- 14 Ağustos 2011
- 28.801
- 4.540
- 448
İnsanın fikri neyse , zikri de odur demiş atalarımız.
Sen şimdi bu çerçeveden bakcak olursak falan diye düşünüp bunları söylüyorsun ya , aslında bunlar bilinçaltında var...
Çoğu kişi söylemiş zaten, ilerde çok büyük bir problem olur bu durum. Hem açıkçası anlamıyorum üniversite mezunu birisinin hayata bakışı farklı olur , ilkokulun ayrı. Nasıl anlaşıp ilişki yaşıyorsunuz ki ?
Yabancı dili var mı mesela sözlünün , tv de sadece 1 cümle ingilizce geçtiğinde sen gülerken o ne yapıyor ? Yada sen üni kep töreni fotolarına bakarken mezuniyetinden söz ederken yada hatırladığın da o ne diyor ne hissediyor ? İnan çok fazla örnek verebilirim. Yollarınız gerçekten çok farklı inan bana...
Aşk denen o yoldan geçince bunlar pek önemsiz kalıyo. Haksızsınız diyemem ama 'aşk'.
mesela benimde babam üniversite annem ise ilkokul mezunu. ama annem kendini o kadar geliştirmiştir ki genel kültür yarışmalarında dereceye giriyor. maalesef insanın yerinde saymasını hazetmeyen bir yapıya sahibim. sanırım bu yüzden katlanamıyorum bazen. ama beni daha çok üzen şey kendisinin ve ailesinin ilgisizliği oluyor.
Okumakla adam olunmaz diyen insanlar da nedense okumamış oluyorlar. Arkadaşlar, ben okumamış insanları küçümsemiyorum. Davul bile dengi dengine. Her okuyan adam değildir mantığıyla elma ile armutun izdivacını neden alkışlıyorsunuz?????
Ne kadar agresif ve kırıcı bir yapınız var.
Okumak cehaleti alır diye bir söz vardır ama gerisini getirmeyeceğim...
Ben de üniversite mezunuyum ama sizin gibi kibirli insanların üniversite bitirdiğine inanmak istemiyorum.
Eğer adı kibirlilikse bunun, sizi kendimle eş bile göremiyorum...
Madem sözlünüz cahildi, sözlenmeseydiniz o zaman.
Nedir bu afra tafralar?
2 kitap fazla okudun diye kimseyi küçük göremezsin...
şimdi bu duruma benzer ama farklı düşünceler içerisinde olan biri olarak yazıcam bu durum güncellemelerini öncelikle babam ilkokul mezunu annem ise kolej mezunu emekli hemşire diyerek girizgahı yapiyim.. benim 4 senelik bir ilişkim var ve yakında evliliği düşünüyoruz.. kendisi orta terk ben ise 4 senelik üni mezunuyum..bunlar bizim bu hayattaki etiketlerimiz sanırım..yani yüzeyde gözükenler..bir de buz dağının görünmeyen kısmı var..ben 2-3 seneye kadar aileme karşı çok asi ve hırçın biriydim..fakat sevdiğim erkeğin konuşmaları deneyimleri ve yaşantısından sunduğu(bizzat şahit olduğum) örnekler beni derin bir olgunluğa eriştirdi..annem 2 gün önce yemek masasında "senin böyle değişeceğini hiç ummazdım." bile dedi..şuan pedagojik formasyon alıyorum ve yakında kısmetse öğretmen olucam..sevdiğim ve yakında eşim olacak değerli insan bugüne kadar çok çalışmış, çok yıpranmış ve beni çok sevmiş biri..onunla tanışmamız 2001 senesinde oldu..ben daha 14-15 yaşındaydım o ise daha 19unda hazır askerdi..kuzenimin yazlığına gitmiştim ve kuzenim onu bana kankası sıfatıyla tanıştırdı..ilk görüşte aşk! o benim gülüşüme ben ise onun gözlerine vurulmuştum..bir kaç gün sonra kendi evime döndüm fakat aklım hep ondaydı..bi süre sonra konuşmaya başladık telefondan..ve eve gelen yüklü bir telefon faturası sonucu iletişimimiz mecburiyetten sonlanmıştı..ama kadere bakın ki 2005 senesinde unutmadığım numarayı tekrar tuşlayıp konuşmaya başladık..2008 senesinin nisan ayında da tekrar birlikteliğimiz başladı..şuan doğacak çocuklarımızın bile adını koyduk dersem abartmış olmam heralde =) kendisi milliyetçi bir genç, ailesine düşkün, çalışmayı her şeyden çok seviyo..sevdiğini herkesten ve bütün kötülüklerden korumak için dimdik duruyo yanımda..onun yanında huzurlu ve güvenliyim..yemişim okulunu yemişim üniversitesini..ondan önce 2 tane yaşıtı olan üniversite mezunuyla birlikteliğim oldu fakat 2 sini toplasan sevdiğimin tırnağı olamaz..üstünlük meselesine gelirsek:bu hayatta kimse kimseden üstün değildir akıl yaşta olmadığı gibi eğitim ve statüde de değildir..kafada biter her şey..insanlar toplumda yaşanan her olumsuzluğu kendilerinde bizzat göreceklerini sanır ve buna göre şartlanarak yaşamına başlar; fakat yanılanlar azınlık değildir bana göre..annem ve babam 33. senelerini devirdiler evlilik yaşantılarında..Allah herkese böyle evlilikler nasip etsin..tabiki de herkesin kendi yaşanmışlıkları ve fikirleri vardır ama ben bunların yaşanmadan bilinemiceği kanısındayım..deneyimler yaşanarak öğrenilir..herkese bardağın dolu tarafını görmesini diliyorum..benim hikayem de bu =)
senin gibi gelini bulmuşlar yerlere göklere koymamaları lazım. ben de sasırdım dogrusu buna tatlım .s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?