sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

Aksini iddia etmedim ki
Sadece aileyle büyüyenler bile böyle mutlu değil deyince fazla iddialı buldum cümlenizi

kadın hep şükrediyorda yazılarında çocukta çok cıvıl cıvıl... mutsuz insan o kadar cıvıl cıvıl olamaz bence diye düşündüğümden... :)

Her konuya bu kadar negatıf yorumlarda boş ve amacsıCa yaklaşmaktan bıkmadın mı? Daha dune kadar konu sahıbını acıtmaktan korkmadan yaptıgın yorumda alsıgın tepkılerden utanmadın mı? Yazık!!
buda bir tatmin yolu bence..bosverin

Çocuk dediğiniz babasıyla oynayan çocukları gördüğünde sanki kendi babası yokmuş gibi özenerek bakar. Bir erkeğin babanın sevgisine ihtiyaç duyar. Okul çağına geldiğinde arkadaşlarında gördüğü baba karakterini sorar benim babam kim? Nerde? Ne diyeceksiniz? Gerçeği söyleseniz anlamaz, yalan söyleseniz içinden çıkamazsınız. Hepimizin yaşantısında yoruldum artık dediğimiz günler oldu. Belki gerçekten dediğiniz gibi kimse olmayacak ama ya olursa? Sevdiğiniz adamın bebeğini taşımanızı, o güzel günleri o adamın ilgisiyle yaşamanızı dilerim. Kendinize biraz zaman tanıyın derim..

Kendimi doğacak çocuğun yerine koymaya çalışıyorum. Ben istemezdim babasız bir hayat.

Sen istermiydin konu sahibesi?
Ona göre yap istediğini.

Evliliklerde anlaşılamayıp ayrılıyorlar, bu bile çocuğu yaralarken tamamen babasız bir hayat daha fazla sarsar diye düşünüyorum.

kadın hep şükrediyorda yazılarında çocukta çok cıvıl cıvıl... mutsuz insan o kadar cıvıl cıvıl olamaz bence diye düşündüğümden... :)
O yapıyla alakalı bence
Bazısı dünyaları ayağına sersen şükür bilmez, şikayet eder
Kimisi bir kuru ekmeğe şükür eder

kadın bastı gitti tayvanın yağmur ormanlarına baksana napıyosa orda artık
sanirim türikyede millet leylanin oğlu kayraya senin baban sperm bankasinda diycek diye korktu kaçti.. haberlerde kaçmadim diyoo.. phukette ne ariyor peki:) onu da siz düşün:)

Bence yasiniz tekrar evlenmek icin cok musait. Aradan bikac sene gecsin mutlaka tekrar evlenmeyi düşünürsünüz. Bu sekilde cocuk sahibi olmaniz size engel olabilir ozaman. Yeni Esinizden cocuk sahibi olursunuz. Bence bu yollari denemek icin coooooook erken. Biraz bekarliginizin tadını çıkarın yeni hobiler edinin. Gezilere gidin rahatlayin. Acele karar vermeyin. Dunyada cok duzgun adamlar da var. Eski esinizle olmadi diye bundan sonra olmiycak diye bisey yok.

Arkadaşlar zaten gerekeni söylemiş ben farklı bir şey söylemek istiyorum.ilişki de yüzde elli zararı ben veriyorum çok kıskanç olduğum için demişsiniz.yani kendinizdeki eksikliğin sıkıntının farkındasınız bu harika bence.ama işte doğru insan olmak bu noktada başlamıyor mu?
Eksiklikleri kötü huyları törpüleyerek iyi ve doğru insan olmaya çalışmıyor muyuz?
Ben böyleyim diyip kestirip atmak bana pek doğru gelmiyor.
Yani belki o zaman doğru insanı bulmak daha kolay olmaz mı? Sadece 6aylık kötü bir evlilik kalan diğer erkekleri kötü yapmaz ki? Yani ben önce kendimize bakmamız gerek diye düşünüyorum acaba bizler anne baba olmayı hak ediyor muyuz diye?

olabilir o kadinin kendi hayatı:) bizde kendi hayatımıza bakiyoz demi.. herkesin karari kendine..

