sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

Zina sayıldığını bilmiyordum gerçekten..
Ve dediğin doğru evlatlık almak çok daha mukaddes bir iş olurdu..
Akıllı arkadaşım benim

işte kendi ağzınla söylüyorsun.. sağlıklı bir aile ortamı olmadığı için kardeşinin içinde bulunduğu durumu göz önüne aldığında kendin böyle bir riske nasıl girebileceksin?
arkadaşın söylediğine katılıyorum seninkisi ego tatmini oluyor..
benim 14 aylık oğlum var eğer gönlüme ve kafama uyan bir kocam olmasaydı çocuk bile yapmazdım. anne baba birlik ve bütünlüğü sağlıklı gelecek nesiller için inanılmaz önemli..
evlat edinmek bile bence anne baba ortamı olmayanlar için bence yanlış ama bir çocuğu o ortamdan kurtarıp sevgi verme fikri olduğu için daha elle tutulabilir.
ama lütfen Türkiyede yaşadığınızı unutmayın.. çocuk doğduğundan itibaren bırakın babasının iyi olmadığı mevzusunu bir babasının bile olmadığını bile bile büyüyecek ve bununla ilgili sorunlara küçücük yaşından itibaren göğüs germeye çalışacak.

Doğrudur belki, ya ben geçen ay aldığım bir karara bile ne salakmışım diyebiliyorum. Kaldı ki konu sahibi 26 yaşında babasız büyüteceği bir bebek kararı almaktan bahsediyor. Kesin karar verirse umarım pişman olmaz,vicdanı rahat olur. Ben en çok çocuğu düşünüyorum

Not. Rüşt mü?

Bu bana bencillik gibi geliyor ben anne oliyim yeter ki ama cocugumun bir babasi olmasin babam nerde bilmem seni sperm bankasindan aldimmi denilecek baban gitti bizi terkettimi..

Benim hayatta en buyuk korkumdur anne olamamak Takdir Allahın her ne yazmissa yasanilacagina inananlardanim

Evet anne olamassam bir tarafim hep yarim kalacak ama buna ragmen bile dusunmem belkide sizin icin en mantiklisi evlat edinmek

bence öncelikle koruyucu aile olabilrsiniz,bilidiğim kadarıyla 30 yaş şartı yok onun için.ya da sevgi evlerinde çocuklarla ilgilenerek annelik duygunuzu tatmin eder hem de ordaki çocuklar için anne olursunuz..
daha sonra koruyucu aile ,ve evlat edinme olarak devam edersiniz.bu arada hayat size ne sunacak yaşayarak göreceksiniz.
ben de karnında taşımakla,evlat edinmeyi çok farklı görmüyorum.kendi doğurduğunuz çocuk gibi bağrınıza basabilrsiniz.
6 yaşında oğlum var,eskiden hep evlat edinmek isterdim,inşallah ilerde maddi olark daha iyi olursak,istiyorum koruyucu aile olmak.oğlumdan ayıracağımı asla düşünmüyorum.

evliyken istedim.hem de çok ama sonra vazgeçtim . zaten 6 ay evli kaldım ben. ve hemen de istiyordum ancak vazgeçtim. çünkü onun gibi sorumsuz ve rezil bir insan asla baba olmayı haketmezdi. bana ve evladıma zehir ederdi hayatı. dolayısıyla hiçbir şey haketmeyen o insana, evlat vermekten vazgeçmiştim. yani durum böyle :)

Bence de yapilabilir
Ama biraz daha zaman ver kendine, 35ine kadar yolun var, baktin kimseyi sevemiyorsun o zaman yaparsin

Yetermi sizce psikolog. Sakın bununla kendinizi kandırmayın. Binanın temelini eksik yapıp yanlarından destek verekerek o binayı temeli sağlam atılandan daha sağlıklı bir duruma getiremezsiniz. Çocuk psikologla konuşup konuşup arkadaşını babası ile görüp yada babası ile akşam yaşadığı olayı dinlerken yine aynı boşluğa düşecek.

