Sözü atma konusunda kararsızım

Şimdi aslında sen aklında bir çözüm oluşturdun biz sana onun tersinş sözylediğimizde de değişmeyecek ki çünkü bazı yorumlarda bu belli benşm söyleyeceğim şu bugün arada kaldın bu yarında öyle olacak ve daha ilk adımda sana seçim yaptıran kişi yarın öbür gün seni seçime zorlayacak ve mutsuz olacaksın

Ben size gündüz ayrılmayın diye yorum yazacaktım ama fırsat bulamadım şimdi baktım ayrılmışsınız diye okudum yorumlarda..

Annesinin hastalığı var sizle ilgilenmek hali yok siz bunu sorun ettiniz nisanliniz da doğal olarak dediklerinize karşı benim ailem böyle dedi.
Ablası akıl verdi siz dinlemediniz siz dinlemeyince kendini geri çekti daha birşey karışmaz oldu. Valla bana göre böyle aile zor bulunur. Insallah karşınıza tam tersi insanlar cikmaz. Siz dinlemeyince eşinizi dolduracak polemik oluşturacak bir görünce. Zırt pırt arayan çağıran oğlunu sizi rahat bırakmayan bir kaynana. Diğer konularınıza baktım biraz herşeyi kafaniza takan biri olduğunuzu düşündüm. Ve hersey icin akil almissiniz kendi aklinizi kullanin biraz.Allah yardımcınız olsun.
Konuyu yanlış anladınız gibime geldi. Abla akıl vermemiş, şunu alacaksın, bu olacak diye kendi kendine karar verip, emrivaki yapmış. Konu sahibi lafını dinlemeyince, selamı sabahı kesmişler. Normal insanlar bunu yapar mı? Normal insanlar karşılıklı tatlı tatlı konuşup, fikir alışverişi yapabilirler bence. Bunun cehaletle de ilgisi yok. Okuma yazma bilmeyen her insan böyle olacak değil. Bunun kötü kalplilikle, fesatlıkla ilgisi var.

En doğru kararı vermişsin konu sahibi. Şimdiden bu kadar kaba saba tavırlar içinde olan insanlar, sana ileride hayatı cehenneme çevirirdi. Umarım çok daha güzel insanlarla karşılaşırsın.

Burada eşinden dert yanan çoğu kadın aslında evlenmeden önce sinyalleri alıyor ve görmezden gelip evleniyor. Sonu hüsran ve mutsuzluj oluyor. Burada , kendini hiiç belli etmedi muhteşem gizledi beni nasılsa kandırdı minvalinde konuların çoğu aslında öyle değil. Adamlar kendini gösteriyor az da olsa, ama görmek istemeyen kadına bağıra bağıra söylesen de görmez duymaz.

Şimdi bugün sana, biz böyleyiz diyen evlenince de biz böyleyiz işine gelirse diyecek. Eşiimden 5 senelik evliliğimde 1 kere duymadım, ailesi ile ilgili benzer cümleler. Tüm erkekler aynı değil ayrıca. Ne eşim ne kardeşim ne amcalarım, ne dayılarım eşlerini aileleri için kırmadılar. Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Eşim bana, ben olsam affederdim ama sana affet diyemem haklısın, görüşme, konuyu bile açmayalım mutsuz olma onlar hatalı dedi ve o konu orada bitti. Ama bu tavrı evlenmeden önce de böyleydi bu adamın. Seninki şimdiden başlamış aksi yönde davranmaya.
Sen bunla evlenseydin, ben sana söylemiştim işine gelirse diye sen de bile bile evlendin diyecek. Ayrıca cahil insanla uğraşmak sadece zor değl ağır depresyon, bunalım, hayattan soğuma sebebi. Ne gerek var bile bile lades demeye. 22 yaşındasın, karşına elbet sana gerçeken değer veren, ailesi yüzünden kara kara düşünmeyeceğin biri çıkacaktır. Çıkmasa bile bu evliliklerden daha iyidir. Eş ailesi ile ilgili konu açanlara bak, cümlelerinden anlarsın yüzyüze olmaya gerek yok, hayattan bezmişler resmen.
Ayrıca sen ayrılalım dediğinde anneni arayıp, kızınız hasta tedavi ettirin diyecek kadar hadsizmiş. Çok doğru bir karar vermişsin. Daha şiimdiden böyle, evlensen adını deliye çıkarırmış baksana tavra. Sen ne yapsan, hatalı bir akıl hastası olacaktın büyük ihtimalle o ailede.

