Sözlümün küfrü :'((

O hocayı sözlün tutmuş olmalı :)
İnançlı biriysen geleceği kimsenin bilemeyeceğini de bilirsin, hurafelere takılma, hayatın hakkında doğru kararlar vermeye çalış.
Evlendiğinde o konuşanların hiçbiri yaşamayacak sorunları, sen yaşayacaksın bunu aklından çıkarma.
Bugün böyle rahat rahat küfür eden insan, sen alttan aldıkça hiç kıymet vermemeye başlar.
Konuşma şekli o şekildeyse bilemem de küfür bana genelde kıymet vermemeyi çağrıştırdığı için haz edemem.

evet, bu "el iyisi" tabiri sözlümü çok iyi tanımlıyor. kendisi toplumda çok uyumlu, herkesle iletişim kurabilen, genel anlamda sevilen birisidir. ellere karşı iyi davranır. hatta ben ona sitem ederim, başkalarına çok iyi davranıyorsun diye. o da bana" başkaları beni senin gibi çıldırtmıyo" der.

aslında utancımı yenip ettiği küfürleri açık açık söylesem, birazcık da duygu sömürüsü, kabullenirler ayrılığı. beni daha çok sonrası korkutuyor

annem sözlümün son şansım olduğunu düşünüyor. kişisel yapımdan ve yaşımdan ötürü eş bulma şansımın bittiğini düşünüyor. devamlı 28 yaşında olduğumu hatırlatır, hatta çoğu zaman "yüzün gözün göçtü" filan der. ister istemez yaş psikolojisine girdim.

babam, ah o babam... kendisinin gülerek şaka yaparcasına benle alay etme huyu vardır. sık yapmaz bunu bazen yapar yapınca da canım çok yanar. kendisi beni başkalarıyla kıyaslamayı çok sever. o kadar başarım var, bunu görmez de "falancanın kızı evli, çocuğu var, yuvasını kurdu" der.. bana "sözlün seni şutladı" der. "evde kaldın" der. "küflendin" der. bunları gülerek şaka yapar gibi söyler ve benim alınmayacağımı düşünür (( ki ben lisedeyken, sessiz ve çekingenim diye diğer öğrenciler benle uğraşmış ve onur kırıcı lakap takmışlardı. çok ağlamış, babama söylemiştim. babam gidip okul müdürüyle konuşmuştu. tam kurtuldum diyecekken bu sefer bu lakabı babam evde bana söylemeye başlamıştı !!!! babamdan görünce annem ve annemde görünce de kardeşlerim... ((

ayrı eve çıkmayı ne kadar istiyorum ama bunu ima edince bana nankör evlat diyorlar. annem diyor ki "babanın bedduasını alma acılar çekersin ömrün iflah olmaz". evet beddularını almak istemiyorum ama onları da çekemiyorum artık, tam çıkmazdayım (((( annem diyor ki biz senin aileniz, hasta olsan kaza geçirsen gene biz yanında oluruz.. iyi tamam anlıyorum ama bu laflarını çekmem anlamına mı gelmeli

Son düzenleme:
neden böyle düşünüyorlar 28 yaş çok büyük bir yaş değil ama öyle bile olsa bir anne baba kızıyla bu şekilde konuşmamalıbunun şakası da olmaz ciddisi demutlaka seni düşünüyor ve seviyorlardır ama kafa yapıları düşünce tarzları çok farklı.seni anlayabiliyorum o evden bu sözlerden kurtulmak istiyorsun ama sözlünle evlensen mutlu olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ben umarım yanılırım canım

bu adamın sizi sevdiğine eminmisiniz nasıl sözler onlar öyle :26: evlendikten sonraki küfürlerini hayal bile edemiyorum

