- 24 Ocak 2021
- 12.906
- 29.706
- 548
- Konu Sahibi TRENDY1234
-
Bemce sevgiliniz de uyanıklık yapıyor..Kalite olarak sevgilimi baz aldım onun bana davranışlarını sevgisini saygısını.statü olarak denk değil ama senin benim olmaz ikimizin olur dedim.Ama şuan yapılan herşeyi üzerime yıkmaya çalışmak uyanıklık zoruma giden mevzu bu.Ve olayda kesin demiyorum şüphe var içimde sevgilimde bu olayın içinde mi?
Tanismak icin 100 gr altin sart koymak nedir ? Maddi gucu yok madem sevgilinizin babasina guvendrek mi evleniyorsunuz? 1 sene sonra da cocuk olur hic beklemeden kayinbabam yardim etmiyor dersiniz aileniz sinirlenir bilmem ne. Boyle yok 100 gr altin yok 200 gr bilmem ne mi kaldi bu devirde ? Siz fedakarlik yapmissiniz dugunden ne guzel ama yoksa para yoktur bunu bilerek evlenin ya da evlenmeyin. Kimse yardim etmek zorunda degilMerhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Sevgilinizin senden asla vazgeçmem demesi sizi sevdiğinden değil bence. Devlet memurusunuz, kendi eviniz var, bunların hesabını yapıyordur mutlaka.Kendinize denk biriyle evlenmenizi öneririm. Sonra çok sorun yaşarsınız.Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
İyide boşanırken tazminat almış olabilir, bu parayla aldığı eve yeni eşini ortak etmek zorunda degilki kadın. Altınlarda evet kadının hakkı. Kendi parasiyla aldığı eşyalarda onun. Öyle bir yazmışsınızki sanki kadın evlilik yoluyla milleti dolandiriyorda kayınpeder durumu farkedip tedbir almış.Bence evinizi, ayrildiğiniz eşinizden tazminat olarak aldınız. Yoksa genç bir memur nasıl ev sahibi olacak ? Bu yeni damat adayının haliyle evde hakkı olmayacak. Eşyaları da önceden aldınız ki gene bir boşanma olursa hak iddia edemesin. 100 g altını da altın olarak istiyorsunuz çünkü boşanma halinde altinlar kadın tarafına veriliyor, yargıtay kararı var. Düğün de istemediniz hiç para harcayasınız yok. Niyetinizi burdan böyle okunuyor. Kayinpederiniz de böyle anlamistir.
Boşanırken hiç bir şey almadım 17 yıldır çalışıyorum ailemde yardım etti öyle aldım evi.Parada gözüm olsa daha farklı birini tercih ederdim.ben mi kendimi anlatamadım bilmiyorum paragöz dolandırıcı haksız oldumİyide boşanırken tazminat almış olabilir, bu parayla aldığı eve yeni eşini ortak etmek zorunda degilki kadın. Altınlarda evet kadının hakkı. Kendi parasiyla aldığı eşyalarda onun. Öyle bir yazmışsınızki sanki kadın evlilik yoluyla milleti dolandiriyorda kayınpeder durumu farkedip tedbir almış.
Altın hakkı ise kocasından istesin, kayınbaba altın vermek zorunda değil. Oturup 2 sene kayınbaba altın takacak duruma gelsin diye beklemeleri çok iyi ya. Adam takmasa evlenmeyecekler herhal.İyide boşanırken tazminat almış olabilir, bu parayla aldığı eve yeni eşini ortak etmek zorunda degilki kadın. Altınlarda evet kadının hakkı. Kendi parasiyla aldığı eşyalarda onun. Öyle bir yazmışsınızki sanki kadın evlilik yoluyla milleti dolandiriyorda kayınpeder durumu farkedip tedbir almış.
Ben kayınpeder yapmak zorunda demedim zaten. Bence de kayinpederin böyle bir sorumluluğu yok. Ama sevgilisi babam arsayı satıp düğün yapacak demiş. Ya sevgilisi konu sahibini kandırdı yada baba söz verip sözünde durmadı. İki türlüde konu sahibinin bir suçu yok.Altın hakkı ise kocasından istesin, kayınbaba altın vermek zorunda değil. Oturup 2 sene kayınbaba altın takacak duruma gelsin diye beklemeleri çok iyi ya. Adam takmasa evlenmeyecekler herhal.
Arsayı satıp düğün yapmak hadi olsun 50bin TL.Ben kayınpeder yapmak zorunda demedim zaten. Bence de kayinpederin böyle bir sorumluluğu yok. Ama sevgilisi babam arsayı satıp düğün yapacak demiş. Ya sevgilisi konu sahibini kandırdı yada baba söz verip sözünde durmadı. İki türlüde konu sahibinin bir suçu yok.