1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..

Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..

İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.

Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.

Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.

Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Ayyyhh!! Okurken içim daraldı. Kaç kurtar kendini cnm noolursun.! Çekilecek çilene mi aşık oldun :( kendine gel ve iptal et. Evlilik çok ciddi ve zor bir müessese. Kaldı ki böyle insanlarla aile kuracaksın.. müstakbel eşin de senin arkanda zerre durmamış yani. İnşallah basiretin bağlanmaz..

Konuyu yanlış anladınız gibime geldi. Abla akıl vermemiş, şunu alacaksın, bu olacak diye kendi kendine karar verip, emrivaki yapmış. Konu sahibi lafını dinlemeyince, selamı sabahı kesmişler. Normal insanlar bunu yapar mı? Normal insanlar karşılıklı tatlı tatlı konuşup, fikir alışverişi yapabilirler bence. Bunun cehaletle de ilgisi yok. Okuma yazma bilmeyen her insan böyle olacak değil. Bunun kötü kalplilikle, fesatlıkla ilgisi var.

En doğru kararı vermişsin konu sahibi. Şimdiden bu kadar kaba saba tavırlar içinde olan insanlar, sana ileride hayatı cehenneme çevirirdi. Umarım çok daha güzel insanlarla karşılaşırsın.
Evett tam da böyle oldu teşekkür ederim

1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..

Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..

İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.

Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.

Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.

Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Eltin sevinecek zaten istemiyodu. Eltinin dolduruşuna gelmiş olmayasın ablası konusunda. Ne var sanki yardım etse senin 2 katın yaşında kıskançlıktan değil severek yapıyodur.

Burada eşinden dert yanan çoğu kadın aslında evlenmeden önce sinyalleri alıyor ve görmezden gelip evleniyor. Sonu hüsran ve mutsuzluj oluyor. Burada , kendini hiiç belli etmedi muhteşem gizledi beni nasılsa kandırdı minvalinde konuların çoğu aslında öyle değil. Adamlar kendini gösteriyor az da olsa, ama görmek istemeyen kadına bağıra bağıra söylesen de görmez duymaz.

evet, kesinlikle katılıyorum. en son geçen gün eleştirildim burda. yorumların kendinden çok emin, ama öyle değil, insanları tanıyamıyosun vs dediler. hayır efendim işte bal gibi tanıyosun. belli ediyor kendini. şimdi bu kız gidecek evlenecek.2 sene sonra konu açacak ve evlenemeden önce böyle değildi, ufak tefek sorunlar vardı sadece dieycek. ufak tefek dediği kızı ailesine gelin etmek, paspas etmek...

Aynen öyle evet bir yeri atladınız, "her türlü hastalığı var" dediği kısmı atladınız. Şimdi bende polemik için yazmıyorum ama böyle bir söz ne anlama geliyor ve ne amaçla kadının hastalıklarına vurgu yapılıyor anlamadım. sebebi neydiki?? Ve bunun anlatında iyi bir niyette görmüyorum, bilmiyorum belki benim gözlerim bozuktur!
Kaldıki bir insanın böyle bir cümleyi kurabilmesi için bütün hastalıklara karşı bağışıklığı falan olması, kendi hiç hastalanmayacağına dair garantisi olması falan lazım.
Ben sadece bu noktaya takıldım, konu sahibi diğer sebeplerinde haklıdır belki.
Kaldıki galiba ayrılmışlar zaten.
Allah yardımcısı olsun, şuan zor bir durumda olmalı. Hakkında hayırlısı olsun.
Onceki yorumlarda bunun aciklamasini yapmış zaten, "okuma yazmasi yok, hastalıkları var ve bu yuzden ilgilenemiyor" şeklinde.. Abartmaya gerek yok bence..
Her neyse, iyi forumlar..

