Hayırlı geceler öncelikle herkese ve Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Benim içimi yiyip kemiren günahlarım aklıma geliyor bu aralar ve sürekli şeytan benimle uğraşıyor aklıma kötü kötü fikirler sokuyor.
Kızlar burda açık açık böyle günahım şuydu bunu yaptım falan diyemem. Ama benim sorum şu; eşime, abime, anneme yani yakınlarımdan en sevdiklerime söylediğim yalanlardan ötürü aşırı ama aşırı pişmanım. Rabbime beni affetmesi için yalvarıyorum ve Öbür Dünya’da söylediğim yalanın ortaya çıkmaması için de Rabbime yalvarıyorum. O kişinin yüzüne bakamam diyorum sürekli.. Dinen beni bu konuda aydınlatacak birileri var mı lütfen yardımcı olun. Bu Dünya’da söylediğimiz yalanlar ortaya çıkmamış olsa bile Ahiret’te bizim peşimizden gelecekler mi? Ortaya çıkacak mı hepsi? Ben öyle pişmanım ki.. Hep ağlıyorum Allah’ım affet diyorum. Bana bi açıklama yapacak olan varsa yardım edebilir mi, beni aydınlatabilir mi acaba? Nolursunuz...
Bak bunu buldum
İnsan, ne kadar büyük günah işlerse işlesin, pişman olur ve bir daha aynı günahı işlemezse, günahı affolur. İşlediği günahları kimseye söylemezse, ahirette o günahlar açıklanmaz. Hiç kimseye bir şey söylemeden, "Günahlarıma tevbe ettim. Bir daha işlememeye karar verdim. Ya Rabbi, günahlarımı affet" demek kâfidir. Namazınızı hiçbir zaman aksatmayınız
Sen ne guzel pisman olmussun umudunu kesme iki rekat tevbe namazi kil dua et rabbime bunu da dusunme surekli
Bak ne diyor hadis i serifte
Cenab-ı Hak, tevbe edilen her günahı affeder. Bir kâfir, küfrüne tevbe ederse, mümin olur, bütün yaptıkları affolur. Bir mümin de, her büyük günahtan daha büyük günah olan Allah’a şirk koşarak kâfir olsa, sonra pişman olup tevbe etse Allahü teâlâ yine affeder. İşte iki âyet-i kerime meali:
(Kim, kötülük eder, nefsine zulümde bulunur da, sonra mağfiret dilerse, Allah’ı çok affedici, çok merhametli bulur.) [Nisa 110]
(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Tahrim 8]
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Günahına tevbe eden, günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]
(Hak teâlâ buyurdu ki, kulumun, günahı göklere kadar yükselse, benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim.) [Tirmizi]
Allah’tan umidini kesme sen Allah’a dua et inan vesvese yapma