- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Zina sayıldığını bilmiyordum gerçekten..Ya sizi bağlamayabilir belki ama sadece inancım açısından tek seferlik uyarı bana bir borç olduğu için söyleyeceğim: İslam dini için haramdır, zina sayılır, salt nikahsızlık değil aynı zamanda bulanık iştir.
Bunun haricinde, 26 yaş gerçekten bu tip bir karar için çok erken, 30 yaşınızı bi geçirin, hayata bakışınız daha da farklılaşacak.
Ayrıca, Türkiye şartlarında anne - evlat yıpratılma ihtimaliniz de var maalesef, belki siz bunu umursamayabilirsiniz ama çocuğunuz açısından çok zor bir süreç olur.
En olmadı, evlat edinerek bir çocuğun hayatını kurtarsanız, inanın daha mukaddes bir iş yapmış olursunuz.
işte kendi ağzınla söylüyorsun.. sağlıklı bir aile ortamı olmadığı için kardeşinin içinde bulunduğu durumu göz önüne aldığında kendin böyle bir riske nasıl girebileceksin?evet dediğiniz gibi de denilebilir belki. ancak şuna değinmek istiyorum benim annem babam ayrı . kardeşim küçük olduğu için o zamanlarda çok etkilendi. gel gelelim huzursuz bir ortamda buldu kendini daha küçük yaşta anne babanın anlaşamadığı için. haftada iki gün gdiyordu babama. yani yine sğlıklı bir aile ilişkisi yok onun açısından. yine bölünmüş bir aile ve baba figirü sadece isimde var. bunu , böyle hayatları da düşününce , bu sisteme yönelme düşüncesi oluştu.
Doğrudur belki, ya ben geçen ay aldığım bir karara bile ne salakmışım diyebiliyorum. Kaldı ki konu sahibi 26 yaşında babasız büyüteceği bir bebek kararı almaktan bahsediyor. Kesin karar verirse umarım pişman olmaz,vicdanı rahat olur. Ben en çok çocuğu düşünüyorumcanım bir arkadaşım insanın kişisel ve ruhsal olgunluğa 40 yaşında ulaştığını iddia ediyor, hatta diyor ki (bu kısım polemik :)) islamdaki rüşt olma yaşı da bu sebeple 40 olmalı diyor.
neyse ben de 30um bir süredir, daha kendimi rüşt hissetmiyorum :)
ben evlatlık da alabilirim. evet çocuk sahibi olma konusunda ısrarım var doğrudur. nedeni ise gerçekten çocukları çok seviyorum. ve sağlığım olduğu sürece evladıma güzel bir gelecek sunacağımı da düşünüyorum. içimde büyütmek istiyorum derken, o duyguyu da yaşamak isterim demek istedim. sonuçta senin içinden bedeninden bir canlı çıkacak onu hissetmek bambaşka bir duygu olsa gerek.
Beni yanlış anlamayın ama bu kadar çocuk seven olması için sperm bankalarına bile gitmeyi düşünen bir kadın neden evliliği boyunca çocuk sahibi olmak istemedi, kendimi düşünüyorum inan tanımadığım bir adamdan çocuğum olacağına sizin durumunuzda olsaydın eski eşimden yapardım o çocuğu.
evliliğinin detaylarını bilmiyorum böyle yazdım ama umarım yanlış anlamazsın beni
Yetermi sizce psikolog. Sakın bununla kendinizi kandırmayın. Binanın temelini eksik yapıp yanlarından destek verekerek o binayı temeli sağlam atılandan daha sağlıklı bir duruma getiremezsiniz. Çocuk psikologla konuşup konuşup arkadaşını babası ile görüp yada babası ile akşam yaşadığı olayı dinlerken yine aynı boşluğa düşecek.haklısınız ben de bunları düşündüm. sonuçta kendi annelik duygum için onu bir boşluğa sokamam. işte kafamı kurcalayan nokta bu. maddi manevi herşeye okey. ancak baba rolü için sorulan sorulara ne cvp vermeliyim belki bu aşamada bir psikolog devreye girebilir.