Son düzenleme:
Eltin sevinecek zaten istemiyodu. Eltinin dolduruşuna gelmiş olmayasın ablası konusunda. Ne var sanki yardım etse senin 2 katın yaşında kıskançlıktan değil severek yapıyodur.
Masumane, severek yardim eden bi insan saygili ve haddini bilir bi sekilde fikir verir, tabii fikri sorulursa.. Kendi dedikleri olmadi diye tavir alip iliskiyi kesmez.. Bildigin hadsiz, gelini köle diye alip uzerinde ego tatmin etmeye calisan tipler.. Gelinligine karar verdirmedi diye gelini 1 numarali dusman ilan cinslerden.. Sanki insanlarin tek hayali evlenip bunlarin emri altina girmek..

Ne demek tedavi ettirin kızınızı ya terbiyesiz.
İşte insanlar ayrılınca belli ediyor kendini. Saygısı yok bi kere sana kaçıp kurtulmuşsun iyi olmuş. Böyle bi durumda ilk devreye girmesi gereken kişi anne. Benzer bi şey yaşadım seneler önce. Saygısızlık konusunda. Hep Alttan aldım sabrettim ama baktım olmuyor aynı saygısızlık hakaretler bi anda tek bi mesaj atıp görüşmeyi kestim. Aileme de söyledim sağolsunlar yanımda oldular. Sonra ne özürler , ne pişmanlıklar ben ettim sen etmeler havada uçuştu. İnat biriyim bi de ben geri adım atmadım. Zaten yaşım küçüktü düşününce çocukluk gibi geliyor ama verdiğim karar ve duruşumun çok olgun olduğunu düşünüyorum. Tek bir aramaya bile dönüş yapmadım. Çok da umursamadım. Şu an evliyim ve mutluyum Allah’a şükür. Hayatım tam istediğim gibi. Bi insan daha ne ister ki? İlla ki iyi insanlar çıkar karşına. Doğru karar vermişsin

Evlenir bu aileye gelin gidersen tek suçlu sen olursun çünkü adam en başta herşeyi sana açık açık söylemiş. İşine gelirse demiş ve sen bunun üstüne inatla gidip hayatını bu adamla birleştirirsen mutsuz olmayı hakedersin. Yolun başındayken bence güzellikle ayrıl rahat et.

Sözlünüz ne iş yapıyor? Bence hemen kestirip atmayın . Burdan sadece bir konuyu kesit olark paylasmıssınız ve herkes at sözü hemen bırak onu diyor . Evli olsan bosan diyecekler. Ailesinin cahil olduğunun o da farkında ama napsın? İnsan ailesini secemiyor. Başka biri ile görüşsen onun ablası danası vs vs olmayacak mı ? Herkesin kusuru vardır iyi düşün

ablası madem donanımlı biri ilgili alakalı neden onunla iyi olmadın?
bence orda hata yapmışsın.
annesi ilgilenmese bile ablası ilgilenirdi herşeyinle.

ablası madem donanımlı biri ilgili alakalı neden onunla iyi olmadın?
bence orda hata yapmışsın.
annesi ilgilenmese bile ablası ilgilenirdi herşeyinle.
Ablası ilgileniyordu baştan ama ne zaman ki ben fikrimi söylemeye başladım o zaman çekti kendini. Dediğini yapsam benden iyisi yoktu ama bu benim nişanım onun değil. Fikir verebilir bende anlayışla karşılarım onda istişare ederim ama o fikir vermekten ziyade fikrini dayatmaya calısıyo

Sözlünüz ne iş yapıyor? Bence hemen kestirip atmayın . Burdan sadece bir konuyu kesit olark paylasmıssınız ve herkes at sözü hemen bırak onu diyor . Evli olsan bosan diyecekler. Ailesinin cahil olduğunun o da farkında ama napsın? İnsan ailesini secemiyor. Başka biri ile görüşsen onun ablası danası vs vs olmayacak mı ? Herkesin kusuru vardır iyi düşün
Evet baştan bende öyle düşündüm ama sanırım benim insanlarla uğraşcak gücüm yok. :( elektrik mühendisi

Back
X