sırf insanlar ne dieyecek, insanlar arkamdan konuşmasın diye evlenecek olursan hata yapmış olabilirsin. sonuçta bazı insanlar vardır sen iyisini de yapsan kötüsünü konuşacak birşeyler bulurlar. onlar sorunlu ve aslında mutsuz insanlardır.başkalarının hayatına karışarak kendilerini dışarıya karşı her şey iyiymiş de bir de yol yordam öğretmeye çalışıyormuş havası verirler. siz ne kadar zor olsa da hayatınızın geri kalanında nasıl yaşamak istediğinizi düşünün ona göre karar verin. evlendiğiniz ilk gün hadi çocuk dicekler, belki bir iki ay olmayacak hemen kısır damgası yiceksiniz, bir süre sonra çocuğunuz oldu diyelim, bakmayı beceremiyor, belki siznirden sütünüz gelmicek. sütü bile gelmiyo tüüüü , yapcaklar. yani hayatınızın her anında böyle insanlar hep olacak. siz sadece mutluluğunuz için kendi kararnızı verin ve gerisini boşverin.çok kötü bir örnek olacak belki ama 3 gün sonra öleceğinizi bilseniz ne yapardınız. hayatınızı boşuna harcamayın...

oldukca cahil bir aileden geliyorsun ve bunu sen secmedin ama bu adamla devam edersen seni sevmeyen kufur eden dayak atan bir adamla oldukca berbat bir evlilik surdurceksin iste o senin secimin olacak ...!

konuyu üye girişi yapmadan okuyodum ama dayanamadım. giriş yapıp yazayım dedim. bende 26 yaşındayım bekarım ne olcak? 30 u geçip hala bekar olan arkadaşlarım da var. küfür en sinir olduğum şey. sevgilim şakadan salak dese bile dediğine pişman ederim. kimse öyle küfürler hak etmez. ne demek askerdeydi de sen destek olmadın da o da küfür etti sen hamile olunca acaba ona küfür etsen aynı şekilde mi düşüncek? destek olmadım da ondan küfür ediyo mu dicek. hayır ağzını açsan patlatır tokadı bu adam. evlenip de boşanmak mı istiyosun anlamadım. hayat boyu bu insanla yapabilirim küfür hakaret bana koymaz diyosan evlen canım. kusura bakma ama çok sinirlendim. hocayı da geç. geleceği yalnızca Allah bilir.

off offf bu erkeklerrrrrrrrrr

hepimizin hakkında hayırlısı inş......

Sadece konunuzu okuyarak yorum yazıyorum canım ilişkide şimdiden saygı kalmamış demekki sevgide azalmışki saygısınıda yitirmeye başlamış
evliliği götüren en önemli unsurlardan biriside saygıdır çünkü ilişkilerin başında aşk sonra sevgi ve en sonda ve en önemli şey saygı kalır evlilikler böyle yürür
sözlün şimdiden saygı duymamaya başladıysa ilerisinin açık olduğuna çok mutlu olabileceğinize inanıyormusun
şimdiden sana küfür eden bir erkek ilerde seneler geçince sana daha kötü davranabilir sen bu yaşıyacaklarına hazırmısın önce bunları düşün ve kararını ona göre ver çünkü bu senin hayatın sen yaşayacaksın ailen değil
ayrıca geleceği ALLAH'tan başka kim bilebilir hadi istiare neysede, yıldız falına baktırmak gelecekle ilgili bilgi almaya çalışmak ne kadar büyük günah ve sen dini duyguların bilgileri yüksek birisi olarak nasıl bunlara inanırsın
bir insan nasıl falcılara güvenerek bir hayat kurmayı düşünebilirki
fala kalsaydı ben 20 li yaşlarımda ölecektim bana öyle denmişti şuan 33 yaşıma girmek üzereyim neyse canım vereceğin kararında ALLAH yardımcın olsun herşeyin hayırlısı diyeyim

annenizin babanızın sizinle alıp veremediği ne anlamadım.kaç yaşındasınız da durmadan evlen git baskısı yapıyorlar?yaşınız 50 bile olsa edilecek laflar değil.
sözlünüzle ilgili konuşmuyorum bile,eminim herkes her şeyi söylemiştir.

