Sözleşmeli Öğretmenlik Yapanlar Bakabilir mi?

ama siz bu kadar gerginseniz ve Öğretmenseniz öğrencilerinize üzüldüm :)

madem bu kadar gerilecektiniz okumsaydınız öğretmenlik Allah Allah :)

meslektaslarima tepkilernz hic hosuma gtmedi. Ogretmenlerin gerilmeye hakki yok mu?
Her meslegin mensubu hayatini isini yaparak idame ettirebiliyorken bizim meslegmzn mensuplari insaatlarda, call centerlarda avmlerde surunuyor.
Cok ama cook zor sartlarda ataniyorz.siz normal sorular soruyor olablrsnz ama senelerce bu sorunlarla bogusan birilerine bunlari gorunce sinir gelir.
Bu kanser olan birine muz ye demek gbi bisey.
Evet muz faydali. Ama adam kanser ? Ne diyosun sen der...
Size yardmci olmak adina yazdm acikladm.
Bana kalirsa bu isin pesini birakin.
Parasyla degil onuruyla yapilcak bi is cnku

İktisatçı arkadaslarınızdan duyduysanız herkesi kendileri gibi sanmıslardır..Bu kadsr ücretli pesine düseceginize zamanında az daha calısıp eğitim fakültesi kazansaydınız..İstemiyoruz zerre katkısı olmaya ücretlileri acık ve net.

peki abla gelmeyiz :)

Hayat şartları diyelim gerginlik yaratmayalım keza gerginliği sevmem ama siz bu kadar gerginseniz ve Öğretmenseniz öğrencilerinize üzüldüm :)
hayat şartlarını iyileştirmenin yolu başka hayatları hiçe saymak olmamalı. önce insan sonra meslek erbabı olunmalı. Vicdanlara sesleniyor yazdıklarım. Gozunu para hirsi burumus kisiler anlamaz. Anlayana...

Parayı sevsem öğretmen olmazdım. Siz de neden daldan dala atlayacak seviyede olduğunuzu ispatladınız.

Yine de açıklamanız için teşekkür ederim . Laf sokuşlarınızı da görmezden geldim bilginize.

Konu sahibi anladığım kadarıyla çok da araştırıp nasıl olur iyice bakmadan burada konu açmış. Bunu ücretli ve sözleşmeli öğretmeni dahi ayırt edememesinden anlayabiliyoruz. Formasyon fen edebiyat fakültelerine verilir sadece, kaldı ki formasyon almakla iş de bitmiyor. Eğitim Bilimleri, gk-gy, alan sınavlarına girip rakiplerinizi geçmeniz gerekiyor sonra şu anki mevcut sisteme gore söylersem 6 yıl atandığınız şehirde köyde bucakta her nerede iseniz çakılı kalıp bir yere gidemeyip eş durumu tayini dahi veremiyorsunuz. Falan filan diye uzayıp gider. Ayrıca ücretli öğretmenlik öyle ha deyince hemen yarın okulda göreve başlayacağınız kolay bir şey de değil. Bulunduğunuz şehir büyük değil ise şansınız çok düşük hatta imkansız gibi bir şey. Resmi tatillerde kar tatilinde ücret yatmaz, sigorta yarım yatar ve 30 saatlik dersi almanız da öyle ben istiyorum full ders verin diyerek girebileceginiz bir ders saati de değil. Okulumda 3 tane ücretli var 18'ser saat giriyorlar. Yerinize eş durumu, görevlendirme yeni atama yapılırsa gözünüzün yaşına bakılmadan bir günde işten gönderilirsiniz.
Şunu da söylemeden edemeyeceğim eğitim fakültesini, fen edebiyatı bitirmiş mezun onca öğretmenimiz varken ve hala daha atanmayı bekliyor iken sizin 4 dört yıl çalışıp kadroya geçer miyim sorunuz da ayrı bir içler acısı. Keşke herkes okuduğu bölümün işini yapsa da kimse kimsenin işine göz dikmese!!!!

Şaka gibisiniz vallahi

Son düzenleme:
Laf sokata çlışanlar iyi öğretmen oluyor evet gelecek nesildeki ukala bireylerden belli :)
en azından öğretmenleri eğitim psikolojisi, eğitim bilimi, sınıf yönetimi vb. dersleri almış yani işin erbabı olan kişiler. öğretmenlik hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar da ahkam kesmesin bir zahmet.

Zamaninda egitim fakultesini kazanamamis iktisat gibi (ki eminim bir taşra fakultesi) iki kalem oynatanin kazandigi bir bolumu kazanmis yetmemis alaninda iş bulamamis gozunu ogretmenlige dikmis ve konu hakkinda en ufak bir fikri olmayan zamanla kadro alabilecegini dusunen biri bir de gelmis burada ogretmenlerle tartisiyor. Yahu milleti ezecegine kendine bir don bak nesin yani sen nesinki burdaki atanamayan GERCEK OGRETMENLERE ogrencilerine yazik bidi bidi ediyosun.

Zaman harcamaya değmez gerçekten. Bırakalım ilçe milli eğitime gidip oraya sorsun 4 yıl ücretli çalışınca nasıl kadro alındığını. Suratı asık memurların da günü şenlenmiş olur biraz.

İktisat mezunusunuz öğretmenlik yapacaksınız onu da geçtim kadroya girmenin yolunu arıyorsunuz. Şaka mısınız? Sistemin geldiği noktaya bak içler acısı.

Katılıyorum. İktisat mezunu bir öğretmenin çocuklara katkısı ne kadar olur meçhul zaten. Alanınıza yönelik işlere bakın en azından gişe memurluğu falan gibi banka işlerine yönelin. İyi çalışarak terfi de alabilirsiniz. Kaldı ki ücretli öğretmen olup kadroya geçmek falan istiyorsunuz derdiniz iyi eğitim vermek falan da olmayacaktır. Gelin siz bu sevdadan vazgeçin, alanınıza yönelik işlere bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…