- 16 Ocak 2012
- 1.343
- 29
- 108
- Konu Sahibi dertli_simge
-
canım aslında ailemle de sorunlarım var. hatta bununla ilgili konu da açmıştım. bazen canımı çok yakıyorlar. şimdi bizim maddi bir sorunumuz yok, ben de okudum işimi aldım şükür. annem evde kalmamı istemiyor. evleneyim, yuvam olsun çocuğum olsun, geleceğim garantide olsun istiyor. kendisi 19'unda evlenmiş eski kuşak tabi, benim okuduğumu kabul etmekle birlikte "yaşın aldı başını gidiyor" diyor. annem mesela 28 demez benim yaşıma, devamlı "30 yaşına geldin" der. halbuki daha 2 sene var. onlar için 28 demek 30 demek bir yerde.
bir de tabi akraba meselesi var. akrabalar devamlı beni didikliyorlar, evde kaldı imaları yapıyorlar. bizim akrabaların çoğu kıskanç, dedikoducu ve fesat tiplerdir; sülalede öne çıkan başarılı birini kaldıramazlar. benim de okumuş olmamı kaldıramıyorlar, daha evlenmediğim için bu yolla ailemin canını yakmaya çalışıyorlar. annem de hırslanıyor sanıyorum. kızına ima yapılmasını kaldıramıyor belki de.
kusura bakma tatlım da annen çok yanlış davranıyor.bu kadar saygısız birine sırf eşdost kızı evlendi desin diye göz yumuyoır,sana onu tatlı gösteriyor.haçılara falçılara gitmesi zaten saçmalık.ayrıça seni yaş sendromuna sokmaya çalışıyor bilinçli olarak ,sen bile inanmışsın yaşlı olduğuna ve evde kalaçağına.benim de görümçem var 32 yaşında hiç evlenmedi annesi hiç öyle davranmıyor kısmet deyip kapatıyor konuyu.
Sanirim ailenle olan sorunlarini ciddi ciddi oturup konusmalisin.nbunun senin hayatin oldugunu ve sana kotu davranan birini neden koruduklarini sormalisin.nayriyeten siz benincevre icin mi akrabalar icin mi dogurdunuz da bence...
Diger konularini bilmiyorum canim bakicam simdi. Kirilma ve kizma aileni kafa yapisindan oturu kiniyorum. Boyle cahillik olmaz. Yarin bi gun kufur eden adam el kaldiran adam o eli indirir kasini gozunu de patlatir o zaman ailenin kapisina gitsen daha mi iyi?nevlendi kocasi dovuyor demek daha mi iyi.. Annen dayanamaz sanirim sonucta anne "benim canimin onurumun gururumun hic mi degeri yok" diye bir sor annene..
Sebep her ne olursa olsun asla hakaret hakedilmez , bu konuda çok netim ama kusura bakmayin da siz de hic normal davranmiyorsunuz ... Nisanliyi msn e bikinili resim koyup strese sokmalar, anneye sevistik imasinda bulunup hastanelik etmeler ;/ Yani bu kadar gereksiz atraksiyona ne gerek var anlayamadim dogrusu ... Evet kesinlikle bu yasadiklarinizi haketmiyorsunuz , kimsenin hakki yok bu sekilde davranmaya ama siz de kendinize biraz çeki düzen verin bence ...
bebek onlarda kavga edeçek hal bırakmamıştır.arkadaşım öncelikle ben eşimle 8yıldır birlikteyim ve 4 yıldırda evliyiz.bana 1 kez salak bile demedi çok şükür.
dese sanırım çok kırılırdım ve bana olan sevgisini sorgulardım
8 aylık bir kızım var.büyüdüğünde allah korusun senin duyduğun küfürleri duyduğunu söylese asla o adama kızımı vermem
geleceğide allahtan başka kimsenin bilemeyeceğini düşünürüm
ancaaak
yakın çevremde şahit olduğum bir ilişkide varki seninkinden beterdi
çıkarkende nişanlıykende evlendikten sonrada sürekli birbirlerine hakaret eden bir çift vardı.
ama insan içi çarşı pazar demeden birbirlerine ağza alınmayacak küfürler saydırıyolardı karşılıklı
her zamanda başlatan erkek oluyordu.erkek sinirli kızda patavatsızdı biraz.sen gibi saçmalıyordu arada sinirle
tabi bu saçmalamalar o küfürleri asla haklı çakrmıyodu bence
neyse sadede geleyim 2 sene çıktılar ayrılırlar dedik.hatta ben ikisine de ayrı ayrı ayrılın bile dedim
ama ikiside SEVİYORUM ONU dedi
7 ay nişanlı kaldılar evlenmez bunlar dedik
evlendiler 1 seneye kalmaz boşanırlar dedik(bu arada tekme tokat kavga etmeye başladılar)
1 sene sonra kız hamile kaldı, bebeğe yazık dedik çünkü hala hakaret edip duruyolardı birbirlerine
bu süreçte ben hep allahım haklarında hayırlısı ne ise o olsun die dua ediyodum onları gördükçe
bebekleri şuan 15 aylık ve bebek doğduktan sonra kavga ettiklerini ne duydum ne gördüm
gördüğüm zamanlarda ise canım,aşkım,ruhum falan die hitap ediyolardı birbirlerine
bunları sana neden anlattım biliyomusun
herkes zamanla değişebilir ama şundan emin olman lazım senin bu adama olan sevgin yeterlimi ve değiştirebileceğine onu daha iyi biri yapabileceğine
ve dahada önemlisi madem işin ucu evlilik onu bir ömür sevebileceğine inanıyorumusun
sana yukarda anlattığım çiftte kız başından beri ben onu değiştirebilirim diyodu
arkadaşım öncelikle ben eşimle 8yıldır birlikteyim ve 4 yıldırda evliyiz.bana 1 kez salak bile demedi çok şükür.
