Sözlümün küfrü :'((

Sanirim ailenle olan sorunlarini ciddi ciddi oturup konusmalisin.nbunun senin hayatin oldugunu ve sana kotu davranan birini neden koruduklarini sormalisin.nayriyeten siz benincevre icin mi akrabalar icin mi dogurdunuz da bence...

Diger konularini bilmiyorum canim bakicam simdi. Kirilma ve kizma aileni kafa yapisindan oturu kiniyorum. Boyle cahillik olmaz. Yarin bi gun kufur eden adam el kaldiran adam o eli indirir kasini gozunu de patlatir o zaman ailenin kapisina gitsen daha mi iyi?nevlendi kocasi dovuyor demek daha mi iyi.. Annen dayanamaz sanirim sonucta anne "benim canimin onurumun gururumun hic mi degeri yok" diye bir sor annene..

Son düzenleme:

canım görümcen şanslıymış. benim annemin kökeni küçük bir nahiyedir, dedem tarafından kız olduğu için okutulmamış ilkokul dördüncü sınıftan alınmış. 19 unda da evlenmiş ama buna rağmen dedem, anneannem falan "evde kalıyordu az daha" diye düşünmüşler!!! yani özetle annem aile çevresinde çok eziyet görmüş. evlenince de babaannem çok çektirmiş bir de ordan eziyet görmüş. kadın ben bebekken benim sütlerimi döküyormuş o derece psikopat anlayacağın.

annemle babamla evlendiklerinde kimseden beş kuruş destek görmemişler. ama kendi çabalarıyla mal mülk sahibi olmuşlar. yani, aile çevresinde gördüğü eziyetler ve cefalar annemi hayatta başarı sağlamak için hırslandırmış. şimdi akrabalar gıptayla bakıyorlar bize, "evleri arabaları var çocuklarını da okuttular" diye düşünüyorlar ayrıca çok fazla kıskanıyorlar, çekemiyorlar. annem bu mükemmel tablo hep sürsün istiyor. kızımı okuttum ettim, mürüvvetini de göreyim bozulmasın bu mutlu tablo istiyor.

bir de mesela annem çok takıntılı biridir. misal, bir akrabadan kötü söz söylerse kafasına takar ve tansiyonu filan yükselir, hemen hastaneye kaldırmak gerekiyor bu durumlarda. yıllarca çektiği eziyetleri içine ata ata bu hale geldiğini düşünüyorum. bizim sözlümle kavgalarda da böyle oluyordu. bir ara sözlümle ayrıydık, aramız bozuktu. annemle kavga ettik, ben anneme çok sert çıktım. annemin canını yakmak için seviştiğimizi ima ettim çünkü çok üstüme gelmişti, "neden bozuştunuz" deyip duruyor kafamı dinlememe imkan vermiyordu. kadın yığıldı kaldı, acile kaldırıldı. doktor 5 dakika geç gelseniz felç olurdu demişti (((

Son düzenleme:
arkadaşım öncelikle ben eşimle 8yıldır birlikteyim ve 4 yıldırda evliyiz.bana 1 kez salak bile demedi çok şükür.
dese sanırım çok kırılırdım ve bana olan sevgisini sorgulardım
8 aylık bir kızım var.büyüdüğünde allah korusun senin duyduğun küfürleri duyduğunu söylese asla o adama kızımı vermem
geleceğide allahtan başka kimsenin bilemeyeceğini düşünürüm

ancaaak
yakın çevremde şahit olduğum bir ilişkide varki seninkinden beterdi
çıkarkende nişanlıykende evlendikten sonrada sürekli birbirlerine hakaret eden bir çift vardı.
ama insan içi çarşı pazar demeden birbirlerine ağza alınmayacak küfürler saydırıyolardı karşılıklı
her zamanda başlatan erkek oluyordu.erkek sinirli kızda patavatsızdı biraz.sen gibi saçmalıyordu arada sinirle
tabi bu saçmalamalar o küfürleri asla haklı çakrmıyodu bence

