- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi dertli_simge
-
êvlilikte esas olan istihare degil ,istisaredir daha henüz nisanlilik asamasinda söven adamdan hayir gelmez mutlu olmak istiyorsan durum bu sekildeyse sayet ,geri dönüsümü mümkün olmayan bir cöp kutusuna at gitsin agzi bozuk adamdan ,gerdani kiritan kadindan hayir gelmez ...
Allah cc yar ve yardimcin olsun bu tür evliligin gitmeyecegini görmek icin müneccim olmaya gerek yok
akli selim müslüman olup basiretle bakman yeterli ...
aslında ben de bitirmek istiyorum ama hem ailemin tepkisi (rezil olmak) hem de akrabaların diyecekleri laflar beni ürkütüyor. ayrıca sözlüme de çok alıştım, ondan koparsam buna alışmak çok güç olacak, zira kötü günlerin yanı sıra iyi günlerimiz de olmuştu. o benim ilk sevgilimdiilklerimi onunla yaşamıştım
üstelik kendisi yakışıklıdır da.. ve normalde de büyüklerine çok saygılı, her kesimden insanla muhabbet kurabilen, uyumlu biridir. bizim ilişki kötüleşince işte kendimde de suç aramamın sebebi o. o çevresi tarafından genel olarak sevilen biridir. benimse arkadaş sayım sınırlıdır. beni kıskanan sevmeyen daha çoktur. sanırım bu biraz pısırık, sessiz olmamdan kaynaklanıyor
Tahmin ediyorum neler hissettiğini.. Belki diyorsun bir umutla hoca efendinin(!) de geleceğiniz hakkında söylediklerinden ümitlenerek (geleceği Allah-u Teala'dan gayrısı bilmez bunu az buçuk inancınız olsa da bilirsiniz aslında) ileride düzelir belki de askerlik psikolojisini atamamıştır dye devam ettirmek istiyorsunuz..
Dün tvde bir bayan diyor ki "Eğer birisinden vazgeçmeniz gerekiyorsa iyi hoş yanlarını değil de, size verdiği zararları düşünün daha kolay vazgeçersiniz"..
Bence sen karar ver aileyi çevreyi bir kenara bırak..Düzeleceğini umuyor musun yoksa aynı mı devam edecek...Ona göre bir yol çiz..Aslında çok düşünmeye gerek yok görünen köy klavuz istemez ama...
Konuna bakarak yorum yapiyorum diger sayfalari okumadim hic..
Sormak istedigim birkac sey var.. Ailen neden bu kadar seni evlendirme cabasinda? Anlam veremedim nedir bu fazla mi geliyorsun onlara? Maddi durumunuz falan mi kotu de evlen git diye dusunuyorlar. Ya da cok mu cahiller soz atilirsa soyle olur boyle olur diyorlar.. Bir annenin kizina edilen kufurleri hakaretleri yok saymasi ve surekli karsi tarafi hakligostermeye calismasi makul gorunur kilmaya calismasi enteresan...
Sana bunlari diyen annen haci hoca hakkinda da kusura bakma ama yalan at,is olabilir.. Sadece akraba.ara rezil olmayin diye hocaya gittim o da boyle boyle dedi diye seni korkutuyor da olabilir.. Keske sana sahip cikan bir ailen olsay,is. Kizma bana ama ailene inanilmaz derecede kizdim... Sanki evladi fazlalik... Bu ne ya...
canım durumumu mükemmel özetlemişsin. evet, belki o psikolojiyi atıp düzelir mi, eski günler geri gelir mi diye küçük de olsa yüreğimde bir ümit var.
hacı hocalara gelince, evet inancım var ama günümüzde dört dörtlük şekilde İslamı yaşayan çok kişi var mıdır ki? hatasız kul olmaz, benim de böyle bir zaafım var demek ki, ne yapayım((
:)) O zaman bu şekilde sürdür biraz daha..Yani iyice ciddiye bindirme bak bakalım zamanla atıyor mu o psikolojiyi üstünden..Daha sağlıklı bir karar verirsin diye düşünüyorum..Bir de yaşın kaç ki annen evde kalırsın kaygısına düşmüş
canım aslında ailemle de sorunlarım var. hatta bununla ilgili konu da açmıştım. bazen canımı çok yakıyorlar. şimdi bizim maddi bir sorunumuz yok, ben de okudum işimi aldım şükür. annem evde kalmamı istemiyor. evleneyim, yuvam olsun çocuğum olsun, geleceğim garantide olsun istiyor. kendisi 19'unda evlenmiş eski kuşak tabi, benim okuduğumu kabul etmekle birlikte "yaşın aldı başını gidiyor" diyor. annem mesela 28 demez benim yaşıma, devamlı "30 yaşına geldin" der. halbuki daha 2 sene var. onlar için 28 demek 30 demek bir yerde.
bir de tabi akraba meselesi var. akrabalar devamlı beni didikliyorlar, evde kaldı imaları yapıyorlar. bizim akrabaların çoğu kıskanç, dedikoducu ve fesat tiplerdir; sülalede öne çıkan başarılı birini kaldıramazlar. benim de okumuş olmamı kaldıramıyorlar, daha evlenmediğim için bu yolla ailemin canını yakmaya çalışıyorlar. annem de hırslanıyor sanıyorum. kızına ima yapılmasını kaldıramıyor belki de.
kafa kağıdıma göre 28 im ama annem 30 yaşına geldin diyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?