Burada eşinden dert yanan çoğu kadın aslında evlenmeden önce sinyalleri alıyor ve görmezden gelip evleniyor. Sonu hüsran ve mutsuzluj oluyor. Burada , kendini hiiç belli etmedi muhteşem gizledi beni nasılsa kandırdı minvalinde konuların çoğu aslında öyle değil. Adamlar kendini gösteriyor az da olsa, ama görmek istemeyen kadına bağıra bağıra söylesen de görmez duymaz.
Şimdi bugün sana, biz böyleyiz diyen evlenince de biz böyleyiz işine gelirse diyecek. Eşiimden 5 senelik evliliğimde 1 kere duymadım, ailesi ile ilgili benzer cümleler. Tüm erkekler aynı değil ayrıca. Ne eşim ne kardeşim ne amcalarım, ne dayılarım eşlerini aileleri için kırmadılar. Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Eşim bana, ben olsam affederdim ama sana affet diyemem haklısın, görüşme, konuyu bile açmayalım mutsuz olma onlar hatalı dedi ve o konu orada bitti. Ama bu tavrı evlenmeden önce de böyleydi bu adamın. Seninki şimdiden başlamış aksi yönde davranmaya.
Sen bunla evlenseydin, ben sana söylemiştim işine gelirse diye sen de bile bile evlendin diyecek. Ayrıca cahil insanla uğraşmak sadece zor değl ağır depresyon, bunalım, hayattan soğuma sebebi. Ne gerek var bile bile lades demeye. 22 yaşındasın, karşına elbet sana gerçeken değer veren, ailesi yüzünden kara kara düşünmeyeceğin biri çıkacaktır. Çıkmasa bile bu evliliklerden daha iyidir. Eş ailesi ile ilgili konu açanlara bak, cümlelerinden anlarsın yüzyüze olmaya gerek yok, hayattan bezmişler resmen.
Ayrıca sen ayrılalım dediğinde anneni arayıp, kızınız hasta tedavi ettirin diyecek kadar hadsizmiş. Çok doğru bir karar vermişsin. Daha şiimdiden böyle, evlensen adını deliye çıkarırmış baksana tavra. Sen ne yapsan, hatalı bir akıl hastası olacaktın büyük ihtimalle o ailede.