neyse sadede geleyim 2 sene çıktılar ayrılırlar dedik.hatta ben ikisine de ayrı ayrı ayrılın bile dedim
ama ikiside SEVİYORUM ONU dedi
7 ay nişanlı kaldılar evlenmez bunlar dedik
evlendiler 1 seneye kalmaz boşanırlar dedik(bu arada tekme tokat kavga etmeye başladılar)
1 sene sonra kız hamile kaldı, bebeğe yazık dedik çünkü hala hakaret edip duruyolardı birbirlerine
bu süreçte ben hep allahım haklarında hayırlısı ne ise o olsun die dua ediyodum onları gördükçe

bebekleri şuan 15 aylık ve bebek doğduktan sonra kavga ettiklerini ne duydum ne gördüm
gördüğüm zamanlarda ise canım,aşkım,ruhum falan die hitap ediyolardı birbirlerine

bunları sana neden anlattım biliyomusun
herkes zamanla değişebilir ama şundan emin olman lazım senin bu adama olan sevgin yeterlimi ve değiştirebileceğine onu daha iyi biri yapabileceğine
ve dahada önemlisi madem işin ucu evlilik onu bir ömür sevebileceğine inanıyorumusun

sana yukarda anlattığım çiftte kız başından beri ben onu değiştirebilirim diyodu

canım ailem aslında onu korumuyor. yani annem evlenmemi istiyor evet. sözlüm bana "or...pu" küfrünü ettiği gün ben çok ağlamıştım bana anlattırmıştı zorla, sonra da işte askerlik psikolojisi falan olabilir diye kendi düşüncelerini söylemişti. ama mesela babam sözlümden pek hazzetmemeye başladı artık. bunun bir sebebi şu oldu: sözlümün annesi ve babası sözlümü ziyarete gelmişti. benim annem ve babam da gitti. sözlüm bizimkilere hoşgeldin dememiş, kapıda karşılamamış falan. bu olay bir kırılma noktası oldu bizim için. babam köpürdü, bizim eve sokma bir daha onu filan dedi. çok güçlerine gitmiş hoşgeldin denilmemek..

ama mesela ayrılsam, 32 yaşıma bekar gelsem babam benle dalga geçer evde kaldın diye buna eminim (

Sebep her ne olursa olsun asla hakaret hakedilmez , bu konuda çok netim ama kusura bakmayin da siz de hic normal davranmiyorsunuz ... Nisanliyi msn e bikinili resim koyup strese sokmalar, anneye sevistik imasinda bulunup hastanelik etmeler ;/ Yani bu kadar gereksiz atraksiyona ne gerek var anlayamadim dogrusu ... Evet kesinlikle bu yasadiklarinizi haketmiyorsunuz , kimsenin hakki yok bu sekilde davranmaya ama siz de kendinize biraz çeki düzen verin bence ...

evet bunun ben de farkındayım ( sinirlenince bir anda nevrim dönüyor garip, saçma sapan şeyler yapıyorum sinirim sönünce de yaptığımdan pişman oluyorum.

toplum baskısından kaçıp evlenirsin kocandan her gün küfür hakaret duyunca yanında ne o hacı hocalar olur ne anan baban. tek başına sineye çeker dertten kederden erir bitersin.. kendi hayatın arkadaşım.. kendi kurallarını kendin koy.. canın ciğerin de olsa sana kimsenin hakaret etmesine izin verme !!