dese sanırım çok kırılırdım ve bana olan sevgisini sorgulardım
8 aylık bir kızım var.büyüdüğünde allah korusun senin duyduğun küfürleri duyduğunu söylese asla o adama kızımı vermem
geleceğide allahtan başka kimsenin bilemeyeceğini düşünürüm
ancaaak
yakın çevremde şahit olduğum bir ilişkide varki seninkinden beterdi
çıkarkende nişanlıykende evlendikten sonrada sürekli birbirlerine hakaret eden bir çift vardı.
ama insan içi çarşı pazar demeden birbirlerine ağza alınmayacak küfürler saydırıyolardı karşılıklı
her zamanda başlatan erkek oluyordu.erkek sinirli kızda patavatsızdı biraz.sen gibi saçmalıyordu arada sinirle
tabi bu saçmalamalar o küfürleri asla haklı çakrmıyodu bence
neyse sadede geleyim 2 sene çıktılar ayrılırlar dedik.hatta ben ikisine de ayrı ayrı ayrılın bile dedim
ama ikiside SEVİYORUM ONU dedi
7 ay nişanlı kaldılar evlenmez bunlar dedik
evlendiler 1 seneye kalmaz boşanırlar dedik(bu arada tekme tokat kavga etmeye başladılar)
1 sene sonra kız hamile kaldı, bebeğe yazık dedik çünkü hala hakaret edip duruyolardı birbirlerine
bu süreçte ben hep allahım haklarında hayırlısı ne ise o olsun die dua ediyodum onları gördükçe
bebekleri şuan 15 aylık ve bebek doğduktan sonra kavga ettiklerini ne duydum ne gördüm
gördüğüm zamanlarda ise canım,aşkım,ruhum falan die hitap ediyolardı birbirlerine
bunları sana neden anlattım biliyomusun
herkes zamanla değişebilir ama şundan emin olman lazım senin bu adama olan sevgin yeterlimi ve değiştirebileceğine onu daha iyi biri yapabileceğine
ve dahada önemlisi madem işin ucu evlilik onu bir ömür sevebileceğine inanıyorumusun
sana yukarda anlattığım çiftte kız başından beri ben onu değiştirebilirim diyodu
canım daha önce yazmıştım ya, içimde onun değişeceği ve eski günlere döneceğimize dair küçük bir ümit var diye, yazdıkların bu ümidimi perçinledi. belki biz de o bahsettiğin çift gibi mutlu bir evlilik yaşarız, kimbilir olur mu acaba??
kişiyi değiştirmek konusunda ise, sanıoyurm önce benim değişmem lazım. erkeğin huyuna gitmeyen, dikbaşlı, istediğini dümdüz söyleyen bir yapım var. erkeği değiştirmek için sanırım tatlı dilli, işveli cilveli olmak gerekiyor bir yerde.
canım daha önce yazmıştım ya, içimde onun değişeceği ve eski günlere döneceğimize dair küçük bir ümit var diye, yazdıkların bu ümidimi perçinledi. belki biz de o bahsettiğin çift gibi mutlu bir evlilik yaşarız, kimbilir olur mu acaba??
kişiyi değiştirmek konusunda ise, sanıoyurm önce benim değişmem lazım. erkeğin huyuna gitmeyen, dikbaşlı, istediğini dümdüz söyleyen bir yapım var. erkeği değiştirmek için sanırım tatlı dilli, işveli cilveli olmak gerekiyor bir yerde.
canım ailem beni çok fiştekliyor evlilik konusunda.. annem bir an önce evlenmemi istiyor, babam da öyle.. sözden önceyken bana imalı laflar ederler dalga geçerlerdi. kaç defa duydum annemden "küflü" lafını.. babam da aynı şekilde.. şimdi bir de emekli oldu her gün evde bana sarmaya başladı. sözlümle kavga edince arada "bir ilişki yi yürütmedin dimi, beceriksiz, çocuk seni şutladı" diye laflar ediyor kafayı yiyecek gibi oluyorum. gözüm kararıyor intihar falan etmek istiyorum.
bunun dışında akrabalar filan da beni konuşuyormuş anneme göre. ne zaman evlenecek, ne zaman evleniyor diye sorup duruyorlarmış. hatta evde kaldığımı ima filan etmişler. bizim çevremiz öyle, evlenebilmek, evde kalmamak büyük başarı gibi görülüyor. şimdi ben sözü atarsam, ağızlara sakız olucam yine: ((( babam beni aşağılıycak. annem aşağılıycak. cesur olamıyorum bir türlü.
Annene hayret ettim. Biri bana o.... Dicek annemde nisani bozma ayiptir dicek...garip bi durum. Cozemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?