Söz haftası ayrılık

TRENDY1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
958
1.321
113
43
Düzenleme
Yüzük verme olayından sonra sevgilim tekrar aradı konuştuk.Ben babanın verdiği miktarı al gerisine bakarız dedim.Arada görüşmeler konuşmalar oldu babası hala memleketteymiş bu arada.ikimizin de psikolojisi alt üst oldu.Sebgilime konu para değil ailen beni istemiyor dedim ne evet dedi ne hayır.sevgilim benden yaşça küçük(6 yaş) ve mezhep farkımız var.Sevgilim ne olursa olsun benden asla vazgeçmeyecegini söyledi yüzyüze konuşmak için babasının gelmesi gerekiyormuş.Peki bu süreyi beklerken biz normal sevgili gibi nasıl devam edelim sorunları çöz öyle gel dedim.Ailem artık bu ilişkiyi kesinlikle istemiyor.Duygusal olarak büyük bir boşluktayım.4 gündür konuşmuyoruz whatsap profil resmî ikimizin resmi hala duruyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle anlamsızca beklemek beni çok yoruyor.
Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.

Son düzenleme:
100 gram altin nasil belirleniyor? Kilonuza göre mi? Merak ettim. 100 gram altin zaten yaklasik 100000 yapmiyor mu? Adamin elinde ne kadar para var sizi ilgilendirmez. 100.000 Lira da kolay kazanan bir para degil. Onun davranisindan cok sizin hemen yüzügü cikartip vermenize sasirdim. Nisanlinizin kendi donu olmadigini biliyordunuz sonucta. Adamin akli varsa da geri barismaz bana göre. Bosanmis olmanizi söylememesi ayri fiasko zaten..o sonradan ortaya ciksa daha kötü olur

Ailelerin size maddi yardım yapma yükümlüğü yok.

Bu kısım anlaşıldıysa iyi olmuş nişanı attığınız. Siz zengin bir koca bulursunuz, karşı taraf gözü tok bir kadın bulur mutlu olursunuz.

Amma kıymetli sanıyorsunuz kendinizi, millet mecbur sanki birikmişini size vermeye. Elli kere söyledik aloo, uyanın artık. Geçti o satış devirleri. Kadınların ezilmesinin en büyük sebebisiniz, önce sizle mücadele edeceğiz.

Düğün yapmak için arsayı satıp sonrada sadece 100000 veririm diyorsa bu işte başka bir iş vardır.
Sonuç olarak siz de dımdızlak olup eş adayından bir şey talep etmemişsiniz.
O yada ailesi bir şekilde evlenirken bu yuvaya katkıda bulunmalı. Biz biliyoruz ki kız tarafı aman çocukların huzuru yerinde olsun diye her şeyi yaptıklarında asla kıymet bilmiyorlar çok acı bir gerçek olsa da.

Memur olup böyle saçma sapan adamlarla nasıl olabiliyorsunuz anlamış değilim..

Sevgilinize karşı içinizde bir sevgi, his yok gibi geldi bana.
Yanılıyorsun olayı özet anlattığım için öyle geldi muhtemelen onu çok seviyorum ama ailesi yapmazsa herşeyi ben yapıcam.bu arada altı ay önce agbisi evlendi herşeyi dört dörtlük yaptı babası evi eşyası altını şimdi bana yapmak istemiyor kendimi kötü hissediyorum

Babanız sizi yüz gram altına mi satıyor? Bu ne iğrenç bir şey? Bir de beğenmemiş kavga etmişsiniz.
17 yaşında cahil kız olsanız valla neyse dicem ama okumuş memur olmuş, evlenmiş kötü evlilik nedir görüp boşanmış ,kendi ayaklari üstünde duran kadinsiniz.
Bu açgözlülük ne

Evinizin eksikleri + 100gr altin az buz para etmiyor. Bana gore ailenin imkani varsa hem altin taksin hemde evin esyalarina yardim etsin. Empati kurdugumda ise bana 100gr altin emrivakisi yapilsa, o kadar altin takacagim varsa bile takmam. Bir arsa sattik diye tum parayi cocuga verecegiz diye birsey mi var? Adamin belki borcu var. Kayinpederiniz elden ayaktan düşünce siz bakmayacaginiza gore kimseye muhtac kalmamak icin kenara para koymak istiyor olabilir. Istiyorsunuz ki iligine kemigine kadar alayim, bir lira para kalmasin.

Ayrica siz 2.evliliginizi yapiyorsunuz, cok daha dikkatli olmaniz gerekiyor. Sevgilinizin 2.evliliginiz olduğunu söyleyememesinin alt metni: arkanizda durup ben bu kadını seviyorum, sizde saygı duyacaksiniz diyemeyecek, sozunu geciremeyecek olmasindan kaynaklaniyor.

Güzel kız kardeşim, kendi dengin olmayan biriyle evlenme. Sen memursan, gelirin iyi ise şartları seninle aynı insanla evlen. Ben erkeği iyi niyetli bulmadım. Atlamış tabi ev var memur kadın. Daha önce evlilik yaşadığınızı da gizlemiş üstelik. Çok ayıp hiç mi ortaya çıkmayacak, hem bu saklanacak bir şey mi?

Bayılıyorum şu "ellerinde para var, arsası var" laflarına. Benden çok büyüksünüz laf etmek istemem ama size ne? İsterse trilyoner olur, vermek istemezse vermez. Asgari ücrette çalışan sevgiliniz kendini babasının desteği olmadan bir evliliğe hazır görmüyorsa evlenmeyin, bu kadar kendinize değer biçmeyin koskoca insansınız.

Hicbirsey yapmak zorunda olmadigi halde adam yine de yuz bin veriyor kendiniz birseyler yapmissiniz sevgiliniz niye bu zamana kadar birikim yapmanin yolunu bulmadi birseyleri sevgilinizden bekleyin babasindan degil ayrica evlenip bosanmis olmaniz ikinizi ilgilendirir bu konuda soylesin soylmesin diyemicem cunku babasina ne

Evlilik masrafları karşılayamayacak bir adamla zaten neden evleniyorsunuz ki? Tüm ömrü boyunca ailesine minnet duyarak yaşayacak zaten. Aileler destek olur ama tamamını karşılamak zorunda değil onlar evlenmiyor. Ayrıca daha önce yaptığınız evliliğiniz bir şekilde ortaya çıkabilir neden saklıyorsunuz?

Düğün istememiş ki. Kalan eşyaları alıp nikah yapmaya gayet yeterli bir tutar 100 bin. Ayrıca adamda para yoksa kadın bu durumu göze alacak. “Aman babası verir” diye güvenmeyecek.

Evet daha 6 ay önce dökülmüs adam dügün icin. Simdi hemen belki tekrar böyle yüklü bir harcama yapmaya gücü veya istegi yok. Yani ne kadar kolay baskasinin parasinin hesabini tutmak degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…