Son düzenleme:
bazen askerlik piskolojisi insanı çok agrasif yapabiliyor erkekler askerden geldikten sonra daha asabi olabiliyor çünkü orada hep emir ve baskı altındalar döndüklerinde ise bir süre böyle davranışlar olabiliyor ama bence karşına alıp konuşmalısın hatalarını ve sana böyle hakaretler edemeyeceğini söylemelisin tabiki seninde hatalarından bahsedip 2nizinde birdaha yapmamasının gerektğini aksi taktirde sevginizin biteceğini bu ilişkinin bu kadar kolay sebeplerden bozulmasını hiç istemedğini ve onu sevdğinide ekleyerek konuş bu işe yarayacaktır ama yaramassa konuyu ailene açmalısın ve onunla yaptığın konuşmayıda alatıp işe yaramadığını söylemelisin ...
evde kalma konusuna gelince hiç sanmıyorum evde kalacağını unutmaki herkesin bir kısmeti vardır ve muhakkak bir gün karşına çıkar ...

bebek onlarda kavga edeçek hal bırakmamıştır.

canım daha önce yazmıştım ya, içimde onun değişeceği ve eski günlere döneceğimize dair küçük bir ümit var diye, yazdıkların bu ümidimi perçinledi. belki biz de o bahsettiğin çift gibi mutlu bir evlilik yaşarız, kimbilir olur mu acaba??

kişiyi değiştirmek konusunda ise, sanıoyurm önce benim değişmem lazım. erkeğin huyuna gitmeyen, dikbaşlı, istediğini dümdüz söyleyen bir yapım var. erkeği değiştirmek için sanırım tatlı dilli, işveli cilveli olmak gerekiyor bir yerde.

bak bunu fark etmen çok güzel inş her şey yoluna girer cnm mutlu olursun

yazımdada belirtmiştim
ikiside sevgilerine güveniyorlardı
ama şunuda unutmamak lazım bu kadar saygısızlık içinde sevgiyi hala canlı tutabilmek ne kadar mümkün
verdiğim örneği örnek al ama umut bağlama çünkü onlarda sadece 2,5 yıllık evli
ve yarın ne olacağını yanlız allah bilir
senin umudun yanında inancında olmalı

Umarım birgün "keşke bu adamla evlenmeseydimde anamın babamın bu laflarını çekseydim demezsin" canım..:26:

Annene hayret ettim. Biri bana o.... Dicek annemde nisani bozma ayiptir dicek...garip bi durum. Cozemedim...

bizim günlerimiz hep küfürle geçmezdi ki cnm. çok iyi günlerimiz de oldu. annem onun bana defalarca sahip çıktığına, beni çok sevdiğine şahit oldu. bu küfrü ettiği sırada benim saçma sapan şeyler söylemiş olmam ve askerde olması yüzünden, askelrik psikolojisi olabilir düşüncesiyle hala seviyorsam bir şans daha verebilceğimi söyledi.

Ayrilmayacagina cok eminim ama ayrilirsan baba evinden de ayrilman lazim. Zira annen ve baban cok cok cahiller kusura bakma.

Sayginin olmadigi yerde kufur vardir. Sozlun gordugum kadariyla 'el iyisi'. Sana karsi saygisi olmayan biri ve nasil bir es olacagi da ortada.

Bana kalsa ayril derdim ama bana kalmayacagi icin umarim senin icin en iyisi olur diye dilekte bulunayim bari.

Hee bu arada evlenirken annenle babana bol bol kina vermeyi de unutma. Ne de olsa kuflu kizlarini evlendirmeyi basardilar..

yorumları okumadım, ama çok iğrenç bir küfür
gerçekten midem bulandı..
koşarak uzaklaş bence, ilk küfürüde değilmiş

Dini meseleler konuşmak forumda kurallarına aykırı olduğu için
sadece yaşadığınız ve inandığınız dini hurafalerden arındırın diyorum
ve nişanlınız olacak seviyesiz insandan ayrılmanızı temenni ediyorum.

canım sözlüyken daha bu şekilde küfür ediyorsa evlenince çok fazlasını duyacaksın emin olll ve ozaman hiç katlanamazsın iyi düşün taşın derim

sana ayrıl diyeceğim ama ailenin üstünde acayip bir baskısı var anne babana çok şaşırdım şimdiden seni savunmuyorlar evlenince de sahip çıkmazlar gibi geliyor bana
hakkında hayırlısı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…