adam sana küfrediyo sen hala yanında kalıyosun..
sado mazo ilişkisi midir anlamadım...
istihare diyosun evet dinimzde böyle bişey var ama allah aşkına
perşembenin gelişi çarşambadan belli değil mi... nasıl göremiyorsunuz

ben saygı sevgi güven üçlüsünden biri olmadığında evliliğin yürümeyeceğine inandım hep.tartışmanın bile adabı vardır tartışma esnasında herkes kendi karakterini ortaya koyar.sinirle öfkeyle söylemiş diye bişey olamaz. bir insanı en iyi tartışırken tanırsın bence.böyle küfürler falan evliliğin kimyasına uymaz canım sen bileceksin tabi ,herşeyin hayırlısı

bugün küfreden yarin kimbilir neler yapmaz.cocuk da degilsiniz ki bunlari düsünemiyorsunuz diyeyim.gelecegi rabbmden baskasi bilemez.evlenipte bosanacagina hic evlenme daha iyi.benim iki teyzemin kizi hic evlenmedi.ikiside halinden cok memnun.benim kizkardesim 30 yasinda.hala bekar.olamayinca olmuyor.bir teyzemin kizida 38 yasinda evlendi.40 yasinda bir cocugu oldu.bu isler kismet meselesi.o kadar da dert etme.haci hocalarlada isiniz olmasin.namaz kilip allahtan isteyin ne isteyecekseniz.cünkü bizi yaratan o.bizim kaderimizi bilende o..

Hay Allah'ım hoca dediğin fal mı bakar ya Kusura bakma arkadaşım ama annene bir dur de! İstihareyle filan fikir değiştirilmez önce aklını kullan Kur-an'da da insan hep düşünmeye aklını kullanmaya yönlendirilmiştir.Fala falcıya değil Sen bu çocuktan çok çekersin açık bariz görünen köy kılavuz istemez ayrıca bu çocuk sana küfür etmeye devam edecek bir kere yapmış bir daha yapar rahatlıkla ve ileride belki hatta dövecek şimdi el kaldırmış ileride ne yapar belli olmaz.. kısmetini geleceğini ise yalnızca Allah biliyor..

Şu askerlik psikolojisi de erkeklerin sığındığı çoğu zaman koca bir yalan onu anladım yani geçen sene benim de 4 yıllık erkek arkadaşım gitti askere sadece yemin törenine gitim onun dışında hep msn ya da telefonda görüştük hiç de öyle bir askerlik psikolojisine bürünmedi yani bitti ve geçti. O sırada tanıdığım bir kaç insanın da erkek arkadaşı askere gitti döndüklerinde ilişkileri gayet de normal bir şekilde kaldığı yerden devam etti yani. Ayrca bir isanın askerde ne kadar yanında olunabilinir ki hele bir de uzaksa her daim yanına gidilmez edilmez bu bir süreç yaşanması gereken yaşanıyor ve geçiyor ilişkiyi durduk yere yıpratmak niye. Küfür olayına gelince son derece terbiyesizce resmen erkeklerin kendi aralarında kullandıkları bir bayana karşı asla söylenmemesi gereken iğrenç bir küfür.Karar yine de sizin tabi. Ayrıca o hacıya hocaya da pek güvenmeyin gerçekten Allah rızası için böyle bir şey yapsalar para pul almazlar. Allah bu tip insanlara böyle kişisel çıkar sağlasınlar daha fazla zengin olup inananları sömürsün diye mi böyle bir ileri görüşlülük verecek.

allah akıl fikir versin dini saçma sapan yerlerde kullanıyor senin ailen

evlende ne yaparsan yap mutlumu olacan mutsuzmu umrularında değil sanırım

evlenirsen emin ol gittigin gün geri dönersin

arkadasim evlilik hususunda istihare olmaz once bunu soyleyeyim..

ve bundan onceki konunu okumadim ama sozlunmus zaten hic uzatma derim.. birak daha sozluyken bunu diyen.. sonrasinda ohoooo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…