserim o insanlarla o mutluluğu yaşamak isterim.benim ablamında sözünde 50 kişiydik toplam.ama herşey çok güzel geçmişti..mutluluklar,umarım sorunsuz bir gün yaşanır

sizin evinizin müsaitliğini sormadan şu kadar kişi geliriz demeleri hoş değil
bizim ailemiz de çok kalabalık benim benden büyük evli 3 kardesim avr onların cocukları zaten yeterince coktuk
ben cok yakın oldugumuzdan halam dayım amcamın hepsinin en büyük cocugunu davet ettim sadece
2 hafta sonra nisanımız olcaktı zaten tüm kuzenlerimi cagırsam ev dolup taşardı
ama erkek tarafı cok az gelmisti
esimin annesi babası kardeslerini bile getirmemislerdi
halası enistesi bi de aile dostları ve eşi
en azından insanlar senin sözün için kalkıp gelmek istiyorlar bu güzel bir sey
bence hic üzülme annen kayınvalidenle konusup orta yolu bulur

cnm...kız tarafı söze ne kadar kişi uygun görürse o kadar çağırabilir.... ama bunu güzellikle biz nişanı ayrıca yapmayı planlıyoruz bizde küçük bir toplanma olur sadece diye tatlı bir dille söylenir...

buarada aile arası olupda 40kişilik söz gördüm cnm ama onlar aile değil sülale boyuydu resmen....kız tarafı sınırlama getirince erkek tarafı tüm masrafları çekmişti. çünkü normalde adet genel olarak bu şekilde yaygındır.... aile arasında olunca amcalar birde abaveynler gelir daha fazlası gösteriş olur.. nişan ayrıca yapılacak olmasına rağmen illa gelsinler dendiğinde ki baştan uyarın mutlaka o kadar abartıpda gelmesinler size de yazık günah hani nişan yapmıycaz deseniz neyse

vallahi canımm zor işler bunlar sadece erkek tarafından 40 kişi gelicek birde sizin tarafınız olacak servis yapanları düşünemiyorumm :26: mesela benim kuzenimin sözü oldu. erkek tarafı 23 kişi falandı biizde nerden baksan 10 kişi vardık. toplam 33 kişiydiler ama önce pasta börek çörek çay servisi yapıldııı ardından kahveler falan ve inanılmaz yorulmuştum ben şahsen. ben bekarım ileride bu tür durumlarda en baştan konuşaağım erkek arkadaşımla hoş zaten şuanki erkek arkadaşımla öyle bir durum olursa sorun olmaz çok kalabalık bir ailesi yok fakat bn yinede kaç kişi geliceksinz diye sorarım ve çok fazla bir sayı söylerse durumu anlatırım ve kabullenmek zorunda karşıda ki kişii.Sonuçta ağırlayacak olan taraf , kız tarafı ve ne kadar kişiyi ağırlayacağına onlar karar verir.koyun sürüsü gibi gelip insanlara eziyet ettmenin alemi yok.

Maşallah 40 kişi he Valla benim sözümde kalabalıktı bana göre ama sizin ki kadarda değil :) Ya önce bir insan düşünür ev müsait mi ? Siz müsait misiniz o kadar kişi ne yiyip ne içecek eli boş göndersen laf ederler bir şey veremediler diye versen hangi birine vercen 10 değil 20 değil 40 kişi ya insaf Allah yardımcınız olsun yemesiydi içmesiydi temizliğiydi baya yorucu olur nişanlınızla açık açık konuşun olayı fazla büyümeden :18:

valla tatlim bende de 40 kisi gelmislerdi hepsi de akrabasiydi, ayrildik ve o 40 kisiden 1 kisi bile arayip da durum nedir demedi, bence hic 40 kisi kabul edip de bosu bosuna yorma kendini, yakin ailesi gelsin yeter.

Yorulduguyla kaliyor insan, ki nisan büyük olacaksa ne alaka.
Ayrica esin senin ailenin kararlarina karsi gelir gibi bisey hissettim, bence cek kulaklarini sözlünün.

Bizim türk milleti bu konuda cok titiz yaa cagirmazsak aninda küsüyorlar ayip oldu fln diyorlar ben sahsen ni$animi bile kalabalik istemiyorum eger o güneri görmek nasip olursa. Annem babam kardeslerim yeter bana
Tabiki bi yandan ayip oluyor ama ne gerek var okadar kalabaliga alt tarafi yüzük takilacak hayirli ugurlu olsun bitti yani törene fln hic gerek yok benceee :) sonra da güzel bir yemege cikilip kutlanabilir mesela.

benimde isteme söz bir arada oldu 40 kişiden fazlaydık yaz sıcağında çok fena olmuştu evde adım atmaya yer yoktu. nişanlımın arkadaşlarıda geldi ne var yani bunda. çokta keyifli oldu valla

madem sözde 40 kişi lacaklar o zaman neden nişan yapıyorlar ? çok mantıksız ya bence aileler konuşsun ki kayınvalidenin annene nezaketen sorması gerekirdi bu mevzuyu çocuklar bi yerden sonra karışmamalı bence bu gibitecrübe gerektiren konulara sorunlar çıkıyor yoksa

Tartışmaya bile değimez konular..Bu konuları aksettirip üzmeyin birbirinizi..

Hele hele aceleci davranıp benim ailem böyle düşünüyor v.s şeklinde konuşmları iletmeyin.

Zamanı gelince zaten aileler bir araya gelir, uslubuyla ne yapılması gerektiğini konuşur.

Aksi olursa olan günlerinize oluyor ve siz farketmesenizde aradaki muhabbet zedeleniyor.

Senin ailen benim aile konularına bir defa girerseniz, çıkmanız mümkün olmaz.

sevgilinizin size sormadan o kadar kişiyi çağırması çok yanlış bunlar ortak verilecek olan kararlardır

ama ne olursa olun ailelerinizi her olayın içine sokmayın ne demek sen ben değil ailem bilir ailen mi nişanlanacak yada bi tek sizin mi aileniz var

eğer bunu sevgiliniz söyleseydi kıyameti koparırdınız

o yüzden olayları büyütmeden en ufak bi konuyu bile sevgilinizle konuşun kararları ortak alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…