• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz için uygun yaş

20 yaş diye düşündük ama bakalım

20 de erken bir yas evlilik vs. icin...
sadece söz diye dusunuyorsun ama cok uzun sure sozlu kalmak istemeyeceksin ki aileler de muhtemelen bir an once dugun olsun diye ugrasacaklar ve sonra pisman olacaksin...

bence biraz daha bekle, okulunu bitir belki fikrin degisecek evlenmek istemeyeceksin...

bilemiyorum yinede sen bilirsin ama bence az daha sabret...

Erkek arkadaşımın okumak gibi bir düşüncesi yok bende bu yıl hazırlanıyorum o gelince 1. Sınıfa başlamış olucam
Üniversiteye gitmeye düşünüyorsan söz falan yapma. Üniversite okurken sözlünün okumaması sana batabilir. Veya birine gönlünü kaptırabilirsin. O yüzden işi resmiyete dökmeden devam edin. Yaşın çok genç ve seni yeni bir hayat bekliyor. Acele karar verme.

Hayatını bir kişiye bağımlı olarak yaşama. Sanırım karşına ilk çıkan kişi o ve sanıyosun ki ondan başka kimse beni böyle sevmez,sevemez. Ama yanılıyosun. Kendini tanı. Ben 2 yıllık üniversite okuyorum ama iki senede o kadar çoook şey değişti ki. Farklı insanlar gördüm. Bambaşka hayatlar tanıdım. Aptallığımdan dolayı hiçbir zaman üniversite hayatı yaşayamayacağım. Ama sen kazanmalısın üniversiteyi. O çocuk endeksi yaşama hayatı. Yapma, zehir etme dünyayı kendine. Lisede çok evlenen arkadaşım vardı hepsi boşandı. Evlenince büyümüş olmuyorsun. Evlenince rahata ermiyorsun. Eline işini gücünü aldığında ben evlenicem dersin kimse bir şey diyemez. Sevgilinin eğitimi,kültürü çok önemli çok. Farkında değilsin şuan. Ama bunlar gerçekler. Bakarsın bir gün sen istemezsin onu. Anın tadını çıkar. Gül. Eğlen :KK200:

O Ozgededikya once okulunu bitir canim benim gibi icinde kalmasin erkekler evlenince ye kadar paspas olup sonradan degisiyor annesi ve kizkardesi de varsa yansın bu dünya sevecek evlenecek sin tabi ama en azindan bir meslegin olsun yada yaşın biraZ olgunlassin kaynana bir laf deyince şaşırıp kalma

Eger soz isine baslarsaniz gerisi corap söküğü gibi gelecek çünkü ailelerde dahil olacak iliskinize. Sonra mecbur okulu birakip evleneceksin.

Once mesleklerinizi elinize alin 6-7 sene sözlü mu duracaksiniz? Bu sefer ailelelr bastiracak sağdan soldan laf geliyor diye tecrübe konusuyor

Valla canım biliyorum şuan bu hevesler çok güzel gelir insana bende 3 yıl önce senin gibi 18 yaşındayken bi konu acmistim ben 18 yaşında nişanlandık ve 19 girmemistim 7 8 ay içinde evlendim inan çok erken oluyor insanin omzuna daha küçücük yasta öyle yük biniyormuş ki yaşayınca anladım koca biter kocanın ailesi ile uğraş simdi o canımlar cicimler geçici malesef canım yarin birgün öyle sorunlar çıkacak ki inşAllah çıkmaz çok mutlu olursun ama %90 nin da çıkıyor :( insan taşıyamıyor malesef kaç kere kendime öfke kustum bi bilsen ne vardı bu kadar erken evlenecek arkadaşların yaşıtların yeyip içip gezerken ne vardı evlilikte diye öyle çok ağladım ki ama bi oğlum var ve artik adapte olmak zorundayim çok şükür aşırı bi sıkıntım yok ama yinede bekar olmak isterdim gezmek tozmak hic bisey düşünmeden bi sure daha yasamak üniversitemi okumak off off dertlendim yine gece gece :'(

Erkek arkadaşımın okumak gibi bir düşüncesi yok bende bu yıl hazırlanıyorum o gelince 1. Sınıfa başlamış olucam

O okumayacak ama sen okuyacaksin?? Emin ol universiteye gidince neler neler goreceksin. Kafa yapin degisecek. Acele etme sonrasinda pismanda olmazsin. Erken evlendigine pisman olursun ancak gec evlendigine pisman olmazsin. Hayatini yasa sonra evlen.

Ve şimdiki aklım olsa yemin ederim belkide 30 uma kadar hatta belkide hic evlenmezdim annenim babamın dibinden ayrılmazdım :((

Konu sahibi çok geç kalmışsın bence hemen söz nişan kına nikah bi arada yap , sonra kv nin evinde kucağında bebeyle oturup ders çalışır ,okulunu kazanır ,mezun olur çalışırsın. Çok mu acelesi var birine bağlanmanın.
18 yaşındasın sadece 1-2 yıllık ilişkin olsa zaten çocukluk aşkı oluyor o çoğu hüsranla biten.
Kızıyorum bu yaşta bu kadar net adım atmaya çalışınca.