Kendi izle denk biriyle eclenin. Sizin bosandığinizi bile demeyen adamdan hayır gelmez. Yarin birgun duyulsa sizin ardinizda durmaz. Yol yakimken donünBoşanırken hiç bir şey almadım 17 yıldır çalışıyorum ailemde yardım etti öyle aldım evi.Parada gözüm olsa daha farklı birini tercih ederdim.ben mi kendimi anlatamadım bilmiyorum paragöz dolandırıcı haksız oldum
Daha tanışmadan aileler ile para muhabbetine girilmiş. Adam demiş 100 bin tl veririm gerisine karışmam. Ama yetmemiş, memnun edememiş gelin hanım ve ailesini. Adamın babasının suçu ne istiyorlar diye sormak. Hayır ne alaka soruyorsun, direkt söyle yani. Yani verilen bir söz yok, adam sadece benden anca 100 bin çıkar demiş. Çok sevimsiz şeyler.Ben kayınpeder yapmak zorunda demedim zaten. Bence de kayinpederin böyle bir sorumluluğu yok. Ama sevgilisi babam arsayı satıp düğün yapacak demiş. Ya sevgilisi konu sahibini kandırdı yada baba söz verip sözünde durmadı. İki türlüde konu sahibinin bir suçu yok.
Bence burda yanlış olan şey birbirine denk olmayan insanların evlenmeye karar vermesi. Kadının evi var, maaşı var, evin esyarina varana kadar almış ama adamın hiçbir birikimi yok. Babasının satacağı arsaya bel bağlamış. Babada en başta yapacağını söyleyip sonradan 100 bin veririm gerisine karismam demiş. Peki gerisini kim yapacak konu sahibimi? Bence baba en başta arsasını satıp yapacaktı ama sonra baktı kız herşeyi hallediyor ben niye paramı harcayayim, yapmışken hepsini o yapsın diye düşündü.Daha tanışmadan aileler ile para muhabbetine girilmiş. Adam demiş 100 bin tl veririm gerisine karışmam. Ama yetmemiş, memnun edememiş gelin hanım ve ailesini. Adamın babasının suçu ne istiyorlar diye sormak. Hayır ne alaka soruyorsun, direkt söyle yani. Yani verilen bir söz yok, adam sadece benden anca 100 bin çıkar demiş. Çok sevimsiz şeyler.
Parada gözüm olsa daha farklı birini tercih ederdim.
Karşı tarafın bir sorumluluğu yok işte, evleneceği adam dışında. Yine adettendir diye sormuşlar, sorulur yani, bize de soruldu, şurda kadınların yarısına sorulmuştur, ben kendi adıma konuşayım iki kız kardeşiz, şunu isteriz bunu isteriz demedik, siz ne uygun görüyorsanız yaparsınız dedik. Bu şekilde ortaya çıksak babam pis kızardı bize. Biz de biliyorduk düğün günü gelenekçi takılmayı ama kayın aile ile yaşamak, onlara hizmet etmek, ne yaparlarsa yapsınlar anadır atadır diye saygıda kusur etmemek falan da gelenek mesela.Bence burda yanlış olan şey birbirine denk olmayan insanların evlenmeye karar vermesi. Kadının evi var, maaşı var, evin esyarina varana kadar almış ama adamın hiçbir birikimi yok. Babasının satacağı arsaya bel bağlamış. Babada en başta yapacağını söyleyip sonradan 100 bin veririm gerisine karismam demiş. Peki gerisini kim yapacak konu sahibimi? Bence baba en başta arsasını satıp yapacaktı ama sonra baktı kız herşeyi hallediyor ben niye paramı harcayayim, yapmışken hepsini o yapsın diye düşündü.
Herkes kadına yüklenmiş, paragözlükle suçlamış ama derdi para olan insan asgari ücretle çalışan adamla mı evlenir? Sadece karşı tarafta sorumluluğunu yerine getirsin istemiş ama onların hiç öyle bir niyeti yok.
Linç yememek için söylemediklerim...Şimdi bankamatikten para çekerken aklıma geldi, asla kendi düşüncem değil, konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum.
Ben evlenecek bir erkek ya da erkek ailesi olsam, 100 gram altın vereceksem açıkçası 40 yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın almam. Almam diyorum çünkü burda alma verme dengesi söz konusu, iki insan birbirini sevmiş evlenmek istiyor durumu yok. 100 gram altına bence 30 yaş civarı, basbakire falan kız bulurum. Çünkü benim kafa cebindeki parayla alabileceğinin en iyisini al mantığı ile çalışıyor. 1000 liraya bir spor ayakkabı alacaksam gidip kinetix değil nike adidas falan alırım mesela. Çünkü 1000 lira onlara verilir diğerine değil. E bu mantıkla 100 gram altını daha genç, daha güzel, daha daha bir kıza harcarım. Yanlış mıyım?
Ben hepinizin yerine linç yerimLinç yememek için söylemediklerim...
Bence burda yanlış olan şey birbirine denk olmayan insanların evlenmeye karar vermesi. Kadının evi var, maaşı var, evin esyarina varana kadar almış ama adamın hiçbir birikimi yok. Babasının satacağı arsaya bel bağlamış. Babada en başta yapacağını söyleyip sonradan 100 bin veririm gerisine karismam demiş. Peki gerisini kim yapacak konu sahibimi? Bence baba en başta arsasını satıp yapacaktı ama sonra baktı kız herşeyi hallediyor ben niye paramı harcayayim, yapmışken hepsini o yapsın diye düşündü.
Herkes kadına yüklenmiş, paragözlükle suçlamış ama derdi para olan insan asgari ücretle çalışan adamla mı evlenir? Sadece karşı tarafta sorumluluğunu yerine getirsin istemiş ama onların hiç öyle bir niyeti yok.
bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?