sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

Kuzenlerin evliliğine bile akraba evliliği diye karşı çıkiyoruz...böyle bir yontemle kisi hic tanimadigi babasiyla bile evlilik yapabilecek, durumun vehametinin farkinda misiniz? Kayıta vs inanmak safdillik olur.. para için herşey yapılır...

kardeş ben zaten sperm bankasıyla ilgili yorumumu yazdım o yorumu okursan yanlısı değilim zaten
yanlış yorumumu alıntılıyosun
Kusura bakmayın onu görmedim. Sadece böbrek örneği vermişsiniz, onun üzerinden cevap verdim. Bakıyorum şimdi.

kafanı yormaz mısın "din uzmanları " ne derse onu sorgulamadan yapıyon yani ? peygamberden çıksa tamam okey kafa yorma da "din uzmanı " sıkıntılı.............
simdi peygamber mi var?her din uzmani islamiyeti farkli yorumlasaydi senin dusundugun gibi..cesit cesit dinden gecilmezdi.onlarda peygamberler hayatindan ve Kurani Kerim den yola cikarak peygamberlerin olmadigi bu zamanda yol gosteriyorlar.Peygamberimizin Veda hutbesini okudunmu bu lonuyu cevapliyacaktir..din uzmani okumadi onu Peygamberimiz okudu kardesim..

ben sadece "zina" yapıştırmasına karşıyım
Okudum şimdi. O kısmına sonuna kadar katılıyorum; zina denemez. Hem zina sonucu kesinlikle bir çocuk olmaz. Zina iki insanın evlilik dışı cinsel ilişki yaşamasıdır. Bu durum çok farklı.

İşin dini ve ahlaki boyutuna hiç girmiyorum ama merak ettiğim bir şey var.
Anne olmak istiyorsunuz,bir eş adayı yok ve gidip hiç tanımadığınız-tanımayacağınız bir adamın spermini rahminize koydurup hamile kalacaksınız.
Tek başınıza büyütmeyi de göze almışsınız. Kim ne der kaygınız da yok diyelim.
Çocuğun da mı böyle bi kaygısı olmayacak. Bu varsayımlarla mı yola çıkacaksınız.
O sizin oyuncağınız olmayacak,bu toplumda neler yaşayacağını düşünsenize biraz.

O çocuk ilerde size ne hakkın vardı derse ne diyeceksiniz?
Nasıl onun adına karar alıyosunuz?
Kadınlar kocalarının bin derdini çekiyo çocuğum babasız kalmasın diye.

Siz kendi egonuz için babasız büyüyecek - daha kötüsü babasının kim olduğu belli olmayan- bir çocuk mu doğuracaksınız.
Kimliğinde ne yazacak o çocuğun,çok mu mutlu bi çocuk olacak sizce.
Ne açıklayacaksınız ne diyeceksiniz hesap sorduğunda.
Karşınıza bir adam çıkarsa severseniz nasıl açıklayacaksınız bunu.

Kendinize "iyilik" yapmak için hayatı boyunca içinde bunun yarasını taşıması kuvvetle muhtemel bi çocuğu dünyaya getirmeye hakkınız var mı?

Böyle yüzlerce soru sorabilirim.Bunları bi düşünün.

Çocuk bir anneye olduğu kadar, babaya da ihtiyaç duyacaktır.

Yaşın 50' ye yakın olur, anlarım da... Henüz 26' sın. Bekle biraz, inan ki sen kendini buna hazır hissettiğinde karşına düzgün biri çıkar.

Ne güzel söz, Allah iyilerle karşılaştırsın seni. İnşallah iyi biriyle hayatınızı birleştirip, onunla o bebeğe sahip olursun canım

şu konu size ne kadar mantıklı geliyor?,üzerimize tshirt alırken dahi bedenine, kalitesine bakıyoruz....sen sperm alıp çocuk doğurmaktan bahsediyorsun,kimin? neyin?,nasıl genetik özellikleri var?,hastalıklımı?,gay mi?transeksüelmi?kanserlimi?veremmi?mi?,mi?,mi?,mi?......kız ya da erkek olursa karşı cins kardeşimi çıkar?akrabası mı olur?ben buna cesaretten çok bencillik diyebilirim!toplum tüp bebeği bile bu kadar zor kabullenmişken(bana göre yanlış tabi);kimin olduğu belli olmayan bir çocuğu nasıl kabullenir?

