- 16 Şubat 2016
- 1.649
- 788
- 123
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
peki ders saati ücreti nedir e haftada en az 20 saat alnır sanırım?Ucretlide haftada kaç saat derse giriyorsunuz ders saat ücreti ile carpilir o kadar alırsınız.. 5 yıl önce 1100 tl alıyordum.. dersler biter maaş sigorta biter.. 9 10 ay maaş alırsınız.. kadrolu atanırsa sizi atarlar.. ihtiyaç kalmadiysa.. ders dışı görev verilmez.. Nöbet vs gibi..
peki bu ücretim 1320 tl nin altında olduğu oluyor mu ?Şuan kpss ve mülakatla yapılan alımlarım hepsi sözleşmeli öğretmen olarak adlandırılıyor. Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik olsa gerek. Dönem başlarında ilçe milli eğitim müd. Dilekçeyle başvuru yapılıyor. İhtiyaç olursa çağırılıyorsunuz. İhtiyaç bitince işinize son veriliyor yada başka bir okula gönderiliyorsunuz.
Ücretlendirme de şu şekilde: ders saati başına yaklaşık 11 tl alıyorsunuz. Haftalık en fazla 30 saat alırsınız. Bu kadar dersi bulmak da zordur çoğu zaman. Haftalık 330 tl. Aylık çalışma takviminde tatil falan yoksa yada rapor, izin kullanmazsanız 330x4=1320 tl civarı bir ücretiniz olur. Sigorta yarım yatar. Derse girmediğiniz her saat ücretiniz kesilir. İngilizce öğretmeniyim. Benim okulumda 5 ücretli arkadaş çalışıyor. İhtiyaç oldukça fazla kadrolular 8 kişi olmasına karşın halen ihtiyaç var ve ücretli öğretmrn bulunamıyor işletme, muhasebe mezunları giriyor ingilizce dersine
peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik. 3 aylık tatilde maaş almazsanız. Kar tatili, milli bayram vs. ile okul olmadığı günler de ücretiniz kesilir ders başı. İlçe milli eğitime gidip konuşmanız lazım açık var mı vs diye. İşinize aniden son da verilebilir yerinize devlet tarafından kadrolu/sözleşmeli öğretmen gelirse.
Alacağınız maksimum ücret 1400 civarıdır. Arkadaşım 26 saat derse giriyor 1200 civarı alıyor.
Tekrar yazıyorum karıştırılmasın bu bahsedilen ücretli öğretmenlik. Şu an KPSS puanı ve mülakat ile yapılan ise sözleşmeli öğretmenlik.
Kadrolu atama da olmuyor artık.
ben de ingilizce ogretmeniyim. Puanimla siralamaya girmeme ragmen, mulakatla sisirme puan verilenler bizim yerimize atandi. Açikçasi ucretliye de karsiyim, hic yapmadim cunku biz bu sartlari hak etmiyoruz.Şuan kpss ve mülakatla yapılan alımlarım hepsi sözleşmeli öğretmen olarak adlandırılıyor. Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik olsa gerek. Dönem başlarında ilçe milli eğitim müd. Dilekçeyle başvuru yapılıyor. İhtiyaç olursa çağırılıyorsunuz. İhtiyaç bitince işinize son veriliyor yada başka bir okula gönderiliyorsunuz.
Ücretlendirme de şu şekilde: ders saati başına yaklaşık 11 tl alıyorsunuz. Haftalık en fazla 30 saat alırsınız. Bu kadar dersi bulmak da zordur çoğu zaman. Haftalık 330 tl. Aylık çalışma takviminde tatil falan yoksa yada rapor, izin kullanmazsanız 330x4=1320 tl civarı bir ücretiniz olur. Sigorta yarım yatar. Derse girmediğiniz her saat ücretiniz kesilir. İngilizce öğretmeniyim. Benim okulumda 5 ücretli arkadaş çalışıyor. İhtiyaç oldukça fazla kadrolular 8 kişi olmasına karşın halen ihtiyaç var ve ücretli öğretmrn bulunamıyor işletme, muhasebe mezunları giriyor ingilizce dersine
peki bu ücretim 1320 tl nin altında olduğu oluyor mu ?
iktisatNe mezunusunuz
peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?
ucretli ogretmen gelip gecicidir, kadro alamaz. Oyle bir ihtimal yok. Atanmadigin surece kadroya gecemezsin. Suan atanan bile 6 yil sozlesme imzaliyor.peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?