Evet insanın 40ta olgunlaştığı geçiyor Kuranda. Ahkaf suresi 15. ayet.canım bir arkadaşım insanın kişisel ve ruhsal olgunluğa 40 yaşında ulaştığını iddia ediyor, hatta diyor ki (bu kısım polemik :)) islamdaki rüşt olma yaşı da bu sebeple 40 olmalı diyor.
neyse ben de 30um bir süredir, daha kendimi rüşt hissetmiyorum :)
bence öncelikle koruyucu aile olabilrsiniz,bilidiğim kadarıyla 30 yaş şartı yok onun için.ya da sevgi evlerinde çocuklarla ilgilenerek annelik duygunuzu tatmin eder hem de ordaki çocuklar için anne olursunuz..
daha sonra koruyucu aile ,ve evlat edinme olarak devam edersiniz.bu arada hayat size ne sunacak yaşayarak göreceksiniz.
ben de karnında taşımakla,evlat edinmeyi çok farklı görmüyorum.kendi doğurduğunuz çocuk gibi bağrınıza basabilrsiniz.
6 yaşında oğlum var,eskiden hep evlat edinmek isterdim,inşallah ilerde maddi olark daha iyi olursak,istiyorum koruyucu aile olmak.oğlumdan ayıracağımı asla düşünmüyorum.
benim bildiğim zina sayılmasının sebebi doğacak çocuğun nesebi yani kan bağı bilinemeyeceği için ve kul hakkına girdiği için..Zina sayıldığını bilmiyordum gerçekten..
Ve dediğin doğru evlatlık almak çok daha mukaddes bir iş olurdu..
Akıllı arkadaşım benim
Dini boyutunu bilmiyordumYa sizi bağlamayabilir belki ama sadece inancım açısından tek seferlik uyarı bana bir borç olduğu için söyleyeceğim: İslam dini için haramdır, zina sayılır, salt nikahsızlık değil aynı zamanda bulanık iştir.
Bunun haricinde, 26 yaş gerçekten bu tip bir karar için çok erken, 30 yaşınızı bi geçirin, hayata bakışınız daha da farklılaşacak.
Ayrıca, Türkiye şartlarında anne - evlat yıpratılma ihtimaliniz de var maalesef, belki siz bunu umursamayabilirsiniz ama çocuğunuz açısından çok zor bir süreç olur.
En olmadı, evlat edinerek bir çocuğun hayatını kurtarsanız, inanın daha mukaddes bir iş yapmış olursunuz.
Olabilir çok mantıklı. .ve ilerde kardeş birlikteliği gibi bir sorun da olabilir.benim bildiğim zina sayılmasının sebebi doğacak çocuğun nesebi yani kan bağı bilinemeyeceği için ve kul hakkına girdiği için..
kadın bastı gitti tayvanın yağmur ormanlarına baksana napıyosa orda artıkLEYLA BİLGİNELe özeniyosun. o kadin da sperm bankasindan evladi oldu fakat sıkıntı çekiyormuş.. çocuk benim babam kimm anne diyomuşş.. çocuk babasina ihtiyaci vardirr.. karar sizin....
Cocukları gerçekten sevmek mi sizin olan çocuğu gerçekten sevmek mi. Hayata 1 0 eksik başlamasına vesile olarak gelecekte sizi sorgulayan bir çocuk mu. Yoksa hayata 1 0 eskik başlayıp kimsesiz olan bir çocuğun eksik anne sefkatini doldurup bu yuzden sizi kahraman olarak gören bir çocuk mu?ben evlatlık da alabilirim. evet çocuk sahibi olma konusunda ısrarım var doğrudur. nedeni ise gerçekten çocukları çok seviyorum. ve sağlığım olduğu sürece evladıma güzel bir gelecek sunacağımı da düşünüyorum. içimde büyütmek istiyorum derken, o duyguyu da yaşamak isterim demek istedim. sonuçta senin içinden bedeninden bir canlı çıkacak onu hissetmek bambaşka bir duygu olsa gerek.
Geldim yorumumuda yapayım bari gelmişken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?