Din uzmanlarının peşinden okumadan, düşünmeden gitmeyiniz. Eğer din olarak İslamı seçiyorsanız sizin kaynağınız Kurandır. Zaten Kuran da anlaşılamayacak bir kitap değil. İnanın 5 senedir okuyorum sadece ve o "alim" dediğiniz insanların Allah adına uydurdukları pek çok fetvayı ya da görüşü size burada sayabilirim, buna Diyanet de dahil. Allah akıl vermiş ve Kuranı da "okuyun" diye göndermiş. Kendi inancımızdan kendimiz sorumluyuz.

zaten çeşit çeşit din var din uzmanlarından bazıları kafa kestiriyo bazıları öldükten sonra ölüyle ilişkiye girebilirsin sıkıntı yok diyo bazıları için 7-8 yaşndaki bebeyle cinsellikte sıkıntı olmaz diyo bazı din uzmanları çocuğuna cinsel istek duyablrsin diye fetva veriyo ohooo

afraima bu nasıl bir bencilliktir bu nasıl bir ego tatmin etmedir agzım acık kaldı.siz annelik duygusunu tadacaksınız peki o cocuk babasız büyüyünce nolcak.yada diger arkadasların dedigi gibi kendi kardeşiyle ewlenme durumu!!! Allahım bu dünya nereye gidiyo yarabbim

35 yaşına kadar bekle hala hayatına kimseyi almazsan yap ama daha gençsin ilerde biri olur onun çocuğunu taşımak istersdin

Mezhepler ne peki? Şafiysen eşinin eline dokunmak bile cinsel ilişki sayılıyor. Hanefiysen sorun yok. O alimler tvlerde çıkıp demiyor mu şu mezhebe göre öyle, bu mezhebe göre böyle. Alın size çeşit çeşit din.

Ya aklima gelmisken yazmadan edemiycem
Bundan yillar once bir tv kanalinda sperm bankalariyla ilgili bir program yayinlanmisti
Bircok ropartage gizli kamerayla kaydedilmisti ve burda (fransa) buyuk yanki uyandirmisti
Ayni adamin spermini defalarca kullanmislar ve adamin 43 cocugu vardi ve aralarinda oyle cok yas farkida yoktu ve hepside bir sekilde biraraya gelmis, babalarini ariyordu
sperm bankasi ise bu konuda aciklama yapmak istememisti onca israra ragmen
Ya konu sahibi amacim kimseyi kirmak degil ama bence igren birsey
Oyle tanimadigim ne oldugunu bilmedigim bir herifin spermiyle asla bebek istemem ben
Biraz arastirma yap turkiyede bile ayni donorun yuzlerce cocugu oldugu yaziyor ya
bu rezil ve igrenc otesi bir sey
Babasinin kim oldugunu bilmemektense kotu bir babasi olsun tercihimdir derim ben
o cocuk hep bebek kalmiycak ,buyuycek ve iste o zaman sorunlar basliycak

aynen ohooooo siz cok farkli kafadasiniz.bunlarin Islamiyetle uzaktan yakindan alakasi yok.bu dediklerinizin hicbirini ben duymadim be bunlar sapkinliktir.bunlari diyenlerde dusunenlerde islamiyeti kotulemek muslumanlara karsi nefret uyandirmaktir niyetleri..her din uzmanida hatasiz degildir kaynagi Kuran ve sunnet olmalidir.

Icinde bulundugunuz psikolojiyi anliyorum.. bu psikolojiyi bende yasadim.. ama sunu bilki cnm yanlis dusunuyorsun.. bu psikolojiden kurtuldugun anda hayata farkli bakacaksin emin ol.. ayrica bu yontemle cocuk sahibi olmaya karsi cikanlardanim.. cunku o bebegin baba sevgisini tatmaya ihtiyaci var.. ilerde cocugun psikolojisini dusunmek bile istemiyorum.. kafanizi toparlamaya calisin, olmazsa bir uzmandan destek alin..

Seninle aynı yaştayım hiç evlenmedim. Sperm bankası na karşı değilim. Sonuçta şu devirdeki babalar da sıkıntılı boşanma arttı. Boşandıktan sonra çocugunu görmeye tenezzül etmeyen babalarda var. Ama sen belki iyi bi adamla karşılaşacaksın, daha yaşımız genç acele etme bence 30A kadar bekle bence ünlü bir bayanda bunu yaptı yurtdışında yaşıyor. Türkiye de olacak gibi değil dedikodu hat safhada çocuga arkadaşları bile aile den dolayı dışlayabilir çocugu. Biraz daha bekle

zaten evliliğin ya da tek eşliliğin gerekliliğini savunmamın tek nedeni bu.
açıkcası sperm bankası aracılığıyla yapılmış bir çocuk olsam ikili ilişkilerimde hep kafamda bir şüphe olurdu ve kardeşimle seks yapmak, ondan çocuk sahibi olmak ihtimali tüm hayatımı etkileyebilirdi. (işin hem biyolojik hem psikolojik boyutu düşünülünce korkunç geliyor)
daha birkaç gün önce lezbiyen bir çifte üstün zekalı diye verilen spermin, şizofren bir adama ait olduğu ve bu adamın başka yüzlerce çocuğu olduğu haberi yayınlandı, o çocukların yerinde olduğumu düşünemiyorum...

Çok zor bir karar. Empati kurmaya çalıştım ama babasız bir bebek dünyaya getirmek çok zor bana göre. Evlilik fikrine kesinlikle soğuksanız, bir çocuğun sorumluluğunu çok rahat karşılarım diyorsanız yapın.
Aslında gönlümden geçen kimsesiz bir bebeği sahiplenmeniz. Ama hamilelik yaşamak da her kadının hakkı. O yüzden sizi kimse yadırgayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…