Ders saatiniz 15 de olabilir 20 de olabilir. Bu gittiğiniz okulun ihtiyacına göre belirlenir. Haftalık ders saatiyle ders ücretini çarparsanız bulursunuz alacağınız ücreti. Dediğim gibi tatillerde ücret alamazsınız.peki bu ücretim 1320 tl nin altında olduğu oluyor mu ?
Kusura bakmayın ama ne mezunusunuz? Çünkü bu soruyu bir öğretmenin sormuş olması çok abes. KPSS puanı ve mülakatla 6 yıllık sözleşmeli olmak şartıyla atananların kadroya geçmesi bile şüpheliyken ücretli öğretmenler neden ve nasıl geçsin?peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?
bence yanlis dusunmussunuz.Sanırım benim dediğim ücretli öğretmenlik oluyor ...Eğitim fakültesi değil çünkü benimki formasyonda almadım ama maliye mezunu olup ta öğretmenlik yapanları biliyorum.Ben iktisat fakültesi mezunuyum. Kpsss ye girmedim.Mayısta evlenicem eğer ilerde çocğuğum olursa daha rahat hareket ederim diye düşündüm hemde hiç olmazsa kira mı çıkarırım diye düşündüm bilmem yanlış mı düşündüm acaba ..
5 yıl önce 1100 nasıl alıyordunuz, arkadaşlarım şuan okadar ancak alıyorlar ücretlide maalesef. Ortalaması da budur yaklaşık olarak tam ay çalışan için. 29 saatin üstüne çıktıysanız ( ki ona da ücret ödeyemiyorlar diye biliyorum) zor sanki..Ucretlide haftada kaç saat derse giriyorsunuz ders saat ücreti ile carpilir o kadar alırsınız.. 5 yıl önce 1100 tl alıyordum.. dersler biter maaş sigorta biter.. 9 10 ay maaş alırsınız.. kadrolu atanırsa sizi atarlar.. ihtiyaç kalmadiysa.. ders dışı görev verilmez.. Nöbet vs gibi..
Bence de çok üzülüyorum şimdiki duruma mülakatla binlerce insanın hakkı yeniyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Merkez okuldayım yıllardır ihtiyaç var kapanmıyor atama yok çünkü. Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı. Ne öğrencilere ne de sisteme bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Umarım en kısa zamanda atamanız olur.ben de ingilizce ogretmeniyim. Puanimla siralamaya girmeme ragmen, mulakatla sisirme puan verilenler bizim yerimize atandi. Açikçasi ucretliye de karsiyim, hic yapmadim cunku biz bu sartlari hak etmiyoruz.
ücretli öğretmenlik yapamaya başlandığında formasyon alınabiliyormuş diye duydum o yüzden sordum gayet gerçekçiyim hiç şüpheniz olmasın ....Soru sormakla hayale kapılmak arasında çok fark var siz de biliyorsunuzFormasyon yokken nasıl alan sınavına girip geçeceksiniz?
Öğretmenler atanmak için gece gündüz çalışıyorken siz nasıl yapacaksiniz?
Eşimin on yıl dershanede çalışan deneyimli öğretmen arkadaşları atanamazken.
Siz formasyon yokken nasıl atananilirsiniz Allah aşkına? Gerçekçi olun
kendiniz için bayaa şey dusunmussunuz de dersine gireceğiniz çocukları hiç dusunmemissiniz. Yazık değil mi ya Hu. Bu kadar öğretmenlikten bi habr olup çocukları heder etmeye niyetlenmissiniz. Günü kurtar gitsin. Sahi hiç mi alanımıza is kalmadı da azıcık bile bilginiz olmayan konuda işe dahil olmaya çalışıyorsunuz. Çok yazıkSanırım benim dediğim ücretli öğretmenlik oluyor ...Eğitim fakültesi değil çünkü benimki formasyonda almadım ama maliye mezunu olup ta öğretmenlik yapanları biliyorum.Ben iktisat fakültesi mezunuyum. Kpsss ye girmedim.Mayısta evlenicem eğer ilerde çocğuğum olursa daha rahat hareket ederim diye düşündüm hemde hiç olmazsa kira mı çıkarırım diye düşündüm bilmem yanlış mı düşündüm acaba ..
aynisini ben de dusundm.5 yıl önce 1100 nasıl alıyordunuz, arkadaşlarım şuan okadar ancak alıyorlar ücretlide maalesef. Ortalaması da budur yaklaşık olarak tam ay çalışan için. 29 saatin üstüne çıktıysanız ( ki ona da ücret ödeyemiyorlar diye biliyorum) zor sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?