Babası ölen çocuk benimde babam olsa böyle olurduk diye üzülür. Babası hayırsız olan babasına ofkelenir. Ama kendisini baba karakterini yok sayarak dünyaya getiren bir annesi olan çocuk ileride mutlaka bunu size karşı içinde büyütür. Siz büyük bir sorumluluk alıp hem anne hem baba olarak zorlukla büyüttüğünüz çocuk tarafından suçlu olarak gorüleceksiniz.

Evet insanın 40ta olgunlaştığı geçiyor Kuranda. Ahkaf suresi 15. ayet.

ben de çocuklarım küçükken ayrım yaparım diye düşünmüyorum bu seçeneği, ama çocuklar büyüdüğünde ben de sağlıklı olursam çok isterim bir kaç çocuğa faydam olsun, onlara aile ortamı sunabileyim. hatta genelde istenmeyen 2-3 kardeş olabilir diyorum şimdiden bakalım zaman ne gösterecek.

Dini boyutunu bilmiyordum
Bilgilendirme için sağ ol

öncelikle 26 yaş bu kararı uygulamaya geçirmek için çok erken bir yaş..
bana kalırsa Anne olmak için bile erken ki siz zor bir yoldan yapacaksınız bunu..

haklı olabilirsiniz belki kimseye bir daha güvenemezsiniz ancak bu ihtimal var olduğu kadar tekrar aşık olma ihtimaliniz de var ve 26 yaş bunu gözardı etmek için gerçekten çok erken..

bende birçok arkadaş gibi evlat edinmeniz daha mantıklı olacağını düşünüyorum zira hamile olmanın annelik ile bir ilgisi yok..
hamile olduğunuzu öğrendiğinizde annelik duyguları falan kabarmıyor yani.. Öyle bir beklentiniz olmasın..
annelik hissi kucağınıza aldığınız vakit oluşan birşey .. en azından benim için böyleydi..
doğum yapmış olmanın anneliğe kattığı extra bir durum yok ..

benim bildiğim zina sayılmasının sebebi doğacak çocuğun nesebi yani kan bağı bilinemeyeceği için ve kul hakkına girdiği için..
Olabilir çok mantıklı. .ve ilerde kardeş birlikteliği gibi bir sorun da olabilir.
Bu açıdan düşünmemiştim doğrudur. .

kararınızla ilgili bişey diyemem ama yazdıklarınızdan psikolojik durumunuzun çok iyi olmadığını çıkardım.26 yaş böyle kesin ve uzun vadeli kararlar almak için erken bence.

ayrıca şunu da yazmak isterim ki hayatınızı kötü tecrübelerinizin yönlendirmesine izin vermeyin..

LEYLA BİLGİNELe özeniyosun. o kadin da sperm bankasindan evladi oldu fakat sıkıntı çekiyormuş.. çocuk benim babam kimm anne diyomuşş.. çocuk babasina ihtiyaci vardirr.. karar sizin....
kadın bastı gitti tayvanın yağmur ormanlarına baksana napıyosa orda artık

Cocukları gerçekten sevmek mi sizin olan çocuğu gerçekten sevmek mi. Hayata 1 0 eksik başlamasına vesile olarak gelecekte sizi sorgulayan bir çocuk mu. Yoksa hayata 1 0 eskik başlayıp kimsesiz olan bir çocuğun eksik anne sefkatini doldurup bu yuzden sizi kahraman olarak gören bir çocuk mu?

Geldim yorumumuda yapayım bari gelmişken
Konu sahibi ben bu kararı vermek için erken olduğunu düşünüyorum, henüz çok gençsiniz,karşınıza sizi şaşirtacak hatta ayaklarınızi yerden kesecek biri çıkabilir,ondan bir evladınız olabilir,daha yolun o kadar başındasınız ki.
Ayrıca çocuğa nasıl anlatılir bu durum hić düşundünüz mü?
Başka cocukların babalarıni gördüğünde "benim babam nerede? "demeyecek mi?
Boşanmış insanlar için bile zordur babanin/annenin eve gelmeme fikrini benimsetmek,kaldı ki ortada bir baba figürü olmayacak.
Birde bu açıdan bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…