kafanı yormaz mısın "din uzmanları " ne derse onu sorgulamadan yapıyon yani ? peygamberden çıksa tamam okey kafa yorma da "din uzmanı " sıkıntılı.............
Sperm bankası yoluyla hamile kalınması zina değildir. Hatta zinadan daha korkunç sonuçları olabilir. Örneğin evlilik dışı bir ilişkide kadın bebeğin babasını bilir. Ve ileride sorulduunda babası X kişiydi diyebilir. Bugünkü koşullarda babalık davası açılabilir ve çocuğun hakları korumaya alınır. Ancak sperm bankasında bunu yapamazsınız. Çocuk için "baba" daima muallak olur. Bir de şu tarafından bakarsak bir kadın babasından böbrek alabilir. Ama babasından sperm alarak hamile kalmak istemez. İlla ki din bilgisine ihtiyaç yoktur. Zaten din "akletmeyi" emreder. Sözde alimlerin düşünceleri de beni alakadar etmez. İnanıyorum diyen herkes kendi inancından kendi sorumludur.

Zina sayıldığını bilmiyordum gerçekten..
Ve dediğin doğru evlatlık almak çok daha mukaddes bir iş olurdu..
Akıllı arkadaşım benim
Evlatlık almakta da şöyle bir durum var. Asla ve asla soyadını değiştirmemen lazım. Çocuğun soyunu bilmesi önemli. Soyadını, kütüğünü değiştirdiğinde sperm bankasından bir farkı kalmaz. Ama sperm bankası yoluyla bebek elde etmek, zinadır diyemeyiz. Sadece aynı sonuçları hatta daha kötülerini doğurur.

Öncelikle sabirla beklerseniz inanın hayırlı biri çıkar karşınıza ve bu kadar kapatmanın bir anlamı yok kendinizi.Evlenip boşanan ilk siz değilsiniz. Bir çok insan evlenip mutsuz olup ayrılıyor. Kendinizi okadar sartlamissinizki mutsuz olacaginiza böyle bir yanlışın sonunu dahi dusunemiyorsunuz. Düşünün toplumda her mutsuz olacağım diyen kalkıp babasını dahi tanımadığı bir çocuğu dogursa ve o adamın başka çocuğu varsa ! kader ya kardeş kardesle evlense sonu nolur ? Birde burdan bakın.Kimsenin hakkı yok bir çocuğu babasız bırakmaya. Kimsenin hakkı yok bir gencin bilmeden günaha batmasına sebep olmaya...kendinize gelin.

Evet evli olan sevgilisinden cocuk peydahladi seyma subasi, simdi de zengin sevgilisinin parasiyla gununu gun ediyor.
Sizin esinizden de bir gun biri bir çocuk yaparsa ayni olgunlugu gosterir misiniz acaba merak ettim?

Ben sevgilisinden cocuk sahibi olmasindan bahsediyorum. Nerden ne cikariyosunuz sasiyorum. Adam evliymis, degilmis bundan bahsetmiyorum. Burda iki ornek verdim, olumsuza odaklanip baska bir yere cektiniz. Oteki ornege takacaginiz bir kulpunuz neden yok?

Ek olarak, ortada daha seymanin hamileliği yokken acun ile boy boy fotograflari cikti. Buna ragmen evlilikleri devam etti. Bu acunun eski esinin tercihiydi yani ayrilabilirdi. Beraber tatile giden bir ciftin cocugu olmasi bana gore olasi bir sonuctu. Seymayla acun iliskisini ogrenen esinin en basinda bosanmamasindan benide sorumlu tutacak misiniz?

Buyuk konusmak istemiyorum ama olgunluk sorunuza empati kurarak cevap verecegim: esimin, sevgilisiyle tatilde fotograflari ciksa bosanirdim.

Ya normalde yazmıyorum ama bu yorum karşısında sessiz kalamadım bunun böbrek nakliyle ne alakası var böbek nalklinden bir canlı mı dünyaya geliyor cidden istemsiz güldüm yorumunuza . .

Konu sahibine gelince böyle bi kararı 26 yaşında vermek çok ilginç ailenin buna tepki vermemesi daha da ilginç..tabii ki herkesin düşüncesi bir olmayabilir benim düşüncem birsürü nedenlerden dolayı tek kelimeyle "iğrenç" bir olay ..

Bekar kadınlara evlatlık verilmiyo diye biliyodum ben ya hocamla bunun kavgasını yapıyorum hep neden verilmiyo diye hoca mi yanlış biliyo yoksa bu yeni bişey mi??

ben internet üzerinden okudum. 30 yaşını doldurmuş bekar eğer bayansa kız çocuğu veriliyor ve aralarında en az 18 yaş farkı olması gerekiyor. öncelik olarak evli çiftler ama bekarlara da bu hak tanınmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…