Konu sahibi çok geç kalmışsın bence hemen söz nişan kına nikah bi arada yap , sonra kv nin evinde kucağında bebeyle oturup ders çalışır ,okulunu kazanır ,mezun olur çalışırsın. Çok mu acelesi var birine bağlanmanın.
18 yaşındasın sadece 1-2 yıllık ilişkin olsa zaten çocukluk aşkı oluyor o çoğu hüsranla biten.
Kızıyorum bu yaşta bu kadar net adım atmaya çalışınca.
Bakın ben hadi haftaya evleniyorum ne diyorsunuz demedim dimi sadece bit şey sordum ayrıca önümüzde askerlik gibi uzun süreçli bir olay var ki emin olun aşık olmanın yaşı da yok karşındaki insanın olgunluğuna bağlı yetiştirilişine bağlı

Valla canım biliyorum şuan bu hevesler çok güzel gelir insana bende 3 yıl önce senin gibi 18 yaşındayken bi konu acmistim ben 18 yaşında nişanlandık ve 19 girmemistim 7 8 ay içinde evlendim inan çok erken oluyor insanin omzuna daha küçücük yasta öyle yük biniyormuş ki yaşayınca anladım koca biter kocanın ailesi ile uğraş simdi o canımlar cicimler geçici malesef canım yarin birgün öyle sorunlar çıkacak ki inşAllah çıkmaz çok mutlu olursun ama %90 nin da çıkıyor :KK43: insan taşıyamıyor malesef kaç kere kendime öfke kustum bi bilsen ne vardı bu kadar erken evlenecek arkadaşların yaşıtların yeyip içip gezerken ne vardı evlilikte diye öyle çok ağladım ki ama bi oğlum var ve artik adapte olmak zorundayim çok şükür aşırı bi sıkıntım yok ama yinede bekar olmak isterdim gezmek tozmak hic bisey düşünmeden bi sure daha yasamak üniversitemi okumak off off dertlendim yine gece gece :'(
Evet bunları az çok bende biliyorum ki zaten 22 23 den önce evlenmek gibi bir fikrimiz yok ama fikirlerin ve tecrübelerini anlattığın için teşekkür ederimm

sevgilin askerden gelsin sen de 1. sınıfı bitir sonra söz yapın bence.İkiniz için de en iyisi olur. Son sınıfta da nişan yaparsınız okul bitince de evlenirsiniz.
Görmemişimm arada kaynamış. Bizde tam böyle düşünüyoruzz. Teşekkürler

Ailem henüz tamam hadi yapalım demedi bakınn 20 yaşını bulucak zaten. Oda bende aile şirketlerine güvenmiyoruz

O zaman düşünürsün söz için uygun mu değil mi diye

Zira ben üniversiteli bir kızın ille de söz diye tutturacağını düşünmüyorum

Söz olunca nişan düğün ne Zaman soruları

Bayram'da aradı kandilde aramadı muhabbetleri olur ne gereği var

Hem sözlüden ayrılmak sevgiliden ayrılmaktan zordur arada hiçbir fark olmamasına rağmen

Aceleye gerek yok söz nişan düşün hepsi yakın tarihli oldun kafanız rahat oksun herkes sadece kendi ailesi ile ilişkilerden sorumlu olsun
Araya aileler girmesin

Bakın ben hadi haftaya evleniyorum ne diyorsunuz demedim dimi sadece bit şey sordum ayrıca önümüzde askerlik gibi uzun süreçli bir olay var ki emin olun aşık olmanın yaşı da yok karşındaki insanın olgunluğuna bağlı yetiştirilişine bağlı

Canim sen suan bu mantikla dusunuyosun ancak is ciddiye binince kimse beklemez. Ne sevgiline nede onun ailesine cok aldanip iyuler dihe guvenme. Once hayatini yasa ve dunya kac bucak once onu gor. Evlilik zor bisey memnun olmadiginda geriye donusu cok zor. Suan iyi anlasiyor gibi gorunebilirsiniz ama ciddi bi adim atinca ne zorluklar goreceksin neler neler. Bunu da zamanla sen de sevgilininde olgunlasmasini beklemelisin. Ben esimle 18imde tanistm ancak 26yasinda evlendim. Ben okudum o calisti. Evlenmedim bilerek geciktirdim. Uniyi bile uzattim. Karsimdaki insani denedim ve bi erkege ihtiyacim olmadigini ona bagimli olmadigimi ispatladim. Erkek her zmn duz mantik bakar. Senin icin duygusal seyler onemlidir ancak karsindaki cok farkli. Daha az kirilmak istiyosan once olgunlasmayi hayati deneyimlemeyi ogrenmelisin

Back
X