Söz haftası ayrılık

Düğün istememiş ki. Kalan eşyaları alıp nikah yapmaya gayet yeterli bir tutar 100 bin. Ayrıca adamda para yoksa kadın bu durumu göze alacak. “Aman babası verir” diye güvenmeyecek.

Kadının güvenmesinden ziyade adamın oğlu babasına güvenmiş.
Adamın bu denli sert çıkmasında bence başka bir iş var. E 100 bin yeterse hepsini hallederiz de diyebilirdi. (arsayı satmış elinde parası var belli ki) Muhtemelen baba oğul arasında bir sorun oldu yada konu sahibiyle evlenmesini istemiyorlar.

Ağbi diye yazmışsınız. Devlet memurusunuz keşke biraz dilimizi düzgün kullansak.

Kayınpeder “gelinin annesinin“ istediği miktarda altını kendi bütçesinden karşılamak zorunda mı? İsterse elinde trilyonlar olsun, böyle bir zorunluluğu var mı?

Kayınbaba illa duyar yalanla evlilik olmaz.Ailesine bağımlı biri ile iki kez düşün Derim

İkinizde çalışıyorsunuz başkalarından destek bekleyeceğinize yapın düğününüzü beraber

Biz söz için tarih ayarlamadan önce babası tamam demişti tarih ayarlandıktan sonra farklı konuşmaya başladı

Kayınpeder gelinin annesinin istediği miktarda altını kendi bütçesinden karşılamak zorunda mı? İsterse elinde trilyonlar olsun, böyle bir zorunluluğu var mı?

İşte orada oğluna diyecek başının çaresine bak diye baştan yaparız ederiz diye söz vermeyecek. Yada diğer oğluna/gelinin de yapmayacak.

Düğünsüz evlenince ne oluyor ki adamın arsasını sattırmışsınız 1 2 saatlik eğlence için. Biz düğünsüz evlendik, kimseden destek almadan teker teker eşyalarımızı aldık. Borçsuz harçsız evlendik. Gayette çok mutluyuz Allah'a şükür. Neden yok olan şeylerin sınırlarını zorluyorsunuz ki. Yok yani demek ki güçleri. Arsayı sattırmak nedir düğün için. Benim asla vicdanım rahat etmezdi.

İşte orada oğluna diyecek başının çaresine bak diye baştan yaparız ederiz diye söz vermeyecek. Yada diğer oğluna/gelinin de yapmayacak.

Babasi 100 gram altin ve üstüne esyalara tamam dedigini zannetmiyorum. Dügün yapmayacagiz sadece nikah dediginde bu kadar masraf cikacagini hesap etmemistir.

İkinizde çalışıyorsunuz başkalarından destek bekleyeceğinize yapın düğününüzü beraber
Üstelik kırklı yaşlarda başlarından evlilik geçmiş koca koca insanlar. Pembik gelinlerin bu haline alışmıştık da bu konu beni şaşırttı açıkçası.

Bir çocuğuna yaptığının aynısını öteki çocuğuna da yapmalı evet, kötü hissetmekte haklısın ama sizin ailenizin de 100 gr altın istemesi çok ayıp olmuş. Onlar ne uygun görürse, bütçeleri neye yeterse onu takarlar. Belki abisinin eşi 100 gr altın istememiştir, diğer şeyleri yapabilmiştir o yüzden.

Babasi 100 gram altin ve üstüne esyalara tamam dedigini zannetmiyorum. Dügün yapmayacagiz sadece nikah dediginde bu kadar masraf cikacagini hesap etmemistir.

Belki de dediğiniz gibidir. Ama o zaman da adam o kadarcık mesele için de insan arsa satmaz ki. Bi eksiklik var bence konuda. O sebeple konu sahibinin sevgilisi ve babasınım bildiği bi konu illa ki konuşulmuştur aralarında.

Neye söz verdi adam orası mühim. Eşya için para veririm dedi de bunlar bütün masrafı üzerine mi yıkmaya çalıştı bilmiyoruz.

Hayır adamın kendi parası, kendi mal varlığı. İsterse her şeyi tek oğluna yapar, isterse ikisine eşit yapar, isterse hiç birine yapmaz. Adamın malı mülkü parası üzerinde oğlunun hatta henüz aday adayı olan gelinin söz hakkı yok.

Bu Türkçe ile nasıl memur oldunuz,orası da muamma.

Belki de dediğiniz gibidir. Ama o zaman da adam o kadarcık mesele için de insan arsa satmaz ki. Bi eksiklik var bence konuda. O sebeple konu sahibinin sevgilisi ve babasınım bildiği bi konu illa ki konuşulmuştur aralarında.
Arsayı benim için satmadı bu arada

vay anasini ya, adam bunca yoklugun icinde 100 milyar veririm demis siz de hoop ben ayriliyorum demissiniz. adam yapabilecegi yani elinden gelenin bu kadar oldugunu önden söylemis. valla kusura bakmayin ama adamin yerinde olsam sizinle evlenmezdim.

Arsayı benim için satmadı bu arada
Arsayı niye sizin için satsın zaten Arsa satayım da müstakbel gelinime bağışlayayım dememiştir. İhtiyacı vardır ya da başka bir yatırım yapacaktır satmıştır. Size de gönlünden kopanı teklif etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…